• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

9AFF aktivnosti

Autor 9A6AA, 27. Kolovoz 2010, 00:24:28

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A2QP

Damire pozdrav pa gdje si ti sad spuknul tu sliku karte za Veliki Pažut 9AFF-049 a službena na popisu svih 9AFF lokaliteta je ova.Koja sad važi?http://web.hamradio.hr/9aff/9AFF-049_VelikiPazut/VelikiPazut.htm .Sad po ovoj karti ušće drave i Mure ne spada u tu zaštičenu zonu.Ja se držim one službene karte koja je na popisu svih 9AFF lokaliteta.
Kad smo sretni uvijek smo dobri,ali kada smo dobri,nismo uvijek sretni.....
73 de 9A2QP Joe

9A4OE

Citat: 9A2QP  u 16. Lipanj 2011, 07:36:03
Damire pozdrav pa gdje si ti sad spuknul tu sliku karte za Veliki Pažut 9AFF-049 a službena na popisu svih 9AFF lokaliteta je ova.Koja sad važi...
Ja se držim one službene karte koja je na popisu svih 9AFF lokaliteta.
Po cemu bi ta karta koja je objavljena na 9aff.com trebala biti sluzbena?
Izmedju ostalog usce Mure u Dravu je nedavno proglaseno zasticenom zonom. Sad da ne trazim. Pokusaj doznati kad?
Pravila WFF su jasna rad se mora odvijati unutar zasticenog podrucja, no kod nas ima nekih specificnosti.
Veliki pazut
9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS

9A5CW

Pitanje:
Kad ce 9AFF obuhvatiti  slijedece:

7.Značajni krajobraz je prirodni ili kultivirani predjel velike krajobrazne vrijednosti i biološke raznolikosti ili kulturno-povijesne vrijednosti.
Jedan od primjera:
http://www.natura-histrica.hr/podrucja/pazinski_ponor.html
http://www.pazinska-jama.com/index.php

73

p.s. ima jos toga na: http://www.natura-histrica.hr/zasticena_podrucja.html
73, Pa3k 9A5CW
..................................
B. Đorđević napisa:
Ni EU nije šta je bija, držmo se mi Istre.
On je u Božjim rukama, ka i Papin sobar. Razlika je jedino šta sobar viruje u Boga.

9A6AA

9A4OE:
Dobro je da si stavio onu kartu s 9AFF-023 (Lun). Naime, uvriježeno je mišljenje da to područje obuhvaća vrh otoka Paga gdje je i smješteno naselje Lun. Vozeći se cestom prema Lunu, lijepo se vidi oznaka koja ukazuje na postojanje lokacije koju si prikazao.

9A4QP:
Znamo da posebni zoološki rezervat Veliki Pažut obuhvaća područje sjeverno od Legrada te ušće Mure u Dravu. Inače, njime je već postojeći ornitološki rezervat proširen i prekategoriziran u zoološki rezervat.Temeljem tih podataka načinio sam onaj prikaz na 9AFF webu, što nikako ne predstavlja služben i zemljovid Velikog Pažuta. I meni se čini da Damirova karta obuhvaća malo veće područje od onoga za koje sam smatrao da pripada Velikom Pažuti, no to nije bitno. Već sam nekoliko puta napomenuo da je naša misija promidžba hrvatskih zaštićenih područja. Svako područje ima posebne okolnosti koje toleriramo tijekom aktivacije. Vozeći se cestom iz Donje Dubrave prema istoku, naišli smo na oznaku posebnog rezervata Veliki Pažut. Tu smo se obvezno slikali te nastavili još nekoliko kilometara u dubinu područja. Nikome nije palo na pamet da sada ide uzvodno uz Muru. Naime, za nas je cilj postignut ne opterečujući se time do kuda na sjever seže to zaštićeno područje.

9A5CW:
Cijenim tvoj lokalpatriotizam ( ;)), no, podsjetiti ću te što smo napisali na http://web.hamradio.hr/9aff/9A_protected_areas.htm :
Ne želeći umanjiti značaj pojedinih zaštićenih područja, rukovodstvo Croatian Flora Fauna Programa odlučilo je u 9AFF Program uključiti samo ona zaštićena područja koja proglašava Hrvatski sabor (nacionalni parkovi i parkovi prirode) i Vlada Republike Hrvatske (strogi i posebni rezervati).
I, to je to.

9A6AA
www.9aff.com
"DX never sleeps..."

9A4OE

9AFF-024, 9AFF-025, 9AFF-026

9A4OE

9AFF-022, 9AFF-046, 9AFF-068

9A4OE

Prvic nestao!
Emire obrati paznju na 9AFF-069

9A6AA

- Odlukom o proglašenju zaštite određeno je da je zaštićen "otok Prvić s priobalnim vodama i Grgurovim kanalom" (službene novine  općine Rijeka broj 10/1972 i rješenje republičkog zavoda za zaštitu prirode br.: up/i 038-1973 od 06.09.1973). Dakle, ne i otok Grgur. U sklopu šireg zaštićenog područja otoka Prvića, prostorni plan Primorsko-goranske županije izdvojio je još otoke Sv. Grgur i Goli u svojstvu zaštićenog krajobraza, što nije predmet našeg zanimanja.

- Dosta smo lutali dok nismo prionašli pravi put do Palud-Palua. Dobar prikaz. Tnx.

- Podaci koje sam dobio govore da je 9AFF-069, ono što smo i objavili. (primijeni extenziju jpg u kmz)

9A6AA
www.9aff.com
"DX never sleeps..."

9A4OE

Ne mogu promijeniti ekstenziju, raruj ili zipaj taj fajl.
Prvic drugi put.
U jednoj verziji zasticenog podrucja se spominju hridi Grgura i Golog. Tako je napravljeno sad, lijeva granica je valjda ista.
Svak relevantna informacija je dobrodosla nevezano sad samo za Prvic.
Dobro bi bilo kod lokaliteta gdje se pojavljuju velike razlike provjeriti, ponavljam ne radim napamet te podatke netko je poslao Evropskoj agenciji za okolis

9A4OE

9AFF-006, 9AFF-014, 9AFF-054

9A4OE

Citat: 9A6AA  u 16. Lipanj 2011, 18:08:02
- Podaci koje sam dobio govore da je 9AFF-069, ono što smo i objavili. (primijeni extenziju jpg u kmz)

Dali si u pravu?
Gis portal Ministarstva kulture
Kad budes provjeravao provjeri i Dugacko brdo!

9A5CW

Emire hvala na odgovoru.
Jedna napomena, ja bi ovo sarenilo od slika premjestio na 9aff.com (mape,karte)...
Tako da je tamo sve na jednom mjestu ovo ovdje je sve razbacano i ne sluzi nicemu a zauzima prostor na serveru.

73
73, Pa3k 9A5CW
..................................
B. Đorđević napisa:
Ni EU nije šta je bija, držmo se mi Istre.
On je u Božjim rukama, ka i Papin sobar. Razlika je jedino šta sobar viruje u Boga.

9A6AA

Citat: 9A5CW  u 17. Lipanj 2011, 08:35:56
Emire hvala na odgovoru.
Jedna napomena, ja bi ovo sarenilo od slika premjestio na 9aff.com (mape,karte)...
Tako da je tamo sve na jednom mjestu ovo ovdje je sve razbacano i ne sluzi nicemu a zauzima prostor na serveru.

73

Ovo šarenilo, kako ti reče, polako skidam i smještam na pojedine stranice na www.9aff.com.
Puno je drugih poslova pa to polako ide...

73

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A4OE

Jos je ostalo 20-tak podrucja, kad bude gotovo slike se mogu ukloniti to je najmanji problem.
Loze: gis portal Drzavnog zavoda za zastitu prirode

9A2QP

No dobro dobro nemorate me odma tuci ja sam samo pitao dali i usce Mure i Drave spada u to zasticeno podrucje jer po Damirovoj karti to nije a u opisu tog zasticenog podrucja pise da i to usce sto znaci i desna obala Drave spada u to podrucje.Ok nemojte se ljutiti samo sam pitao.
Kad smo sretni uvijek smo dobri,ali kada smo dobri,nismo uvijek sretni.....
73 de 9A2QP Joe