• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

Callbook

Autor 9A2KL, 20. Lipanj 2007, 04:17:03

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A2KL

I eto ti vraga. Kako do sada nisam trebao callbook nisam to ni zamjetio. Danas mi je bila potrebna adresa naseg kolege iz Splita. Utipkam CALL, uredno se otvori CALLBOOK, (platio covjek uredno clanarinu) ali u callbooku samo pise da je iz Splita. Adrese nigdje. I sta sada, i dalje neznam koleginu adresu i nemogu mu poslati postu. Jel to normalno ili ja nesto krivo radim i citam na krivom mjestu??

73's de Leon 9A9L

9A2KL

I ponovo probam i shvatim da moram stisnuti jos jednom na CALL i sda je kompletirano. Uf malo komplicirano ali je ipak sve tu. Valjda nisam dobro procitao upute za koristenje callboka. Okulista opet zove.....polako na šalice za kavu. Ove naocale su ocito preslabe.
73's de Leon 9A9L

9A6JRZ

Održavanje callbook-a nije problem bar dok ne napišem kod (program) koji će mi automatski praviti backup baze iz podataka koje pokupim od Ljilje (dbf baza). Nakon što se napravi backup baze dovoljno ga je poslati Silviji da ga stavi na server.

Prvi put ću napraviti ovo ručno koristeći sučelje callbook-a (ima forma za unos i izmjenu podataka).

Veći mi je problem bio pokupiti podatke od Ljilje (ali i to mi odradi Silvija).

Za sada je zamišljeno da se ažuriranje napravi do 4 puta godišnje, ali kad napravim program biti će izvedivo puno ćešće (s tim da je za vrijeme zamjene baze callbook nedostupan).

Ali najveći mi je problem vrijeme, jednostavno da ne nosim kući posao, dolazim ranije, a kući ne smijem kasniti jer moram sina pokupiti s čuvanja i onda još ne smijem zaspati dok se igram s njime  ;D

Krajem mjeseca idem na godišnji (ako ne zagusti na poslu) i onda ću otići u HRS i pokupiti kompletan program (ako dobijem dopuštenje) i vidjeti da li je to problem ponovno sve isprogramirati, ali tako da se od Ljiljine baze pravi još jedna baza za distribuiranje (npr. za callbook). Toliko o planovima.

I kada dotjeram callbook do kraja, opet sve mogu ispočetka. Na sadašnji način je teško pratiti istovjetnost podataka u Ljiljinoj bazi i bazi na web-u. Najjednostavnije je staviti novu bazu s vremena na vrijeme (a ručno dodati ili izmjeniti tek pokojeg operatora).

Ja ću i dalje bez naknade ažurirati podatke u callbook-u.

Da se ima novaca vjerojatno bi se nekome dalo da napravi dizajn portala.

Ako se ostane na ovakvoj izmjeni podataka (preko forme za unos/izmjenu) onda je najbrži način da to odrađuje Ljilja jer ona uvijek ima svježe podatke.

Pozdrav svima i nadam se da ćemo se vidjeti na ZRF-u
73 de 9a6jrz

9A2JG

Citat: 9A6JRZ  u 04. Rujan 2007, 13:42:20
Silvija).
Ako se ostane na ovakvoj izmjeni podataka (preko forme za unos/izmjenu) onda je najbrži način da to odrađuje Ljilja jer ona uvijek ima svježe podatke.

I na kraju smo došli na moj prijedlog sa početka ove godine. Intimno mi je drago što je kolega bez moga utjecaja sam došao do tog najlogičnijeg rješenja. Podrazumijeva se da bi ona trebala startati sa najažuriranije pozicije.

73, Koki 9A2JG
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A6JRZ

Uspio sam večeras završiti i pozivne znakove koji počimaju s 9A6
Sutra budem manje radio zbog ostalih obaveza.
73 de 9a6jrz

9A3HP

eto  i  to  je  prošlo  ok   ,  ma  velim  ja  nema  ništa  dok  netko   ne  zapne  8)
Moram  ti  navratiti   na    webove  malo  ,  nisam  dugo  jer  sam  petljao  sa  operativnim   sustavima    itd 8)

9A2JG

Da ne bude po Mirovu, evo slijedi pohvala.
Konačno na 9A callbooku piše 9A2A Radio klub Split. Mašala.
Hvala svima koji su tome doprinjeli, ma gdje bili.
U Dalmaciji ima (uz sijaset drugih) jedna lijepa poslovica koja kaže : Nije me žal za mali dil, nego za krivi dil!
I dalje osobno smatram da je to posao za profesionalca (čitaj : stalno zaposlenu i stalno plaćenu osobu, ma kako se zvala), pogotovo sada kada je (mislim) dovedeno u normalno (početno) stanje.

73, Koki 9A2JG

P.S. Zašto članovi HRS-a ne bi mogli negdje "skinuti" kompletan 9A kolbuk? Mislim da bi svaki operator to rado imao na hard disku.

9A6JRZ

Citat: 9A2JG  u 11. Listopad 2007, 09:09:29
P.S. Zašto članovi HRS-a ne bi mogli negdje "skinuti" kompletan 9A kolbuk? Mislim da bi svaki operator to rado imao na hard disku.

Zaboravio sam napisati da sam završio s ažuriranjem podataka.

Ja imam popis svih radioamatera i mogu to napraviti, ali ću sačekati da prođe skupština (da pitam predsjednika za dozvolu).
Trebalo bi pričekati 1.1.2008. i onda pokupiti podatke od Ljilje. Ja sam za 30 min napravio napravio popis svih radioamatera za koje sam ažurirao podatke i isprintao.

Znači za maksimalno 1 vremena se može napraviti export svih onih koji su platili članarinu u 2007-oj godini i napraviti od toga pdf ili excel file.
73 de 9a6jrz

9A2JG

Iščitalo se između redaka da si završio, HI! Lijepo je da poštuješ red, pa kad dobiješ dozvolu od aktuelnog predsjednika, prije ili poslije Skupštine, nije važno, daj mi link, ili pošalji CD, a ja ću distribuirati svakom zainteresiranom operatoru u Dalmaciji, naravno besplatno.
Mislim da nije dobra ideja da na linku budu samo oni koji su platili za 2007.g. , nego upravo svi koji su u bazi podataka.
Bilo bi lijepo da se na istom CD-u ili linku nađu propozicije za sve diplome koje se izdaju u Hrvatskoj, kao i propozicije za takmičenja u 2008.
Kud češ ljepše čestitke za Božić i Novu godinu!
73, Koki 9A2JG

9A6JRZ

Citat: 9A2JG  u 11. Listopad 2007, 09:58:49
Iščitalo se između redaka da si završio, HI! Lijepo je da poštuješ red, pa kad dobiješ dozvolu od aktuelnog predsjednika, prije ili poslije Skupštine, nije važno, daj mi link, ili pošalji CD, a ja ću distribuirati svakom zainteresiranom operatoru u Dalmaciji, naravno besplatno.
Mislim da nije dobra ideja da na linku budu samo oni koji su platili za 2007.g. , nego upravo svi koji su u bazi podataka.
Bilo bi lijepo da se na istom CD-u ili linku nađu propozicije za sve diplome koje se izdaju u Hrvatskoj, kao i propozicije za takmičenja u 2008.
Kud češ ljepše čestitke za Božić i Novu godinu!
73, Koki 9A2JG
Neću si zabijati nož u leđa distribuiranjem sadržaja za koji nemam dozvolu. Budem sačekao da prođe Skupština. U ovim podacima koje imam, neki operatori su pokojni, stoga ću morati otići kod Ljilje i pokupiti novu bazu i raspitati se kako to razdvojiti.
Mislim da neke od stvari vezanih za callbook ne mogu riješiti s Ljiljom nego da će u to morati biti još netko uključen (između ostalog da se strogo definira tko sve može ići u callbook).

Što se tiče Kalendara natjecanja sumljam da će to netko napraviti do kraja 11-og mjeseca, a propozicije su se i ove godine mijenjale ovisno o natjecanju. Mislim da i oko toga nije dogovorena "špranca".

Ako dobijem odobrenje, napraviti ću sve u što kraćem roku i kad počmem distribuirati tebi ću prvom poslati (osim ako nam padne server pa ne bude ovih postova da me podsjete :) ).

73 de 9a6jrz Zoran
73 de 9a6jrz

9A5K

Meni je baš interesantno što znaka 9A3AYM nema u callbook-u?!

73,
9A5K

9a6c

Baš me briga za 9A3AYM, zanima me zašto u callbooku kod mog znaka izađe samo ime, bezime i grad, ali ne i adresa? Ili ja gledam u neki drugi callbook? Ili ni callbook danas nije ka šta je nekad bija? Ili je problem u meni, biće ovo najprije...

I zašto uz zatraženi znak izađe još po koji...

Da ne bude zabune, prije puno godina imao sam jako dobre veze s callbookom, zapravo Callbookom, ali vremena se mijenjaju pa se sad očito razmimoilazimo...

GG

9A5K

Klikneš na svoj znak, pa eto i adrese...
Zašto je složeno u dva koraka, ne bih znao...  ::)

73,
9A5K

9A6JRZ

Citat: 9a5k  u 11. Listopad 2007, 10:48:11
Meni je baš interesantno što znaka 9A3AYM nema u callbook-u?!
73,
9A5K

9a3aym je na popisu u bazi koju sam dobio od Ljilje.
Ali kad sam zavrtio sql upit nije mi ju ubacio zbog toga što do tog dana kada sam ja  pokupio podatke nije bila uplaćena ili proknjižena uplata članarine.

Kratko i jasno.

Sad sam pogledao i utvrdio da za dosta operatora koji su položili ispit i imaju datum ovlaštenja 11.11.2006. nema evidentirane uplate članarine, a prema tome onda ih nema niti upisanih u callbook
73 de 9a6jrz

9A6JRZ

Citat: 9a6c  u 11. Listopad 2007, 11:01:04
I zašto uz zatraženi znak izađe još po koji...

Još pokoji znak izlazi samo u slučaju da se pronađe pozivni znak ili prezime koje sadrži riječ upisanu u "Pretraživanje:".

Znači ako je upisano 9a6k izbaciti će sve što sadrži 9a6k
9A6K   JOSIPOVAC   Radioklub   JOSIPOVAC   
9A6KBQ   Cvijeto   MARTINOVIĆ   DUBROVNIK   
9A6KCG   Matija   KOLIĆ   SISAK   
9A6KCM   Božidar   BIKETA   ĐAKOVO   
9A6KDL   Vujo   PRODANIĆ   RIJEKA

i ostale znakove. Tako je napisano u skripti ( u sql-u je korišten LIKE). 
73 de 9a6jrz