• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

9AFF aktivnosti

Autor 9A6AA, 27. Kolovoz 2010, 00:24:28

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A6JOY

Kiko
riječi pohvale su malo  za ovakvu avanturu...
73
Mate
".... kad u zoru sunca sjaj iznad Biokova se javi..."

VE3ZIK

Predivne slike, predivno iskustvo!  8)
73, Zik VE3ZIK, /9A,/E7, /S5,  DK8ZZ, YT3ZZ

9A3SM

A gdje je slika "njihovog malog domaćeg ljubimca  "  ?? trebao si ga ovjekovječiti .. hahaha
Bravo Kiko .. mi ćemo zajedno ali bez zmijolikog društva .. hahaha
Mato

9A4KW

Matane, od kad sam s tobom bio na aktivaciji počeo sam zmije susretat. Valjda neće postat pravilo.
9a4kw

9A3SM

I ja se nadam da neće jer planiram još koju aktivaciju do diplome ...
Moramo nešto dogovoriti ...
Odmaraj za sada
Mato

9A6AA

Citat: 9a4oe  u 27. Svibanj 2011, 09:47:41
...

Bile su one i nacionalni park

Kao što rekoh, ako se ponovi takav status, dodati ćemo novu 9AFF referencu, isto tako, proglsiti ćemo kao deleted onu koju mjerodavno tijelo ugasi, ma što Đokica pričao o nekom poljskom putu. Ah ti 9AFF savjetnici... ako je i od njih - previše je.

Kao što je Kiko i napisao, dovoljno je doći do mjesta kojeg je spomenuo i koje se nalazi na samome rubu zaštićenog područja. No, pohvalno je učiniti i ovakav đir kao što je on obavio te i tako doživjeti i floru i faunu.
Bravo Kiko!

9A6AA
www.9aff.com
"DX never sleeps..."

9A4OE

Citat: 9A6AA  u 30. Svibanj 2011, 09:39:50

...se nalazi na samome rubu zaštićenog područja....

WFF pravila kazu da se rad mora odvijati unutar granica zasticenog podrucja. 9AFF pravila su po tom pitanju malo fleksibilnija ili mi se to samo cini?
9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS

9A4KW

Unutar područja je bio bar jedan kraj dipola, ako ne i oba.

Uzmi za primjer Dubravicu 9AFF-076. To je cret širine 50 metara, po kojem je zabranjeno hodanje i gazenje vegetacije zbog nekih endemskih biljaka. Pa nećemo valjda mi onda rastezat antene po njemu. Cret je okružen gustom šumom. Do ulaza u šumu (odakle smo radili) nema ni 100 metara - poljsko-šumski put i okolo kuruza, ali otvoreno nebo.
U takvim slučajevima treba prihvatit rad iz neposredne blizine ili gdje je moguć najbliži pristup.

Log sa 9aff-021 upravo poslan Emiru, on bu dalje rusima. Kolko če njima trebat, pojma nemam.
Uglavnom 230 veza, uz puno stanica iz Hrvatske. 49 različitih 9A znakova
Na 20 metara više rusa iz UA9 nego iz Europe. Bio sam otvoren prema istoku, a lagano zatvoren na druge strane.

44
Kiko - 9a4kw

9A6AA

Citat: 9A4KW  u 30. Svibanj 2011, 12:55:47
Unutar područja je bio bar jedan kraj dipola, ako ne i oba.

Uzmi za primjer Dubravicu 9AFF-076. To je cret širine 50 metara, po kojem je zabranjeno hodanje i gazenje vegetacije zbog nekih endemskih biljaka. Pa nećemo valjda mi onda rastezat antene po njemu. Cret je okružen gustom šumom.

Kiko je lijepo pojasnio.
Da dodam: što je područje veće, očekujemo da će aktivator zaći dublje u njega, odnosno, stopiti s njim. Neće valjda aktivirati Park prirode Sjeverni Velebit radeći na njegovom rubu (ma gdje to rubno područje bilo). Ili, npr., Plitvice...
Dubravica, 9AFF-076, je suprotan primjer. To područje se promatra stojeći na drvenoj platformi predviđenoj za to.
I kod Palud-Palua, 9AFF-046, vrijedi slično: priznaje se aktivnost ispred samog ulaza, gdje su, kao da su nas pitali, postavili drvenu klupu i stol, a tu je i dovoljno prostora za rastezanje dipola.

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A4OE

Glede a u svezi promijene statusa Bijelih i Samarskih stijena nikakve radnje nisu predvidjene od strane J.U Priroda PGZ koja je nadlezna za njih.
Jedino sto je u prostornim planovima, a tice se sadasnjih zasticenih podrucja je eventualno prosirenje zasticenog pojasa oko Vrazjeg prolaza i Zelenog vira, a odnosi se na rijeku Ćurak koja izvire iz Zelenog vira. Promijena bi se odnosila na zastitni pojas od 500 m uz rijeku od izvora do usca u Kupčicu.
Tko je bio tamo zna sto bi to znacilo za buduci rad iz tog podrucja.

9A6AA

Ekipa Radiokluba HFF, vratila se s Papuka.

I pored kišice koja je dosađivala u subotu, bilo je to ugodno druženje...

Hvala Dragi, 9A2XF, na pomoći oko smještaja...
Hvala Dragi, 9A6NDD (posebno njegovoj mami) na bogatom ručku...
Hvala Adrijani, 9A3DEE, na nedjeljnim slasticama...

9A6AA

"DX never sleeps..."

9A4OE

Par fotografija nastalih u Vrazjem prolazu. Mozda nekog zaintrigiraju pa se odluci za posjetu.
Kad priroda odluci postati umjetnik!

9A2GA

Pojavio se na net-u filmić sa zadnje aktivacije 9A1GEO Papuk 9AFF-014:

http://youtu.be/Ix-N-QsuJrI

73 & 44 de Boris 9A2GA

9A2GA is a member of 9A1WFF

9A6AA

Ovo prvi put vidim! Nisam ni znao da se netko muva s kamerom... ;D

Marijan je platio pivo pa smo mu dopustili da prvo odradi 100 veza pod 9A1C/p.

O nadoknadi za uporabu mog radijskog kompleta još pregovaramo...

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A6AA

Evo jednog 9AFF izazova:

Sutra se Marijan i Leon kane prišuljati (da ih mine ne čuju) te aktivirati 9AFF-052:

http://web.hamradio.hr/9aff/activ.htm

9A6AA
www.9aff.com
"DX never sleeps..."