• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Tiskanje QSL karata

Autor 9A3JB, 26. Siječanj 2011, 19:16:07

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A3VV

Bez teksta sam... Ja ću se potruditi da uradim 2000 veza za godinu dana.
73 Damir 9A3VV
(CTC, FISTS, QCWA, A1C, R-CW-C)
Use and enjoy Morse code operation - fundamental to ham radio.
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A6R

To je OK.Ni ja neću svaki mjesec 4000!Pa vikendom iza ručka napravim 150-200 veza uz uvjet da imam propagacije.Ako napravim 1000 mjesečno već imam 12000 ;)Meni nisu problem veze već QSL-ke,tiskanje,pisanje,slanje.

73,9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A6AA

Zanima me da li će tiskanje kartica ići preko HRS-a ili da to sami organiziramo?

Može li netko to preuzeti na sebe pa da ponude (najmanje 50 tisuća, cijena 0.15kn/kom + PDV)) prikupi za dva-tri tjedna.

Napravio sam pripremu za 3000 komada (T6BP).

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A6AA

Nitko nije odgovorio na moj upit.
Šteta.

Vidim da je preko HRS-a cijena tiskanja 15 lipa po komadu (18,5 lp s pdv-om).

Tamo gdje sada dogovaram, cijena je u startu 13,3 lipe po komadu (16,4 lp s pdv-om)...

Št'ono kažu, nije velika razlika, al' čovjeka veseli...

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A5K

15 lp je cijena bazirana na 50.000 komada.
S obzirom na interes, cijena će biti prilično manja od toga, kao posljedica veće količine.

Da bi mogli raditi precizniju usporedbu, trebali bi znati o kojem je papiru riječ, da li je uključena plastifikacija u cijenu itd.
Čisto da znamo o čemu pričamo, u tisku u organizaciji HRS-a, riječ je o kunstdruck 250g papiru, boja 4/1 + plastifikacija sjajna 1/0.
Naravno, riječ je o cijenama tiska u VŽ, tiskara Mini-print.

Sigurno da bi se smanjenom masom papira mogla postići i niža cijena, no, traženi su uvjeti tiska kao što su bili i do sada.

73,
Krešo - 9A5K

9A6AA

Da, traženi su uvjeti kao i do sada, ali cijena nije kao do sada.

Ako postoji dobra volja potankosti se mogu provjeriti ovdje:

Tiskara Pečarić &  Radočaj d.o.o.
Tuškanova 10
HR-47000 Karlovac
T: +385 (0)47 655 344
F: +385 (0)47 655 345
M: +385 (0) 98 78 38 31
E: tpr@tpr-ka.com
www.tpr-ka.com

Možda je u Karlovcu ipak povoljnije...

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A5K

OK, vidjet ćemo što oni kažu.

Tisak u VŽ je do sada bio najpouzdaniji, što ne znači da je najbolji i/ili najjeftiniji..

Kad se vidi o kojim je ukupno količinama riječ, moći će se napraviti i finalna korekcija cijena,
bez obzira o kojoj je tiskari riječ.

73,
9A5K

9A2JK

Budući da će QSL-ke biti plastificirane (što je u današnje doba normalna stvar),
QSL-ke bi bez problema mogle biti na papiru 180 gr. Također bi trebalo tražiti
papir koji dobro upija tintnu sa tintnih pisača. To predlažem radi direktnog ispisa
na QSL-ke. Godinama koristim BV QSL Label i direktno ispisujem na karte.
To je jeftinije i brže od naljepnica.

Naravno, ovo je samo moj prijedlog.

73
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A6AA

Citat: 9A2JK  u 19. Siječanj 2012, 14:08:06
Budući da će QSL-ke biti plastificirane (što je u današnje doba normalna stvar),
QSL-ke bi bez problema mogle biti na papiru 180 gr. Također bi trebalo tražiti
papir koji dobro upija tintnu sa tintnih pisača...

Tako je. Prije bih se opredijelio za 180gr i jeftiniji tisak, nego 250gr i skuplji.

Dečki iz 9A1CVW tiskaju u tiskari koju sam naveo, pa pogledajte...

Radio sam karte u Varaždinu. Pripremu sam obavio kako je zatijevano, no boje nisu ispale žive, jasne... Sve je djelovalo malo zatamnjeno.
Da mi je netko poklonio takve QSL-ke, bio bih zadovoljan. No, ako mogu birati - biram ono što je bolje.

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A5K

Ne znam, osobno sam bio zadovoljan s onime što smo do sada tiskali u VŽ.

Što ne znači da se ne može tiskati i drugdje. Kad se vidi ukupna količina, onda će se razmatrati i cijena,
koja u svakom slučaju može biti samo manja od one navedene za bazu od 50.000 komada..

U svakom slučaju poslan je danas upit i u KA.

73,
9A5K

9A9Y

Meni su dva puta tiskali u VŽ, odrade posao profesionalno. Plastifikacija im je savršena (u jednoj tiskari to nije bio slučaj, QSL karte su imale mjehuriće i znalo se malo odlijepiti sa strane nakon nekog vremena).
Do razlike u bojama većinom dolazi jer mi većinom šaljemo u RBG formatu a tiskara onda konvertira u CMYK, i boju nemaju onda sjaj.
Kod mene u pisač idu i najdeblje QSL karte, one od 250 gr bez problema.
Jedino što Martin predlaže, da bolje upijaju boju sa tintnih pisača, i sada to ide ali dolazi do blagog razlijevanja boje.
Shiranu ga hotoke

9A6AA

Citat: 9a9y  u 19. Siječanj 2012, 16:14:49
...
Do razlike u bojama većinom dolazi jer mi većinom šaljemo u RBG formatu a tiskara onda konvertira u CMYK, i boju nemaju onda sjaj...

A, ne!
Rekao sam da sam pripremu obavio prema naputku, a tamo piše CMYK.

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A3SM

Ja sam za VŽ, svojih 20.000 komada štampao sam kod njih i zadovoljan sam ... i bez ove akcije namjeravao sam štampati nove karte za portabl pa ću iskoristiti sada priliku da obavim i to ako bude dogovora oko VŽ,a ako ne idem sam ...

Mato

9A3JB

Definitivno Varaždin!

Karte iz Karlovca nisu ni blizu jer nemaju plastifikaciju . No , svakome po volji . Ja svakodnevno imam u rukama kilograme karata i vidim gotovo sve svjetske uradke , pa sa sigurnošću mogu to reći. Kakva priprema - takav i uradak!

I ne samo to , premalo koristimo usluge  ( i cijene  te tiskare ) i za druge stvari pa plaćamo gotovo duplu cijenu ! Kad se samo sjetim IOCA knjižice !!! da je tiskana tamo - pola cijene !

Idemo , demokracija je !

Bandovi su nas željni!

9A2TN

I ja sam zainteresiran. Mene zanima priprema (možda je bilo ali mi je promaklo). Počeo sam raditi u Photoshopu nekoliko varijanti (500 dpi) i sve je preko 170 mega. Neka mi netko ponovi (ako je bilo) koji su uvjeti pripreme, kome slati i koju vrstu datoteke (psd, gif...).
Inače, sada manje šaljem karata nego prije jer je postotak primljenih lošiji na moju štetu (vidi statistiku na mojim stranicama ako te zanima www.hamradio.hr/9a2tn). Uglavnom samo odgovaram. Kako dosta radim, puno karata dobijem pa mi trebaju nove. Osim toga svašta sakupljam (USA Counties, IOTA...).