• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

Callbook

Autor 9A2KL, 20. Lipanj 2007, 04:17:03

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A6JRZ

Citat: 9a5k  u 11. Listopad 2007, 11:07:56
Klikneš na svoj znak, pa eto i adrese...
Zašto je složeno u dva koraka, ne bih znao...  ::)
73,
9A5K

Takva je skripta. Nemam ju i ne mogu je prepraviti. Samo koristim njeno administratorsko sučelje.
73 de 9a6jrz

9a6c

Ma jasno da nije komplicirano, ali koga vraga treba praviti ta dva koraka, kad se moglo pokazati sve otprve?
Da još malo poskoče dionice T-coma?
I nigdje ne piše da to treba uraditi, ili ja slabo vidim...

Bolje ikakav nego nikakav.

Treba li uopće tajnik platiti članarinu? Ili tip koji pokupi nagradu za veelike zasluge u pokretu?

GG

9A2D

GG, pa možda žena nije u to vrijeme bila sigurna da li će biti ili neće biti tajnica HRS-a, pa za svaki slučaj nije platila. Siguran sam da je sada sve u redu

Ma ja bih to riješio po kratkom postupku, upišeš znak, klikneš i izađu ti svi podaci, kao npr. (evo i mene za primjer)...

Pozivna oznaka:           9A2D                                                           
Ime i prezime:               Vlado ŽIVKOVIĆ                                               
Adresa:                         Cvjetna 11                                                         
Grad:                             43500 DARUVAR                                                     
Napomena: 

pa opet klikneš

Pozivna oznaka:            9A3AYM                                                         
Ime i prezime:                Marina SIROVICA                                         
Adresa:                          F. Tenchinija 6                                               
Grad:                             10000 ZAGREB                                                   
Napomena:                    preuzeto sa www.ht.hr         

pa opet klikneš

Pozivna oznaka:            9A5DX                                                           
Ime i prezime:                Renata Živković                                           
Adresa:                          Cvjetna 11                                               
Grad:                              43500 DARUVAR                                                   
Napomena:           

i nakon silnog klicanja...

Pozivna oznaka:            9A6A                                                         
Ime i prezime:                Petar Miličić                                         
Adresa:                          F. Tenchinija 6                                             
Grad:                             10000 ZAGREB                                                   
Napomena: 

i svi problemi bi bili riješeni, čak bi i bolesni umovi odmah zaključili tko, s kim itd., itd.

73 de 9a2d

9A6JRZ

Ja to ne mogu isprogramirati jer nisam PHP programer, a ni ovu skriptu ne mogu mijenjati jer je nemam.

Ja sam predlagao da se iz ovoga callbook-a izdvoje radio klubovi radi preglednosti (predlagao sam samo Silviji)

73
73 de 9a6jrz

9A4DB

:D
Kefa ma meni je jasno sto ti imas s Renatom...
:-*
Ali sto Pero ima s Marinom?
???
;D ;D ;D

9A2D

A jel u Daruvaru ne mogu postojati stambene zgrade, ja gore, ona dolje???

73 de 9a2d

9A4DB

A sto ako ona vise voli biti gore?

Onda ste u sukobu interesa?!
;D ;D ;D

9a6c

Nema sukoba interesa, zna se ko je dole, a ko gore.

Jasno da je skripta bogom dana, ali ako se može pojednostavniti, why not? Zašto jednostavno, ako može još jednostavnije?

Zamisli da imaš onaj stari kolbuk od 5 kila , nađeš adresu na kojoj piše "uzmi drugu knjigu od 5 kila pa tamo nađi ostatak".

Tako su otprilike u vrijeme željezne zavjese funkcionirale adrese za UA postaje koje si u kolbuku trebao svijećom tražiti.
Očito da slavjanska krv nije voda, hi...

GG

9A2JG

Ostavimo poze za neki drugi topic, možda za onaj pod nazivom Kandidati za... , uhvatimo se 9A callbook-a.

Ja učestvovao u pokaznoj vježbi SRKVS prije godinu i 4 dana.
Odradio meni nadređenu stanicu 9A0ST na simpleksu 20, završio posao, upisao u dnevnik i poslao QSL kartu na 9A QSL biro u Zagreb. U prvoj idućoj pošiljci meni se ta karta vrati, bez naznake na sebi. Ja je lijepo frankiram, i pošaljem 6KVX-u u Makarsku, koji je bio i operator i odgovorna osoba u to vrijeme na toj postaji i po tom zadatku. Od njega do danas primio ništa nisam.
Danas pročitah da je Zoran završio posao. I je, s obzirom na materijale koje su mu dali. Ja na kolbuk, tamo 12 pozivnih oznaka 9A0 , ali moje postaje nema.

I sad ja stao dumati. Svi sudionici su radili "po knjizi", a konačnog rezultata nema. Ja, kako su me učili (svaku UKV simpleks vezu upiši u log i pošalji QSL), Marinko je vratio meni jer nema u svojoj bazi tu oznaku, Slobo iz Makarske se biće nasmija i reka sam sebi u bradu : Ko je organizator, neka ti štampa, ko da ga sad vidim, i konačni rezultat je da sam ja izgleda radio fantomsku postaju. Koja možda i nije fantomska, ali biće da nije platila članarinu? Ili se ne pribacuje iz livoga u desni žep?
Mora bit da ću ja morat po nju ić u Vepric!

73, Koki 9A2JG
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A7WA

Obzirom da sam ja više od tridesetak godina u HRS  call-
  booku. mislim da se sa pravom pitam zašto nije naša
  web majstorica ( 9A5BEE ) u istom callbooku nije evide-
  ntirana, ili nije član našeg saveza ili je neki drugi razlog
  koji ja ne znam , ali me je isto tako  izbacila sa foruma na
  tri dana ( sa razlogom i neosporavam to ) ali  sad se stvarno
pitam je li ona radioamater ili samo neko ko slušakako mu
drugi kažu i što znači za nju ono 9A5BEE (tko  ne vjeruje
nek ukuca znak u callbooku i sve će mu biti jasno )

73   de   9A7WA

9A3BIM

Citat: 9A7WA  u 11. Listopad 2007, 22:10:51

Obzirom da sam ja više od tridesetak godina u HRS  call-
  booku. mislim da se sa pravom pitam zašto nije naša
  web majstorica ( 9A5BEE ) u istom callbooku nije evide-
  ntirana, ili nije član našeg saveza ili je neki drugi razlog
  koji ja ne znam , ali me je isto tako  izbacila sa foruma na
  tri dana ( sa razlogom i neosporavam to ) ali  sad se stvarno
pitam je li ona radioamater ili samo neko ko slušakako mu
drugi kažu i što znači za nju ono 9A5BEE (tko  ne vjeruje
nek ukuca znak u callbooku i sve će mu biti jasno )

73   de   9A7WA

nisam ni ja u callbooku pa se ne bunim, očito sustav nije ažuriran...
rađe razmišlam o anteni za 160m...
73 mirko

9A4QV

a ti bi jednu "Japansku" full size vertikalku za 160m dužine od samo par metara, je li?  ;D
Evo upravo čitam, bolje reči gledam članak u zadnjem funk-amateru 9/07 jednu vertikalku za 160m. A ima tu još svakakvih kemijanja, nema šta, njemci su pametni, ono šta ne znaju napraviti, znaju ukrasti.
;D

QV

9A7WA

E da si i malo u toku, onda bi shvatio da je callbook
 friško ažuriran, a pošto ti nisi u toku, ne bi ništa komentirao
 a što se tiče antene uzmi si malo više od 80 m žice i raste-
 gni long wire i tjunaj ako možeš, ako ne nije velik band,
 prilagodi i operi po dx-ovima, ako znaš što je to, ostalo
 nije za komentar, sufiks tvoj ti sam sve kaže.

73   de   9A7WA

9A6XX

...

9A6JRZ

9A3BIM nije obuhvaćen ažuriranjem podataka jer u polju zadnje uplate članarine nemam ništa upisano.

Da bi smanjio obim ažuriranja podataka napisao sam SQL koji mi je izdvojio samo one članove koji su platili članarinu najkasnije u 2005-oj godini. S obzirom da je u tvom slučaju polje prazno nisam te dobio u rezultatu, a automatski zbog toga nisam upisao tvoj znak.

S ovim sql-om sam smanjio ažuriranje podataka operatera s ~8700 na ~2700.

Nadam se da ću to ispraviti kada dobijem slijedeću bazu (ako to polje bude popunjeno jer nemam drugog načina filtriranja, osim još po datumu ovlaštenja).

73

dodano kasnije:
iz istog razloga nema podataka za 9a3aym i 9a5bee
73 de 9a6jrz