• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Na Palagružu

Autor 9A6AA, 27. Siječanj 2009, 11:29:34

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A2MF

Emire, to ti meni praviš zazubice sa tom kartom, je li ?

9A6AA

Ne rade se zazubice s QSL-kama, Franjo.  ;)
Zazubice si radio ti nama svakodnevno s tvojom izvrsnom kuhinjom, pa te preporučam i drugima koji kane nešto tako organizirati.

Eto, Palagruža je iza nas, i uvjeren sam da ćeš je se dugo sjećati. Naravno, bila je to skuplja varijanta osvajanja tog otoka a postoji i drugi načini, skromniji i manje ambiciozni.

Zato, nikad ne reci nikad...

Kako smo počeli - tako i završimo: s klopom.
Podsjećam te (a drugima dajem na znanje) na sadržaj jednog od bogatih naših ručaka na Palagruži, ovaj puta kao predjelo u mojoj režiji. Znam, Posejdon je imao trozube osti, ali ipak...
"DX never sleeps..."

9A6AA

Kratko izvješće nakon ekspedicije po palagruškim otocima

S Vele Palagruže održali smo 9000 veza, što s vezama s okolnih otoka (cca 500) iznosi 9500 QSO.
Na žalost, ima nekih nelogičnosti na koje smo ukazivali tijekom boravka na Palagruži, no - bez rezultata. Hrid Baba, koja je dobila broj CI-952, katkada je potpuno pod vodom te po našem mišljenju ne udovoljava uvjetima uvrštavanja na IOCA listu. S druge strane, neusporedivo veći otok (hrid), Kamik od oštra, nije na popisu. Pogledamo li npr., Zakon o otocima (Narodne novine, br. 34/99, 32/02, 36/06) (i njegove izmjene: http://www.mmpi.hr/UserDocsImages/nn-33-06-Zakon-izmjdop-otoci.htm ) koji se temelji na načelima Nacionalnog programa razvitka otoka i kojim se uređuje upravljanje otočnim razvitkom... otoci su podijeljeni u dvije skupine, a u jednoj od njih su "mali, povremeno nastanjeni i nenastanjeni otoci i otočići". Tu su, kao "otočje Palagruže i okolni otočići", izrijekom navedeni samo: Galijula, Kamik od Oštra, Kamik od Tramuntane, Mala Palagruža, Palagruža;..." Inače, Kamik od oštra veći je nego Gaće, Pupak, Baba i najveći od Volića, zajedno! No, nema ga na IOCA popisu... Šteta.

Kamik od Oštra

Svladavanje većega od tri Volića, CI-950 (9A3KB & 9A6AA)

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A6AA

Evo, na brzinu, još malo informacija dostupnih na YouTube-u:

Hrid Pupak, CI-949:
Iskrcali smo se, ali zbog premalog prostora odustali od rada.
Video (15 sec): http://www.youtube.com/watch?v=y57vzPloet4

Hridi Volići, CI-950:
1) Odlazak s hridi Pupak, CI-949, te približavanje i iskrcavanje na najveći od 3 Volića. Svi imaju isti broj, CI-950.
Video (4 min): http://www.youtube.com/watch?v=qBfMKwaucTg

2) Svladavanje Volića, CI-950, i priprema za rad:
Video (37 sec): http://www.youtube.com/watch?v=aT3H7HlztJo

9A6AA

"DX never sleeps..."

9A6AA

Prema zadnjim informacijama Gert, OE3ZK, i Wolfgang, OE3WGC, večeras su trebali stići u Vela luku na putu za Palagružu.

Jest' da im tajming nije baš najbolji, ali, sve su znali i sami su odabrali...

Ako vrijeme bude pogodno, sutra s gumenjakom kreću za Palagružu. Ako ih čujete da daju CI-041, onda čekaju smirivanje valova...

Znam da vam je Palagruže na vrh glave, ali ipak svratite na:

http://www.oe3.oevsv.at/opencms/notfunk/palagruza_dxped_2009/

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A6C

Bura se još ne da...

GG
Ljudi koji o sebi govore u trećem licu uplašeni su, narcisoidni i skromnih mentalnih sposobnosti

9A2JG

Znam da vam je Palagruže na vrh glave, ali ipak svratite na:

Di će nama bit dosta Palagruže, dok je tebe, i čekanja na QSL-ke za održane veze.

Koki 9A2JG
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A3TA

Kaj je, je...

I ja čekam poštara svako jutro...

Koki svima šalje direkt karte, a meni ništa...

Na kraju bu fasoval poštar, sigurno je drpil pismo i vadil dolore...

Pozz Dado 9A3TA ex /p
Prodajem ili mijenjam opremu...

9A2JG

Kaj je, je... Samo bi bil slobodan reći, sa tobom imamo samo pozitivna iskustva....

Koki 9A2JG

9A2JG

Da bi čovek reč rekel, ja jutros otvaram eQSL, kad tamo 9A3TA/p sa Palagruže.....

Koki 9A2JG

9A3TA

Je, i za to bum ja fasoval od moje plavuše...

Sirota mi je diktirala sve moje papireke da smo uskladili dane, sate i ostalo za konačnih 1027 QSO...

Malo sam jedino razočaran s odzivom na eQSL-u, ničim izazvano je došlo 70 potvrda u 15 dana, a sinoć od 19h kao odgovor na moje još 25...

Kaj bu tek s papirnatima?

Pozz Dado

9A3TA

Danas pristiglo...

Hi Dado,

WLOTA President EA8AY is happy to validate your expedition in WLOTA 0057 Palagruza Island – and I'm happy to send the WLOTA validation card.
Congratulations!
If you want you can send a text and picture about this expedition that we can publish our WLOTA.
You can participate also for the different WLOTA Merit Award and trophy. For that see the WLOTA web site.
Do you think some 9A stations can participate in WLOTA Contest 04 and 05 July 2009. See the rule in WLOTA web site.

73's from WLOTA HQ (9A6AA-EA8AY-LX1NO-F4EUG-F5OGG-F6DGT-F8EZZ)

Phil – F5OGG - WLOTA Manager

Još samo validirati IOCU, pa je papirologija pri kraju...

eQSL report: poslano 1027 eQSL + 1 SWL ... članovi eQSL njih 509 ... primljeno 138 eQSL, 70 prije i 68 nakon slanja mog loga (2+1 tjedan) ... moju kartu uzelo njih 159

19 9A u logu...

Zasad stiglo samo 8 direkt QSL futranih s šuškavcima...

Pozz Dado

9A6AA

Evo, Sven, DF9MV, uskratio mi je muke te stavio pregršt fotografija s naše expedicije na Palagružu.

Zanimaju li vas potankosti o tome druženju, svratite na:

http://www.ov-c07.de/aktivitaeten/insel-leuchtturm-aktivierungen/2009-palagruza/bilder-palagruza-2009.html

"DX never sleeps..."

9A1AA

Emire, ako smijem primjetiti Franjo je 9A2MF a ne 9A3MF kako stoji na svim slikama ::)
73, Ivo 9A1AA

9A6AA

Citat: 9A1AA  u 08. Lipanj 2009, 04:32:46
Emire, ako smijem primjetiti Franjo je 9A2MF a ne 9A3MF kako stoji na svim slikama ::)

Da, da, još sinoć sam upozorio Svena na to. Nedostaje i 9A3KB na tom mjestu...

73

"DX never sleeps..."