• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

Callbook

Autor 9A2KL, 20. Lipanj 2007, 04:17:03

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A7WA

Svaka čast kolega, čestitam na uloženom trudu i muko-    trpnom poslu koji si odradio u ime HRS-a kojeg bi se malo
  tko prihvatio, ti si napisao ono što je pretpostavljam, ali
  još uvijek nemamo odgovora gdje je 9A5BEE u svemu
  tome, a ti mi se činiš previše odgovoran i pošten da bi
  pogrešio baš kod toga znaka.Sve najbolje u budućem
  radioamaterskom radu i hvala još jednom na HR
  CALLBOOK-u.

73   de   9A7WA

9A2JG

Citat: 9A6JRZ  u 12. Listopad 2007, 00:28:58
S ovim sql-om sam smanjio ažuriranje podataka operatera s ~8700 na ~2700.
Smanji malo, brate mili, kako reče pokojni Predsjednik : Da sam ja imao ovoliko boraca, završi se rat za dva mjeseca !

73, Koki 9A2JG

P.S. Od tih zastrašujućih cifara me živo interesira koliko  (i koje) su lani učestvovale u pokaznoj vježbi SRKVS. A taj  (obećani) podatak i tako čekamo godinu dana. Pa češ onda vidit koliko je "mrtvih duša".
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A6R

Sve je OK samo mi nije jasno šta se ovdje uključuju u diskusiju ovi šta nemaju karte,ne odgovaraju nikome,bacaju u smeće kartice kad im stignu sa biroa itd.
Da imaju imalo morala ili HAM SPIRITA pokrili bi se ušima i šutili.

9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9a6c

Sve je OK, ali mi nije jasno zašto se ovdje ne bi uključivali oni koji nemaju karte, ne odgovaraju nikome i bacaju karte u smeće kad im stignu s (a ne SA!!!) biroa itd.

Sprema li se to kakva crna lista?

Srećom ne spadam u tu kategoriju pa se ne tresem, ali mi se stav kao takav ne dopada... Ionako nas je malo, a još bi nas i dijelili.

Kud bi nas to odvelo? Bolje bi bilo povremeno zabraniti rad nekima koji preko opsega valjaju gluposti u većim količinama, pri tome koriste vokabular koji bi se mogao okarakterizirati pomalo i neučtivim, da ne kažem prostim i tome slično...

Tema je kolbuk?

Malo sam gledao one izliste adresa pa mi se pričinilo da sam na izvjesnoj zagrebačkoj adresi primijetio čak dvoje navedenih u vrlo malenom uzorku... Statistički, mala vjerojatnost ili potpuno odsustvo slučajnosti...

I dalje sam mišljenja da bi bilo korisno u kolbuku obznaniti sve ikad izdane pozivne oznake, bez obzira na status i plaćanje članarine. I sam sam desetak godina bio aut of biznis iz raznih razloga, a vjerujem da se takve stvari dešavaju i drugima.

Možda bi ih bilo dovoljno oznaiti na nekakav način, jer se lako može dogoditi da u kakvom međunarodnom kolbuku njihova adresa osvane bez problema, a kod nas je nema i što smo time postigli? Pokazali svijetu kako smo ipak malko osvetoljubivi i još kojekakvi.

Kad sam oživio 1995. godine u istom tom kolbuku nisam mogao naći, valjda iz istog razloga, adrese nekih lokalnih amatera, a neki dan čitam kako su ih unatoč tome sustigle nagrade za ovo i ono...

Problem je što to znači puno više dosadnog posla, možda drugu skriptu i ne znam što, ali eto. .. Samo ideja...

GG

9A4GL

Citat: 9A6R  u 12. Listopad 2007, 06:57:19Sve je OK samo mi nije jasno šta se ovdje uključuju u diskusiju ovi šta nemaju karte
:o :o :-[ :o :o Eto, ja nemam qsl kartice i javljam se baš iz razloga da ti (do)kažem da si u krivu. I molim sve koji mljackaju za stolom da se ne javljaju na ovom forumu :P

73 de Tihomir, 9a4gl

P.S. Pa zar još nikome nije zasmetalo što su u callbooku prezimena i gradovi pisani svim velikim slovima a ne samo početnim velikim ? Eh, svi moralni i nepismeni...  :P
-----------
Sa budalama se ne raspravlja !!! Oni te prvo spuste na svoj nivo, a onda te dotuku iskustvom !
Tihomir Heidelberg, 9a4gl
email: _NOSPAM_9a4gl@hamradio.hr

9A2JG

A ne bode oči na naslovnici, dolje lijevo, kumunikacije, a centimetar ispod se na koricama knjige čita Komunikacije?
Dosta ljudi je počelo komunikaciju s webmastericom na neprikladan način, pa se sada skanjivaju išta njoj napisati da se pogrešno ne shvati.
Ja osobno, od početka tvrdim i nadalje zastupam mišljenje, da je kolbuk posao za stalno plaćenu osobu. U ovoj, alpskoj, kombinaciji kada surađuju dvije plaćene osobe i jedna koja se dobrovoljno javila, osjećam da se članstvo ustručava reći svoje primjedbe na izgled i tehnologiju kolbuka, da ih se pogrešno ne razumije, a i da se opet ne prekine komunikacija.

73, Koki 9A2JG

9A6JRZ

Citat: 9a4gl  u 12. Listopad 2007, 09:04:51
P.S. Pa zar još nikome nije zasmetalo što su u callbooku prezimena i gradovi pisani svim velikim slovima a ne samo početnim velikim ? Eh, svi moralni i nepismeni...  :P

U callbook-u zatečeno stanje je bilo da je većina prezimena bila napisana velikim slovima, također i imena gradova (preko 90 %). Da sam ručno ispravljao sve gdje bi bio kraj.
Imam backup baze (sql), ali nemam skriptu (tj. ovaj modul koji je na serveru) i mogao bi riješiti velika/mala slova za (GRADOVE)  s find/replace (ali bez testiranja takve kerefeke neću izvoditi), da ne bi bilo svašta nakon što 9a5bee vrati backup na server.
73 de 9a6jrz

9A4GL

Citat: 9A6JRZ  u 12. Listopad 2007, 09:43:02
U callbook-u zatečeno stanje je bilo da je većina prezimena bila napisana velikim slovima, također i imena gradova (preko 90 %). Da sam ručno ispravljao sve gdje bi bio kraj.
Imam backup baze (sql), ali nemam skriptu (tj. ovaj modul koji je na serveru) i mogao bi riješiti velika/mala slova za (GRADOVE)  s find/replace (ali bez testiranja takve kerefeke neću izvoditi), da ne bi bilo svašta nakon što 9a5bee vrati backup na server

Pozdrav,

nemoj zamjeriti, ja se samo šalim (beljim) i skrećem na nebitno sa velikim slovima :) Čestitke (i hvala) na velikom trudu, dugo nismo imali tako dobar callbook a ove sitne greške će se ispraviti kako ih tko bude uočavao.

73 de Tihomir, 9a4gl
-----------
Sa budalama se ne raspravlja !!! Oni te prvo spuste na svoj nivo, a onda te dotuku iskustvom !
Tihomir Heidelberg, 9a4gl
email: _NOSPAM_9a4gl@hamradio.hr

9A5BEE

Citat: 9A2JG  u 12. Listopad 2007, 09:37:41
A ne bode oči na naslovnici, dolje lijevo, kumunikacije, a centimetar ispod se na koricama knjige čita Komunikacije?
............
73, Koki 9A2JG

:) tnx, ispravljeno

9A2JG

Vidim logiran znak 9A1MM. Ja u 9A kolbuk, tamo ništa. Pitam se, shodno onome što napisa JRZ, je li to možda znak bez članstva u HRS-u, novoizdani znak, ili nešto treće?

73, Koki 9A2JG

9A5BEE

9A1MM je stari znak 9A6KET  :)
editiram svoj post: sada je napravljena promjena i unesen je novi znak. Znaci 9A1MM se upisuje u trazilicu callbook-a. Ova promjena sa znakom se dogodila u proteklih nekoliko dana.

Sil

9A2JG

Ovako kako je pitijski (a , bez uvrede, nerazumljivo)napisano , mi je još manje jasno koji je sada važeći znak, i ko stoji iza njega.
Jer, kada unesem i taj drugi znak u tražilicu, ne dobijem ništa.
73, Koki 9A2JG

9A1MM

Citat: 9A2JG  u 24. Listopad 2007, 19:21:29
Vidim logiran znak 9A1MM. Ja u 9A kolbuk, tamo ništa. Pitam se, shodno onome što napisa JRZ, je li to možda znak bez članstva u HRS-u, novoizdani znak, ili nešto treće?

73, Koki 9A2JG

9A1MM je moj novi pozivni znak od 21.09.2007.g., a bivši mi je bio 9A6KET !
Pozdrav iz Varaždina!

73's Miljenko, 9A1MM

9A2JG

Pozdrav Miljenko, drago mi je da si se javio, jer nikakve podatke nisam mogao dobiti putem tražilice 9A kolbuka.
Hvala na infu.
73 , Koki 9A2JG

9A6JRZ

Pozdrav Koki,

To mi je promaklo (ne znam kako, ali nije čudo :) )

9A1MM (9A6KET)
SRAGA Miljenko

Idem odmah to ubaciti u callbook
73 de 9a6jrz