• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Na Palagružu

Autor 9A6AA, 27. Siječanj 2009, 11:29:34

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A3TA

Jučer stigao film o našem izletu.

DVD u trajanju 40 minuta by OE5BAL, Alfred je to prekrasno napravio.

Ako nekoga zanima, svi članovi ekspedicije imaju po kopiju...

Pozz Dado
Prodajem ili mijenjam opremu...

9A6AA

Da, video je zanimljiv. Šteta što je na njemačkom jeziku.
Jučer sam razgovarao s Borisom, 9A2JY, koji je predložio da u RK "Zagreb" pripremimo jednu prezentaciju ekspediciji na Palagružu. Radi se na tome.
Javit ćemo kada termin utanačimo.

Eh, da nam je i još "nešto" drugo pripremiti, pa da nazočni dožive prezentaciju u pravom smislu...

9A6AA
"DX never sleeps..."

VE3ZIK

moze li se DVD prebaciti na DivX i okaciti negdje na net?
73, Zik VE3ZIK, /9A,/E7, /S5,  DK8ZZ, YT3ZZ

9A1WW

Za koji opseg su ove antene na slici, izgledaju mi ko nekakve vertikalke ili mozda ivertet V ?
vy 73 de Zeljko

9A3TA

Za stavljanje filma na net ipak treba pitati Fredija OE5BAL.

Stvarno je imao oko za sitnice...

9A2MF

Je Dado, no izgleda da mu ipak moja kuhinja nije odgovarala, :( unatoć onome što je izjavljivao! Mene u kuhinji ni za kuhaću.....a za roštiljima ni za kaplju onog silnog znoja! A za stanicom me je stavio koju sekundu, kao da nisam napravio skoro 1500 veza! Eh tko mi je kriv što nisam htjeo raditi SSB, on i tako ne kuži CW pa mu nisam bio interesantan!   No sve u svemu odlićan uradak, dao si je truda! Gledajući opet sam doživio neke trenutke!
    Ivo, i ja sam Svenu dao odmah primjedbu  oko 2MF ! No očito ne da se to promjeniti! A Bokija nema, povezao sam to sa autorstvom slika, Bokija i Matijasa nema, oni nisu sa kamerama baratali ništa, mi ostali imamo po koju sliku ubaćenu!
73,  Franjo

9A2MF

Citat:Za koji opseg su ove antene na slici, izgledaju mi ko nekakve vertikalke ili mozda ivertet V ?

Zeljko ne znam koje slike si gledao no pošto spominješ inverted Vee, mislim da se radi o kosom inverted Vee-u ili kako ga još u tome položaju zovu V- Beam ! Imao je kut od nekih 45 stupnjeva i usmjeren
( sredina ) u NW-N !Dužina 2x 80 m . Osobno sam malo sa tom antenom i stanicom radio, ali se radilo od 40 m na gore sve bandove.
73, Franjo,  9A2MF

9A6AA

Franjo, i ti si nasjeo  ;)

Željko mi je priznao da misli na ove antene koje (se) strše iz ovih stvorenja koje držim u ruci na zadnjoj slici...

73

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A6C

To se neke fazirane vertikalke :D

S odličnim radijalima...

GG
Ljudi koji o sebi govore u trećem licu uplašeni su, narcisoidni i skromnih mentalnih sposobnosti

9A2MF

Uh, pa mislim si još, kako se UKVaš  raspituje za KV  antene.... ;D

E neki su nakon "poziranja" zaista bili dobro fazirani ..hi!

9A1WW

Citat: 9A2MF  u 17. Lipanj 2009, 13:57:50
Uh, pa mislim si još, kako se UKVaš  raspituje za KV  antene.... ;D
Za info ovaj UKV-aš je više puta ćlan IOTA ekipe 9A1C/p Radioklub "Karlovac", pa je dobro znati nesto i o KV antenama. Točno je da sam ovaj puta aludirao na antene koje strše iz ova dva krasna stvorenja koje Emir drži u ruci (bila je to mala šala, nadam se da se ne ljutite).
vy 73 de Zeljko

9A6AA

Franjo,
Željko ima pravo.

Inače, njegova barka u Velom Lošinju je spremna za zajedničku aktivaciju nekoliko otoka u našem velološinjskom susjedstvu.

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A3TA

Upravo sam dobio odgovor od Fredija OE5BAL da film neće ići na net, jer je koristio nekoliko kadrova koji nisu njegovi, pa ne bi želio imati problema zbog autorskih prava...

Za razliku od naših copy paste prži navika...

Pozz Dado

9A6AA

Šteta.

Ipak, potruditi ću se te izrezati i staviti na YouTube samo taj "uvezeni" dio jer predstavlja izvrstan video prikaz palagruške skupine.

Ovo dolje je samo snapshot s te snimke na kojem se lijepo vidi Kamik od tramuntane (CI-960), kamenčić zvani Baba (CI-952) te Kamik od oštra koji za sadašnji IOCA QH ne postoji.
Zato su na IOCA popis kod Babe, glede IOTA pripadnosti, tako znalački napisali "on hold". Malo morgen.

"DX never sleeps..."

9A6AA

Obavještavam sve zainteresirane da je Fredy, DE0MST, odgovorio na sve izravno poslane QSL-ke za expediciju, 9A0CI, na Velu Palagružu.

Isto tako, odgovorio sam na sve izravno primljene zahtjeve za veze s otocima palagruške skupine (9A0CI/p i 9A6AA/p).

Pozdrav s Lošinja.

9A6AA

Nekidan, u Friedrichshafenu, pita me uz osmjeh Roger, G3KMA: "Where is your Baba". Prvo pomislih na moju pokojnu babu Cvitu, a onda se prisjetih... Mislio je na "našu" Babu iz prošlog posta.  :)
"DX never sleeps..."