Emire, nužna obrana nema nikave veze sa navedenim događajem-
Mato, to da bi bez razmišljanja učinio isto, pokazuje da se izgleda nisi nikad našao u sličnoj situaciji, gdje takva situacija može poći po zlu.
E onda su takvi heroji manji od makova zrna, kada se takva situacija završi sa pogibeljem i gubitkom života.
Ja sam se našao tri puta u takvim situacijama, na moru sa tragičnim završetkom, gdje su izgubljeni ljudski životi.
Aftermath je u svakom slučaju bio taj, da te nitko ne tapša po ramenu za dobro učinjeno nego svi (vlasti i osiguravajuća društva) kopaju po postupcima i procedurama kako bi našli i najmanji nedostatak, te isti iskoristili kako ne bi isplatili odštetu ili odgovornost prebacili na bilo koga.
Zamisli kad ti se takva situacija desi recimo u Libiji, gdje na stolu imaš dvojicu kolega, jedan Italijan i jedan Islamske vjeroispovjesti, a trijažom utvrđuješ da možeš spasiti samo jednoga. Želiš spasiti obojicu, i ne držiš se procedura i ne ispunjavaš razne formulare i papire jer si svjestan da nema vremena za papirologiju jer ovi na stolu plešu po tankoj liniji, a krvi što se kaže do koljena...
I onda nakon dva dana kad dolazi ekipa sa hrpom papira, nitko te ne hvali što si spasio nažalost samo jednoga jer nisi mogao obojicu, već te hladno pitaju gdje su ispunjeni formulari i forme, vremena i zabilješke.
Želim reći, da je put u pakao popločen dobrim namjerama.
Držite se pravilnika i zakona, pogotovo ako su u pitanju ljudski životi ili velika materijalna šteta.
Osiguravajuća društva će u tim situacijama izvući informacije o vama koje ni sami ne znate.
Iz snimke se čuje da je na brodu zavladala panika, ali to nije razlog da se brza sa odlukama na kopnu.
Slučajno, našao sam se na većem brodu u isto vrijeme nedaleko navedenog događaja i snimao tu neveru videom.
Svjestan sam toga da nije bilo ugodno ali zato postoje profesionalci koji hladne glave rješavaju takve probleme.
Kako to nagrađuje FCC kad emitiraš na frekvencijama za koje nemaš ishodovanu dozolu
http://www.arrl.org/news/fcc-fines-hobbyking-nearly-3-million-for-marketing-unauthorized-drone-transmittersQV