• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

BUG i ostali tasteri

Autor 9A4NA, 22. Siječanj 2017, 17:09:56

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A6WW

Tih benčera je bilo puno, pa i u niklanoj i pozlaćenoj verziji. Ili npr. inkorporiranih na istoj ploči s mfj elektroncem. Itd... Također i jako puno amaterskih homemade kopija zbog jednostavnosti.

Al odakle ti ovaj Pupin i iz koje je godine? Tog prvi put vidim tu na slici.

73

9A4NA

Citat: 9A6WW  u 01. Veljača 2017, 13:15:22
Da ima dosta posjeta i straight-key nostalgičara ali vjerujem i mladih koji gledaju kakvih to čudnih životinja slike objavljujemo...

Inače tog (9A6AA) Luftwaffe Maus sam nekad davno imao kod kuće (točnije, moj otac), ali na žalost nestao tko zna kada.
OH6NT također ima lijepu zbirku tastera (sa slikama):  http://www.tronico.fi/OH6NT/keys.htm

73
Hvala za link.
Danas sam bio u kontaktu sa OH6NT
Lako se naći sa istomišljenicima na istoj frekvenciji  ;)
73
9a4na

9A6WW

Hi u medjuvremenu sam poslao drugi post, vjerojatno si ga naknadno vidio.

Inače ispravak greške za njemačkog miša, napisao sam luftwaffe izvedba, ali sad kad sam malo pogledao po internetu, ta se malo razlikovala. Radi se o "kopnenoj" izvedbi. Ista firma, ali button ručice puni krug a ne odrezan popola kao na 6aa slici. Ja sam imao tog odrezanog kao i 6aa...

Prodavao se dosta na e-bay, ali momentalno sve prodaje zatvorene. Cijena od 60 do 80 eur. Možda se pojavi još koji...

73

9A4NA

Ovaj PUPIN je rađen kao kopija marconi tastera u ex. YU i evo još jednog.
Ima oznaku TEL. TASTER No 19
Kako se vidi na zavojnici PIONIR
Teško je naći bilo kakvu informaciju na internetu za ove tastere.
Ako ima netko kakvu informaciju bilo bi mi drago čuti.
73
9a4na

9A6TT

Vidim da tu stavljate i novije modele. Evo i moje igracke Begali Stealth. Inace dobiven na poklon od drage prijateljice DO2FM koja je eto zasluzna sto se na bandu cuje 9A6TT na CWu.
73

9A6TT

9A5CZI

Luftwaffe WWII Baumuster T1 key...

73 de Zrinko

9A3OD

9A6WW

Vidio sam do sad svakakvih samogradnji ručica za elektronac, no ova pronađena na internetu je najoriginalnija....

9A4NA

Citat: 9A5CZI  u 01. Veljača 2017, 23:51:20

Luftwaffe WWII Baumuster T1 key...

73 de Zrinko
Ovaj mi je poznat i mislim da imam jedan sličan odnosno JNA kopiju istog. Nađem ga i fotografiram.
73
9a4na

9A4NA

Citat: 9A6WW  u 02. Veljača 2017, 10:17:59
Vidio sam do sad svakakvih samogradnji ručica za elektronac, no ova pronađena na internetu je najoriginalnija....
Ovo je VRH improvizacije.
Tko god da je svaka mu čast na ideji :)
73
9a4na

9A4NA

ETM8C
Prije dvadesetak godina je bio jedan i jedini elektronac koji sam koristio zajedno sa starim IC-725
Nisam imao računalo tako da su memorije na tasteru su bile zakon.
Jedan događaj. Prije desetak godina sam par godina bio u UN misiji u pakistanu i kako sam dobio odobrenje za rad sa znakom AP2AUM odlučih ponijeti elektronac sa sobom.
Na carini u Pakistanu:
carinik: što je ovo?
ja: modem za računalo
carinik sa stisnutim ručicama odvrne botun speed a elektronac zapjeva sa +200 znakova u minuti
carinik: stvarno modem za računalo
ja: jeste hvala i ugodan dan :)
I dan danas legenda od elektronca.
73
9a4na

9A4NA

Nadam se da se moderator foruma neće naljutiti na sljedeću fotografiju na ovu temu gdje smo pok. Pero 9a4sp sa dosta navedenih tastera i ja odradili Bog zna koliko veza iz kamp kućice. 1993-1994.
73
9a4na

9A1AA

Što da kažem Željko  kad i sam znaš da si promašio temu sa ovom slikom !!??
Početna tema bila je BUG, pa sam je ja u naslovu proširio kako se ista odmicala od BUG-ova i prelazila na svekolike tastere.

Zar je tako teško otvoriti novu temu i u njoj pisati i stavljati slike koje bude uspomene iz prošlih radioamaterskih dana i aktivnosti  ?
Ja mislim (a i znam) da to uopće ništa boli ;)

Zamolit ću te da otvoriš novu temu i ovu sliku i komentar uz nju napišeš tamo.

Držimo se teme a ovdje je ona "BUG i ostali tasteri"...............

73, Ivo 9A1AA

9A4NA

Sorry, ponijele me emocije na prošla vremena.
Koliko smo ćukali CW iz ove kućice...
Te CW dane nebih mijenjao za ništa!!
73
9a4na

9A4NA

Vratimo se na temu ;)
LIONEL J-38
LIONEL je firma koja je vrlo popularna u svijetu po modelima željeznica jer ih ima jako puno koji se sa tim hobijem bave.
U vrijeme drugog svjetskog rata proizvodili su i tastere poput ovog. Ovi su jako cijenjeni i kod telegrafista a i kod LIONEL entuziasta.
73
9a4na