• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

PIC za 9A smart keyer

Autor 9A9DR, 27. Prosinac 2010, 22:25:55

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A9DR

Poštovani prijatelji,

obavještavam Vas da je Mic, bez obzira na svoju zauzetost, nabavio i isprogramirao desetak PIC-eva za objavljenu samogradnju 9A Smart keyera. PIC-evi su sada kod mene i ja sam preuzeo obvezu kontakta s Vama te obveze pakiranja i slanja. Čipovi će biti poslani u dijelu profilirane antistatičke plastične letvice kako se ne bi oštetili izvodi, a sve zajedno biti će poslano u koverti sa zračnim jastučićima.

Cijena PIC-a će biti kao i do sada, 70 kn, koliko košta neprogramirani PIC kod nas u maloprodaji, a troškovi poštarine slanja pouzećem su oko 20 kn. Višemjesečni mukotrpni razvoj softvera, razvoj cijelog sklopa i tiskane pločice, programiranje čipa, koverte i manipulacija pakiranja biti će u duhu načela Ham spirita, dakle besplatni.

Prva koverta je danas već otputovala Siniši 9A5WW, a Berislava 9A1BM, Draška 9A4HP i Antuna 9A6KGT molim da mi jave točnu adresu na mail 9a9dr(et)hamradio(točka)hr ili SMS-om na 091 / 50 470 50 pa će im to biti poslano u roku od 24 sata. Naravno, to vrijedi i za ostale zainteresirane koji me do sada nisu kontaktirali, a žele nabaviti programirani PIC za svoju samogradnju.

Inače, oni kojima je to moguće, mogu preuzeti PIC i osobno radnim danom kod mene na poslu (Črnomerec, Zagreb). Uštedjeti će vrijeme i poštarinu, a k tome će biti počašćeni kavom (sa šlagom) i sokom po želji, ugodno ugošćeni, a meni će to biti osobito drago.

Ugodne blagdane i pozdrav, Dubravko, 9A9DR

9A2GA

Dubravko pozdrav,

preuzeti PIC je već ugrađen i smartkey radi kao novi.  :)

Pozdrav i Mic-u, hvala dečki na trudu.

73 de Boris 9A2GA
9A2GA is a member of 9A1WFF

9A5WW

Pozdrav Dubravko.
PIC je stigao prije par dana i sve radi kao prije.

Hvala još jednom.

73 de 9A5WW

9A1BM

Zahvala Dubravku na trudu,ali naravno i Mic-u na odrađenom poslu.PIC stigao na staru godinu i sad još ostaje napraviti pločicu.Kontaktirao sam ljude iz V.Gorice i poslao im pdf jer drugo nemam.Tko je zainteresiran za pločicu može se javiti meni pa možemo zajedno naručiti i djeliti trošak pripreme od 30kn,jer ne žele raditi samo jednu pločicu.Cijena pločice je oko 25kn plus pošta.Zbog pdf-a ne može se naručiti  bušenje ni zaštita,dakle gola ne bušena pločica po Mic-ovom nacrtu.
73 de 9a1bm,Berislav.   mberislav@yahoo.com

9A4HP

EVo PIC je stigao. Stavljen u već pripremljeno podnožje i sve radi bez problema.Proradio iz prve!!Još samo da nabavim ručicu ...Hvala svima na trudu.Eto kako je malo potrebn pa da svi budu zadovoljni...hi..
P.S. Dubravko javiću ti se mailom.
9A4HP OGULIN

9A4OE

U prilogu sk napravljen u eagle programu, mozda nekome zatreba pa neka se nadje.

Nevezano za sk izgleda da polako "Mali oglasi" postaju najaktivniji dio web-a HRS-a i foruma!
Dali je to dobro ili ne ili zasto je tako ili ...?
9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS

9A5CW

Citat: 9a4oe  u 09. Siječanj 2011, 16:21:18
U prilogu sk napravljen u eagle programu, mozda nekome zatreba pa neka se nadje.

Nevezano za sk izgleda da polako "Mali oglasi" postaju najaktivniji dio web-a HRS-a i foruma!
Dali je to dobro ili ne ili zasto je tako ili ...?
Zadnja verzija EAGLE ima 3D prikaz plocice i komponenti ili ?

73
73, Pa3k 9A5CW
..................................
B. Đorđević napisa:
Ni EU nije šta je bija, držmo se mi Istre.
On je u Božjim rukama, ka i Papin sobar. Razlika je jedino šta sobar viruje u Boga.

9A4OE

Citat: 9A5CW  u 20. Siječanj 2011, 15:25:55
Zadnja verzija EAGLE ima 3D prikaz plocice i komponenti ili ?

Niti jedna verzija nema 3d prikaz plocica integriran u osnovni program. Potrebno je posebno unijeti "ULP" i elemente, pojedinosti ovdje

9A4OE

Da ne otvaram novu temu
Nije smart ali je objavljeno u jednom svjetskom casopisu mjesec veljaca godina 2011

9A2JG

51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A3IH

Kod narudžbe pločica za smart keyer ostalo mi je 10-tak komada . Pločica je jednostrana , profesionalne izrade , debljine 1,6mm , cinčana , sa stop lakom i rasporedom komponenata u bijeloj boji, dimenzija 95x70mm. Zainteresirani se mogu javiti na mail dragan.kustra@gmail.com ili na tel. 098 334 850. Cijena je 40kn + troškovi dostave

Uz pozdrave
9A3IH

9A3MN

koliko ugrubo bi u Hrvatskoj koštali dijelovi za keyer bez PIC-a i pločice???

73! Zlaja 9A3MN

9A3IH

Treba ti još 50-tak kuna za  ostale dijelove po cijenama iz Čipoteke. 

9A3MN

rezerviraj mi jednu pločicu dok nabavim PIC!!!

73! Zlaja 9A3MN
http://www.qsl.net/9a3mn

9A3MN

Citat: 9A9DR  u 27. Prosinac 2010, 22:25:55
Poštovani prijatelji,

obavještavam Vas da je Mic, bez obzira na svoju zauzetost, nabavio i isprogramirao desetak PIC-eva za objavljenu samogradnju 9A Smart keyera. PIC-evi su sada kod mene i ja sam preuzeo obvezu kontakta s Vama te obveze pakiranja i slanja. Čipovi će biti poslani u dijelu profilirane antistatičke plastične letvice kako se ne bi oštetili izvodi, a sve zajedno biti će poslano u koverti sa zračnim jastučićima.

Cijena PIC-a će biti kao i do sada, 70 kn, koliko košta neprogramirani PIC kod nas u maloprodaji, a troškovi poštarine slanja pouzećem su oko 20 kn. Višemjesečni mukotrpni razvoj softvera, razvoj cijelog sklopa i tiskane pločice, programiranje čipa, koverte i manipulacija pakiranja biti će u duhu načela Ham spirita, dakle besplatni.

Prva koverta je danas već otputovala Siniši 9A5WW, a Berislava 9A1BM, Draška 9A4HP i Antuna 9A6KGT molim da mi jave točnu adresu na mail 9a9dr(et)hamradio(točka)hr ili SMS-om na 091 / 50 470 50 pa će im to biti poslano u roku od 24 sata. Naravno, to vrijedi i za ostale zainteresirane koji me do sada nisu kontaktirali, a žele nabaviti programirani PIC za svoju samogradnju.

Inače, oni kojima je to moguće, mogu preuzeti PIC i osobno radnim danom kod mene na poslu (Črnomerec, Zagreb). Uštedjeti će vrijeme i poštarinu, a k tome će biti počašćeni kavom (sa šlagom) i sokom po želji, ugodno ugošćeni, a meni će to biti osobito drago.

Ugodne blagdane i pozdrav, Dubravko, 9A9DR

Dubravko, poslao sam ti mail!

Imas li jos programiranih PIC-eva za smart keyer?

73! Zlaja 9A3MN
http://www.qsl.net/9a3mn