• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

Callbook

Autor 9A2KL, 20. Lipanj 2007, 04:17:03

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A7WA

A šta mislite da ovih jedno pola milona bežičnih koji su napravili ovakav
   broj posjeta stranici plati članarinu  tko bi onda sredio callbook, koliko
   bi desetljeća bilo potrebno i koliko novih tajnika ??

73   de   9A7WA

9A2KL

Citat: 9A6AA  u 23. Lipanj 2007, 17:09:43
Citat: 9a6xx  u 22. Lipanj 2007, 23:53:51
kad se spominju mladi, evo da se javi jedno vječito mlado zanovjetalo..
...
73,
Hrle - 9A6XX

Izgleda da je Hrle jedini u stanju suvislo odgovarati...

Koliko sve ovo izgleda sumorno i mučno...

73 iz Friedrichshafena

9A6AA

E moj Emire.
Za tebe je suvisli odgovor da ima callbook na qrz.com. Pa zasto se onda onda kocoperi taj naslov CALLBOOK..???  A mislim da je najmanji problem iskoristiti bazu podataka koju ima Ljiljana u compu. Koliko ja znam format baze je .dbf lako obradiva u excelu i citava prica sa azuriranjem je gotova u pola sata. Zalosno da to nitko ne napravi. A sto se tice qrz.com callbooka istina je da ga svatko moze sam azurirati....naravno ako zna. Nekada je bio lijep obicaj da se povremeno slao callbook u qrz i oni su ga objavljivali. Davno izumrli obicaji odkada treba placati "glavarinu" u ITU.
73's de Leon 9A9L

9A6JRZ

Citat: 9a2d  u 22. Lipanj 2007, 08:45:18
Koliko se ja sjećam, 9A8A se sam nudio da to napravi. Možda nije podoban!?

73 de 9a2d

Jučer je dogovoreno da ja sredim callbook. Valjda smo se samo 9A8A i ja prijavili da to riješimo. S obzirom da 9A8A sada ima posla s DXCC checkpoint-om, moj doprinos će biti ažuriranje podataka.
Još samo trebam dobiti ovlasti i svježe podatke

73 de 9a6jrz

9A5BEE

Callbook ce od sada sredjivati 9a6jrz. Zoran ce obavljati unos novih podataka i ispravku starih. Sve vezano uz to ide direktno njemu na mail. Ovih dana se jos radi na aplikaciji koja ce mu olaksati unos podataka i azuriranje starih. Zoran ce poceti aktivno raditi na Callbook iduceg tjedna. Molim Vas sve za malo strpljenja oko friskih podataka jer ima dosta toga za popraviti i skoro godinu dana novih clanova za unijeti.

9A6JRZ

Još uvijek čekam podatke i upute za sređivanje podataka. Bilo bi idealno da mi se sutra sve javi da što više posla napravim preko vikenda.
73 de 9a6jrz

9A2KL

Sve se cini da ces se nacekati. Magicna recenica ovih dana se jos radi na aplikaciji..... Ovaj vikend iskoristi za kontest. HI
73's de Leon 9A9L

9A6JRZ

Citat: 9a2kl  u 06. Srpanj 2007, 01:37:57
Sve se cini da ces se nacekati. Magicna recenica ovih dana se jos radi na aplikaciji..... Ovaj vikend iskoristi za kontest. HI

Nadam se da nije tako. Meni nije problem ispraviti podatke direktno na bazi (na svome računalu) i onda napraviti backup toga i onda "vratiti" taj backup na HRS-ov server. I onda bi imali "svježe" podatke, a aplikacija neka se zavaršava u hodu.
73 de 9a6jrz

9A6R

Čudi me da i za Callbook nisu krivi lijeni Dalmoši?
73

LD
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A6JRZ

Citat: 9a6r  u 06. Srpanj 2007, 18:21:35
Čudi me da i za Callbook nisu krivi lijeni Dalmoši?
73

LD

Danas mi je Silvija javila da se malo strpim (da joj prođe gužva s ispitima).
73 de 9a6jrz

9A2KL

Kao sto rekoh nacekat ces se.  Morat ces pricekati da zavrsi odlazak na more, pa odlazak u planinem pa blizu su novogodisnji praznici. Samo ti odmaraj dusu i tjelo i radi oko kuce i u kuci. I idi na kontest.
73's de Leon 9A9L

9A6JRZ

e da kontesti. možda ove godine ne budem više radio niti jedan. Uzeo sam si dosta posla za vikend (računam na neke novce :) . U zadnje vrijeme mi je dosta računala prošlo kroz sobu (spašavanje podataka, čišćenje virusa i ostalo). Na godišnji ne idem jer ako odem opet me čeka posao :)
Pozdrav Leone

P.S. Kada će se dizati stup (ili je možda dignut)?
73 de 9a6jrz

9A2KL

Pozdrav

Tek slijedeci mjesec mogu doci dizati stup. A do tada ces vjerojatno i srediti callbook...hi

Ja odoh na kontest a ti se przi u kuci medju kompjuktorima.
73's de Leon 9A9L

9A6JRZ

Danas sam dobio korisničko ime za callbook i počeo sam s izmjenama.
Nastojati ću da s 15.07. imam napravljene sve izmjene (a to je zamjena ? s pravim slovom). Stoga molim da mi se ne šalju mail-ovi da ispravim ? u Đ ili ć jer ću to sam odraditi, ali s vremenom.
Kontakt mail je 9a6jrz@hamradio.hr ili administrator@radioamateri.com (to su mail-ovi koje pratim navečer, a to nije tako hitno za ispraviti).
Ako netko nije upisan u callbook neka mi slobodno javi, a ja ću nakon provjere s Ljiljom onda upisati pozivni znak u callbook.

Vjerojatno ću na kraju imati pitanja pa će mi trebati pomoć i sva pitanja objaviti ću ovdje na forumu.

73 de 9a6jrz Zoran Rendula

10.7.2007.
Ima jako puno ispravaka stoga nema šanse da završim do 15.07. prije da ću završiti do kraja mjeseca. Jednostavno ima svega za ispraviti.
Sve će biti formatirano ovo je kao primjer:
9A6JRZ     Zoran     RENDULA      A. Šenoe 38    KOPRIVNICA

Budem se potrudio da to što prije odradim.
73 de 9a6jrz

9A2KO

Zorane, pomalo ruzo moja, pjeske se ide u raj a ti si na dobrom putu.
Unapred hvala na ogromnom trudu.
Ipak se krece a to je hvala bogu dobar znak.
Ruza za obitelj a tebi stisak tipkovnice.
73 Eduard od Crikvenice 8)

9A6JRZ

Od 24.07. krećem sa sređivanjem callbook-a do kraja. Sutra ću na poslu isprintati ~ 65 stranica (podaci koje sam pokupio u HRS-u). Nadam se da će ići brzo :)
73 de 9a6jrz