Da li može netko na Skupštini pod točkom Razno pokrenuti raspravu po pitanju callbook-a.
Da li se po zakonu smije u callbook-u objaviti popis svih izdanih/važećih znakova, a za one koji nisu dali svoj pismenu punomoć za objavljivanje podataka, da za ostale podatke piše samo "-"
Mislim da je malo off topic, ali slažem se da su svi podatci o njemu negdje drugdje objavljeni. Ja sam osobno za, jer su isti koji se boje objaviti ime i prezime, već negdje na internetu postoje s brojem cipela i svim ostalim podatcima. Vjerujem da nije ulazak u privatnost, ako uz pozivni znak prikaže svoje ime i prezime, vjerovatno se toga ne stidi. Recimo ja bih mu poslao direkt qsl, ali nemam adrese... HI!
...
Pitanje je bilo za nadolazeću skupštinu, ali mislim da to ne bi nužno trebala rješavati Skupština, nego
odluka IO, jer je vezano za objavljivanje nekih podataka na HRS-ovoj glavnoj web stranici.
Ako sam dobro shvatio, Zoran, 9A6JRZ predlaže da se na web stranici objavi lista svih, ama baš svih,
pozivnih oznaka koje je HRS predložio. Uz pozivnu oznaku ne treba stajati nikakav dodatni podatak.
Svrha objave svih, ama baš svih predloženih pozivnih znakova (ponavljam se), bila bi informacija da
je znak već nekome dodijeljen i da ja taj znak ne mogu tražiti. To zbog onih koji (s potpunim pravom)
ne žele dati svoj pristanak za objavu u callbook-u HRS-a.
I, za nastavak po ovoj temi, ako sam dobro shvatio, navodno ima situacija kada netko uredno pošalje
sve potrebno kao svoj pristanak za objavu u callbook-u, to se ipak ne dogodi. Ako je to zaista tako,
zna li tko gdje je ''kvaka 22''?
73
Martin 9A2JK