• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Logotip HRS-a

Autor 9A2JK, 11. Listopad 2016, 19:28:25

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A5N

Vaši komentari su u redu ali ja želim pročitati komentar nekog tko je glasao NE.

Još uvijek nisam saznao tko je kreator postijećeg logotipa!

Sadašnji logotip nije u skladu sa statutom jer na njemu nije hrvatski pleter!
73 de Neno 8)

9A7PJT

Ova tema je bila  mrtva   4+ god.
Cemu sad  zurba . . .  ???

73 PJT
uvik kontra, uvik kontra uvik kontra, takva sorta uvik kontra, takva sorta kad je nije, kad nije je je

9A3SM

Citat: 9A2NO  u 05. Travanj 2021, 15:28:26
Kad već komentiram...

Ima li HRS ikakav reklamni materijal.... značke, zastavice, naljepnice... itd.
Marketinški stručnjak je, sigurno, sve to proučio i zaključio da su to "gluposti"...

73 Dino

Dino, NEMA .. ovo sam bezbroj puta u savezu pitao i predlagao i čak dostavio cijene za izrade značkica no nikada od toga nije bilo ništa .. upravo sam ovako to Marini dokazivao nekoliko puta da je sramota da u F-hafenu mi imamo prospekter turističke zajednice a ne kao mnogi savezi značkice, olovke, naljepnice, privjeske ili bilo šta slično za promidžbu HRS-a ne turističke zajednice .. na žalost MARKETINŠKI STRUČNJAK je bila floskula pri zapošljavanju i tu je TOČKA ...

9A5AM

Citat: 9A4ZZ  u 23. Ožujak 2021, 12:22:59
Predlažem logo kao Velika Britanija, samo da ono što je plavo bude crveno i obrnuto i da strelica na anteni stoji uspravno a da umjesto RSGB piše HRS.
Mladen 9A4ZZ
Dobra osnovna ideja,
slažem se da treba biti pravilni romb (u duhu ARRL), prepoznatljivo u svijetu...barem za upućene. Nisu potrebni ni el. simboli, romb je dovoljan.
Nacionalne simbole trebalo bi maksimalno pojednostavniti ili izostaviti jer su premali za instant identifikaciju, Ljubičić je tu u pravu i zamišljam rješenje u duhu njegovih ideja.
Osobno mi se sviđa dizajn irskog saveza, vrlo dobro osmišljen i prepoznatljiv, bez previše detalja.

Nadam se da neće i oko HRS loga biti politička drama kao s registracijskim pločicama.
Mario

9A3AL

Jedno čisto pravno pitanje, možda glupo, a možda i ne.

Da li postoji mogućnost da se uz postojeći logo nastao u domovinskom ratu, u kojemu je sudjelovao i veliki broj radioamatera (možda i većina, od kojih su mnogi poginuli, postali invalidi ili do sada umrli), Statutom propiše i slobodno alternativno korištenje pojednostavljenog loga u obliku romba s "Ljubičićem" u sredini?

U tom slučaju ne bi trebalo puno toga mijenjati, a novi pojednostavljeni logo bi se nesmetano mogao koristiti svuda tamo gdje bi to bilo praktičnije.

Po meni, ne bi se trebali tek tako odricati postojećeg loga, koji je nastao u određenom historijskom trenutku. On je čak i "markantan" i, primjera radi, pogodan za pisanu korespondenciju prema državnim organima i ustanovama, a kojima pak "romb" ne znači ništa.

Ako bi ovakav pravac bio moguć, imali bismo 3 alternative: Nastavak samo sa starim logom, potpuno odbacivanje starog loga i uvođenje samo novog loga i treća mogućnost da se osim postojećeg loga smije koristiti i novi pojednostavljeni.

9A3EME

Meni je sadašnji logo više nego dobar. :D ;)

9A2PT

Koje srece da je logotip najveci problem HRS-a.Pozabavite se drugim vitalnim problemima.Ovo se odnoai na rukovodstvo...Pozdrav 9a2pt...

9A2JK

Citat: 9A2PT  u 08. Travanj 2021, 07:30:08
Koje srece da je logotip najveci problem HRS-a.Pozabavite se drugim vitalnim problemima.
Logotip nije najveći problem HRS-a, ali je vitalni.
Logotipom se identificiramo sa Savezom.
Ja želim logotip HRS-a staviti na svoju QSL kartu.
Želim da taj logotip bude u skladu sa logotipovima drugih
nacionalnih saveza radioamatera. Sada više liči na znak
neke državne inspekcijske službe nego na radioamatere.

73
Martin 9A2JK

Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A5N

7PJT,
gdje ti vidiš/osjećaš žurbu.
Diskutiramo i sumnjam da će ta diskusija išta promjeniti,
Niti jedno dosadašnje rukovodstvo HRS-a nije imalo m..a da nešto promjeni pa makar to bio i logo.

3AL,
povezivanje logotipa neke udruge građana s učešćem njenih članova u domovinskom ratu nema smisla.
Po toj logici svi logotipovi udruga bi trebali imati neka obilježja državnih/vojnih službi.
To što državne službe ne vode računa da njihova obilježja koriste udruge koje nemaju veze s njima, je posebna tema.
Trenutni logotip je toliko "markantan" da ga većina radio amatera ne stavlja na QSL karte.

Zato se slažem s Martinom, problem je vitalan.
Ako članovi HRS-a na svoje QSL karte ne stavljaju postojeći logo jer se ne uklapa u radioamatersku zajednicu, onda ga treba mijenjati.
Što će nam logo kojeg članovi, uglavnom, ne koristi.
73 de Neno 8)

9A7PJT

Citat: 9A5N  u 09. Travanj 2021, 12:13:52
7PJT,
gdje ti vidiš/osjećaš žurbu.
Diskutiramo i sumnjam da će ta diskusija išta promjeniti,
Niti jedno dosadašnje rukovodstvo HRS-a nije imalo m..a da nešto promjeni. ..       
5N ,
ne ide ti bas matematika  , a ?
Ajde onda cu objasnit ka u  osmoljetki . . .
Ako u 4g.!!  :o nitko nije  slova  napisa  o promjeni loga  a  sad u 20 dana - 20 postova !  .. to se zove  . . zurba !
I nije bas istina da se nista ne mjenja  jer  neki  pojedinci koji  imaju.... ,  u proslom sazivu
vodstva  stali su na kraj  kaosu  koji je vlada  u  QSL birou .
Novi LOGo ? . .   mislin  da ove  4g.  sutnje   dovoljno govore   koliko je  RA puku bitna ta promjena ...

73 PJT
uvik kontra, uvik kontra uvik kontra, takva sorta uvik kontra, takva sorta kad je nije, kad nije je je

9A5N

PJT,

tebi ne ide više stvari:
1.
Naući se potpisivati postove imenom kako te nebi morao oslovljavati s PJT jer ti neznam ime.
Pozivni znak ti piše s lijeve strane posta ali ime ne pa bi bilo prikladno postove potpisati imenom.
Moje ime ti piše na dnu mog posta i možeš ga slobodno koristiti u budućim postovima ako će ih biti.
2.
Četri godine šutnje o nekoj temi koja nije riješena je dokaz apatije koja vlada među članovima HRS-kao posljedica ignorantskog ponašanja bivših rukovodstava.
Dali će se novo rukovodstvo uključiti u diskusiju tek ćemo vidjeti.
i zapravo imaš pravo, "RA puku" logo HRS-a je nebitan.
Dao sam si truda i pregledao 9A QSL karte koje posjedujem.
Od 268 pozivnih znakova na samo 81 QSL karti je logo HRS-a, 30 %.
Ta činjenica bi trbala biti bitna rukovodstvu HRS-a jer članovi nezadovolji izgledom logotipa isti jednostavno ignoriraju.
3.
Po tebi bi trabalo ograničiti broj postova na, recimo, 1 post/tjedno da ti, kao pojedinac, ne bi osjećao žurbu o temi koja te očito ne interesira jer u svojim postovima nisi iznio svoj stav.
20 postova u 19 dana pokazuje da su neki članovi ipak zainteresirani za problematiku logotipa HRS-a koji se svojim izgledom ne uklapa u radioamatersku zajednicu.
Ja bih rado na svoje QSL karte stavio logo saveza kada bi on bio radioamaterski.
4.
Kaos, kako ti to nazivaš, u QSL birou je trajao godinama.
To su svi znali osim bivšeg rukovodstva koje je, pod pritiskom nezadovoljnog članstva, bilo prisiljeno nešto poduzeti.
73 de Neno 8)

9A5N

Napokon se nešto pomaklo oko logotipa  :) .

Nakon toliko godina, HRS je zaslužio imati logo dizajniran u skladu sa standardima radioamaterske zajednice i civilnih udruga.

Već je objavljeno dosta dobrih prijedloga za logo a sigurno će ih se objaviti još, tako da odabir najboljeg grafičkog rješenja nebi trebao biti problem.
73 de Neno 8)

9A3DF

Nije lako biti ispred vremena. Ja sam kao zastupnik u Skupštini HRS a ,to je bilo prije puno godina,  tek po izglasavanju postojećeg logotipa za službeni logotip, pod točkom različito kritizirao postojeći logotip u namjeri da ga se prilagodi svjetskom trendu. Na žalost moj prijedlog nije bio prihvaćen, naprotiv, bio sam ismijan od nekih pojedinaca, a mnogi su me "čudno gledali". Sad sam donekle zadovoljan da je pokrenuta inicijativa za promjenu. Mislim da bi u cijeli postupak promjene trebalo uključiti nekog stručnjaka kojem su zvanje i profesija izrada logotipova.(ne znam kako se zove to zanimanje).
Srdačan pozdrav! 73!
9A3DF, Željko

9A2JK

Javio sam se na Natječaj za izradu idejnog rješenja novog logotipa HRS-a.

Moj prijedlog je dizajnirao Zlatko 9A5HZ.

Opis znaka:

''Znak Hrvatskog radioamaterskog saveza je romb omjera visine 4,5 naprama širini 2 (4,5:2).
Romb je linija crne boje. Unutar romba, na bijeloj podlozi, je simbol serijskog titrajnog kruga: 
antena, zavojnica od tri zavoja, kondenzator i uzemljenje. Antena, zavojnica i ploče kondenzatora 
su crne boje. Između ploča kondenzatora nalaze se slova HRS, crvene boje.
Simbol uzemljenja su kvadrati crvene i bijele boje u dva reda, jednake veličine.
Prvi red, od tri kvadrata počinje sa crvenim kvadratom (crveno, bijelo, crveno), a u drugom redu, u 
sredini, je samo jedan crveni kvadrat.''

Natječaj je otvoren do 31.01.2022.

73
Martin 9A2JK

Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A8A

Pozdrav !

Sa ovim crvenim kockicama treba biti oprezan, ne vjerujem da to nitko nije zastitio autorskim pravom?

A i kaj fali starom Logotipu?
Ne moramo biti isti kao i svi drugi?

73
Mark