• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Pohvale, pokude i prijedlozi (Radio HRS)

Autor 9A4TA, 16. Veljača 2010, 23:02:44

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A8DU

Ma dobro Reni moj pošteno kakisan i sam,triba dati lipo svima priliku,a ima i joni koji nikako da dobiju priliku,dođe mi da se rasplačem.
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A6BRC

A tko je taj GG, ma kakvi GG, dajte šansu mladima koji su se dokazali, ali tko god uređivao neće biti dobro ako ne surađujemo svi,
pa što čekamo, tko ima što za objavit odmah na mail 2eu, pa da vidimo hoće li biti dobar časopis ili ne.
U tom zecu leži grm, zaboravite GG i slične i na posao, sami odlučujemo i ne čudimo se. Stvar je vrlo jednostavna.

Ivica   9a6brc

9A8DU

Je Ivice svaka čast,triba dati šansu mladima,na mladima svit ostaje,ali tema je pohvala i pokuda,dakle netreba zaboraviti sve što je gospodin Goran Grubišić učinija za HRS,e tako sada smo razrišili inicijale G.G.
lipi pozdrav
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A3VV

Je l' može jedno intimno pitanje uredništvu Radio HRS-a? Mislim, bliži se kraj ljeta gospodnjeg 2010-og a mi dobismo koliko ono brojeva časopisa? Tri? Četiri? Više ni ne nađem zadnji primjerak časopisa pa ne znam koji je broj na njemu. :( Srećom je tu QST... ;)
73 Damir 9A3VV
(CTC, FISTS, QCWA, A1C, R-CW-C)
Use and enjoy Morse code operation - fundamental to ham radio.
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A3VV

Citat: 9a6brc  u 20. Svibanj 2010, 17:01:38
A tko je taj GG, ma kakvi GG, dajte šansu mladima koji su se dokazali, ali tko god uređivao neće biti dobro ako ne surađujemo svi,
pa što čekamo, tko ima što za objavit odmah na mail 2eu, pa da vidimo hoće li biti dobar časopis ili ne.
U tom zecu leži grm, zaboravite GG i slične i na posao, sami odlučujemo i ne čudimo se. Stvar je vrlo jednostavna.

Ivica   9a6brc
I ti ovo izvali i ostade živ? E moj Ivice... Evo ti sad časopisa. Šaljete li mailove glavnom uredniku? Ma jok, važno je popljuvati one koji su od otužnog biltenčića napravili posve pristojan i za naše uvjete primjeren časopis. A onda će, kako ste mislili, sve krenuti samo od sebe... ::)
73 Damir 9A3VV
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A6BRC

A jel izlazi taj časopis uopće, ja bi ga kupio. ako netko zna gdje je to moguće, nisam pretplaćen

Ivica, 9a6brc

9A6BRC

Pa kad je već tema pohvale, pokude i prijedlozi, ja imam jednu pokudu na račun izlaženja HRS časopisa,
naime u razgovoru sa nekim amaterima iz ovog kraja saznao sam da već jako dugo nije isti izašao i da
i inače kasni, a većina njih je i rekla da otkazuje pretplatu nagodinu i da je ovo previše, što je je.Znači
ne može se do njega nikako bez obzira koliko koštao jer jednostavno ne izlazi.Neznam tko je nadležan
za njega ali neki bi se mogli i trebali dobrano zamisliti što rade i kako rade.

Ivica, 9a6brc

P.S. Po info časopis je plaćen unaprijed kod pretplatnika i prema njemu se treba odnositi profesionalno
       a ne amaterski, pa mi to liči na običnu prevaru, nažalost.

9A6R

Kad izađe iz tiska molim da me se ovdje obavijestite.Znam misto di ga mogu mukte u po ure pročitat. ;D

73,9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A3VV

Ma pustimo Ivicu i Maricu, imaju oni jadni svojih problema pa neka si ih lagano u miru porješavaju, hajde da vidimo što je sa časopisom Radio HRS?! Gdje je problem? Bi li se netko iz uredništva udostojio sa par rečenica nama, članovima HRS-a, pretplatnicima na Radio HRS, objasniti politiku i planove uredništva? Mislim da imamo pravo redovito (dvomjesečno) primati časopis kojeg smo uredno platili. Ako uredništvo ne može ili ne želi uspostaviti jedan uredan ritam izlaženja časopisa neka jasno i glasno kaže zašto to ne može ili ne želi ili neka se obrati mjerodavnima u HRS-u sa svojim prijedlogom za gašenje časospisa ili pak s kolektivnom ostavkom pa da se provede postupak za izbor novog uredništva i glavnog urednika. Ovo zbilja nema smisla...
73 Damir 9A3VV

9A4OE

Imenjace po krivim mjestima trazis ili neznas koristii cuda danasnje tehnologije.
http://www.qrz.ru/database/dxcluster.php?callsign=9a...

Dobro da HRS ima za place i tekuce poslovanje, stampanje casopis sigurno nije jedan od prioriteta...
Ako se nemoze stampati mozda je vrijeme da se razmisli o casopisu u elektronskom obliku ma sta neki mislili o tome. Vec je bila rasprava o tome. Nije samo HRS u problemima i slovenski savez (ZRS) je isto tako na mukama niti tamo nema casopisa, a ljudi besplatno (volontiraju) odradjuju tekuce poslove i obveze.
Ide na bolje, svaki dan kazu na dalekovidnici, tako ce i casopis jednog dan ponovo u postanske sanducice.
9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS

9A3VV

Hvala imenjače, ima ga stvarno na http://www.qrz.ru (ma tamo ja ne zalazim, ja ti stremim zapadu ;)):

9A6BRC
I.... K........
Z....... ... ..
HR-43... V..... ......
CROATIA

Ma znam ja da nikome ne cvjetaju ruže ali onda to treba jasno i glasno reći. Ako treba i povećati iznos pretplate pa tko voli nek' izvoli. Razmisliti također o jeftinijem papiru, c/b fotografijama, bilo što što bi spustilo cijenu na razumnu mjeru, samo da se zadrži kvaliteta sadržaja i ritam izlaženja. Ja bih osobno, iako sam umirovljenik, prihvatio višu cijenu i ne bi mi ni malo nedostajali hi-glossy papir i šarene slikice. Pa i časopis u  elektroničkom obliku, makar samo do nekih boljih dana, ne bi trebalo odbaciti kao opciju, ali da pristup njemu imaju samo pretplatnici. Molim lijepo, hoćeš čitati - plati. Ni u arhiv QST-a nećeš ući ako nisi pretplatnik, a zadnje što je dostupno je, ako se ne varam, 2007 godina.

Treba biti, kako se to danas moderno veli, transparentan, objasniti svekolikom amaterskom puku u Hrvata situaciju i ponuditi mu nekakva rješenja a ne šutjeti i vaditi se, tek kada te načepe, na krizu i recesiju.

73 Damir 9A3VV

9A2GA

Upravio sam izvadio novi broj iz sandučića. Na naslovnici razne antene, ...

Idem na prelistavanje.

73 de Boris 9A2GA
9A2GA is a member of 9A1WFF

9A6BRC

Slučajno je i meni došao časopis u ruke, čitam o WFF članak, sve lijepo, u trendu je svakako, a onda na
kraju čak i navodi se koji su aktivatori, koji imaju najviše potvrđenih referenci kod nas i općenito. Jako je
zanimljivo i interesantno to da se nigdje ne spominje 9A7W, koji je definitivno prvi sa brojem rađenih
9A FF, a čak i ukupno treći sa preko više od 1100 raznih FF referenci. Slučajno ili namjerno, kako god da
bilo, nije u redu i nije fer.Sve je lako provjerljivo ili svatko piše kako mu odgovara. Nažalost.

Ivica, 9a6brc

9A6AA

Citat: 9a6brc  u 22. Listopad 2010, 22:37:26
Slučajno ili namjerno, kako god da bilo, nije u redu i nije fer.Sve je lako provjerljivo ili svatko piše kako mu odgovara. Nažalost.

Ivica, 9a6brc

Opet teorija zavjere? No, ni ovaj put to nije tako.

Ako se baci pogled na www.inet.hr/9a6aa/WFF/AwardHolders/chasers.htm vidi se aktualno stanje, a ono se katkada i dnevno ažurira. Na tom popisu šesti je 9A5ZP s 26 potvrđenih 9AFF referenci, dok je u časopisu on prvi s 22 reference (Na webu, Ogi, 9A7W je prvi s 36 referenci). To zorno govori kada je materijal predan uredniku. U vrijeme pripreme priloga za časopis bili smo okupirani brojnim sitnicama glede 9AFF Programa, te smo intenzivnije pratili rad onih operatora koji su nam se javljali uoči i nakon 9AFF aktivnosti. U to vrijeme, nekoliko puta pokušao sam kontaktirati Ogija, no promijenio je mobitel, tako da je zbog drugih obveza ta ideja ostala neostvarena...

S Ogijem sam se čuo prije dva tjedna te ga, uz njegovu suglasnost, stavio na listu. Naravno, potom su mu poslane sve 9AFF diplome koje je svojom aktivnošću zaslužio.

Zaključak: na listi će biti objavljeni podaci onih postaja koje iskažu želju da se njihov znak i ime tamo pojave.

9A6AA
www.9aff.com
"DX never sleeps..."

9A6R

Tanak,ništa posebno u njemu.Šteta papira. :(

73,9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!