• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

LoTW - iskustva

Autor 9A2JK, 07. Prosinac 2008, 11:50:59

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A1IW

Citat: 9A2JK  u 09. Studeni 2013, 09:34:31
Forum me uredno podsjeća da je tema stara, ali mislim da ne treba otvarati novu.

Podsjećam korisnike LoTW-a da je dobro ažurirati LoTW softver ili instalirati
verziju 2.0 jer su neki postupci pojednostavljeni i ubrzani.

Uglavnom, sve skupa oko DXCC-a radi prilično brzo.

Očito su riješili probleme s bazom podataka. LOTW je postao žrtva svoje vlastite popularnosti, pa se sistem počeo raspadati. Bitno da su popravili popucale šavove...
Keep 'em Rolling! http://www.mvpa.org/
MVPA: 29718
http://s186.photobucket.com/albums/x51/btudan/

73 de 9A1IW - Boris

9A9L

A koji su to savovi popucali....ja bas nesto nisam vidio da se bilo sta raspalo. Jedino malo usporilo ali to je normalno na veliku bazu podataka. I jos besplatnu.
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A1IW

Mrzi me sad ici kopati clanak iz QSTa na tu temu...

Elem, ipak mi se kopalo. Dakle, bilo je pucanja konekcija na bazu, raspadanja baze, usporavanja su bila velika, po 15 sati za unos loga u bazu i obradu znakova. Problemi suza sada pokrpani angazmanom onih koji o bazama znaju ipak malo vise, zamjenom hardvera i zamjenom tehnologije...

"Perhaps a victim of its own success, the ARRL's Logbook of the World online QSO database continues having problems, despite the delayed release in June of a new version of its "Trusted QSL" software (version 1.14.1). At its meeting in July, the ARRL board of directors approved a motion to hire another full-time staffer with "strong IT development and architectural skills" to work on the system, according to the League's website. In addition the board authorized spending $75,000 to hire outside help to improve LoTW's "database implementation."

73 de 9A1IW - Boris

9A3TY

Citat: 9A9L  u 09. Studeni 2013, 10:56:34
Jedino malo usporilo ali to je normalno na veliku bazu podataka. I jos besplatnu.

Niti je normalno, jer znači da baza/oprema nije skalabilna, niti je besplatna jer naplaćuju već odrađeno automatizirano checkiranje kad zatražiš diplomu.
73 de Ivo, 9A3TY

9A9L

Citat: 9a3ty  u 09. Studeni 2013, 16:27:09
Citat: 9A9L  u 09. Studeni 2013, 10:56:34
Jedino malo usporilo ali to je normalno na veliku bazu podataka. I jos besplatnu.

Niti je normalno, jer znači da baza/oprema nije skalabilna, niti je besplatna jer naplaćuju već odrađeno automatizirano checkiranje kad zatražiš diplomu.

jel te tko tjera da trazis cekiranje preko LOTW??
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A3TY

Citat: 9A9L  u 09. Studeni 2013, 17:27:27
jel te tko tjera da trazis cekiranje preko LOTW??

Sorry, ali ne kužim što želiš reći.

What is Logbook of The World?

Logbook of The World (LoTW) is a tool brought to you by the ARRL and sponsored by Yaesu, used to confirm ham radio contacts and use the confirmations as credit toward awards.

Dakle, zar mu nije osnovna zadaća chekiranje veza u svrhu dobivanje diplome?

Nemoj me krivo shvatiti, ja sam korisnik LoTW-a i relativno sam zadovoljan s njim. Bio bih još zadovoljniji da je riječ o projektu IARU-a, da nacionalni savezi ili državne institucije izdaju digitalne certifikate, ....
Ono što me između ostalog razočaralo je bila potreba da platiš nešto što ne iziskuje dodatni ljudski rad a materijalni troškovi su već podmireni - kroz sponzorstvo.

Moj komentar je bio usmjeren isključivo na ispravak tvojih netočnih navoda i ništa drugo.
73 de Ivo, 9A3TY

9A2JK

Citat: 9a3ty  u 10. Studeni 2013, 10:53:17
...
Bio bih još zadovoljniji da je riječ o projektu IARU-a, da nacionalni savezi ili državne institucije izdaju digitalne certifikate, ....

To će se dogoditi i prije nego se nadamo i digitalni certifikat će biti početak (brzog) kraja papirne QSL-ke.
Da li će to ujedno značiti i smanjenje troškova za diplome? Ja se smanjenju cijena na nadam.

73
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A6R

Evo i mog komentara.Nisam"pretplaćen" na LoTW ali vidim da ta stvar nije za bacit kako bi rekli.Isplati se to u svakom slučaju za potvrđivanje po bandovima,modovima.Jako će me ražalostiti ako ukinu papirnatu QSL-ku.Doduše kako smo svjedoci sve veće gramzljivosti raznoraznih managera nije možda ni svo zlo u tome ;)
Na kraju će se dogoditi da će prevladati neki"hibrid"E-QSL-ke i Lotw-a pa ćemo na printeru sami tiskati te kartice na kvalitetnom ili manje kvalitetnom papiru,kartonu.Čak mi ni to toliko ne smeta koliko mi se gade plaćanja Pay-Palima i sl.po 5-10$,5 Eura i sl.Sve skupa malo po malo gubi smisao.Ovo je hobby a ne business.Ili sam u krivu ??? ::)

73,9A6R

GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A5F

IMA NEŠTO U LoTW

73 svima

9A1IW

QSLke će se slati kao i do sada, "skupi" entiteti se neće potvrđivati i to je to. eQSL, LOTW, blabla, sve što uzmisle će biti samo nadopuna kao što je i do sada.

73 de 9A1IW - Boris

9A5CW

LoTW je zakon i točka !
Nema kuverata, nema doloresa a ima potvrdjenih veza !
Uredno potvrdjene sve vece i manje DXped u zadnje vrijeme, rijetki su jos oni koji ne stave veze sa DXpedicije na
LoTW.
Svit gre naprid ! Enjoy ...
73

p.s. ima jos i papirnatih za check ali to mogu ostaviti za penziju
73, Pa3k 9A5CW
..................................
B. Đorđević napisa:
Ni EU nije šta je bija, držmo se mi Istre.
On je u Božjim rukama, ka i Papin sobar. Razlika je jedino šta sobar viruje u Boga.

9A2VJ

Odlično Patrik!
Evo imog skromnog DXCC account-a

73&GL ,9A2VJ

9A2TN

Sa LoTW imam pozitivna iskustva. Sa poštom NE. Prilažem moj LoTW skor uz napomenu da je Mark 9A8A još u svibnju pregledao mojih 80 karata i poslao u ARRL. Prije nekoliko dana Bill Moor mi javio da obnovim zahtjev za DXCC Online !!! Da skratim priču, Mark je poslao sve što treba, ARRL nije dobio i svi smo bili na "čekanju". Jedne godine sam izgubio sve karte jer mi se nisu vratile iz USA !!!
Zato mogu reći iz svog iskustva da je LoTW jako dobar.
Na ovaj skor dodajte 80 karata ...

9A3TY

Ovo ovdje se lagano pretvorilo u hall-of-fame prezentaciju individualnih uspjeha ;D

Citat: 9A2TN  u 11. Studeni 2013, 23:03:18
Sa LoTW imam pozitivna iskustva. Sa poštom NE. Prilažem moj LoTW skor uz napomenu da je Mark 9A8A još u svibnju pregledao mojih 80 karata i poslao u ARRL. Prije nekoliko dana Bill Moor mi javio da obnovim zahtjev za DXCC Online !!! Da skratim priču, Mark je poslao sve što treba, ARRL nije dobio i svi smo bili na "čekanju". Jedne godine sam izgubio sve karte jer mi se nisu vratile iz USA !!!
Zato mogu reći iz svog iskustva da je LoTW jako dobar.
Na ovaj skor dodajte 80 karata ...

Hmmm, a nikome nije palo napamet upitati se zašto Mark mora nešto slati u USA a ne može kao ovlaštena osoba za chekiranje to jednostavno unijeti online ???

Također, nikome nije palo na pamet upitati se zašto se računalno verificirane veze iz logova s natjecanja koje obrađuje ARRL automatski ne ubacuju u LoTW? To bi drastično popravilo omjer odrađeno/potvrđeno jer masu ljudi pošalje log a ne koristi LoTW. Za razliku od njih RSGB to radi s IOTA contest logovima.

73 de Ivo, 9A3TY

9A6R

Da Ivo,to bi bilo sve OK kad bi tamo sjedili Englezi,Nijemci a ne Amerikanci. ;) Mislim da ti je to jasno,HI.Oni u svemu ali baš u svemu pa tako i u ovome moraju izmišljati "toplu vodu"koje je Mr.Mojler odavno izumio. ;D
Najpametniji su oni koji s njima nemaju posla i ignoriraju sve njihove podmetačine.Ja na vlastitu žalost nisam među njima.A dami je to žaj je.Toliko o tome.
Pa osvrnimo se .Sve te managerije,Lotw-i E-QSL...sve su oni "izmislili".Ko nam kroji kapu nego oni.Voze se na duplo jeftinije gorivo od nas Europljana.ne?RA oprema im je znatno jeftinija od ostatka Svijeta...Pitam se zašto ??? ::)   Ma otiša sam izvan teme,polako ali sigurno.SRI svima.

73,9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!