Naslov teme u redu. Vidimo da remote radi smetnju tj. naknada. Osobno sam za remote, neka tehnika napreduje. Da ne ponavljamo ono o DMR, echolink .....
Što se naknade tiče, onaj koji je želi taj će nać rješenje kako do nje. Sjetim se HRT-a, gdje plaćamo posjedovanje TV prijemnika a NE gledanje HRT-a, iako njima direktno uplaćujemo.
9A2JK:
"Zadnji dio rečenice ''bez novčane naknade'' odosi se samo na ono što radioamater odašilje preko
svoje radijske postaje. Drugim riječima ''bez novčane naknade'' se odnosi samo na sadržaj odašiljanja
i ništa drugo. "
Možda, ko to kaže? dakle već ima "rupa".. piše da je na odašiljanje a ne na slušanje?
U ostalom osnujem klub s remote postajom u dvorištu i nabijem svojim članovima 1000 eura članarine mjesečno.
-Dnevnike bi trebalo ukinuti.
- Svakako bi trebalo ići prema većoj zaštiti "nas" u slučaju izazivanja smetnji. Samo dobrom voljom ekipe mjernih kola nisam imao posljedice a susjed koji ima NEISPRAVNE TV instalacije plaća pretplatu i zaštićen je "ko medvjed". Pa gdje su "naše snage?"
- Pozivne oznake davati samo onima s državljanstvom 9A i ekspedicijama, svi stranci na 9A/..
Siguran sam da bi više reakcija izazvala rasprava o statutu HRS-a ( s kojim sam by the way uvijek sve korektno rješavao) treba sve ovo pratit...mislim na više stvari no kao i to s oznakama, prijedlozima istih, općenito čekanja sazivanja rasprave za nešto što se konferecijski preko mobitela da rješit za 5min.
Pozdrav svima 73 Marko 9A4AA