• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

K1N...01/2015 !

Autor 9A4WY, 29. Listopad 2014, 20:16:02

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A6R

Dado nepričaj gluposti i laži.Nastavi sa dilanjem uređaja,to te bolje ide.
Osim toga bili smo se davno dogovorili da se jedan drugome nećemo obraćati,zar ne?Pogotovo ne ovdje.
Opet gaziš datu riječ.Ne prvi put.I to nešto govori.

9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A3TA

Budeš to isto i Kokiju napisal?

Možeš pogledat i moj broj urađenih veza sa K1N, pa ti bude jasno koliko mi je stalo  ;D
Prodajem ili mijenjam opremu...

9A1IW

Mozes misliti kako bude.  ;D
Keep 'em Rolling! http://www.mvpa.org/
MVPA: 29718
http://s186.photobucket.com/albums/x51/btudan/

73 de 9A1IW - Boris

9A6R

Kokiju sam još prije par godina rekao što mislim.Bar sam po tome poznat u 9A!
Momci ja vas ne mrzim niti imam nešto protiv vas a zašto i bi?
Ali budimo barem mrvicu korektni i kulturni,barem ovdje gdje svi čitaju i to van granica Hrvatske.
Suzdržimo se ponekad nekih komentara da nam se drugi ne naslađuju!Da budemo PRAVI RA a ne CB RA kako se piše okolo.Ko je bio na K1N QRG mogao je čuti CB RA pa i puno gorih od njih koliko god hoćete.Kako su ti ljudi prošli obuku,tečaj,što već?Pa to je bio festival sramote na radio-valovima. :(
Mene je bilo sram ta dva tjedna :-[  Zbog njih  >:(

73,9A6R

9A2JK

Kažu neki da je ovo bila loša ekspedicija, da su slabo radili itd...
Evo kako su radile neke nedavne velike ekspedicije:

K1N    139 673 QSO,  9660 QSO-a po danu, EU 44727 QSO,  9A 655 QSO
    (15 operatora, ukupno 347 sati rada)

FT5ZM
    170 108 QSO, 10632 QSO-a po danu, EU 84677 QSO, 9A 1143 QSO
    (14 operatora, ukupno 284 sati rada)

VK9DLX    116 866 QSO, 6874 QSO-a po danu, EU 55025 QSO, 9A 528 QSO
    (17 operatora, ukupno 408 sati rada, bez produžetka)

EP6T    66 044 QSO, 6804 QSO-a po danu, EU 47373 QSO, 9A 590 QSO
    (12 operatora, ukupno 240 sati rada)

FT4TA    70 799 QSO, 7867 QSO po danu, EU 41523 QSO, 9A 418 QSO
      (7 operatora, ukupno 216 sati rada)

E, sad, zašto je ovo ''najgora DX ekspedicija'', meni nije jasno.
Za mene je ovo bila odlična ekspedicija. Svaka čast operatorima na K1N.

73
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A6R

Martine ko god ih uradi na 7-9 bandova sve vrste rada i 10-15 veza ili više taj će reći ODLIČNA DXPEDICIJA.Onaj koji nije uspio uraditi niti jednu vezu kazat će najlošija u povijesti pogotovo što je no.1 u pitanju i čovjeku novi entitet.Takvima ni 300000 njihovih veza ne znači ništa jer svi znamo kad će Navassa opet biti u eteru.Neki od nas je jamačno neće više raditi,bez obzira na životnu dob.Ja sam sad 50-to godišnjak.Ako bude pauza od 25 god.ko živ ko mrtav do tada.Ovi mlađi će je dočekati.Mi stariji nismo sigurni.U tome je štos.Da je aktiviraju svako 10 god.kako-tako ali 23 ili 30 god. je too much!Ja bi takve entitete gasio!
Kingman Reef već jako dugo nije bio,kad će samo Đekna zna,HI.A meni jedna od 4 zadnje koje nemam.Sad ti meni reci kad će Kingman Reef biti ON AIR?? I naravno da ga želim uraditi i potvrditi.I ja sam samo RA. ;)

73,9A6R

9A1IW

Citat: 9A2JK  u 19. Veljača 2015, 20:11:01
E, sad, zašto je ovo ''najgora DX ekspedicija'', meni nije jasno.
Za mene je ovo bila odlična ekspedicija. Svaka čast operatorima na K1N.

Martine, ti si sebi umislio da si neka referenca, pa ako je po tebi nešto - nešto, onda je to univerzalna istina?  :o
Tako si uvrtio u glavu da je čovjek radioamater samo ako je član HRS-a. Ne znam da li to znači da čovjek nije radioamater jer nije član HRSa, iako je član DARCa ili ARRLa?   :D

Sa svih strana pršte kritike na rad ekspedicije, no...

BTW, kad obrađuješ statistiku, a znamo šta je statistika po šaljivoj definiciji, onda se potrudi da uzmeš više premisa u obzir. Možda ti bude bolja konkluzija. Kreni npr. od propagacija, pa na koji način se rješava taj problem. Uzmi u obzir koliko je neki entitet rijedak, pa zaključi... Ima toga poprilično za obraditi. SUhoparne brojke koje si naveo ne znače ništa.
Keep 'em Rolling! http://www.mvpa.org/
MVPA: 29718
http://s186.photobucket.com/albums/x51/btudan/

73 de 9A1IW - Boris

9A3TY

Možda zato jer su se kasno sjetili ATNO?
Možda zato jer ih je samo nešto malo preko 33.000 ljudi odradilo? (Odnosno i manje kad se izbace klupski znakovi.)
Možda zato jer nisu ispunili cilj koji su sami postavili - skidanje Navasse s liste most wanted DXCC entiteta?
Možda zato jer je bilo očito da su preferirali USA postaje?
Možda zato jer nisu uskladili što pozivaju s onim što ide u tom trenutku?
Možda zato jer su ljudi očekivali više od njih?
Možda zato jer (nadopunite sami  ;D) ....

73 de Ivo, 9A3TY

9A6C

Ako se pogleda zemljopisni položaj ove zemljice i podijeli dnevni broj veza po glavi operatora - za moj ukus nisu se proslavili.

Jasno je da je kod ovakvih ekspedicija logistika više nego problem, ali baš zato su trebali malo bolje razraditi stvar.

Ja sam dxer oportunist i u biti mi je svejedno hoće li mi na CQ doći TY2CD ili 9A2JG, ali nije fer raditi USA u onih par sati kad ide EU, a USA mogu radit skoro na svakom bandu u bilo koje doba dana.

Slušao sam ih i povremeno zvao u nekoliko navrata na 40, 30 i 15 i pomalo pratio kako rade i moram priznati da nisam uočio obrazac. Pile up su razvlačili na 25 kHz, a motali se +/- 300 Hz od neke frekvencije (bar ovi koje sam ja slušao). Pauze između dvije veze bile su im preduge, što ukazuje na kaos u K1N RX-u ili smanjen smisao za pile-up management - mjerio sam i nikad nisu išli preko 2 veze u minuti.

Da su radili EU only, otpao bi silan USA QRM koji bi lako nadoknadili za  sat vremena - K1N je u odnosu na USA kao IT9 za EU 8) USA ops su prilično disciplinirani i to bi svakako pojačalo rate i prije i poslije NO USA.

S druge strane, kad pogledaš zbirku znakova koji su se tamo nađli, nisu od jučer, stari su to macani i nije im prvi put, ali možda je i u tome štos - stari macani nisu baš neki... puno točkica...

Bilo pa prošlo, ponovilo se ;)

Ljudi koji o sebi govore u trećem licu uplašeni su, narcisoidni i skromnih mentalnih sposobnosti

9A8A

Pozdrav !

Proradio je OQRS za K1N !
Za samo 6$ dobijete kartu.. ;D ;D ;D
Naravno ako ste ih uspjeli uraditi?

73
Mark

9A3MN

pa manager kaže da može i za 1 IRC ili 2 GS???

73! Zlaja 9A3MN
9A1CRS QSL manager

9A8A

Moze ali ovako je brze?
Uplatis 6$ i cekas kartu!
Ne trebas pisati svoju kartu, ici na postu placati postarinu, kupovati $$ ili IRC i onda cekati hoce li tvoja posiljka doci do QSL managera...itd..
Ali svatko radi kako mu najbolje odgovara ...

73
Mark

9A3XV

Zanimljivo... :) Možda je fakat bolje ovaj OQRS - otprilike isto dođe, a usput štedi papir.. ;)

No ne javljam se zbog toga..

Ja sam kao i vjerujem dosta vas cijeli život maštao da proradim s neke lokacije iz snova. Kao što većina znate to mi se ostvarilo u prošlom cq ww. Pritom sam imao priliku raditi u urnebesnom pileupu. Nakon što te "nanjuše" nakon par minuta ti u prijemniku čuješ samo jednu ravnu crtu (a vjerujte prijemnik i ant su bile vrhunske) i tek na kraju relacije pozivanja uspiješ nekoga izdvojiti.

Naravno ja jesam LID kako su neki kucali na bandu i pisali na klasteru ;), ali vjerujte to nije jednostavno primati. Pomaže široki split i uski promijenjivi filter na prijemniku. Imao sam priliku biti u društvu ponajboljih svjetskih cw op-ova (dvojica su bili viceprvaci na prošlogodišnjem WRTC) i jedan od njih (onaj koji slovi za boljeg) je isto rekao j....š taki pileup kad nemreš niš primit od gužve.. Zamislite kako je tek njima na K1N zvučao pileup. Zato je slabi rate ekspedicija te po meni treba biti oprezan s kritikom. To sam želio s vama podijeliti.

Ja na žalost nisam radio K1N - bio sam bolestan i zauzet tih dana.. Jednom sam ih samo slušao - mislim na 40m.

Čestitke svima koji su uspjeli i sretno s QSLL.

73xv
Sale

9A1AA

73, Ivo 9A1AA

9A2D

Odgovorno tvrdim da fizički K1N nije radilo više od 40-50 9A operatora, a još 500 koji su to trebali nisu imali šansu.

73 de 9a2d