• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

IMAGINALNI, NAPLAĆENI POZIVNI ZNACI - 9A5DXX

Autor 9A3SM, 14. Srpanj 2022, 22:46:41

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A2JK

Hrvoje,

totalno si pobrkao lončiće i pomiješao kruške i jabuke. Zato ne čudi da si, (kako ti tvrdiš, ne ja!) 
''naišao ne kontriranje i neshvaćanje''.

Hrvoje, dobar dio ''problema'' leži u tome što ti, (i još neki), Hrvatskom radioamaterskom savezu 
dodjeljujete ulogu kakvu Savez nema. Savez nije državna agencija, kao što je npr. HAKOM. 
Umjesto objašnjenja predlažem pogledati što je HRS OVDJE.

Precizno, što je Hrvatski radioamaterski savez piše u Statutu koji možeš preuzeti OVDJE
a Izmjene i dopune OVDJE. Dovoljno je pročitati samo početne članke Statuta.

Kad je u pitanju dozvola za rad, dozvolu izdaje državna agencija, HAKOM. To je valjda svima jasno.

HAKOM je ovlastio Savez da održava ispite, da iz redova Saveza predlaže članove ispitnih povjerenstava 
(na temelju prijedloga HAKOM svake dvije godine imenuje članove ispitnih povjerenstava) i da 
izdaje Potvrdu o prijedlogu pozivne oznake. Potvrda je ista za tebe, mene ili stranog državljanina, 
a sadrži osnovne podatke tražitelja: ime i prezime, OIB, CEPT razred, adresu i pozivnu oznaku. 
Tražitelj dozvole tu potvrdu prilaže zahtjevu za izdavanje dozvole. Dozvolu izdaje HAKOM.

Za istinitost podataka u potvrdi odgovara tražitelj. Nigdje nije propisano da HRS treba provjeravati 
nečiji OIB, adresu ili bilo koji podatak koji je tražitelj dao.
Uostalom, koji bi to podatak u Potvrdi tražitelj uopće mogao/želio lažirati?

73
Martin 9A2JK

P.S. Hrvoje, sve što si ti o mojoj ulozi u HRS-u umišljaš i javno tvrdiš jednostavno nije točno, 
da ne upotrijebim teže riječi, ipak je ovo javni prostor.
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A2M

RSGB IOTA Contest 2023

9A2M

IARU HF World Championship 2023 Contest

9A2M

ARRL

9A2M

Iz ovoga se jako dobro vidi tko je gazda u HRS-u.

Gospodo iz HRS-a, Vi ste ti koji ste zajedno sa predstavnicima HAKOM-a sastavljali Pravilnik i Vi ste isključivi i jedini krivci što se stranci ovako bahato ponašaju i odgovaraju na mailove.

Što je još gore, potpuno su u pravu!

Zar Vas nije sramota? Neukim hrvatskim radioamaterima mažete oči stavljajući na naslovnicu objave nekih "velikih uspjeha" naših mladih radioamatera da bi se odmakli od stvarnih problema u HRS-u. Neke elite, zlatne mladeži ili što već. I oni vam nažalost vjeruju.

Ali tako nam i treba. Stvari se ne rješavaju ovdje na forumu. Mnoge ste ušutkali i doživotno im zabranili pisanje. Malobrojni koji su ostali i koji vas kritiziraju pokušavaju doprijeti do vas i ukazati vam na greške koje radite a sve da bi se hrvatski radioamaterizam vratio na ispravan put.

Drugi čitaju i šute, a mnogi vas brane.

Nagodinu su izbori i ja sam 100% uvjeren da ćete dobiti mandat od još četiri godine.

Kakav narod (zastupnici) takva vlast.

Uvijek kao i do sada, kada budem morao birati između (poslje ovih silnih postova koje sam napisao vjerojatno bivših?) prijatelja i svoje savjesti izabrat ću ovo drugo. To je i jedini razlog mojih pisanja, ne da povrijedim nekoga, ne da se borim protiv nekoga, već da sebi olakšam. Ne želim da kroz četiri godine imam grižnju savjesti što nisam rekao svoja osobna mišljenje kada je to trebalo reći.

P.S.

Stari mudri Sokrat je rekao:

"Od slobodnog čovjeka ne može se napraviti rob, on je i u zatvoru slobodan!"

73 de 9A2M, Hrvoje

9A2JK

Hrvoje,

Kao što sam kažeš ''pišeš da sebi olakšaš''. Imaš pravo na svoja uvjerenja i ta uvjerenja
javno iznositi ali samo do neke granice. Kad se ta granica pređe onda je to kleveta. 
Sloboda nije javno govoriti i činiti što je koga volja.

Što se pak tiče etiketiranja mene  ''kao izabranog glasnogovornika (HRS-a)'', nekoliko 
puta sam ti izrijekom napisao da ja nisam HRS-ov glasnogovornik nego običan član kao i ti.

Isto tako, ja kao i ti, ''Ne želim da kroz četiri godine imam grižnju savjesti što nisam 
rekao svoja osobna mišljenje kada je to trebalo reći.
'' Za to ne trebam biti ''ničiji 
glasnogovrnik''.

Pitaš: ''by what rules could he (9A5SS) win DXCC awards?''

Očito da nisi pročitao ''DXCC awards rules''.

DXCC pravilo 6. stavak a)
''Each contact claimed for DXCC credit must include contemporaneous direct initiation by 
the operator on both sides of the contact. Initiation of a contact may be locally or by 
remote.'
'
Google prijevod: Svaki kontakt koji se traži za DXCC kredit mora uključivati istodobnu
izravnu inicijaciju od strane operatera s obje strane kontakta. Iniciranje kontakta može 
biti lokalno ili daljinski.

DXCC pravilo 9. Station Location and Boundary: stavak c)
''QSOs made with legally licensed, remotely controlled stations are allowed to be used
for DXCC credit.''

Google prijevod: QSO napravljen s legalno licenciranim, daljinski upravljanim postajama
dopušteno je koristiti za DXCC kredit.

DXCC pravilo 11.
(Samo prvo rečenica. Koga zanima više, sve piše u DXCC pravilima)

''Issues concerning remotely controlled operating and DXCC are best dealt with by each 
individual carefully considering the ethical limits that he/she will accept for his/her
DXCC and other operating awards.''
.........
Google prijevod: ''Pitanja koja se tiču daljinski upravljanog rada i DXCC-a najbolje
je riješiti tako da svaki pojedinac pažljivo razmotri etička ograničenja koja će on/ona 
prihvatiti za svoj/njezin DXCC i druge operativne nagrade'' .........

73
Martin 9A2JK

9A2M

Martine,

1. Dobro sam pročitao i dobro sam upućen u "DXCC awards rules"
2  Nazvao sam te glasnogovornikom jer se nitko osim tebe iz IO HRS-a ovdje na forumu ne obraća članovima (davno si napisao da forum i nije zamišljen za
    komunikaciju između članova i IO)
3. Zato sam se obratio direktno i Stručnoj službi i IO u vezi različitih slučajeva - otpilili su me sa lažnim argumentima
4. Za pozivnu oznaku 9A8DV sam se raspitao jer smatram to svojom građanskom dužnošću (Zašto se nitko iz IO HRS-a nije pobrinuo za to?)
5. 9A5SSS je samo jedan od jako puno pozivnih oznaka koje je amenovala Stručna služba HRS-a i izdala PPO-e
6. HAKOM im je na osnovu PPO i potvrde o prebivalištu u RH izdao Dozvolu
7. Kako je moguće da se radioamateru koji nikada nije nogom kročio u RH izda Potvrda o prebivalištu? Na kojoj adresi su oni prijavljeni?
8. U HRS-u postoji registar tih izdanih (prodanih) pozivnih oznaka. Ako su se ti stranci sami ili ih je netko drugi prijavljivao lažno na neke adrese onda je to
    protuzakonito i kažnjivo
9. Sada dolazimo do HAKOMA. Oni kod izdavanja dozvole podatke o PPO i prebivalištu ne provjeravaju.
10.Objavite spisak tih prodanih pozivnih oznaka. Onda ćemo moći HAKOM-u uputiti dopis i saznati istinu.
11. Točku 10. nikada neće ispuniti.

73 de 9A2M, Hrvoje

9A3SM

Hrvoje, šta će ti objava koju nikada nećeš dobiti.
Odi na QRZ.COM ... u prazno polje gdje upisuješ pozivnu oznaku napiši " 9A1**" i tako redom po brojevima i dobiješ cijeli spisak stanica po tom broju i onda vidiš arsenal pozivnih znakova i čudno prijavljenih adresa pa tako npr naiđoh na :

9A8MOQ
Alessandro Graziani
H.R.S.
Hrvatski Radioamaterski Savez
Croatia

QSL: LOTW

Pitam se pitam i opet se pitam tko je Allesandru iznajmio adresu u HRS a da to HRS ne zna i ne reagira na to  .. hahahaha  .. oznaka naravno nema dozvolu za rad pa se pitam

____________________________________________________________________________________________________

Nešto sam zabrljao pa ne znam obrisati ali tu je prikačena slika za 9A8MOQ , Martine molim te ovo obriši ..

9A3SM

Hrvoje, šta će ti objava koju nikada nećeš dobiti.
Odi na QRZ.COM ... u prazno polje gdje upisuješ pozivnu oznaku napiši " 9A1**" i tako redom po brojevima i dobiješ cijeli spisak stanica po tom broju i onda vidiš arsenal pozivnih znakova i čudno prijavljenih adresa pa tako npr naiđoh na :

9A8MOQ
Alessandro Graziani
H.R.S.
Hrvatski Radioamaterski Savez
Croatia

QSL: LOTW

Pitam se pitam i opet se pitam tko je Allesandru iznajmio adresu u HRS a da to HRS ne zna i ne reagira na to  .. hahahaha  .. oznaka naravno nema dozvolu za rad pa se opet pitam : Ako nema dozvolu za rad šta će mu TRAJNA pozivna oznaka onda dolazimo do zaključka pošto je ne dobije besplatno znači da ju je platio i u tom grmu leži zec .. uzmimo nešto para kao da će se HRS obogatiti od tih brojnih stranaca .. gubimo pozivne oznake ( pustite teoriju koliko ima kombinacija ), gubimo obraz ali to cijelo vodstvo HRS-a ( bez izuzetaka )  ne brine i zato nam i jest tako na žalost .. dok god ne bude poštenja u HRS-u ali i profesionalnosti od plaćenih osoba da se ne "zažmiri na jedno oko " ako papir donese XY osoba za nepoznatog jer mu treba oznaka a donositelj je neki sponzor za savez do tada ćemo ovako raspravljati .. do tada ili do tog trenutka će prije Sava okrenuti smjer nego da mi ovo doživimo ali za jezik se ja ugrizao možda se i popravi nešto vidjećemo ...
VY 73 de Mato - 9A3SM

9A2JK

Citat: 9A2M  u 30. Kolovoz 2023, 18:03:15
Martine,

2  Nazvao sam te glasnogovornikom jer se nitko osim tebe iz IO HRS-a ovdje na forumu ne obraća članovima (davno si napisao da forum i nije zamišljen za

Forum služi za javnu razmjenu mišljenja, informacija i iskustva članova, a ne za službenu komunikaciju. 
To imaš pravo. Zato ja, baš kao i ti, eto javno razmjenjujem svoje mišljenje. Osim toga ja nisam član 
IO HRS-a. Informiraj se prije nego što nešto javno napišeš.

Nego, budući se tako zdušno zalažeš da se stranim državljanima zabrani izdavanje hrvatske radioamaterske 
dozvole, zašto to isto ne zatražiš od američkog ''HAKOM-a'' ili njemačkog ''HAKOM-a''? Zašto od njih ne 
zatražiš da se ponište dozvole izdane hrvatskim državljanima koji ne živi u SAD-u ili u Njemačkoj?

73
Martin 9A2JK

9A3TY

Citat: 9A2JK  u 31. Kolovoz 2023, 15:11:19
Forum služi za javnu razmjenu mišljenja, informacija i iskustva članova, a ne za službenu komunikaciju. 

Zar nije predzadnji predsjednik u svojoj predizbornoj kampanji obećao da će se putem foruma moći službeno komunicirati sa tijelima HRS-a?

Možda to obećanje nije ispunio ali smo barem imali video prijenose skupština a danas sve pod tepih da čim prije nestanu svi dokazi ...

Laži maži, ma Potemkin je malo dijete za ove ....
73 de Ivo, 9A3TY

9A2M

Osim toga ja nisam član IO HRS-a. Informiraj se prije nego što nešto javno napišeš.

73
Martin 9A2JK

Ja nisam ni napisao da si član IO. Zašto me praviš ludim i pišeš mi da ne znam tko je a tko nije član IO?!?
Ja nisam kriv što ti ne znaš razumjeti prosto proširenu rečenicu. Napisao sam:
"Nazvao sam te glasnogovornikom jer se nitko osim tebe iz IO HRS-a ovdje na forumu ne obraća članovima"

Evo da ti napišem drugačijim stilom:

Nazvao sam te glasnogovornikom jer se samo ti na ovom forumu obraćaš članovima za razliku od IO HRS-a iz čijih redova se ovdje nitko ne obraća.

Da li sam sada jasniji ili ti treba i nacrtati?

9A3TY

Citat: 9A2M  u 30. Kolovoz 2023, 18:03:15
Martine,

To imaš pravo. Zato ja, baš kao i ti, eto javno razmjenjujem svoje mišljenje. Osim toga ja nisam član 
IO HRS-a. Informiraj se prije nego što nešto javno napišeš.

Nego, budući se tako zdušno zalažeš da se stranim državljanima zabrani izdavanje hrvatske radioamaterske 
dozvole, zašto to isto ne zatražiš od američkog ''HAKOM-a'' ili njemačkog ''HAKOM-a''? Zašto od njih ne 
zatražiš da se ponište dozvole izdane hrvatskim državljanima koji ne živi u SAD-u ili u Njemačkoj?

73
Martin 9A2JK

A kako bi bilo da se ti Martine informiraš prije nego nešto napišeš?
Uvjeti za američki znak su : "Foreign amateurs may, however, obtain a US license by taking and passing the appropriate license. Find information on obtaining a US license here. A US mailing address is required for application purposes."

Kod nas nije dovoljno imati "HR mailing address" ! Imati mailing address nije isto kao i boraviti u nekoj zemlji.
I što sad? Hoćeš li priznati da si u krivu? Da širiš fake news? Naravno da nećeš.
Kad ćemo konačno saznati tko je ta siva eminencija koja je dozvolila da se adresa Dalmatinska 12 zlorabi za ovakve rabote?

73 de Ivo, 9A3TY

9A2M

73
Martin 9A2JK

Na ovo pitanje su ti prije mene djelomično odgovorili Mato/9A3SM i Ivo/9A3TY.

Martine, mene se apsolutno ne tiču niti američki, niti njemački "HAKOM-i".

I ne zalažem se da se stranim državljanima zabrani izdavanje hrvatske radioamaterske dozvole nego sam protiv načina na koji se to radi!

Kao prvo, hrvatske pozivne oznake su JAVNO DOBRO RH! Kad su ih prodali da li su novac uplatili u proračun RH?

Kao drugo, uvjet za dobijanje dozvole je prebivalište u RH. Javna je tajna i javno je moguće provjeriti koliko je stranaca prijavljeno na lažnim adresama u hrvatskoj, puno njih i u Dalmatinskoj 12, Zagreb.

Tko ih je tamo prijavio, borave li oni uopće na tim adresama?!?

Da li si svjestan da ovakve stvari podliježu prekršajnim i kaznenim gonjenjem?

A u zakonima piše da i oni koji znaju za počinjenje nekog prekršajnog ili kaznenog djela a ne prijave ga također mogu snositi kaznene odgovornosti?

Martine, znaš li ti možda nešto kad tako grčevito braniš postupke IO i Stručne službe HRS-a?

Naravno da znaš, ali šutiš.

Zašto šutiš? Zašto ih braniš?

Pođi prvo od sebe, baci ti prvi kamen, pa onda druge optužuj za klevetanja i prijeti se tužbama.

Sramota me je da na ARRL DXCC listi od svih država na svijetu vidim samo 9A/neki američki znak. Niti jedu drugu državu ne vidim pa ni Puerto Rico ni Haiti. Najveća greška je napravljena kad se HAKOM odrekao izdavanja pozivnih znakova i prepustio taj posao HRS-u. Onda su se pojavili ti famozni Prijedlozi pozivnih
oznaka koji su i omogućili sve ovo zlo. Pogledaj Slovenski radioamaterski savez. Nakon polaganja ispita u nekom od njihovih radioklubova dobiješ diplomu i s njom
ideš u Agenciju koja izdaje pozivne znakove. Za nas je sada prekasno vratiti se na takav način rada, ali ako netko drugi dođe na vlast u HRS-u ima nade da se svi ti
prodani znakovi otkupe i vrate u Hrvatsku. A da se izdavanje znakova opet vrati HAKOMU-u.

U izbore koji su iduće godine ne polažem nikakve nade jer HRS je radi sebe ostavio na životu samo radio klubove iz kojih će delegati podržati sadašnju vlast.
Jedini izlaz vidim u tome da HZTK prestane financirati HRS. Ta tvorevina koja se prije pada berlinskog zida zvala Tehnička kultura a nakon toga je samo promijenila ime u Zajednica tehničke kulture ne egzistira više nigdje na balkanu osim u Hrvatskoj.
Kada ona ode u ropotarnicu povijesti, otići će i svi oni koji su sada na vlasti u HRS-u jer od ostanka u njemu više neće imati nikakve financijske koristi.
Prve će pobjeći tajnica i njena pomoćnica a onda i svi ostali.
Scenarij je već viđen, mnogi klubovi su propali jer su u mnogim gradovima izgubili članstvo u ZTK-e a time i kakvu-takvu financijsku pomoć.

73 de 9A2M, Hrvoje

9A2JK

Od ovoga skoro ništa nije točno, ali dobro, svatko ima pravo na svoje mišljenje 
pa makar ono bilo i pogrešno.

Hrvoje, gdje si ti to vidio da je 9A5SSS na DXCC listi?
Gledam pažljivo 9A DXCC listu, ali 9A5SSS nema na DXCC listi.
Baš me zanima kako si ti našao da je 9A5SSS na DXCC listi.

TKS ES 73
Martin 9A2JK