• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Logotip HRS-a

Autor 9A2JK, 11. Listopad 2016, 19:28:25

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A2JK

Citat: 9A8A  u 22. Prosinac 2021, 16:45:26
A i kaj fali starom Logotipu?
Ne moramo biti isti kao i svi drugi?

Starom logotipu fali ama baš sve.
Ne, ne moramo biti isti kao i svi drugi,
ali ovakav znak kakav sam ja predložio nema nitko drugi.
Znači nismo isti kao i svi drugi.  ;)

73 i čuvajte se !
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A3MR

Pozdrav svima.

Neke stvari trebamo imati na umu: logo je definiran u Statutu HRS-a i dok ne promijenimo Statut stari logo je službeni.
Samim tim, odluku o promjeni loga će donijeti Skupština. IO će Skupštini predočiti prijedloge za novi logo a Skupština će odlučiti kakav će logo, možda zadrži i stari.

73, Rolando 9A3MR

9A3QB

Pozdrav!
A hoće li HRS (ako promjeni logo) doznačiti klubovima koji u svom Statutu imaju uređen pečat sa logom HRS-a sredstva za nove pečate?

73! Mirko 9a3qb

9A4QV

Citat: 9A3QB  u 23. Prosinac 2021, 11:57:24
Pozdrav!
A hoće li HRS (ako promjeni logo) doznačiti klubovima koji u svom Statutu imaju uređen pečat sa logom HRS-a sredstva za nove pečate?

73! Mirko 9a3qb

Da li ti je HRS uvjetovao korištenje HRS loga na pečatu udruge?
Udruga može imati znak i ne mora. Ako ga ima onda ga kratko opisuješ u Statutu.

Pečat također opisuješ u statutu. Udruga sama odabire izgled pečata, a sadržaj pečata također uz ono što pečat mora imati.

Tu se sad može postaviti pitanje, zašto ste vi koristili tuđe intelektualno vlasništvo za svoj pečat?

Lp,

9A2JK

Samo podsjetnik na natječaj za izradu idejnog rješenja novog logotipa saveza

https://www.hamradio.hr/natjecaj-za-izradu-idejnog-rjesenja-novog-logotipa-saveza/

Natječaj traje do 31. siječnja 2022.

Konačnu odluku o promjeni logotipa će donijeti Skupština HRS-a.

73
Martin 9A2JK

9A2JK

Još jedan razlog zašto prefiks 9A nije sretno rješenje u logu HRS-a.
9A je pripadao drugoj državi! Sve do početka 80-ih godina prošlog stoljeća
9A je bio službeni prefiks države San Marino.

Prefiksi su administrativan odluka ITU-a (čitaj: danas jesmo – sutra nismo).

Na slikama su QSL karte San Marina s prefiksom 9A od kojih su neke i od
naših amatera.

73
Martin 9A2JK

9A7PJT

9A  ex. S. Marino  ???
Totalno nebitna stvar glede kojeg bi se triba minjat logo HRSa  :o.
Ako nam onda  90tih. nije to smetalo odakle sad odjenom ta ...."osvjestenost"  ::) ?
I usput koliko je  vas ili nas dozivilo  na bandu da vam s druge strane  vicu..  .again , again  S. Marino ! ? ;D
73 PJT
uvik kontra, uvik kontra uvik kontra, takva sorta uvik kontra, takva sorta kad je nije, kad nije je je

9A2JK

Citat: 9A7PJT  u 20. Siječanj 2022, 15:03:49
...
Ako nam onda  90tih. nije to smetalo odakle sad odjenom ta ...."osvjestenost"  ::) ?
...
Pjt,

90-ih godina nam nije smetalo. Upravo suprotno. Tada smo trebali pokazati da zaslužujemo državu. 
Svijet je konačno priznao državu Hrvatsku. Primljeni smo u sve svjetske organizacije i potpisnici smo 
svih međunarodnih konvencija civiliziranog svijeta. Mi, radioamateri, primljeni smo u Međunarodnu 
radioamatersku uniju (IARU). Više nije potrebno nikome ništa ''dokazivati''. Neprestano i preveliko 
isticanje kako smo mi nešto posebno pokazatelj je kompleksa niže vrijednosti.

Trebamo se jednostavno uklopiti u okvire civiliziranog svijeta. Svatko na svoj način. 
Mi, radioamateri, tako da imamo logo koji je sličan, a opet različit, logovima drugih radioamaterskih 
saveza (pogledaj sliku).

Martin 9A2JK

9A2JK

Citat: 9A3SM  u 6/9/2024, 6:12:58 PM
Sada kad je prošla igra oko prijedloga za novi LOGO Saveza interesira me jedna stvar ... čemu uopće ikakve inicijative ili ankete oko bilo čega ako one nemaju neku važnost ili da su obavezujuće ( za predstavnika kluba u skupštini da zastupa stav svojih članova ) na bilo koji način da se o njima raspravlja ... naime 73 člana koja su dala svoj glas nekom od navedenih znakova su članovi nekog od klubova a predstavnici tih klubova su jučer jednoglasno odlučili i izglasali da se zadržava stari logo ... pitam se s pravom koja je funkcija tih predstavnika klubova da zastupaju stavove i mišljenja svojih članova ili samoinicijativno odlučuju o predloženim stvarime bez obzira o čemu se radilo i bez obzira na stavove članova svojih klubova ..
Osobno sam glas dao logu br 4 ali s obzirom na ovo mišljenja sam da se ne treba uopće postavljati bilo kakve ankete ili inicijative jer da je nas 100 glasalo za logo br 4, 34 delegata svojom dignutom rukom i njihovom voljom je to osporilo i sve ostaje po starom .. tako se ne zastupaju stavovi članova klubova.

Jesu li zastupnici glasali samoinicijativno i bez prethodnih konzultacija
s članovima klubova koje zastupaju nikad nećemo znati.
Skupština je odluku izglasala demokratski i sad smo tu gdje jesmo.

Citat: 9A2M  u 6/9/2024, 9:10:23 PM
Mato ovo je vrlo jednostavno,Anketa na forumu je jedno a dopis sa materijalima za Skupštinu koji je poslan radio klubovima je nešto drugo. Koliko je klubova svojim članovima prezentiralo te materijale? Konkretno meni ih je moj radio klub poslao na mail ...

Zastupnici su dobili materijale, ali tijek skupštine je ukazivao da veći dio zastupnika materijale nije ni pogledao.  
Zbog toga smo na skupštini potrošili cijeli sat za čitanje svake predložene promjene Statuta HRS-a.  
To i nije ni tako loše. Sad bar nitko nema što reći na Statut.

Citat: 9A0S  u 6/10/2024, 1:51:25 PM
Svakako nije bilo jednoglasno. Meni se čini oko 2/3.

Odluka da se zadržava stari logo nije donesena jednoglasno, nego većinom. Ja evo sad  
znam za najmanje trojicu koji su bili protiv zadržavanja starog loga:  ti Mato, ja i radioamater 
koji je sjedio do mene.

73
Martin 9A2JK

9A2JK

Mato, komentiram ovdje zato jer bi se trebali pridržavati okvira ovog foruma
tj. ''ne praviti loš gemišt''.

U temi ''HST'' napisao si:
''... biću sretan kad prvi puta pronadjem neku diskusiju koja nije po tvom ukusu
a da se ti s njom složiš i kažeš moglo bi to i ovako ... to će biti uspjeh ..''

Ja ovo tumačim kao da ćeš ti biti sretan kad se u nekoj temi ti i ja složimo.

Ne treba ići daleko u prošlost. Oko načina kako je više od pola zastupnika glasalo
o izboru logotipa HRS-a na posljednjoj skupštini, ti i ja se 100 % slažemo. OK?

73
Martin 9A2JK