• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

9AFF aktivnosti

Autor 9A6AA, 27. Kolovoz 2010, 00:24:28

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A9L

Kordinate su uzete 100 m prije ulaska na ovaj kruzni tok gdje se cesta (ha ha cesta) vraca natrag....nema dalje. Samo pjessice. A tu je negdje i ovo
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A6AA

Citat: 9a4oe  u 10. Lipanj 2011, 15:23:52
Citat: 9A6AA  u 10. Lipanj 2011, 14:46:15
Usporedi s koordinatama koje je skinuo Leon prije par dana (44.69°N 15.85°E).

Tesko mi je usporediti kad neznam sto bih trebao usporediti!

Da, dobro je.

Trebao sam preciznije prepisati s GPS-a; 44.695°N 15.874°E. Prema ovim podacima koje nam je darovao Leon, dolazak na lokaciju je točno određen. Katkada nije teško područje naći na zemljovidu već do njega doći. Ovdje je bilo u pitanju i jedno i drugo. Sada smo to s 9AFF-052 riješili, mada svatko ide na svoju odgovornost. Pogotovo ako je uz to i gljivar  :o

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A4OE

Zasto dolazi do razlike u kordinatama? Tihomir 9A4GL je nedavno objasnio, razlika je nekih 320m. U placenoj verziji Google Eartha vjerojatno se i to moze ispraviti. Ovako, kako je.
Kako to izgleda na primjeru Motovunske sume na karti 1:25 000
Kad se usporedi sa google-om razlika je identicna.

izvor podataka dostupan
9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS

9A9L

Slijedeca zadaca Tisov vrh za nekoliko dana.....bice kordinate ako ne nadjem koju "prijateljicu skakutavu"
Sve za buduce pokoljenje...
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A8DU

Ima Leon vojnih specijalki :D
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A4OE

Moram sam sebe demantirati.
Otpakirati i otvoriti u google earth
9AFF-043 Motovunska suma.
9AFF-061 Javornik Tisov vrh
9AFF-058 Suma Dundo otok Rab

9A5AN

Još jedna poslastica za FF lovce!

Idući tjedan sam na Rabu pa ću u okviru IOCA aktivacije nastojati aktivirati i Dundo.

O terminu aktivacije biti ćete obaviješteni na vrijeme.

73 de Neno  8)

9A4OE

9AFF-058, 9AFF-061

9A9L

Bio sam ja 1999 na tisovom vrhu sa pokojnim Zokom iz Bihaca ali tko je onda razmisljao o WFF. Sad je valjda do gore prasuma pa ce biti veselo....Stihlovka ide u gepek obvezatno....a zao mi sto je vitlo ostalo na ladi nivi....Sta je tu je....snaci cemo se nekako uz vodju revira hrvatskih suma iz Korenice.
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A6AA

U ponedjeljak idu na izradu 9AFF plakete za sljedeće odlikaše:

9A2GA, 9A6JOY, ON4CAS, 9A1CKG, RK9DM, DF6EX, 9A2WJ, S58AL i EA3IM.

Ima li još zainteresiranih za 9AFF Plakete da uskoči u ovaj vlak?
Sljedeća tura ide iz Friedrichshafena.

9A6AA
www.9aff.com
"DX never sleeps..."

9A4OE

9AFF-032, 9AFF-078, 9AFF-079

9A9L

ovo je zgodno....mozes li to napraviti od ff-001 pa do zadnje.
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A5AN

Damire,

Na temelju kojih podataka si šrafirao područje šume Dundo na karti?
Čini mi se da dio Kamporskog polja koje si označio ne spada pod Dundo!

8)

9A4OE

Citat: 9a5an  u 11. Lipanj 2011, 07:47:33
Na temelju kojih podataka si šrafirao područje šume Dundo na karti?

Suma Dundo je proglasena zasticenim podrucjem 1949 i tad su ucrtane njene granice, u medjuvremenu se je krajolik promijenio sto djelovanjem covijeka sto same prirode i danas to vjerojatno izgleda nesto drugacije.
Granice su nesto sto se nije mijenjalo bar nema podataka.
Uostalom prostorni planovi se mijenjaju "svakodnevno" prema potrebama.
KMZ fajl na osnovu kojeg je oznaceno neko podrucje na karti je nesto sto ja ne mogu mijenjati, jedino sto mogu su korekcije polozaja cijelog poligona. Primjer Motovunska suma.

Nadam se da ce biti za sve 9AFF.

9A6AA

Damire,
ne bih te htio obeshrabriti u radu, no kmz filove imamo za sva 9AFF područja. Naravno, kao poligone (Tnx Kiko, 9A4KW).

No, ovakva implementacija u zemljovid je dobrodošla, pa se, molim te, usredotoči na to.

Potencijalne aktivatore, a i one druge, želimo obavijestiti o položaju pojedinog područja na zemljovidu 9A, pa bi bilo dobro da načiniš jednu kartu, malo bolje rezolucije, sa svim područjima, koja bi se potom mogla skinuti s našeg 9AFF web-a. Ona veća područja bi trebala biti predstavljena poligonom a ona manja nekom prikladnom oznakom. Pozadina karte se ne bi trebala prejako isticati već tek ukazivati na glavne prometnice i gradove, kako bi se stekao dojam gdje se koje 9AFF područje nalazi.

Počeo sam tako nešto raditi, ali su me druge 9AFF obveze spriječile u ostvarenju tog nauma.

Takav prikaz, koji bi imao i neke ključne koordinate (veća područja nekoliko rubnih koordinata), dobro će doći za 9AFF knjižici čiju izuradu kanimo inicirati na jesen.

Tnx

9A6AA
www.9aff.com

p.s.: Ovo s Dundom je točno. Mada su nam u Upravi za zaštitu prirode rekli da možemo dobiti brojeve svih parcela koja obuhvaća pojedno 9AFF područje, smatram da bi to bilo previše. Upetljavanje u takvo što ne spada u našu misiju.
"DX never sleeps..."