• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

FT5ZM

Autor VK6VY, 15. Siječanj 2014, 10:25:49

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

VK6VY

Pozdrav svima
FT5ZM ekipa je danas u 12:30 poslije ponde po lokalnom Perth-skom vremenu napustila luku Fremantle. Vec dobro poznati ribarski brod "BRAVEHEART" i ovaj put je u akciji. Ekipa je izvanredno raspolozena, a put do AMSTERDAM otoka ocekuje se da ce trajati 9 dana.
Fotografija prikazuje ekipu (14-esti clan jese negdje ikzgubio u trenutku slikanja) 15-ak minuta prije polaska.

73 Zeljko, VK6VY

9A2JK

Hvala Željko na slici i informaciji.
Druge pak pozivam da ''ubijemo'' Hrvatski jal u nama i u ovoj temi međusobno si
pomognemo informacijama gdje, kada, kako i s kakvim antenama smo radili (ili čuli)
FT5ZM kako bi ih što više 9A operatora odradilo.

73
Martin 9A2JK

Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A9L

Nisam pronasao info dali ce raditi digital mode. To mi jos fali. I poneki band CW i SSB.
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A6R

Ovu DXCC imam CFM RTTY,CW.Treba mi PHONE i po bandovima... ;D

GL

73,9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A2JK

Aha, svi to imamo, ali nam treba ...  ;D ;D
Bez brige, plan je CW, SSB i RTTY – vidi...
Kad ste već tamo kliknite i na ''Our budget''.

73
Martin 9A2JK

9A6R

4 $ po QSO-u!To je neki odprilike izračun kad se sve to podijeli sa troškovima.Kad su aktivirali Peter I bilo je nešto jeftinije.Da imam viška love i ja bi sad bio na brodu.Ponio bi i gajbu pive sa sobom. ;D
Bit će gusto za napravit vezu sa mojim žicama.A matični klub mi nema  kontest lokaciju. ;)
GL

73,9A6R

9A1X

Je, bit ce gusto za odraditi, ali opet puno blize nego onaj daleki Pacifik.. Samo force u zice i bit ce OK. Ne pretjerivati!

9A5F

Zadnji puta sam radio FT5ZB cw i ssb na 10m i to 1988g, sa FT-901DM i gp antenom na 10m visine  :)

9A2JK

Mislim da snaga TX-a opet neće biti presudna. Uz dobre ''taktičke pripreme'', malo truda i
srednje dobre propagacije ne trebalo biti problema odraditi ih.

Ja sam 1998. radio FT5ZH na 14 i 21 MHz, CW i SSB, sa TS-440SAT i FD4 antenom za
80-40-20-10 m. Antena je bila položena u smjeru istok-zapad na visini oko 10 m.
Primijetite da sam radio na 21 MHz, a ova moja FD4 nije bila za 21 MHz.

Želim svima dobre propagacije i FT5ZM u logu.

73
Martin 9A2JK

9A1X

Citat: 9A2JK  u 16. Siječanj 2014, 09:01:14
Mislim da snaga TX-a opet neće biti presudna. Uz dobre ''taktičke pripreme'', malo truda i
srednje dobre propagacije ne trebalo biti problema odraditi ih.

Koliko sam puta bio na prijemnoj frekvenciji dxpedicija i jednostavno nista! Mogu se slikati sa malom snagom. Danas svaki radio amater ima QRO, i jako se tesko probiti kroz pile-up bez malo vise force!
Prije 20 ili 30 godina situacija je bila drukcija, i onda se moglo sa 100W i zicom... danas ljudi imaju bimove i QRO na low-bands!!

9A9L

Felix, ne pisati napamet....nema svako  QRO.....osim ako smatras da je 0.1 kw neki QRO.. Antene su bitne momcino.
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A2JK

Snaga TX-a, nikad prožvakana tema ...
Ekspedicija još nije počela, razlog više za dobre ''taktičke pripreme''.

Pogledajte tko su operatori ... progooglajte njihove znakove.

Pogledajte kakve antene će koristiti FT5ZM.
(Tamo nema EMI zagađenja – oni će bolje čuti nas, nego mi njih).

Raditi će sa dvije međusobno udaljene lokacije (oko 2 km) i sa do 8 (osam) stanica.

Log će biti na ClubLog (važno, jer se tu vidi vrijeme i band kad su rađeni iz 9A).

Ne vidim niti jedan jedini razlog da se ne bi mogli odraditi sa dipolom i 100 W.
Uz  usmjerenu antenu i manje od 100 W.

Budući da računam da će ih svi raditi, preporučam sada pročitati i prodiskutirati
kako poslati QSL-ku (i ne potrošiti više nego je nužno).

73 ES GL
Martin 9A2JK

9A1X

Alooo dečkovi? Jel vi citate postove.. a ako ne, predlazem da se vratite na zadni post od Renija.

9A6R

Nitko ne tvrdi da se FT5ZM neće moći uraditi sa žičanom antenom i solo RIG-om.Ali ko to u 21 stoljeću nije probao nema ni pravo diskutirati po tom pitanju.
Ja srića imam QRO pa se nekako"provuče"koja veza pri kraju dxpedicije.Naravno nitko mi nije kriv što nemam hy-gain,usmjerene antene sa dobiti.
Treba "izgubiti"i dosta vremena kad se zove solo RIG-om i "zagađuje"eter satima i danima.Bolje je imati 6 el.i 3 KW,uraditi vezu u 30 sec.i ciao,ostavljaš frekvu slobodnu i čistu za small pistolse,HI.Tako ja gledam na DX rad u 21 stoljeću.A te vaše priče iz 20 stoljeća..ja u njih vjerujem ali to je priznat ćete prošlo svršeno vrijeme. ;)

Najte kaj zameriti na komentaru. :)
GL

73,9A6R

P.S.Uz kartu koju šaljem direct stavit ću i nešto kontribucije jer je ova dxpedicija jako skupa.Svakako prema vlastitim trenutnim mogućnostima.

9A2BD

Pozdrav svima!!

Sve sto vas interesira, pa i tebe Leone, u svezi EXPEDITION TO AMSTERDAM ISLAND 2014

www.amsterdamdx.org/ft5zm-the-interview/

73 de 9A2BD, Zlatko