• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Tiskanje QSL karata

Autor 9A3JB, 26. Siječanj 2011, 19:16:07

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A3JB

Halo društvo

tresla se brda - rodio se miš!!!

Toliko bespotrebnih ponavljanja i ulaženja u najsitnije detalje vezano za pripremu tiska ...i na kraju  - javilo se nekoliko ljudi tj, poslalo svoje pripreme u tiskaru!

Zašto uvijek moramo čekati da se skupi društvo i više od pola godine i da se ide u tisak???

Svi koji žele tiskati kartice - neka požure !

Ja stvarno ne znam što bi trebalo napraviti ?!? ...valjda pokloniti nekima gotove kartice ! Još uvijek ima kartica koje se negdje tiskaju i kopiraju i što je najgore plaćaju više nego što je cijena danas! Iskoristite priliku dok i tu cijena ne poskupi!

Ponavljam - cijena za 1000 komada je svega 150 kuna!!!!!!!!!!!!!!

Pripremu napravite u bilo kom prihvatljivom formatu ...bitno je jedino da dimenzije budu 143 x 93 milimetra i da fotka ne bude manje kvalitete  od 900 dpi . Zadnja stranica je vrlo jednostavna za napraviti .

I kad je gotovo  - snimite sve na DVD i pošaljite u tiskaru.

Tamo imaju sve potrebne alate da dovrše posao samo im se javite i sve je gotovo isti tren jer čovjek ZNA što je QSL karta i kako treba izgledati. Do sada u tiskarama je bio problem što niti naručioci a kamoli tiskari nisu imali pojma kako to treba izgledati.

Tu možete napraviti i diplome , zahvalnice i slične stvari po znatno manjim cijenama negoli inače plaćate!

Hajmo na posao!

73  de  Mike 9A3JB

9A6R

Marinko kažeš 1000 kartica 150 kuna.Sjećam se zadnji put sam dao tiskati tamo na Sjever i min.je bio 4000 komada po nekih 15-16 lipa.Jeli sad možda može u skokovima od 1000 kartica po 15 lipa? Znači,1000,2000,3000,4000......10000 a cijena ista ili može jeftinije što ih više naručim? Taj info mi treba!

73,9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A6AA

Marinko,

još trebam dan-dva, pa šaljem pripremu za 4000 (ili 5000) komada...

Večeras ću se javit g. Težaku.

9A6AA
www.9aff.com
"DX never sleeps..."

9A1AA

Mike, znaš da  naši ljudi vole rokove ::) Daj neki datum koji je još Boris 9A2GA tražio. Recimo krajnji rok je 28.02.2011. da se dostave predlošci qsl karata u tiskaru. Ovako će se sve razvući u nedogled :-[

Tiskao sam qslke za klub i sebe u posljednoj rundi i vrlo sam zadovoljan kvalitetom karata i uslugom vlasnika tiskare, gospodina Težaka. Preporučam ga svima koji žele lijepu qsl kartu bez mnogo komplikacija.

Pogledajte malo stare postove na ovu temu na ovom forumu i naći će te imena barem nekolicine kolega koji znaju i mogu napraviti pripremu za qsl kartu. Vjerujem da će vam to sigurno napraviti ako ih zamolite i kažete im što želite na karti  ;)
73, Ivo 9A1AA

9A3JB

Dobro jutro  svima

drago  mi je da ima smisla napisati  nešto i da to netko i pročita.

Hvala  Ivo na objašnjenju i pomoći.

Reni , možeš ići na 500 komada po  motivu tj. ako želiš 2000 komada - možeš imati 4 x 500 komada  s 4 motiva.
Količinu dobijemo tako što se udružimo i imamo ukupnu količinu od  cca  50 000  komada. Tako da zaista svi ( pa i oni kojima treba 500 komada ) mogu doći na svoje i uklopiti se u cijenu od  15 lipa . Plaćate direktno u tiskaru.

Hajde da rok za dostavu pripreme bude  13. 03. 2011. tako da ljudi  koji su već predali svoje to i dobiju.

Sad je prilika da svi vi koji vrijedno aktivirate razne portabl aktivnosti možete dobiti kartice  malte ne za svaku aktivaciju drugačije.
Razmislite malo i krenite žurno naprijed!

Pozdrav svima!

P.S. Javite tko dolazi na sastanak slijedeći mjesec u Zagreb kako bi dostavio kartice svima za ponijeti!

Mike 9A3JB

9A6R

OK Marinko.Znači cijena je 15 lipa bez obzira na količinu.
Hvala na odgovoru.

73,9A6R

9A6R

U jučerašjem direktnom kontaktu sa g.Težakom saznao sam da se kartice mogu tiskati samo u "skokovima"po 1000 kom.!Znači ne može npr.1500.Direktno sam ga pitao i dobio odgovor.Na znanje i ravnjanje.Cijena 15 lipa po komadu.

73,9A6R

9A2JK

Mike, 9A3JB, pokušavam ti poslati e-mail u vezi QSL karata,
ali ova adresa prijavljena na forumu ili ne valja ili je sandučić
pun.

Molim te javi se na e-mail 9a2jk_na_hamradio_hr

73
Martin, 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A3JB

Pozdrav društvo

upravo pristigao mail od g Težaka iz tiskare:

Sve pripreme bi trebalo korigirati. Nemaju napust.
Predlažem da im proslijediš "Upute za pripremu" iz kojih se može vidjeti što treba napraviti.

Ako im je to prekomplicirano, mogu improvizirati i sa postojećom pripremom uz napomenu: po 2 mm sa svake strane slike će biti odrezano. Dakle, na nekim karticama će biti odrezan i dio slova.

Trebali bi se odlučiti hoće li 1000 ili 2000 kom. po svakoj vrsti kartice. Zato što tiskamo u koracima po 1000 (tj. 1000, 2000, 3000 ...).

Evo , pa nek se promjeni za one koji nisu čitali ranije objavljene tekstove.

73  Mike  , 9a3JB

9A3JB

Evo ja opet!

Obavijest iz tiskare:

U ponedjeljak  tj.11. travnja kreće tisak QSL karata !

Ako netko još nije uspio , stigao ili nešto treće - ima još  3 i pol dana hi...

73  de Mike  9a3jb

9A6R

Ajde konačno.Već sam mu dosadio sa upitima kad će.Hvala za informaciju Marinko.

73,9A6R

9A2PU

Pozdrav iz Pule,
Puno je toga napisano o tiskanju karata u mnogo postova i iz mnogo glava.

Molio bih nekoga da mi konkretno odgovori na slijedeća pitanja:
1 kolike su dimenzije QSL-ke (izrezano)?
2 Koje su optimalne dimenzije pripreme
3.Koji je najbolji format za tiskaru (pdf, cdr ai, tiff ili nešto drugo)
4 mogu li se predlošci poslati mailom (ako može koji mail)
5.da li je plaćanje prije ili poslije tiskanja
6. adressu i broj bankovnog računa tiskare

73 Dinko 9A6AR

9A9L

Dinko, procitas nekoliko postova unatrag i sve ti je napisano.
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A6AA

Citat: 9a2pu  u 08. Travanj 2011, 09:44:12
Pozdrav iz Pule,
Puno je toga napisano o tiskanju karata u mnogo postova i iz mnogo glava.

Molio bih nekoga da mi konkretno odgovori na slijedeća pitanja:
1 kolike su dimenzije QSL-ke (izrezano)?
2 Koje su optimalne dimenzije pripreme
3.Koji je najbolji format za tiskaru (pdf, cdr ai, tiff ili nešto drugo)
4 mogu li se predlošci poslati mailom (ako može koji mail)
5.da li je plaćanje prije ili poslije tiskanja
6. adressu i broj bankovnog računa tiskare

73 Dinko 9A6AR

1. 140x90mm
2. 146x96mm
3. cdr, pdf,...(PDF, CMYK, 300pix/inch)
4. DA. Na dtezak@hrvatska.com preko http://jumbo.iskon.hr/
5. poslije
6. pitaj na e-mail

Nema na čemu!

73

9A6AA
www.9aff.com
"DX never sleeps..."

9A7PPM

5. poslije
   Pa nisam u to baš siguran jer kada sam naručio dobijo sam odmah račun gdje da uplatim. Naravno riješio i sada čekam :)