• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

BUG i ostali tasteri

Autor 9A4NA, 22. Siječanj 2017, 17:09:56

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A4NA

hi mound manipulator
Netko je nekada odlučio ugraditi hi mound ručicu u kućište i napravio elektronac.
Rekao bi, profesionalna izrada.
Elektronac radi savršeno.
73
9a4na

9A4NA

Engleski WT 8Amp No2 Mk3 Morse Key
Fin za podesiti, nije prevelik. Taman ;)
Dugme nije orginalno.
73
9a4na

DJ2MX

Evo i mojih favorita  :)
73, Mario DJ2MX,9A4MX,NØMX,E73DX

9A6AA

Ovo nije favorit al' je zanimljiv...
:)
Pripada kompletu: http://www.wftw.nl/wireless48.html

"Morse key for Wireless Set No. 48. This was principally a standard flame proof key with transmit/receive switch fitted on top mounted on a Paxolin plate. The assembly was designed to be placed on the operator's leg and fastened by means of the canvas web straps provided."
"DX never sleeps..."

9A6WW

Taster mi je itekako poznat, kucao sam na njega,  ali izgleda puno atraktivnije nego što sa ga radioamateri cijenili. Neugodan za kucanje, dubok i tvrdi hod. Qrq ne dolazi u obzir. Najveća mana mu je bila jednostavno podešavanje.

Da malo karikiram, kucati na njenu je bilo ko pumpati vodu na vrtnoj pumpi.

9A4NA

Citat: 9A6WW  u 10. Veljača 2017, 19:58:32
Taster mi je itekako poznat, kucao sam na njega,  ali izgleda puno atraktivnije nego što sa ga radioamateri cijenili. Neugodan za kucanje, dubok i tvrdi hod. Qrq ne dolazi u obzir. Najveća mana mu je bila jednostavno podešavanje.
Ma daj... nakrivljen za dešnjake... i još protupožarni :)
Orginalan i dobar :)
73
9a4na

9A4NA

J-37/J-45 Telegraph Key with Leg Clamp:

This is a model J-37 U.S.military straight key with a leg clamp. This key was used by the US Military during WW II in tanks, planes, and other vehicles.   They were made by, at least, five different manufacturers. The key was clamped to the operator's leg and it folds downward on a hinge at the rear of the key. The J-37 key with the leg strap is called a J45. Because it is stamped " KY-116/U," this is a post World War II model.[001]
U jednoj prilici, qso sa DL stanicom cw na putu iz Mostara prema Metkoviću nissan patrol, ic 725 plus at120 antena tuner i taster na koljenu na graničnom prelazu....... as as as de t98n/m ....  vozačka i prometna... nw de 9a4na/m ok?
599/599 tnx qso 73 ..
de 9a4na/m
..

9A4NA

#18 TS-1
Tko ga nezna nezna telegrafiju :)
73
9A4NA

9A6WW

Hm... ima nas i koji smo se naučili telegrafiju prije jna, pa čak i prije nego je ts-1 proizveden.

73

9A4NA

Citat: 9A6WW  u 11. Veljača 2017, 21:39:04
Hm... ima nas i koji smo se naučili telegrafiju prije jna, pa čak i prije nego je ts-1 proizveden.

73

može ovaj malo stariji :)
J-48
73
9a4na

9A4NA

Tko je rekao da su kineski proizvodi loši?
Ovo je kineski taster i vridi svake kune:)
73
9a4na

9A2BX

Najdraži taster.
Poklon OVSV (Austrijski radioamaterski savez) za moj rođendan.
Prenijeto na ORF2 u izravnom prijenosu.

PS. Sat je iz podmornice WW2

9A4NA

Moj mali Stipe bi kada je bio manji znao reći.
Tata, isti naš samo sličan  ;D
J-38 bez postolja.
73
9a4na

9A4NA

Single new Soviet TKF and Dust Proof hand key with the FILTER UNIT. Type TKF.
Manufactured by "Cherkassy Telegraph Equipment Works" in Ukraine.
The key contacts are silver coated.
Designed for heavy duty use, they are very robust but can be adjusted for a very nice feel. Tension, contact spacing, and bearing tension can all be adjusted.
The hinged cover and base are a heavy plastic, as is the knob.
Soviet military CW field operations were often very high power and "RF Dirty;" so some of this keys had filter installed in the base.
The key measures 8,7cm by 7,5cm at the base of the filter unit, with the knob extending upwards a further half inch above the top cover.
73
9a4na

9A4NA

Još jedan J-48
Ovaj je u izuzetnom stanju ali ima i posebnu vrijednost.
Ovaj taster sam prije par mjeseci dobio na poklon od Kokija, 9a2jg, dragog prijatelja, vrhunskog radioamatera i porvh svega velikog čovjeka.
73
9a4na