• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Bouvet 3Y0J

Autor 9A3XV, 05. Travanj 2021, 09:10:59

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A3XV

Za DX sladokusce..

https://3y0j.com/

73
Sale, 9A3XV

9A2NO

Ajde fala Bogu ozbiljna najava ...
3Z9DX Dom i Rebel grupa je najobičnija hrpa neozbiljnih i neodgovornih, pompeznih šarlatana

Živi bili pa dočekali. Želim im sreću

73 Dino

9A4WY

Dobro pročitajte QSL policy na 3Y0J webu.....
link je ovdje    https://3y0j.com/qsl-info/
Ovo je dno dna... :-[
Logic will take you from A to B.
Imagination will take you everywhere
    A.E.

9A4NA

Ja im nebi poslao direkt pa makar mi bila zadnja za dxcc.

9A2JK

Hmm ... nije da bilo koga branim, ali ... ima i rečenica:
''Option for free bureau cards will be activated at the end when all other cards have been sent out.''

Znači, i preko biroa će karta doći, besplatno. Svima koji su tražili karta preko M0OXO
poznato je da karta zatražena preko biroa dođe čudesno brzo.
Ova će ''kasniti'' samo nešto više od godinu dana.
S druge strane treba uzeti u obzir:

1. Doći blizu Bouveta je po život opasan pothvat.
2. Iskrcati se na Bouvjet je po život opasan pothvat.
3. Iskrcati se s Bouveta natrag na brod je po život opasan pothvat.
4. Sve to košta ogromne novce.

Ja želim da pothvat uspije i da konačno skinemo Bouvet s vrha top liste.
Tko želi potvrdu brzo '' zahlen bitte  ;) '', za nas ostale lijepo piše:
''Option for free bureau cards will be activated at the end when all other cards have been sent out.''

73 ES BEST DX
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A3XV

Ne bi ih ni ja branio, ali treba uzeti u obzir da im je potreban budžet od skoro 800k usd. Svaki član ekspedicije participira sa 20k. Imaju već sad nešto donacija, ali moraju navući te novce, inače nema ekspedicije.

Neke stvari se jednostavno ne mogu dogoditi bez donacija i ovakve participacije.

73
Sale, 9A3XV

9A4QV

Sve je to OK... pošteno su stavili cijenu pa ko voli nek izvoli  ;D
Usput, sad znate svi vi koji od mene čekate QSL karticu zašto je niste dobili.... zaboravili ste poslati 50$

;D ;D ;D

9A3XV

Sram te bilo Adame..  ;D

Da budem precizan, ja sam u prošlosti isto bio nemaran, dok mi omraženi QSL manager Mike, 9A3JB nije objasni neke stvari oko QSL karata.

Ja sam isto purista i smatram da treba odgovoriti na svaki QSL. Doduše tražim SASE i troškove za direkt, ali odgovorim i onima koji direkt pošalju samo QSL. Pošaljem i onima kojima treba zemlaja, a zatraže preko e-maila - šta da im radim. Jedino NIL nisam potvrđivao, al kažu da pretjerujem. Tumačenje je da je čovjek mene radio u kontestu, ali ja nisam nakon 36 sati u etru bio dovoljno koncentriran. :D

73
Sale, 9A3XV

9A2WB

Citat: 9A2JK  u 30. Travanj 2021, 08:30:42
Tko želi potvrdu brzo '' zahlen bitte  ;) '', za nas ostale lijepo piše:

73 ES BEST DX
Martin 9A2JK

Martine, da li zahlen bitte znači da se slažeš sa "Sponsors who donate $50 USD or more PRIOR to the DXpedition start will have their QSL card sent directly, as well LoTW confirmation. There is no need to do anything if you are a sponsor of the DXpedition. ". Znam da voliš google translate :) - "Sponzorima koji doniraju 50 USD ili više prije početka DXpedicije imat će izravno poslanu QSL karticu, kao i LoTW potvrdu. Ako ste sponzor DXpedicije, ne morate ništa raditi"
73, Toni 9A2WB

9A2JK

Ne, ne volim ''google translate''! Google prevoditelj može pomoći onima koji su slabiji s engleskim, 
ali nije umjetna inteligencija.

Rečenica ''There is no need to do anything if you are a sponsor of the DXpedition''
znači da, ako si sponzor, ne trebaš tražiti QSL kartu za veze koje si napravio, a karta će ti biti
poslana čim bude tiskana. Svi drugi trebaju tražiti QSL.

Sponzor mora napraviti QSO kao i svi drugi.

I da, naravno da je sasvim OK da kartu i potvrdu prvo prime sponzori. Bez sponzora nema ekspedicije.

73
Martin 9A2JK

9A2WB

Citat: 9A2JK  u 04. Svibanj 2021, 08:53:10

Sponzor mora napraviti QSO kao i svi drugi.

Ne znam da li odgovoriti ili ne, vjerojatno samo ja tako kužim. Vidiš, kako god to zvučalo, što ako za onog tko uplati 50$ neće trebat ni odradit vezu a dobit će qslku?! Možda "ne morate ništa raditi" znači baš to? Već je bilo takvih slučajeva i to nije nikakva tajna, šteta da ne mogu naći link gdje je otvoreno rečeno da su to radile neke ekspedicije, za sve koji bi uplatili xx $. A što se tiče sponzora, pa naravno da je to ok. Kako bilo da bilo samo neka bude tog Bouveta, bit će dobra i biro qsl nakon godinu dana  :)
73, Toni 9A2WB

9A2JK

Prevara je bilo i uvijek će biti. To je u prirodi ljudskog bića. Da nije tako ni u sportu
ne bi trebali suci. Najbolji primjer je nogomet. Svi igrači znaju da se snima s ''milijun'' kamera iz ''milijun i jednog'' 
kuta, a igrač se ipak zaklinje: ''Ma nisam ga ni taka''.

U većini DX ekspedicija sponzori odrade QSO. Bezbroj puta sam čuo kako ''sponzor'' poziva DX-a jednako kao i 
svi drugi (nakon 5 desetljeća DX-iranja neki ti znakovi jednostavno ''uđu'' u uho). Osim toga dovoljno je pogledati 
na clublog.org za vrijeme trajanja ekspedicije.

Slažem se u dijelu da prevaranti na neki način umanjuju postignuća ogromne većine koja igra pošteno. 
Nekome ovakve prevare znače više, nekome manje. Meni prevare ne znače ništa jer se ''natječem'' samo sa samim sobom, 
a prevaranti varaju sami sebe. 
Na kraju, temeljem iskustva, kvalificirano tvrdim da je prevaranata puno manje nego to neki misle.

73 uz želje da 3Y0J uspije i bude u logu svih 9A koji ga budu pozivali !

Martin 9A2JK

9A7YY

9A3SM

Čekaćemo neki novi puta i novu ekspediciju .. do 100te još imam vremena pa se valjda i Bouvet pojavi za mog života .. hahaha
Samo strpljen - spašen
Ekspedicija bude i kad nas ne bude

VY 73 de Mato - 9A3SM

9A2JK

OC Mato, lako je čekati tebi i meni koji imamo 20+nešto godina  ;) ,
ali teže je onima koji su oko 60+nešto godina.

Možemo se šaliti, ali Bouvet je jedno od najteže dostupnih mjesta
na Zemlji. Novac je najmanji problem (sve dok je do milijun eura).
Problem je naći sposobne i hrabre ljude, a još k tome dobre DX-ere
i onda još transport i sve da to ne košta više od milijun eura i bez
žalbi što za instant potvrdu ekspedicija traži neku sitnu lovu.

Biti će DX-ova, neće biti nas!

73 i čuvajte se!

Martin 9A2JK