• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Na Palagružu

Autor 9A6AA, 27. Siječanj 2009, 11:29:34

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A6AA

Kao uvod u sljedeći post ponovit ću već napisano (i obrisano):

Ove godine planirane su čak tri ekspedicije na Palagružu (EU-090): www.inet.hr/9a6aa/iocaplan.htm

Jedna je u pripremi (DL+9A), druga već definirana (OE), a za treću (S5) sve je dogovoreno (IOTA natjecanje) i završni radovi su u tijeku.

Kako je to bilo prije točno 20 godina (4N9P), pogledajte na:
www.youtube.com/watch?v=F5kVsyZYfgQ

Ovdje je put na Palagružu (2007) iz neradioamaterske perpektive:
www.youtube.com/watch?v=5PEjwjkLCz8

Još jedan neradioamaterski posjet Palagruži (2007), začinjen romantikom:
www.youtube.com/watch?v=wmPnunsMSgk

Ipak, ovaj poznati TV dokumentarac je ono što trebate pokazati vašim prijateljima. Na žalost, tu je samo 5 minuta. Ima svačega pomalo (ali bez radioamatera): www.youtube.com/watch?v=56CTIDhA-2A

73

"DX never sleeps..."

9A6AA

Članovi IOCA grupe organiziraju i ove godine ekspediciju na Palagružu (EU-090), a pripreme su u završnoj fazi. S obzirom da je jedan član spriječen (zbog bolesti), ostalo je jedno slobodno mjesto. Na lanterni Palaguža boraviti će se u uređenim apartmanima.

U ekipi su za sada Sven (DF9MV), yl Petra, Matt (DL5MFL), Daki (9A2WJ), Boki (9A3KB), Ron (9A5JR, aka OE3REB) i Emir (9A6AA).

Polazak gliserom tvrtke PLovput bio bi 8. svibnja iz mjesta Zavalatica (ili Brna, na Korčuli), a povratak 16. svibnja. (Udaljenost od Brne do Palagruze je oko 40 nm, odnosno, 75 km)
(Alternativa: Čeka se suglasnost za prebacivanje cijele ekipe i opreme helikopterom HRZ iz baze Divulje-Trogir na Palagružu).

Zainteresirani se mogu javiti e-mailom na emir-9a6aa(at)inet.hr
Prednost će imati operator koji poznaje CW i digitalni rad.

"DX never sleeps..."

9A2MF

Citat:Prednost će imati operator koji poznaje CW i digitalni rad.

Neki koji su probali, rekli su da znam ponešto i skuhati! Tražite li uz ostalo i kuhara?
A usput bih možda i koju vezu napravio! 8)
Evo, za moje svjetioničarske službe nisu mi ponudili Palagružu, pa da je na slađi naćin doživim !

Franjo  9A2MF

9A3VV

Čekaj, Franjo, polako, ja ću kuhati a ti radi veze. Imaš pola moje porcije jer je i meni želja poći na Palagružu ;)
73 Damir 9A3VV
(CTC, FISTS, QCWA, A1C, R-CW-C)
Use and enjoy Morse code operation - fundamental to ham radio.
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A6AA

Damire,

Kod Franje sam već kušao njegovu kuhinju, a izgleda da ću morati skoknuti i do tebe kako bih se uvjerio u tvoja kulinarska umijeća... ;)

Šalu na stranu, ali spremati klopu za 8 osoba nije mala stvar, tako da te ponude svakako treba uzeti u razmatranje. A opet, ne bih želio da svaki dan na jelovniku imamo gofa...

(Inače, jedan "kandidat" će odustati u slučaju alternatinog prebacivanja na Palagružu, tj., helikopterom s Divulja).

73

"DX never sleeps..."

9A9L

73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A2WA

9A9L

Ja cu bi

EEEEmmmmmiiiiirrrreee.......!!!!!
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A6AA

Leone,

neće trebati čistiti palubu, jedino ako pod "mali od palube" ne pod razumijevaš "malog od krumpira".

(Na waiting listi ih je već 5-oro. Nisu svi za kužinu... :))

73

"DX never sleeps..."

9A9L

73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A6AA

Citat: 9A9L  u 28. Siječanj 2009, 15:52:25
A ja bi onda

Taj čovac pod suncobranom još nekako može proći, ali su mi se od ovog drugoga oči zvuzlale...

'Ajd' onda u međuvremenu vježbaj ovo:

73

"DX never sleeps..."

9A3VV

Nema problema Emire, dođi, vidi, kušaj... Gofa ćeš jesti samo ako ga uloviš jer od mene se ne nadaj. Ako ga ja moradnem lovit' bit će svi na dijeti ;D Jedino ako može sačmaricom ;).

Znam da je kuhanje za osam osoba pozamašan posao ali ako ima dosta materijala nije nerješiv. A tek pranje brda suđa poslije... Treba samo dobro isplanirati, ali prije toga doznati i što tko voli a što ne kako bi se izbjegli nesporazumi i ljutnja. Ja sam ti na primjer od onih što pijat počiste ma što u njemu bilo i to tako temeljito da ga ne treba prati. I kuham dooooobru kavu (E7 ;) )! I ne bojim se letenja, čak ni u zrakomlatnoj letjelici ;)
73 Damir 9A3VV
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A6C

Emire, ako poslije ovog ljubavno-prehrambenog pisma nisi pao na koljena, onda si stvarno srca kamenoga ;D

Dao bih ja njima da čiste svaki svoj pijat i ne bi bilo problema... Ili papirne pa ih na kraju zapališ...

GG
Ljudi koji o sebi govore u trećem licu uplašeni su, narcisoidni i skromnih mentalnih sposobnosti

9A3VV

Dobra ti je ta ideja s papirnim pijatima. Ako ti ga netko zafijari u glavu u znak priznanja za tvoje kulinarsko umijeće bar te neće glava zaboljeti ;)
73 Damir 9A3VV

9A7YY

GG na Palagruži nije dozvoljeno loženje vatre na otvorenom. U kesicu i nosi doma.  ;)