• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

FT5ZM

Autor VK6VY, 15. Siječanj 2014, 10:25:49

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A6R

Uradih ga sinoć i na 8 bandu,80m CW. :)
Još 160 pa gotovo. ;)

GL

73,9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A4WY

7$ za direct QSL......nevjerojatno  :(
via buro definitivno kod mene
Kiko,9A4WY

ahaaaa...vidim da im fali 100.000$  >:(
Logic will take you from A to B.
Imagination will take you everywhere
    A.E.

DK8ZZ

OTHER STATIONS OUTSIDE USA PLEASE INCLUDE SAE AND either $2.00 US or one current IRC minimum (extra donations welcome)...

Jel to 7 doloresa via paypal?
Od mene ce dobiti 2 dolara i US markicu.
;D
73, Zrinko (Zik) DK8ZZ, VE3ZIK, YT3ZZ

9A4WY

7$ je via clublog direct(paypal)
sad vidim da ide 2$+SASE via direct by mail...zatrpaće si PO BOX za slijedećih 6 mjeseci  ;D
    A.E.

9A1X

Hahaha nevjerojatno..7 doloresa. Ajd dobro da mi nije uspjelo placanje preko paypala, nekaj im ne štima. Dakle, FT5ZM QSL-ku bi mogao dobiti nagodinu. Jos uvijek cekam CY0P,... preko biroa bi brze dosle.

PS. Tko je QSL manager za kartice u direktu? Dali je to N2OO ili netko drugi?

9A6XX

Meni je prilično neshvatljivo da gorljivi DXeri imaju problema s doniranjem 2-3 dolara za ovakvu aktivnost - a znamo da se ovakva konkretna DXpedicija događa jednom u 20-30 godina. Što je najveća tuga, taj QSL manager će vjerojatno i biti zakrcan s poštom (ne samo naših radioamatera), samo da ljudi ne moraju dati koji dolar viška.

Poštarina do QSL managera je 2 USD, 2 USD za povratnu poštu => 4 USD donirano svjetskim poštama. Još nešto za trošak 2 kuverte i QSLke i vjerojatno dođemo na cca 4,5 USD ukupnog troška - old style.

Oni preko PayPala traže 7 USD. Ja ovdje vidim maksimalno 3 USD razlike iz vašeg novčanika, ali za njih to vjerojatno znači i 4-5 USD donacije.

Sad će se još javit i oni koji će govorit što su išli u to ako nisu imali osigurane novce, pa će bit i onih koji ne žele donirat tuđe izlete, niko im nije kriv što idu tamo... itd, itd.

Izgleda da kod nas za sve uvijek postoji veliki interes za sudjelovanje, ali jako mali interes kada treba udijeliti koju kunu. Još bi shvatio da se radi o 20-30 USD, ali pričamo o jednoj velikoj pivi u lokalnoj birtiji.

Popis 9A donacija za FT5ZM je ponovno u svjetskom vrhu, za razliku od Honor Rolla.

Ja nisam nit DXer, nit skupljam QSLke, ali sam pratio FT5ZM i ova priča mi se čini prilično apsurdna.

No, uvijek imamo još HRS za okrivit, evo zašto nisu pokrenuli skupljanje donacije..? Recite gospodo. A pričao sam o tome, znao sam da će tako biti. Opet ste osramotili 9A radioamatere ;D

73,
Hrle - 9A6XX

9A1X

Citat: 9A6XX  u 13. Veljača 2014, 11:18:52
Sad će se još javit i oni koji će govorit što su išli u to ako nisu imali osigurane novce, pa će bit i onih koji ne žele donirat tuđe izlete, niko im nije kriv što idu tamo... itd, itd.

Dali je mene tko pitao dali trebas koji dolar, dali je mene tko pitao dali ti treba kakva novcana pomoc oko stampanja QSL-ki, dali sam ja trazio da me se donira sto sam aktivirao FF podrucja u 9A. Dali sam ja trazio da mi se plati benzin i ostalo?? Nije me nitko pitao, ne nisam trazio, niti imam namjeru traziti. Znam da su to velike ekspedicije i da su troskovi enormni, ali zato postoje razne radioamaterske fundacije, ali mi nemoze za QSLku traziti 7 dolara. Za QSLku cu platiti 2 dolara!! 1 dolar im ostaje za donaciju. Teska vremena su, svaki dolar je vazan.
I da minimalna donacija je 25 dolara. Stvar je principa, ako je donacija 25 dolara onda nije 7 dolara. Amen.

Citat: 9A6XX  u 13. Veljača 2014, 11:18:52
Ja nisam nit DXer, nit skupljam QSLke, ali sam pratio FT5ZM i ova priča mi se čini prilično apsurdna.

Drugacije bi razmisljao da jesi!

PS. i da radje cu fundirati tamo nekog postara sa 2 dolara.

9A6XX

Očekivao sam takav odgovor i takav stav, to se vidi i prema prethodnim postovima i prema svim ostalim pokazateljima, i zato sam htio podjeliti svoje razmišljanje. Nekome je ono prihvatljivo, nekome nije.

Slažem se da je sve stvar principa, a ne novaca, a oni imaju dovoljno principa da ostave svima mogućnost da radioamateri doniraju poštarima ili njima.

Opet imamo dokaz da su ameri teške budale, 24.7% veza, 51.1% donacija. Europljani 49% veza i 22,1% donacija. Hrvati....

Neću nastaviti dalje... sve što si napisao stoji za tvoje principe, osim jedne stvari koja je netočna - minimalna donacija nije 25 USD, već je to samo pred-definirana vrijednost. Svatko može upisati bilo koji broj prema gore i prema dole.

73,
Hrle - 9A6XX

9A1X

Citat: 9A6XX  u 13. Veljača 2014, 12:35:00
Opet imamo dokaz da su ameri teške budale, 24.7% veza, 51.1% donacija. Europljani 49% veza i 22,1% donacija. Hrvati....

Tu si u pravu.. to se moze vidjeti i na qrz.com.. skoro svi ameri su Subscriberi. sto xml sto lifetime. itd itd... a nebi poslao kartu preko biroa... jer je to njemu preskupo da salje karte preko biro,  a pare za donacije ima... opet tu dolazi moj princip.

Ok nisam znao da se moze upisati manja vrijednost.. Valja pokusati. Tnx

9A2JK

Za FT5ZM QSL kartu ne trebate platiti ništa!
Apsolutno ništa, jer ne morate poslati ni svoju kartu!
(Za cjepidlake, trebate biti član HRS-a tj. korisnik HRS QSL biroa, a to košta članarinu
u HRS-u. Ako si nađete sponzora da vam platiti članarinu ...  ;D ).

Dakle, ostajem pri tvrdnji da za FT5ZM kartu ne treba platiti ništa!
Jednostavno preko ClubLog OQRS zatražite QSL preko biroa.
Sustav već radi, a N2OO je jedan od najboljih QSL menadžera u povijesti radioamaterizma
i, kao uvijek do sada, poslat će kartu preko biroa. I, ne zaboravite, njemu trošak QSL biroa
ne ulazi u članarinu. On usluge QSL biroa dodatno plaća!

Komentar za kraj. Zar stvarno mislite da su N2OO i ostali budale? Što bi se dogodilo kad bi
svi (ili  bar 90%) zatražili kartu preko biroa? Jednostavno za dva dana bi isprintali karte i
poslali ih na biroe. Posao gotov!
Da li se je itko od kritičara ''US$ 7.00'' ikada zapitao što to znači direktno poslati 25 tisuća
kuverti? Koliko ljudi i koliko mjeseci to treba raditi? Da li ti ljudi to rade zabadava?

73
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A1X

Za one koji stvarno vole odriješiti kesu, ja bi uveo standard od 10 dolara po QSL-ki, i to jedna veza po QSL-ki i 1QSL-ka po pismu. Pa ko voli nek izvoli. Ovo je moja zadnja na ovu temu...

9A6R

Meni je najvažnije da moj direkt stigne do N2OO i kartica nazad. ;)
Neću dolijevati ulje...ukratko ja im šaljem direct sa kontribucijom u skladu sa trenutnim mogućnostima.Neću slati  4$ po vezi već nešto više od "uobičajene"svote jer je ovo zahtjevna i skupa DXpedicija.Da smo je mi organizirali isto bi kao i oni pitali za pomoć.Ne razmišljaju svi RA na ovom svijetu kao mi i ostali na ovim prostorima.Onaj ko nema novaca ne može ni donirati.Opet onaj ko ima,mogao bi a neće,opet njegova stvar,OK?Po meni nema tu mjesta povišenim tonovima.
Dobijao sam 2,3,5 dolara za direkt,1-2 veze a tu sam u HR,nisam mrdnuo iz matičnog QTH. :)
Nešto se može i potvrditi via buro nakon par godina.Tako sam preko 9A buro-a potvrdio SJEVERNU KOREU!!Kartica stigla iz U.S.A.nakon 3-5 god. ;)  Nema tu neke mudrosti.Oni nikome nisu ZAPOVJEDILI da im se MORA donirati.Ima tu masu opcija koliko čitam.A za kraj još jedno.Sve i da mi netko omogući poći na taj pusti otok nisam siguran da bih sad krenuo.Treba tu dobre kondicije i za putovanje i rad za radio-postajom.Meni je osobno dosta i predosta 8 satnog dnevnog rada a kamoli sa takvog entiteta preko 2 tjedna! ::) Ljudi su nam omogućili takav rijedak entitet ustvari besplatno i ne mogu biti da nekažem što pa im ne poslati makar simbolični dolar viška.Poslat ću jamačno više od jednog jer bi N200 i ostali poslali meni i više.
Da imam veće prihode sigurno da bi više i donirao.
Pa nije Beg cicija nikad bio,jel tako? ;D

Najte se srditi.
P.S. Ispričavam se što sam bio malo duži vezano na ovu temu :-\

73,9A6R

9A4WY

jeste se "zapalili"  ;D
je li vama koji se srdite stvarno teško poslati 7$   :D

6XX..daj barem ti  šta ne DX-aš ohladi malo umjesto šta ložiš vatru još... ;D

sutra je Valentinovo...volite se malo za promjenu.... :)
4WY
    A.E.

9A2QP

Prestala gužva na bandovima u povratku radio sam VK6FZM/MM izgleda da im nije jos bilo dosta dva tjedna guzve pa i danas popodne jos malo stvori guzvu na bandu napravili su 170010 veza jako lijepa brojcica..
Kad smo sretni uvijek smo dobri,ali kada smo dobri,nismo uvijek sretni.....
73 de 9A2QP Joe

9A6R

Radio sam ih /mm kad si plovili prema otoku.Znači fali im veza pa sad hoće nadoknaditi,HI.Inače predviđao sam da će uraditi oko 150000 a oni prebaciše za 20.Rekord nije pao ali sve skupa jako solidno.E da im je bilo još malo pomoći pa da zaokruže na 20k. ;)
Tnx guys...till another DXpedition BIG 73! :)

73,9A6R