• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

Callbook

Autor 9A2KL, 20. Lipanj 2007, 04:17:03

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A6XX

Molim da me se briše iz callbooka na hamradio.hr.

73,
Hrle - 9A6XX

9A6JRZ

Citat: 9a6xx  u 24. Listopad 2007, 21:57:57
Molim da me se briše iz callbooka na hamradio.hr.

73,
Hrle - 9A6XX

Zbog čega ??

Mogu brisati one koje ne plaćaju članarinu, ali ne vidim razloga da brišem one koji ju plaćaju. Kao što sam prije napisao ne bih si zabijao nož u leđa.

Novo ažuriranje raditi ću poslije izbora. Na svoju ruku neću ništa raditi jer je stanje jako napeto (što bi bilo da još imamo preizborne skupove :) ).
73 de 9a6jrz

9A6XX

s tim se callbookom stalno povlače pitanja oko članarina, legalnosti nečijeg znaka, a najmanje oko informacije koja je stvarno potrebna..

73,
Hrle - 9A6XX

9A5BEE

zanimljivo.....politiku na stranu sad.
Callbook je adresar radioamatera. Ako netko ne zeli biti unutra zar nema pravo na taj izbor?  :-\

Sil

9A4DB

Zanimljivo, Hrvoje bi se obrisao iz
calbooka ali ne bi brisao nepotrebne
uvrede na drugom dijelu foruma....

To govori o Hrvoju vise nego sve nagrade,
zasluzene i one druge, podobne...

9A5BEE

Kad bi se cijeli forum isao cistiti od postova malo bi toga ostalo :)
Pitanje je jednostavno: da li radioamater ima vlastiti izbor da nije u callbooku? Nije pitanje o postovima ili o accountu na stranici, samo o callbook-u.

Sil

9A7YY

Citat: 9A5BEE  u 24. Listopad 2007, 22:37:49

Pitanje je jednostavno: da li radioamater ima vlastiti izbor da nije u callbooku?

IMHO

Nema.

Nije nečiji znak u callbook-u radi njega samoga nego radi drugih ops-a kojima taj podatak treba.

9A6JRZ

Plaćena članarina mi je bio kriterij ažuriranja podataka i tako sam umanjio broj nepotrebnih unosa (u bazi HRS-a ima preko 8000 pozivnih znakova), jer se je dosta operatora prestalo baviti ovim hobijem, neki od njih su pokojni itd.

Znači da bi si olakšao posao ažuriranja preko sql-a sam dobio ispod 3000 operatora (i za neke od njih sam nenamjerno zaboravio ažurirati/unijeti podatke, jednostavno promaklo mi je).

Nisam htio povlačiti pitanje članarina, legalnosti nečijeg znaka jer me to nije zanimalo niti me zanima.
Ne bavim se politikom vezanom za rad HRS-a jer mi je svejedno tko je predsjednik (za mene je to osoba koju ću poštivati).

Dobrovoljno sam se prijavio da pomognem pri ažuriranju podataka i tada nisam znao da je to tako komplicirano i da toliko ima posla oko toga.

Uglavnom sve zamolbe oko korekcije podataka su došle mail-om, a tvoja putem foruma, pa nisam siguran da nema neko značenje.

Na pitanje "da li radioamater ima vlastiti izbor da nije u callbooku?" mogu dati samo svoje mišljenje, a možda bi na to trebao dati odgovor netko sa više radioamaterskog iskustva.
Moje mišljenje:
Ako se znak briše iz callbook-a HRS-a to znači da se taj znak više ne koristi, a po tome bi trebalo obrisati i sa ostalih callbook-a (npr www.qrz.com).
Ako netko želi zaštititi svoje osobne podatke (adresu stanovanja) neka zakupi poštanski pretinac i problem je riješen (ali tu ostaje Google, http://imenik.t-com.hr i ostali načini pretraživanja).

Nemam novaca, a ni vremena da često odem do HRS-a da pokupim svježe podatke, stoga ću slijedeći put do HRS-a poslije izbora (a možda do tada ostanem bez ovlasti oko ažuriranja podataka :) ).
73 de 9a6jrz

9A5BEE

Citat: 9A7YY  u 24. Listopad 2007, 23:14:52

Pitanje je jednostavno: da li radioamater ima vlastiti izbor da nije u callbooku?

IMHO

Nema.

Nije nečiji znak u callbook-u radi njega samoga nego radi drugih ops-a kojima taj podatak treba.

Ok, kuzim. Ali.....
http://hamcall.net/call
Ja ovdje uredno nadjem znak i 9a6xx i 9a7yy
A na taj site je znak stavljen dobrovoljno? Pliz objasnjenje. Nista lose ne mislim.
opet editiram svoj post: isto dobijem podatke ako odem na http://www.qrz.com/callsign

Sil

9A7YY

Citat: 9A5BEE  u 24. Listopad 2007, 23:23:42
Citat: 9A7YY  u 24. Listopad 2007, 23:14:52

IMHO

Nema.

Ok, kuzim. Ali.....
http://hamcall.net/call
Ja ovdje uredno nadjem znak i 9a6xx i 9a7yy
A na taj site je znak stavljen dobrovoljno? Pliz objasnjenje. Nista lose ne mislim.
opet editiram svoj post: isto dobijem podatke ako odem na http://www.qrz.com/callsign

Sil

Točno na qrz.com-u opsovi (operatori) postavljaju svoje adresne i ine podatke dragovoljno.

Qrz.com, Hamcall, Qsl.net i ini online adresari su privatne baze podataka, dok je na web-u HRS-a adresar članova udruge koja je punopravni član IARU-a.

9A6AA

S callbookom je isto kao i s telefonskim imenikom: brojevi su tamo, ne zbog njihovih vlasnika, već zbog drugih. Pretpostavljam da ako ne plačaš pretplatu, HT će te sljedeći puta izostaviti (ako je riječ o tiskanom izdanju).

No, to nije bitno.

Bitno je da ako u telefonskom imeniku ne želiš biti - želja će ti biti ispunjena.

Na kraju: nikada ni jedan adresar (callbook) nije bio prava slika izdanih pozivnih oznaka, ali je uvijek bio dobar pokazatelj.

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A6XX

Djani, nemam šta povlačit.. meni se odmah digne tlak kada netko blati mlade zato jer su mladi i zato jer se mladi šale.. jel to tebi razuman argument? na primjeru dotičnog želio sam pokazati da se ne radi samo o mladima i da takve kategorizacije nemaju smisla... kao ni prethodne o braniteljima, ni o tome da su neki nečiji ljudi.. ja nisam, i kad sudjelujem u nekoj raspravi takve me izjave ne zanimaju. Očito se treba spustit na nivo određenih da bi im se stvari mogle objasnit.. otud ironije i šale...

Jako puno puta sam doživio da me se na ovom site-u vrijeđa radi te nagrade. I upravo si ti mene sada uvrijedio jer iza toga ne stoji niti jedan argument. Ja tebe pitam. Da li sam ja podoban Mati, 9A4M koji me je nominirao? Ili sam podoban IO HRSu koji je podržao nominaciju? ili IO HZTK koji je tu nominaciju prihvatio? Dakle, sad si ti mene možda uvrijedio i možda izrekao laž i ne pada mi na pamet da naređujem nekome da taj post briše. Kada sam ja jutros izrekao možda uvredu i možda laž onda se to tada treba kaznit... jesu li to dvostruka mjerila?

9A6JRZ ima apsolutno pravo je izjavio da želim postići nešto oko tog callbooka javnim istupom. Ako se neki od znakova a članovi su HRSa ne nalazi u callbooku, taj callbook više nije callbook članova HRSa. Tada smatram da će taj callbook imat svoju jednu i jedinu funkciju...

9A2JG je malo prije povukao pitanja oko 9A1MM znaka vezano uz legalnost i članstvo u HRSu i to samo zato jer se taj znak nije nalazio u callbooku... hej, to se konstantno ponavlja... dotle smo došli?! Ja ne zelim biti u takvom callbooku...

Svatko ima pravo da zna da li mu je kolega radioamater legalan  ali postoje drugi načini da se do određenih informacija dođe, a ne da se o tome raspravlja kroz callbook.

www.qrz.com je callbook!

73,
Hrle - 9A6XX

9a6c

Ako se informacije u kolbuku objavljuju zbog ljudi kojima one mogu zatrebati, onda bi se u kolbuk mogli staviti svi ikad izdani znakovi u HRS, uz neku naznaku statusa.

Inče, objavljivanje podataka u telefonskom imeniku može se izbjeći samo na vlastiti zahtjev, a mislim da se i plaća? Ili to vrijedi samo za tajni broj? Branko? HT na dugoptrajn neplaćanje pretplate reagira ukidanjem usluge, ali ne i broja, jer se poslije određenog vremena plaćanjem zaostataka opet može doći u prijašnji status. Kod nas amatera situacija je drastičnije. Ne platiš ćlanarinu i nema te u kolbuku, iako ne gubiš pozivnu oznaku i poslije par godina pauze možeš oživjeti.

Nisam bio aktivan ni plaćao članarinu skoro deset godina, ali znak nisam izgubio, kao ni mjesto u CALLBOOK-u i evo me tu sam.

Možda bi umjesto kolbuka primjereniji naziv bio Spisak članova HRS-a?

Nismo veliku stvar napravili što se u tom nazovi kolbuku neće pojaviti 9A7BNB ili 9A7GDK.

Kako rekoh, čovjek kojeg 1995. nje bilo u tiskanom kolbukiću osvojio je nagradu HZTK za inznimnu aktivnost, kako već to piše u obrazloženju itd...

I taaaaaako...

GG

9A4DB

Hrvoje ako svoj post Kokiju
smatras salom onda isto takvim
mozes smatriati i moj post.....

Medjutim pazi da ne postanes kolateralna
zrtva "specijalnog rata" za sitne IRC cari
i probitke ili ti popularno za nastavak statusa
"use, na se i podase". Posljedice se vec osjecaju
gotovo u svakom klubu, u svakom dijelu "Lijepog
nam saveza" i nema to vise nikakve veze sa radio-
amaterizmom.
Tko je odgovoran?
Petar Milicic! samo i jedino, jer njegova politika
vodi i dovela je do svega losega i nespojivog
sa plemenitim ciljevima naseg pokreta.
Kakve su posljedice?
Nakon 17. on i njegovi podobnici biti ce osudjeni
na dugo, dugo gledanje u pod bez obzira na pravo
i pravdu, savez i drzavu....

9a6c

Ajme Đani, nemoj pliiiizzzz...

Ma nije moguće da je sam Pero kriv i da su svi jednako krivi, bilo je ljudi koji su dobro radili svoj posao i to također treba reći.

Jasno da je netko i najviše kriv, vjerojatno u ravnoteži s debljinom sabranih djela i nedjela...

Još malo pa se bu sve znalo, kaj ne?

Ma kajkam bolje od MIlana Bandića, sma mi je naglasak malo tvrd...

GG