• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Broj članova

Autor 9A6AA, 22. Siječanj 2017, 21:17:09

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A3LI

Citat: 9A6AA  u 24. Siječanj 2017, 11:19:38
Klub je, kao svaka udruga koja podliježe Zakonu o udrugama i može samostalno funkcionirati. Ipak, klubovi se udružuju kako bi zajednički ostvarili neke ciljeve.

Narodna tehnika odavno ne postoji a država bi trebala prestati financirati bilokakve udruge u kojima je 40% ili više članova
starije od 25-30 godina.
Tko se želi igrati sa svojim igračkama neka si sam to financira.

9A3TY

Dragi Mato, češljao bi ja al mi ne daju.

Samo potvrđuješ ono što sam rekao - da ljude uopće ne interesira što se i kako radi u HRSu. Ti bi svu odgovornost jednostavno prebacio Nadzornom i riješen problem. A ne bi na Skupštini digao ruku i dao komentar na uočene nepravilnosti? Da li je to ispravno? Da li je to rješenje? Neka svatko razmisli.

U sklopu "davanja kojekakvih informacija" dao sam ti i informaciju da sam kao član NO zatražio neke dokumente ali ih nisam dobio jer IO kaže da pojedini član NO ne može tražiti dokumente bez da prethodno NO donese odluku kojom se taj dokument traži. Gdje to piše nisu mi rekli.

Nažalost, normalno je da postoje dvostruka mjerila. Nekima se prijeti jer su bili vrijedni pa sa troslovčane oznake skočili na dvoslovčanu  "Korištenje starih pozivnih oznaka je protivno propisima i biti će sankcionirano brisanjem korisničkih računa." (iako je to po mom osobnom mišljenju teška glupost) a drugima se dozvoljava da se godinama  "kite" radioamaterskom oznakom npr. naša tajnica 9A3AYM a nema, niti je godinama imala, prema Hakomovoj bazi, važeću dozvolu (ne ulazim u to da li se taj znak ikada pojavio u eteru ... a baš bih volio vidjeti njenu qsl kartu  ;D )

I za kraj da dodam još kojejakvih informacija ... o broju "članova" ...

Od spomenutog broja  tj. 1294 dozvole na HRS otpada 31, ZARS 2, klubove 79 (a koliko ono ima klubova u HRS-u? 93) pa je za pojedince ostalo manje od 1182 (jer ima duplih, ili se varam jer dva čovjeka imaju isto ime i prezime).

Ako je Bandić mogao javno objaviti imena i prezimena svih djelatnika zašto mi ne možemo redovno znati barem broj članova članica za koje je plaćen članski doprinos?

P.S. Možda će nekoga interesirati i činjenica da se na nekim (starijim) dozvolama pojavljuju privatni pozivni znakovi a glase na HRS  ;D Sto kuna je sto kuna, ili ... ?

73 de Ivo, 9A3TY

9A3TY

Citat: 9A3LI  u 25. Siječanj 2017, 11:05:20
Narodna tehnika odavno ne postoji a država bi trebala prestati financirati bilokakve udruge u kojima je 40% ili više članova starije od 25-30 godina.
Tko se želi igrati sa svojim igračkama neka si sam to financira.

Uh, uh. Baš sam neku večer nakon Skupštine ZTK pričao s kolegom iz drugog kluba o mjerljivosti rezultata.
Da li je broj mladih članova pravo i jedino mjerilo? Koji je cilj financiranja tehničke kulture? Svako dijete koje zbog toga što je bilo u doticaju s radioamaterizmom odluči upisati tehničku školu ili fakultet je uspjeh bez obzira da li je bilo član kluba ili ne. Ne znam za vas ali kad mi na našim terenskim aktivacijama priđe dijete i pita što je to ja ga gledam kao da je budući Tesla i trudim se zainteresirati ga za tehniku. Zar to nije pametno utrošen novac poreznih obveznika (u gorivo za agregat, koji metar koaksa, poneki konektor, ...) Većina njih neće ni primirisati u naš klub. A zašto i bi? Nemamo ni struju ni wc ni moderne uređaje ni ... već granatama izrupanu kao nizozemski sir jednu hladnu i vlažnu prostoriju.

A da država financira (ili da bi trebala financirati) samo rad s mladima je također besmislica. Zašto bi npr. sekcija kluba u staračkom domu bila loša stvar? Zar je podizanje kvalitete života ljudima u starijoj dobi nešto društveno neprihvatljivo? Ako smo na to spali onda smo zaista jadno društvo.
73 de Ivo, 9A3TY

9A2JK

Nemojmo miješati kruške i jabuke.

Citat: 9A3TY  u 25. Siječanj 2017, 11:06:38
... "Korištenje starih pozivnih oznaka je protivno propisima i biti će sankcionirano brisanjem korisničkih računa."
...

Ako ja dobro shvaćam, gornja rečenica se odnosi na korisnički račun kojim se pristupa
web stranici i ovom forumu. Rečenica je jasna i nedovosmislena i apsolutno 100% po
propisima. Svima koji su promijenili znak, dano je vrijeme da sami otvore novi korisnički
račun sa važećim znakom tako da bar ovaj dio bude u dlaku sa propisima (za pridržavanje
kojih, do u najsitniji detalj, se mnogi zalažu),

73
Martin 9A2JK

Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A3TY

Citat: 9A2JK  u 25. Siječanj 2017, 13:22:17
Rečenica je jasna i nedovosmislena i apsolutno 100% po propisima. Svima koji su promijenili znak, dano je vrijeme da sami otvore novi korisnički račun sa važećim znakom tako da bar ovaj dio bude u dlaku sa propisima (za pridržavanje

Martine, na koje propise misliš kad to kažeš? Naime, nisam informiran da postoje propisi koji određuju s kojim korisničkim imenom se netko smije prijavljivati na nekom forumu. Ako se ne varam to je na vlasniku foruma da odluči. 
Tipkanje na forumu nema nikakve veze s emitiranjem u eteru.

Usput, da li su svi oni koji su koristili 9A70 prefiks morali ugasiti "obični" korisnički račun jer su dobili novu dozvolu tj. novi znak? Kužiš poantu (glupost) ?

Žao mi je što još jednom komentiraš samo jednu stranu i to pokušavaš prikazati kao netočno a onu drugu - da se tajnica godinama potpisuje s pozivnim znakom za koji nema važeću dozvolu a drugima tj. hamletima isto to pravo ne dozvoljava.
I takvim dvostrukim mjerilima bi trebali povećati broj članova?

73 de Ivo, 9A3TY

9A2JK

Ivo, ja samo govorim da se ne može sve trpati u isti koš i komentiram samo tu jednu rečenicu.
Ništa više.
Citat: 9A3TY  u 25. Siječanj 2017, 13:46:27
Citat: 9A2JK  u 25. Siječanj 2017, 13:22:17
Rečenica je jasna i nedovosmislena i apsolutno 100% po propisima. Svima koji su promijenili znak, dano je vrijeme da sami otvore novi korisnički račun sa važećim znakom tako da bar ovaj dio bude u dlaku sa propisima (za pridržavanje

Martine, na koje propise misliš kad to kažeš? Naime, nisam informiran da postoje propisi koji određuju s kojim korisničkim imenom se netko smije prijavljivati na nekom forumu. Ako se ne varam to je na vlasniku foruma da odluči. 

Točno tako. ''To je na vlasniku foruma da odluči''.
Vlasnik foruma je davno donio propise za forum u kojima sve lijepo piše.
Link je:
http://www.hamradio.hr/index.php/forum-smf/index.php?topic=6004.0

73
Martin 9A2JK

9A6XX

Citat:Dragi Mato, češljao bi ja al mi ne daju.
Citat:U sklopu "davanja kojekakvih informacija" dao sam ti i informaciju da sam kao član NO zatražio neke dokumente ali ih nisam dobio jer IO kaže da pojedini član NO ne može tražiti dokumente bez da prethodno NO donese odluku kojom se taj dokument traži. Gdje to piše nisu mi rekli.

Ako već javno nastupaš s ovakvim izjavama, mislim da bi bilo fer i korektno da kažeš kojom je odlukom "IO rekao" da pojedini član NO ne može tražiti dokumente... ili što već. Ako se ja sjećam dobro, a postoje i mailovi, na ta konkretna i druga pitanja ti je odgovoreno - a nakon toga nije bilo od tebe ni bu ni mu.

Dobivaš sve dokumente na pregled koje dobiva i IO, ne vidim da se nešto trsiš da nešto komentiraš, predlažeš i unaprijediš... da, ima nedostataka i problema, ali ajmo malo biti pozitivni i konstruktivni...

73,
Hrle - 9A6XX

9A6AA

Mada mi je Adam poručio da je "prošla baba s kolačima", vratite mi temu!

Svaki vaš komentar ima "i glavu i rep", ali se polako, po običaju, odskliže od početne ideje.
Kao u replikama u Saboru...

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A4QV

Emire, nije sve tako crno. prošla baba s kolachima ali dobio si raspravom piletinu sa salmonelom. samo je moraš termički obraditi preko 65 stupnjeva i sve će biti OK  ;D

Ja vidim ovu tvoju inicijativu najprije kroz to da moramo napokon saznati, što su to članovi ili članice saveza i koliko ih ima, brojkom i slovom, navedeno u popisu. Nakon toga, nadam se da ću napokon saznati koliko svaka ta članica ima svojih članova koji su uplatili članski doprinos ili članarinu, mada ni danas ne znam što je članski doprinos a što članarina i obvezu plaćanja.

Kad saznamo te brojke, onda možeš početi krojiti, spajati, i koristiti matematičke operacije.
Lako se može desiti da baba prije umre i ne vidimo kolache za 4 godine  ;D

9A2UK

73!

Možda ovoj raspravi može pridonijeti i jedno jednostavno pitanje

administrasiji HRS:

Jesam li ja Željko Palatinuš, Daruvar,9A2UK član HRS?

Ako dobijem javni odgovor isključivo  "DA" ili "NE" možemo

nastaviti s civiliziranom, argumentiranom raspravom.

9a2uk

9A6AA

Prle,

lakše je odgovoriti na pitanje: Što je bilo prije, kokoš ili jaje?

9A6AA

U stvari, odgovor će biti:
Ako ti je klub uplatio članski doprinos za tekuću godinu, onda si i ti, PREKO njega član HRS-a.
"DX never sleeps..."

9A2JK

Citat: 9A6AA  u 27. Siječanj 2017, 23:43:36
...
Ako ti je klub uplatio članski doprinos za tekuću godinu, onda si i ti, PREKO njega član HRS-a.

Znači, ako sam ja član radiokluba, ako je radioklub (kojega sam ja član) član HRS-a
(ako plaća članarinu HRS-u) onda sam i ja član HRS-a. Da ili ne?

73
Martin 9A2JK

9A6AA

Bolje rečeno, ako je klub platio ČLANARINU HRS-u a ti ČLANARINU klubu i članski doprinos HRS-u, onda si i ti član HRS-a.
To bi bio odgovor na pitanje tko je član HRS-a, Prle ili njegov klub.

Opet izmišljamo toplu vodu...
"DX never sleeps..."

9A3TY

Dečki, zaista ne znam kako vaše tvrdnje čine ARGUMENTIRANU raspravu.
Članstvo u HRS-u kao i u svakoj drugoj udruzi registriranoj po Zakonu o udrugama uređeno je Statutom udruge, u ovom slučaju Statutom HRS-a.
Članak Statuta koji to uređuje je nedvosmislen. Pojedinac ne može biti redovni član HRS-a. Osim počasni (a ni onda ne može biti član Skupštine).

Dajte već jednom prihvatite činjenicu da vi kao pojedinci formalno pravno niste članovi HRS-a.

Ako vam argument Statuta nije dovoljan pitat ću vas da nam pokažete odluku o primanju u članstvo HRS-a.
Sigurno je nemate. Ali vaš klub je ima. Ima je i moj.

Ako vam ni to nije dovoljno, pokušajte se pronaći u članskoj evidenciji HRS-a koju je dužan voditi po Zakonu o udrugama
. Nešto što liči na to je objavljeno i na ovim web stranicama. Sigurno se nećete pronaći.

Odakle vam onda uopće ideja da ste članovi HRS-a ?

To što je Ljilja, da bi udovoljila nekima, izdavala potvrde o članstvu i tako kršila Statut i nitko na to (osim mene) nije reagirao ne znači da je to bilo legalno, ispravno niti da ste članovi HRS-a.

Odgovor na pitanje koliko je članova HRS-a glasi (prema službenoj evidenciji objavljnoj na http://www.hamradio.hr/download/Popis_clanica_2016.pdf ) 101-8=93

E sad, pravo pitanje je vjerojatno trebalo biti - za koliko svojih članova su članice HRS-a uplatile članski doprinos.

(Usputno pitanje je i zašto se taj podatak tako ljubomorno čuva. Bez njega ionako verifikacijska komisija ne može raditi svoj posao dakle stručne službe imaju taj podatak. Očito nekome ne odgovara da se objavi a stručne službe ga u tome podržavaju. Što reći nego sramota. Ili su samo neradnici? Opet sramota. A sramota je i to što se ne javlja niti predsjednik koji je na izbornoj Skupštini u nizu svojih "obećanje-ludom-radovanje" najavio i službena obraćanja svih na funkcijama u HRSu na ovom forumu pa od toga ništa, niente, nada.)

73 de Ivo, 9A3TY

9A6AA

Sad si i ti otkrio toplu vodu!

Znamo da nismo REDOVNI ČLANOVI HRS! Ovdje je više riječ o pripadanju nekoj organizaciji a ne o članstvu u formalno-pravnom značenju te riječi.
Ta se pripadnost iskazuje i tiskanjem loga na QSLkama i slično.

Kada je uvjet za neka medjunarodna natjecanja članstvo u IARU, onda je upravo riječ o tom vidu članstva i pripadnosti.
"DX never sleeps..."