• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

9AFF aktivnosti

Autor 9A6AA, 27. Kolovoz 2010, 00:24:28

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A4OE

9AFF-034, 9AFF-056, 9AFF-057
Kod Prasnika izgleda kao da je pomaknut u lijevo sijece na pola podrucje oznaceno na karti "Nacionalni park", jos je ocitije na satelitskoj snimci jer sijece sumu na pola.
9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS

9A4OE

9AFF-019, 9AFF-070, 9AFF-075
Na slici "Posebni rezervat sumske vegetacije Dubrava Hanzina".
Postoji jos jedan istog imena na istom podrucju, ubiti preklapaju se, ali je puno veci i spada u kategoriju "znacajnih krajobraza", puni naziv "Znacajan krajobraz Dubrava Hanzina" i taj je opisan pod 9aff-075.

9A6AA

Evo dvije 9AFF najave:

http://web.hamradio.hr/9aff/activ.htm

1. Ako je nekome lakše odraditi 9AFF-032 na 2m...

2. Ali i po prvi puta 9AFF-041 ali na KV-u:

9A6AA
www.9aff.com
"DX never sleeps..."

9A4OE

Dubrava Hanzina

9A4OE

9AFF-007, 9AFF-008, 9AFF-050
Kako neka zasticena podrucja imaju interesantne oblike

Dugacko brdo kraj Koprivnice, posto lokaciju potvrdjuju gis portali Ministarstva kulture i DZZP moze se reci da je prava.
Sto su ucrtali na onu mapu ostaje upitno.

9A4OE

9AFF-031

9A6AA

Citat: 9a4oe  u 18. Lipanj 2011, 21:58:59
9AFF-007, 9AFF-008, 9AFF-050
Kako neka zasticena podrucja imaju interesantne oblike

Dugacko brdo kraj Koprivnice, posto lokaciju potvrdjuju gis portali Ministarstva kulture i DZZP moze se reci da je prava.
Sto su ucrtali na onu mapu ostaje upitno.

Ovaj položaj Dugačkog brda nije točan, mada se tvoj prikaz temelji, na, trebalo bi biti, vjerodostojnim podacima.

Iz dosadašnjeg iskustva, a i logika nalaže,  oznaka područja postavlja se na ulazu u to područje, odnosno tamo, gdje se najlakše moža prići.

Koordinate oznake na kojoj je napisano da dolazite u Posebni retervat šumske vegetacije "Dugačko brdo" su: 46° 09.784'N 16° 43.555'E. Ubacimo li to u Google Earth, dobiju se stvarno točni podac (bio sam tamo). Dakle, put vodi od zgodnog križanja gdje se nalazi planinarska kuća "Rudi Jurić" (njen položaj je točno prikazan na Google Earthu), pa prema jugu, pored rampe s čije desne strane još uvijek čući neki bunker, te se proteže pravocrtno pored ponosnih lovačkih čeka.
Natpis se nalazi s lijeve strane puta.

"DX never sleeps..."

9A4OE

Prihvacam svaku mogucnost, kopka me to sto je velika razlika.
Prikaz je na osnovu vjerodostojnih podataka, nemam razloga vjerovati da nisu, posto se radi o drzavnim institucijama.
Poslao sam upit sumariji u Koprivnici, nazalost nikakav odgovor nisam dobio.

Izvor podataka vjerodostojan ili ne, ne ulazim u to greske su uvijek moguce:

DZZP

Ministarstvo kulture zastita prirode, klik na interaktivnu kartu

9A3VV

Citat: 9A5CW  u 17. Lipanj 2011, 08:35:56
Emire hvala na odgovoru.
Jedna napomena, ja bi ovo sarenilo od slika premjestio na 9aff.com (mape,karte)...
Tako da je tamo sve na jednom mjestu ovo ovdje je sve razbacano i ne sluzi nicemu a zauzima prostor na serveru.

73
Ja mislim da bi društvu koje se tako strastveno angažira u ovom vidu aktivnosti (btw mene to niti najmanje ne privlači pa ne radim posebno veze sa FF stanicama ali poštujem njihov entuzijazam) trebalo izraziti zahvalnost što se ovdje javlja jer je forum zahvaljujući totalno krivom pristupu odgovornih  ::), web urednika i moderatora, odavno na izdisaju i još ga samo FF-ovci i skupljači QSL karata održavaju na životu! Prema tome neka njiih i njihova šarenila ovdje, ono služi da održi forum na životu, a ta briga za server ne drži vodu.
73 Damir 9A3VV
(CTC, FISTS, QCWA, A1C, R-CW-C)
Use and enjoy Morse code operation - fundamental to ham radio.
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A4OE

Jos jedan razlog za sumnju u tocnost podataka

http://zastita-prirode-kckzz.hr/karta

oznacena je druga lokacija

9A6AA

Gledajući iz zrakoplova, to je tu negdje.

Ni, ni ovo nije točno: pokazuje na nešto što bi moglo biti sve prije nego šuma.

Vjeruj ti nama. Ono na www.9aff.com, uz moje pojašnjenje i koordinate, 100% je točno.

9A6AA
www.9aff.com
"DX never sleeps..."

9A4OE

Nisam rekao da vam ne vjerujem.
Gledaj sad suma Kontija. Razlika je 520 m od table (podaci sa gps-a) do stvarnog pocetka zasticenog podrucja. To je nemoguce znati ako se prije toga ne ispitaju svi dostupni podaci.
Suma Kontija
Cini mi se da problem nastaje prezentiranjem nekog kraja u turisticke svrhe i onog sto stvarno predstavlja zasticeno podrucje, obicno jedan manji dio veceg kompleksa istog imena.

9AFF-044, 9AFF-051, 9AFF-081

9A6AA

Dakle, kao što se vidi na GPS-u, koordinate mjesta na kojem je oznaka Šuma Kontija, su: 45° 08.506'N 13° 40.222'E

Ako se ode na Google Earth, upravo na livadici nedaleko od V Stancije, uz tablu s oznakom, postavili smo uređaje.
Na donjoj slici, Franju upravo gleda prema toj stanciji.

Za 9AFF i WFF aktivnost priznajemo rad s tog mjesta.

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A4OE

Citat: 9A6AA  u 19. Lipanj 2011, 17:18:35
Dakle, kao što se vidi na GPS-u, koordinate mjesta na kojem je oznaka Šuma Kontija, su: 45° 08.506'N 13° 40.222'E

Pise Suma Kontija ili "Posebni rezervat sumske vegetacije Kontija"?
Ako je 9AFF dio programa WFF trebalo bi postivati i njihova pravila. Radio si na programu IOCA kolika su tamo dozvoljena odstupanja?
Sve skupa nebitno u ovome polako se blizim kraju ostalo je jos par "problematicnih" podrucja.
Primjedbi nema, osim jedne da su slike presarene.
Nitko jos nije osmislio interaktivnu kartu?

9A6AA

Citat: 9a4oe  u 19. Lipanj 2011, 22:07:31
Citat: 9A6AA  u 19. Lipanj 2011, 17:18:35

Pise Suma Kontija ili "Posebni rezervat sumske vegetacije Kontija"?
Ako je 9AFF dio programa WFF trebalo bi postivati i njihova pravila. Radio si na programu IOCA kolika su tamo dozvoljena odstupanja?
Sve skupa nebitno u ovome polako se blizim kraju ostalo je jos par "problematicnih" podrucja.
Primjedbi nema, osim jedne da su slike presarene.
Nitko jos nije osmislio interaktivnu kartu?

Piše šuma Kontija. Nazvati ću sutra JU Naturu Histricu...

Formalno gledajući 9AFF progran nije dio WFF programa. Imamo svoja pravila. Neke točke su strožije od njihovih a neke blaže. Možemo opstati bez njih. No, njihov eLog nam puno pomaže mada smo razmišljali o prebacivanju naših logova na drugi ("naš") server.

Zajedničko s IOCA programom je samo to što i ovdje i tamo sudjeluju radioamateri sa svojim postajama. Tu počinje i zavšava ono što povezuje ta dva programa. Ne pratim više taj program ni njegova pravila.

Obavio si dobar posao.

Emir, 9A6AA
www.9aff.com
"DX never sleeps..."