• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

PIC za 9A smart keyer

Autor 9A9DR, 27. Prosinac 2010, 22:25:55

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A3VV

Slažem se da bi tako sve bilo jednostavnije ali što ako je autor programa zaštitio svoje autorsko pravo? Mene pak čudi da kod ovoliko stručnjaka iz svih oblasti među nama, pa vjerujem i sposobnih programera, nikome nije palo na pamet izraditi takav program i svima olakšati muke ;) Nego, uzimaš li ti PIC za kojeg si se predbilježio ili da te brišemo s popisa?
73 Damir 9A3VV
(CTC, FISTS, QCWA, A1C, R-CW-C)
Use and enjoy Morse code operation - fundamental to ham radio.
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A4HP

Pozdrav ekipi !

Ja sam svoga napravio prije godinu i pol i sve radi ok....Samo napomena  tipkice za keyer moraju biti kvalitetne...one iz chipoteke nisu htjele ispravno raditi čak ni sa dodanim kondenzatorima ..skinuo sam tipkice sa uređaja starog 30 godina  :o i ugradio u keyer te otada radi sve savršeno ;D....i da onaj FET mora biti unutra bez obzira dali koristimo samo tastovanje preko reed releja..ja sam stavio neki obični tranzistor i sve je proradilo...pozdrav
9A4HP OGULIN

9A2TE

Pozdrav graditeljima 9A smart keyera.
Neznam dali je stvarno toliko kvalitetan da se morate molit za programiranje PIC keyera kad postoji verzija koja je free pogledajte na:
http://www.qsl.net/dl4yhf/key_circ.html

Sami si programirate PIC,program doszupan, keyer radi odlicno, jeftin je i stvarno dela od prve, Napravio sam 6 keyera i svi proradili od prve bez dodatnih podesavanja ili problema. Osobno koristim dva, a plocice sam crtao sa obicnim flomasterom, PIC keyeri rade vec nekoliko godina bez problema, samo sam u osnovnu semu ubacio dva prekidaca jedan za paljenje i ukljucivanje monitorate jedan za paljenje keyera,  te  7805 koji stabilizira napon na 5V te ubacio za napajanje 5 komada 4Ah NiCd bterije koje nakon punjenja rade po mjesec ili više dana bez punjenja ovisno koliko ga koristim. nakon gasenja jedna memorija se izbrise a jedna ostaje trajno pohranjena u PIC-u.Memoriranje krajnje jednostavno a postoji i detaljno uputstvo za one koji hoce iskoristiti program do krajnjih mogucnosti.

Istina ima samo dvije memorije ali s obzirom na dostupan free program koji je na stranici autora, da je jednostavno programiranje, da je stvarno minimum djelova i da dela stvarno Ok ne vidim razlog moljakanju da se program kupi osobito sto nije dostupan, neovisno o kvaliteti i mogucnostima. Za ovo vrijeme koje ste cekali na program mogli ste napravit PIC keyer sa pozlacenom plocicom i odradit nekoliko kontesta.

Izvinjavam se ako krivo pisem ali nisam mogao ne odgovorit nakon problema koji Vam se desavaju u nabavi programa da dovrsite isti.

73 jos jednom i uspjesan lov na programirani PIC da barem do nove godine i uspijete isti kompletirat
Stjepan 9a2te

9A5CW

2TE potpisujem sve 100%... ja sam prije mjesec ili vise dao link na DL4YHF stranice.
Odlican keyer i jednostavan.

Kupujmo hrvatsko ? Koliko njih koristi terminal mode u 9A keyeru?

73
73, Pa3k 9A5CW
..................................
B. Đorđević napisa:
Ni EU nije šta je bija, držmo se mi Istre.
On je u Božjim rukama, ka i Papin sobar. Razlika je jedino šta sobar viruje u Boga.

9A4QV

Pozdrav,

čitam ovu sagu o PIC-u za elektronac, kao da se radi u najmanju ruku o kontroleru za CERN-ov akcelerator...

Slažem se da je u razvoj softwera uložen trud, vrijeme i da se to treba na neki način naplatiti. Cijena je primjerena i popularna i tu se nema šta dodati.

Nije mi jasan pristup autora riješavanju brojnih zahtjeva za PIC koji ide preko Slovenije za vecinu (sve 9A) operatora, čemu takvo kompliciranje. Također nije mi jasno to da je cijena PIC-a išla na gore kad danas taj pic košta upola od vremena kada je programirana i rasprodana prva serija programiranih PIC-eva. (I osobno sam složio jednog za kolegu davno..)
Na kraju, ne vjerujem da autor nema pristup internetu, pa se i sam moze oglasiti ovdje na forumu.

Sto se tice ostalih elektronaca iz 9A, postoji i elektronac autora 9A5AN čija je gradnja objavljena u Elektoru a HEX file i kompletna dokumentacija je besplatna. Radi se o sasvim jednostavnom elektroncu sa jednom memorijom koji će zadovoljiti 90% korisnika. Što je Patrik i rekao, koliko vas koristi terminal mode???

Ja sam trenutno (jos od početka) na DL4YHF elektroncu koji ima sve ono što mi treba (i više nego što mi treba), a mogu preporučiti i IK0WRB elektronac koji također radi odlično. Njegov je pak beacon keyer nenadmašiv u svojoj kategoriji...

QV

9A3IH

Pozdrav !

Ja sam do sada napravio 4 komada tastera koji su ispitani sa jednim PICem jer ih više  nisam mogao dobiti. Projektirao sam pločicu koju je od mene kupila većina ljudi koji na forumu traže pic. Za Smart keyer mogu reći da radi dobro i ima puno mogućnosti ( što kaže Patrik možda i previše , ali tko od nas koristi baš sve mogućnosti koje postoje na određenom uređaju ?? ). Kao i Adamu i meni nije jasno da se čovjek koji zna da puno ljudi traži njegov Pic ne može udostojiti i pojaviti se na ovom forumu i reći ljudima da , mogu vam programirati čipove , ili ako to nije u mogoćnosti ne ne mogu i gotova priča. Ja sam taj jedan PIC nabavio preko 9A9DR i u to je vrijeme pic koštao između 8 i 10 Eura , a gosp. Rogale ga je meni i drugima ustupio po cijeni od 70kn + troškovi dostave. Sada pic košta 4.10 Eura za količinu od 1 komada (http://it.rs-online.com/web/c/?sra=oss&searchTerm=pic16f876) dok se na Ebayu može dobiti 10 komada za 33U$  što je još povoljnije . Znam da tu treba uračunati i troškove dostave za RS-components ali je dostava iz Hong Konga besplatna , a ja iz Italije u roku od 15 dana mogu dobiti čipove bez troškova dostave. Zato sam i ponudio da ja dobavim čipove za sve.

Još me jedna stvar čudi kao i 4QV . Zar se Mic posvadio sa 9A amaterima pa mora sa njima razgovarati preko posrednika iz Slovenije  ?? ( Da se razumijemo nemam ništa protiv S53KP , što će vjerujem i on potvrditi ).

Ako se Mic ne javi ovdje na forumu i kaže što misli o svemu ovome , molim da me brišrte sa liste za čip .

Uz pozdrave

Dragan / 9A3IH       

9A3MN

pozdrav, Dragane!

Ja sam kod tebe rezervirao pločicu za 9A smart keyer (30.03.2011), pa se nadam da to još vrijedi??

kad dođem u posjed PIC-a, javit ću ti se!!

73! Zlaja 9A3MN

9A3VV

Citat: 9a4qv  u 04. Travanj 2012, 10:49:41
...
Nije mi jasan pristup autora riješavanju brojnih zahtjeva za PIC koji ide preko Slovenije za vecinu (sve 9A) operatora, čemu takvo kompliciranje. Također nije mi jasno to da je cijena PIC-a išla na gore kad danas taj pic košta upola od vremena kada je programirana i rasprodana prva serija programiranih PIC-eva. (I osobno sam složio jednog za kolegu davno..)
Na kraju, ne vjerujem da autor nema pristup internetu, pa se i sam moze oglasiti ovdje na forumu.
...

Iskreno govoreći ni meni nije jasno zašto je ovo ovoliko komplicirano. I otkuda ja u tom filmu? Maks je ovdje, na forumu, tražio pločicu, ja sam imao jednu viška pa smo se tako skompali. Onda je on, na ne znam koji način, uspostavio kontakt s Micom, a ja preko 9A9DR nisam uspio ::) Ali, eto, kad je već krenula ta veza preko Maksa ja sam se u dobroj namjeri prihvatio distribucije za 9A s tim da je Maks s Micom dogovorio (barem mi je tako rekao, a dao sam mu i sve podatke za Mica da me kontaktira) da Mic pošalje meni PIC-ove za 9A pa da ja, jer imam vremena, to lijepo distribuiram. E sad, ja obećah to uraditi, a možda nisam trebao? Jer i meni je već puna pipa... Sad, što je - tu je, nadam se da će se ovo ipak uspješno privesti kraju na zadovoljstvo svih. Ma kako ova saga završila, u ovakove se aranžmane više ne upuštam. Kažu da je put u pakao popločan dobrim namjerama :-[

Ja sam sebi složio taj elektronac, čak je i proradio, istina uz povremeno kašljucanje jer je bilo nekih slabosti u izradi koje je Maks kao iskusan graditelj pronašao i otklonio i sada moj elektronac kod njega fino radi. Ostaje mu samo da se vrati u 9A pa da ga stavim u funkciju. Ipak sam ja primarno operator, lemilica mi je služila tek za lemljenje konektora i ovo mi je bila prva gradnja. Zanimljivo, Maksu je Mic odmah poslao programirani PIC tako da njegov elektronac već radi...
73 Damir 9A3VV
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A2JG

Ne vršim advokaturu za ikoga, ali ne mogu prešutjeti, kad vidim da se svašta piše. Vjerujem svakome ko je napisao da negdje, na nekom tržištu, u svijetu, taj čip košta toliko, i toliko.

Osobno sam ga platio, u zagrebačkoj središnjici Chipoteke, prije cca 2 mjeseca, 86,50 kuna. Da ne bi bilo zabune, jedan komad. Ako postoji koji nevjerni Toma, a sigurno se uvijek nađe, kad se vratim u stalni QTH poslat ću mu skenirani račun. Nakon toga može i javna isprika, ne meni.
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A7DCK

@9A3VV
Čudim se da već netko nije napisao da si ti u stvari htio zaradit na tome, pa je zato cijena porasla   :D

Čak PIC i kod nas ne košta toliko. Cijena mu je oko 70 kn, a vani je daleko jeftiniji.
Čudno je to Damire :D
-- 73 de 9A7DCK, Denis -- http://9a7dck.atspace.eu
RK BELIŠĆE; CroCC; CTC; 9AQRP; LZO-CC; RCWC; FP; NAQCC; EPC; DMC; CDG; IFTC; 30MDG; WCAG#; WSC
http://44hr.atspace.eu

9A3IH

Neznam koliko jasniji mogu biti od ovoga :

Ja nudim Micu i nikome drugome

1.  Da dobavim picove za 9A operatore i S5 operatore po cijeni iz Italije kod RS-a znači  3.67Eura za 1 komad ako uzmem 10 komada , a vjerovatno će cijena biti i niža akio ih uzmemo svih 23 komada  za sve koji su zainteresirani.
2. Da ih dostavim Micu da ih programira i vrati ih meni programirane
3. Da ih ja distribuiram svim zainteresiranima po cijeni koja je uvećana za troškove programiranja i dostave.
4. Da Micu uplatim traženi iznos na njegov račun.

Ne vidim tko je koga optužio za bilo što . Ne vidim koliko čistiji mogu biti odnosi od navedenoga . Nevidim razlog da se čipovi kupe tamo gdje su najskuplji.
Zahvaljujem svim dušebrižnicima na svesrdnoj pomoći, i molim Mica ako može da mi se javi na mail , ili na broj telefona 098 334 850 da ovu beskonačnu priču dovedemo kraju.   

9A3VV

73 Damir 9A3VV

9A3IH

Da se stvar opet nebi otegla u nedogled dodao sam i 5. točku

Neznam koliko jasniji mogu biti od ovoga :

Ja nudim Micu i nikome drugome

1.  Da dobavim picove za 9A operatore i S5 operatore po cijeni iz Italije kod RS-a znači  3.67Eura za 1 komad ako uzmem 10 komada , a vjerovatno će cijena biti i niža ako ih uzmemo svih 23 komada  za sve koji su zainteresirani.
2. Da ih dostavim Micu da ih programira i vrati ih meni programirane
3. Da ih ja distribuiram svim zainteresiranima po cijeni koja je uvećana za troškove programiranja i dostave.
4. Da Micu uplatim traženi iznos na njegov račun.
5. Opcija ove ponude je 15 dana i nakon toga ću je smatrati nevažećom

Ne vidim tko je koga optužio za bilo što . Ne vidim koliko čistiji mogu biti odnosi od navedenoga . Nevidim razlog da se čipovi kupe tamo gdje su najskuplji.
Zahvaljujem svim dušebrižnicima na svesrdnoj pomoći, i molim Mica ako može da mi se javi na mail , ili na broj telefona 098 334 850 da ovu beskonačnu priču dovedemo kraju.

9A4QV

Citat: 9A2JG  u 04. Travanj 2012, 14:59:41
Ne vršim advokaturu za ikoga, ali ne mogu prešutjeti, kad vidim da se svašta piše. Vjerujem svakome ko je napisao da negdje, na nekom tržištu, u svijetu, taj čip košta toliko, i toliko.

Osobno sam ga platio, u zagrebačkoj središnjici Chipoteke, prije cca 2 mjeseca, 86,50 kuna. Da ne bi bilo zabune, jedan komad. Ako postoji koji nevjerni Toma, a sigurno se uvijek nađe, kad se vratim u stalni QTH poslat ću mu skenirani račun. Nakon toga može i javna isprika, ne meni.

Kome, čemu javna isprika?
Sado-mazo rubriku još nisam vidio na forumu, mislim da je treba uvesti, sa temom: Gdje sam kupio skuplje samo zato jer drugi kupuju jeftinije.
Danas taj isti pic u Electronic centru košta 63,42 Kn.

QV

P.S. Electronic centar je u Hrvatskoj

9A2JG

Što sam imao reći, rekao sam ljudima u osobnim porukama, da ne zamaram ostale.

Bez uvrede , za pismene ljude sve piše, čim neko napiše da je autor rekao tu i tu cijenu, a pojedini se počmu javljat sa cijenom od par eura, zna se ko bi se komu triba ispričat.

Po ne znam koji put ponavljam, uopće ne sumnjam da uvijek ima jeftinije i povoljnije...
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske