• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

FT5ZM

Autor VK6VY, 15. Siječanj 2014, 10:25:49

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A6R

E,to je prava antena.Svaka čast.Sretno.

73,9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A2JK

Reny,  jedino što u ovoj raspravi ima smisla je kako raditi FT5ZM.
Evo upravo sada u 1950 LT rade na 14023 i dobro se čuju na dipol za 80 m
(zapravo Inv. V za 80 m). Uglavnom, za raditi ne trebaju ''teški kilovati''.
Dobra antena puno pomaže (puno više nego kilovati, a ni HAKOM se ne buni  :) ),
ali uz malo strpljenja mogu se raditi i sa dipolom. Ne zaboravite, oni bolje čuju
nas nego mi njih, jer imaju dobre antene i nemaju smetnje koje imamo u
urbanim sredinama.

73
Martin 9A2JK

Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A2QP

Stvarno se lijepo cuju takoreci grme na 10m,12m,15m,17m,20m zasad samo na 15 i 12m ali bit ce jos dana kad se snagatori nauzivaju onda i mi sa 100w dolazimo na svoje.. FB23+FB13 pa strplivo samo hi hi
Kad smo sretni uvijek smo dobri,ali kada smo dobri,nismo uvijek sretni.....
73 de 9A2QP Joe

9A6R

Martine ovdje ljudi često malo "otkližu"sa teme.Ne treba sve toliko ozbiljno shvaćati.Dok nitko ne vrijeđa sve je OK.
Kažeš čuješ ih na 14023 sa inv.V za 80.Pa mogu i ja čuti sa svakakvim antenama na ko zna koje bandove.Ali dali ću ih dozvati sa nevaljalom antenom to je nešto sasvim drugo.
Pa nije ih problem čuti,treba ih dozvati kroz PILE UP.Slažem se sa kolegom 9A2QP da su tek počeli,treba pričekati 7 dana da se izredaju ovi jači.To stoji.I ja to čekam dr Joe.
Martine kod mene nema STEPIRRA ni OPTIBEAMA,samo žice i to dobro ugođene na QRG.Ali sve su to fiksne antene i sve jedan(1)el.Nema tu dobiti ni rotacije.Što uleti-uleti,HI.Znam ja vrlo dobro kad mogu nešto a kad ne mogu. ;)
Koliko vidim i čujem svi nešto roštiljate a pričate o dipolima,fiksnim.Ček malo....Ja sam na fiksnim antenama,vi niste.SRI.A neki odu do kluba kad vide da ne ide od doma,HI.Toliko o FT5ZM.

Adio

73,9A6R

9A2JK

FT5ZM upravo (0800 LT) rađen na 28023 sa samo 100 W (sto vata). Antena XR-5
(Yagi za 5 bandova,  samo 2 el. po bandu). Napravio sam ga nakon desetak minuta
slušanja (da bi ustanovio gdje i kako sluša) i onda je ''pao'' nakon drugog poziva.
Odličan operator koji je radio tako da je slušao na jednoj frekvenciji i odradio desetak
stanica pa onda išao dalje. Drugi imaju druge metode, samo ih treba otkriti.

Sad idem čistiti snjeg (da se malo ohladim)  ;) .

73 ES GL
Martin 9A2JK

9A2GA

Danas u  06.59 UTC 15m CW,  odrađen sa 100W i home made monoband vertikalka na ribičkom štapu.

Treba biti u pravo vrijeme, na pravom mjestu i to je to  :)

73 de Boris

9A2GA is a member of 9A1WFF

9A2GA

28.485MHz split up SSB 09.03UTC, odrađen nakon par minuta poziva. 59+10dB

Ugodan lov!  73 de Boris 9A2GA

9A6R

Pa ne moraš baš svaku vezu ovdje oglasiti ::) Ne treba nam  tvoj LOG na Forumu.NHF

9A6R

9A2GA

:)
Ma to je samo da se naglasi da je moguće i sa 100W odraditi, samo treba biti na pravom mjestu i u pravo vrijeme, ... naravno uz malo sreće.

Neću više stavljati LOG na forum, ...  ;D 

73 de Boris 9A2GA

9A6R

Borise,prijatelju kažeš biti u pravo vrijeme,na pravom mjestu...tako i ja govorim kad igram LOTTO. :D
Da,faktor sreće je isto jako bitan.Da te u datom trenutku na toj QRG ne zgazi onaj "malo"jači. ;D
BTW danas su kod mene još slabiji negoli jučer.Prva dva dana su bili odlični signali.E sad dali je to do prostiranja,okretanja njihovih antena ili čak pitanje rada smanjenom snagom...tko će ga znati.Puno su tanji u odnosu na prva dva dana.Iđemo dalje.

GL

73,9A6R

9A2JK

Evo i log je on line na Club Log stranici.
Lijepo se može vidjeti u koje doba dana je rađen iz 9A.

73
Martin 9A2JK

9A5CW

Taktika  ??? QSX se stalno mjenja, tj. malo gore malo dole, osim HK1R i jos nekog op-a koji rade by numbers i koriste 2-3 predvidive freq. Best op za sada je EY8MM, taj zna posao 500 qso na 160m nije sala, prima znakove odlicno.

GL
73, Pa3k 9A5CW
..................................
B. Đorđević napisa:
Ni EU nije šta je bija, držmo se mi Istre.
On je u Božjim rukama, ka i Papin sobar. Razlika je jedino šta sobar viruje u Boga.

9A6R

Odrađenu vezu na 24 MHz CW mi nisu logirali.Razmjenjeni uredno raporti,sve kako spada ali NIL. >:(
Nije s namjerom ali kud se baš meni zalomilo ::)
Ništa,iđemo dalje u boj,u boj....

9A6R

9A2JK

Citat: 9A6R  u 01. Veljača 2014, 21:16:37
Odrađenu vezu na 24 MHz CW mi nisu logirali.Razmjenjeni uredno raporti,sve kako spada ali NIL. >:(
Nije s namjerom ali kud se baš meni zalomilo ::)
...

Jesu!  ;)

73
Martin 9A2JK

9A6R

2 dana iza veze. ::)

9A6R