• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

HRSVKS

Autor 9A5EX, 15. Siječanj 2010, 14:01:24

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A6AA

Nisi dobro shvatio.

Oprema i ljudi koje navodiš temelj su spomenute aktivnosti.
Pretpostavljam da će se Herman javiti s dodatnim pojašnjenjem tako da ja ne tumačim stvari s kojima je on bolje upoznat.

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A3IV

Bojim se da sam dobro shvatio. HRS i članovi imaju hrpu uređaja. Nabavljani su K2000 za rad u mreži. Članovi imaju hrpe vokaca 2m i 70cm. Puno njih ima KV uređaja spremne za portabl. Da bi se to organiziralo netrebaju nikakvi novci. Treba samo malo raditi. Znači da možemo imati mrežu. Ali, to nebi bilo digitalno, nebi se mogli trošiti novci i kupovati oprema sa kojom se možemo onda slikati i "slikati".

Ima negdje link, postavio sam ga u nekom svom starijem postu. Tko želi neka potraži. Tamo neki Amer objašnjava kako se organizirati u slučaju potrebe. Prva stvar koju treba znati je frekvencija na kojoj se javiti. Zatim nabraja stvari koje treba imati. Razdvaja ono za 24 sata i opremu za 72 sata. Spominje što sve ponjeti. Hranu, vodu, lijekove. Spominje na što sve treba misliti. Nažalost, tu nema velike tehnike. Samo dobrog, starog rada.

Bilo bi zanimljivo vidjeti statistiku kojim vrstama rada su se javljali ljudi ovih godina na vježbama. To je ono što možemo aktivirati. Bio sam prošle godine na Jarunu i nisam baš vidio nešto digitalija. Ali sam vidio da onaj koji je pripremao vježbu nije predvidio da treba papira za pisanje pa sam ja iz svoje bilježnice trgao listove. Da je na papiru pisalo ALE vjerojatno bi ga bilo na tone.

Koliko je ALE dobar vidi se na postovima. Sve vrvi od aktivnosti, ljudi se guraju jedan preko drugog. Softver je izvrstan, dometi nevjerojatni.

Damir

SVE ILI NIŠTA

9A7KTF

Citat: 9A5EX  u 08. Veljača 2010, 18:56:19
9a4oe Damir, nemam mbvezu odgovarati na sva pitanja. Predlažem ti da se uključiš i rad HRSVKS, ovo mislim ozbiljno, ima više načina kako to možeš s obzirom na tvoja znanja i iskustva koje si ovdje predstavio. Možeš se uključiti kao moderator, konstruktor, razvijati strategiju HRSVKS itd. Dakle, odluka je na tebi. Isto to nudim svima koji to žele. Ovo je Forum i ovdje možemo naklapati o bilo čemu.

A gdje se mogu dobiti svi odgovori? :) Ako se ovdje samo raspravlja o tome, gdje se na kraju može nešto konkretno raditi tj. uključiti u rad HRSVKS, osim slanja one pristupnice?
9A7KTF, Sergio

9A6AA

Citat: 9A3IV  u 04. Ožujak 2010, 00:50:22
Bojim se da sam dobro shvatio. ..

Damire, riječ je različitim nivoima veza u slučaju kriznim situacijama.

Da nepotrebno ne nastavljam ovu trakavicu i ne ponavljam ono što sam davno ovdje napisao...

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A5EX

Pozdrav 9a7ktf,
ne znam koji ti je QTH , ako je to kraj Rijeke, javi se Gordanu 9A6AIV   da se želiš uključiti u rad grupe za HRSVRKS. Ukoliko ima problema obrati mi se na mail 9a5ex@hamradio.hr. Stigla je radio oprema i istu trebamo aktivirati i svakako nam trebaju radioamateri koji se žele uključiti u taj projekt.  Za dagođanja u Kraljevici predviđena je prezentacija rada ALE sustava i predstavljanje Plana djelovanja radio amatera u sustavu zaštite i spašavanja.

73 9a5ex

9A7KTF

Citat: 9A5EX  u 04. Ožujak 2010, 12:47:17
Pozdrav 9a7ktf,
ne znam koji ti je QTH , ako je to kraj Rijeke, javi se Gordanu 9A6AIV   da se želiš uključiti u rad grupe za HRSVRKS. Ukoliko ima problema obrati mi se na mail 9a5ex@hamradio.hr. Stigla je radio oprema i istu trebamo aktivirati i svakako nam trebaju radioamateri koji se žele uključiti u taj projekt.  Za dagođanja u Kraljevici predviđena je prezentacija rada ALE sustava i predstavljanje Plana djelovanja radio amatera u sustavu zaštite i spašavanja.

73 9a5ex

U Zagrebu sam :) 15.01. sam ti poslao na mail onu prijavu.
Btw, kojeg datuma je to u Kraljevici?
9A7KTF, Sergio

9A5K

Radioamaterski susreti Kraljevica 2010. su ove godine u subotu, 10. travnja.

73,
Krešo - 9A5K

9A5EX

9a7ktf, Serđo, zovem te na mobitel pa se javi , molim lijepo!

9A4OE

Citat: 9A5EX  u 04. Ožujak 2010, 12:47:17
Pozdrav 9a7ktf,
ne znam koji ti je QTH , ako je to kraj Rijeke, javi se Gordanu 9A6AIV   da se želiš uključiti u rad grupe za HRSVRKS.
73 9a5ex

Koja je onda uopce svrha popunjavanja one pristupnice, ako ga u dva mjeseca nitko ne kontaktira, a potrebni su svi raspolozivi clanovi?
Dali ce predavanje i prezentacija ALE sustava u Kraljevici biti zatvorenog tipa ili ce moci prisustvovati svi zainteresirani?
9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS

9A3VV

Iz članka "Aktivnosti HRSVKS tijekom potresa u Čileu":

...
Mreža za opasnost u Čileu se zove RECNA (Red Chilena Nor Austral del Servicio) i aktivirala se naposredno nakon rušilačkog potresa, doslovno u nekoliko minuta. Postaje su jednostavne, akumulator, dipol i uređaj. Po Sergiovim riječima, mreža je izuzetno dobro organizira i funkcionira uz poštivanje procedure i reda. Gro mreže je na 40 metara, svakih 5kHz je  QRV jedna pokrajinska postaja koja prima zahtjeve za potragom ili druge važne obavijesti.
...

Treba li što više reći osim da mi nismo Čileanci? ;)
73 Damir 9A3VV
(CTC, FISTS, QCWA, A1C, R-CW-C)
Use and enjoy Morse code operation - fundamental to ham radio.
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A6R

Ovi naši nas hoće uvjeriti da smo mi u EU pa smo samim ti napredniji od Čileanaca koji su na kraju svijeta i pojma nemaju. ::)

73,9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A3VV

U EU, na našu veliku sreću, još nismo ;) Nažalost, bolujemo od opake bolesti - zablude da smo podudali svu pamet ovoga svijeta ;D
73 Damir 9A3VV
(CTC, FISTS, QCWA, A1C, R-CW-C)
Use and enjoy Morse code operation - fundamental to ham radio.
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A6R

Sad bez zezanja!Ovi potresi sve bliži.Jutros rano pogodio Tursku.A i u tiskovinama sve češće spominju i Lijepu Našu.Bilo bi dobro malo ubrzati taj HRSVKS program.Da nas ne uhvati nespremne.

73,9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A8DU

Pozdrav,zar HRSVKS poslije toliko pisanja,toliko pameti i energije potrošene nije spreman???
73
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???