• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Tiskanje QSL karata

Autor 9A3JB, 26. Siječanj 2011, 19:16:07

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A9Y

Za ovaj dizajn "3_zadnja.jpg" sam napravio i mali program (u privitku) za direktno tiskanje na QSL karte.
Shiranu ga hotoke

9A9Y

Evo još jedan dizajn, 300 DPI, zadnje strane.
Mogao sam to sve u jedan post, ali evo razvukao, hi.
Shiranu ga hotoke

9A1IW

Ako vam se ne svidja Corel, a skuzili ste da su programi za obradu fotki neflexibilni, uzmite ovo:

Adobe InDesign
Keep 'em Rolling! http://www.mvpa.org/
MVPA: 29718
http://s186.photobucket.com/albums/x51/btudan/

73 de 9A1IW - Boris

9A5BWW

Citat:Autor: 9A1IW
«  : Danas u 18:15:55 »

Ako vam se ne svidja Corel, a skuzili ste da su programi za obradu fotki neflexibilni, uzmite ovo:

Adobe InDesign

InDesign je zapravo pogodniji za izradu prijeloma stranica (primjerice kod časopisa, brošura i sl.). Mislim da je mnogo lakše izraditi sam dizajn u Illustratoru koji je namijenjen za rad s vektorskom grafikom. Ovo naravno nije kritika nego preporuka  :)

Inače, za one kojima je draži Photoshop, tekst se pretvara u krivulje tako da se ide u izbornik Layer, zatim Text i tamo se odabere opcija "Convert to Shape". Naravno, prethodno je  potrebno označiti sam tekst.

Ako ima pitanja, tu sam :)

73, Davor
9A5BWW

9A2TN

Prošao rok za prijavu! Kako stojimo sa brojem (cijenom)? Da li slati pripremu u HRS? Do kada i kome uplatiti određeni iznos?
Ja naručio 5.000 komada. Za one koji uče praviti pripremu kao ja... radio sam dpi po CM (i još malo "podebljao" na 600 dpi). Zato mi je datoteka bila 125 mega. Moj sin kaže da ljudsko oko ionako ne "rspoznaje" sliku sa više od 300 dpi.

9A1AA

Sve teče po planu. U tijeku je zaključenje konačne brojke karata koje će biti tiskane  što naravno ima direktnog utjecaja na konačnu cijenu.
Uskoro će te na naslovnici moći pročitati informaciju o cijeni, roku dostave priprema i roku uplate.

PS. Kak su ovi penzići (poneki) nestrpljivi  ;D
73, Ivo 9A1AA

9A2TN

Ivo, znaš da mi penzići prvo poplačamo sve svoje obveze pa šta ostane. A danas je prvi u mjesecu, račune slažem i oblačim se da odem do pošte (polako se oblačim, nešto zaboravim pa ponovo, onda žena kaže da ne mogu ići "nikakav" pa se opet presvlači i onda dođe veče pa sutra ponovo...).

Ma, šalu na stranu, pitam jer je i Tiho 9A7GAE zainteresiran kao i dečki iz 9A1CRJ (nešto malo ću im pomoći). Ne želim ja ispasti krivac ako isteknu rokovi.

9A1AA

Vrlo je interesantno, da ne kažem znakovito, da kod nas strašnooo poraste interes pet minuta do isteka roka a još više nekoliko sati po isteku roka i svi se ono pitaju: joj, jel sad možda kasno  ;D

73, Ivo 9A1AA

9A9T

Ja uglavnom koristim stari CorelXARA 2.

Nije zahtjevan a svašta može...iz 1998 godine.
Najte kaj zameriti!
Tom, 9A9T

9A3SM

Ivo u pravu si ... minut do 12 je gotova stvar u 12 ... ko nije uspio za 15-20 dana sam sa sobom riješiti može sačekati sljedeću turu ili naravno direktno kontaktirati Težaka i sa njim sve ostalo dogovoriti ...

Koki, sa ženom sve obaveze dogovoriš ujutro uz kavu i poslije kad zalupiš vratima nema više povratka nizašto .. hahaha .. ja tako rješavam svoje stvarčice ... no čujem da je kod vas prehladno pa ne izlazi vani ako ne moraš ..

VY 73 de Mato - 9A203SM

9A6AA

Citat: 9A2TN  u 01. Veljača 2012, 10:22:50
Prošao rok za prijavu! Kako stojimo sa brojem (cijenom)? Da li slati pripremu u HRS? Do kada i kome uplatiti određeni iznos?
...

Danas sam Težaku poslao pripreme za 3 vrste karata.
Preporučam da napravite ovako: Pošaljete sam sebi pripreme preko Jumbo maila (http://jumbo.iskon.hr/), file po file. Zatim sve pristigle linkove sakupite te pošaljete u jednom e-mailu Težaku. Za orijentaciju: prednja strana QSL-ki mi je cca 20MB a stražnja cca 1,5MB (pdf). Rađeno Photoshopom.

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A6R

Priprema za 3 "vrste"kartica gotova.Prijavio našoj Ljiljani 6000 kom.Čekam zapovid za slanje prema gosp.Težaku.Načuo sam da će cijena ići prema dolje.Ima sve da se zapali tamo u tiskari :D

73.9A6R

P.S.Ostaje pitanje svih pitanja.Koliko mjeseci će tribat da se sve pripreme sakupe i odu u tisak?Zadnji put se dosta čekalo!
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A5TO

Namjerava li tkogod osobno ići po karte kada budu gotove u VŽ?

Radi se o prebacivanju 5000kom do ZG ili DA.

73,

T.

P.S. Eventualne ponude primam tudeka ili mojznak@hamradio.hr TNX!
«...Dozvoli mi da pobijedim. Ali ako ne mogu pobijediti, dozvoli mi da budem hrabar u pokušaju...»

9A1AA

Da, Tom je to dobro primjetio. Morat ću to nagraditi u vijesti.
Kada karte budu tiskane kupac sam riješava prijevoz na željenu destinaciju.
73, Ivo 9A1AA

9A6AA

Sada kada su istaknuti svi rokovi, bilo bi jako dobro saznati (prije nego li uplatimo!) koji je rok do kojega će QSL-ke biti tiskane.

9A6AA
"DX never sleeps..."