• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

K1N...01/2015 !

Autor 9A4WY, 29. Listopad 2014, 20:16:02

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A1IW

Zvone, ovo me fascinira  ;D Tip ne čuje DX, no svejedno ga zove  ;D I umjesto da za prijem iskoristi neki WebSDR, on mobilizira ljude po kvartu i ismijava sam sebe po repetitoru?

To nije ni radioamaterizam, čak niti neznanje, već čista ljudska glupost.  8)
Keep 'em Rolling! http://www.mvpa.org/
MVPA: 29718
http://s186.photobucket.com/albums/x51/btudan/

73 de 9A1IW - Boris

9A2VX

Časti mi. Moj baofeng ih je "slučajno" otkrio, samo nisam kod sebe imao olimpus snimač da ih ovjekovječim.
Ah ti profi radioamateri ( samo ne znam što da od ovih dviju riječi stavim u navodnike ).
Počevši od K1N koji su išli zaraditi za put na "goli otok" i napravili bedastoću slušajući SDRom a ne svojim uhom.
Oprosti Martine ipak nisu osvojili prvo mjesto u svijetu po održaniom broju veza nego su samo 7. od svih ekspedicija HI!

Toliko o ham spiritu i o ponašanju na bandovima od mene...
Ipak ću ostati samo kod natjecanja.

Pozz.

9A1IW

Protiv SDRova nemam ništa, na žalost u gradovima šum zna često biti 5/9+ i nekima je to jedina pomoć da odrade neku slabiju ekspediciju kao što je bila K1N. To je ipak bolje od zivkanja telefonom, mobiliziranja kompanjona po svijetu ili laganja.
Keep 'em Rolling! http://www.mvpa.org/
MVPA: 29718
http://s186.photobucket.com/albums/x51/btudan/

73 de 9A1IW - Boris

9A2JK

Zvone, iz tvojih postova razabirem da se ne slažeš sa mojim razmišljanjima. Cijenim i poštujem!
To što u nečemu ne mislimo jednako, ne znači da ne možemo biti prijatelji. Ipak nije mi jasno, u
čemu je, bio problem u nemogućnosti napraviti vezu sa K1N ?

1. To što su slušali, po tvojem mišljenju, na velikom dijelu opsega i tako ''onemogućili'' drugima
    (koji ne žele sa njima napraviti vezu) korištenje tog dijela opsega?
2. To što su, po tvojem mišljenju, odabirali samo jake signale?
3. To što je bilo kršenja ham spirita ? (Tko je kršio ham spirit K1N ili drugi?)
4. To što neki, po tvojem saznanju, rade veze za druge ?
5. To što neki, po tvojem mišljenju, koriste prevelike snage TX-a?
6. To što su, po tvojem mišljenju, K1N ''napravili bedastoću slušajući SDRom a ne svojim uhom'' ?
    Ovo ''slušajući SDRom, a ne svojim uhom'' baš nikako ne razumijem. Jako ću biti zahvalan
    svakome tko mi pojasni razliku između slušanja ''SDRom i uhom''.

Zvone, sigurno si bolji natjecatelj od mene i želim ti puno uspjeha u natjecanjima. I molim te,
nemoj ova moja pitanja shvatiti kao nešto neprijateljsko prema tebi. Naprotiv! Ako mi ti, ili bilo
tko drugi, argumentirano dokaže da pogrešno mislim, ja ću promijeniti svoje mišljenje.

73
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A2VX

Martine, sve OK. Niti jedna riječ nije bila upućena kao kritika prema tvojim stavovima, jer su i moji slični.
I dalje tvrdim da mi se ne sviđa silna hvala od sudionika K1N kako su sve lijepo organizirali. Smatram da su takvim dijelom "slušanja" onemogućili normanli rad drugima.

I dalje tvrdim da snagatori "gaze" sve ispod sebe kao što to i Ti tumačiš.

I dalje tvrdim da mnogi nemaju "pojma" o bonton ponašanju na bandu, a kamo li o radu DX. ( kao i Ti tvrdiš ) Uzalud im daješ poveznice prema Belgijancima i našim opisima pravila ponašanja, ali, izgleda, da nitko nema vremena za ništa, osim samo "ubrati" nešto na brzinu.
Ako moram direktno odgovarati na ova pitanja, izlazilo bi iz okvira naslova, no i dalje mislim da točka 1 i 2 lijepo objašnjavaju moj post.
Točka tri do pet je naša slika i može se obraditi na nekom drugom mjestu ( Na nesreću i naša slika ).

E šesta točka je interesantna. Ja sam ih slušao na CW. Ja nemam CW skimera, razni CW ops ga koriste za prijem i kucanje telegrafije, zar ne? Uzni PSK ili RTTY. Dođeš na isto. SDR ti pokaže gdje je signal, klikneš na njega i odslušaš. HI!
Nije neka mudrost. Olakšava posao, ali bi lijepo bilo da je ta širina do 5 ili 10 kHz, a ne 100 kHz.

Evo zbog toga sam nezadovoljan. Ne znači da sam razočaran.

P.S. Kako i sam kažeš, svi smo na ti ( Ti ), Ako već nismo na you.
73!  Zvone

9A5M

K1N via lotw... CFM   #317   :) :)

9A8A

Pozdrav !

Danas je i meni stigla Navassa na LoTW !
Ja sam im platio samo onih 6$ sto su trazili, nadam se i papirnatoj QSL kart (uskoro..  ;D)?

73
Mark

E72A

Mark jesi se potrošio! ???

9A8A

Citat: E72A  u 03. Travanj 2015, 12:57:51
Mark jesi se potrošio! ???

Pozdrav OC !

Ma, potrosio sam se dok sam ih zvao... ;D ;D
A ovo je samo ono sto su trazili? Kako su mi novi na FONE morao sam im to dati   :'( :'(   ;)

73
Mark

9A2NO

Bok!

Također jučer K1N cfm na LotW ( papir cfm je od 1993.). Čekam papir za K1N
...ali još samo čekam VP8STI pa je to to.

73 Dino

9A5M

Meni je moja stigla zbog neke sitne donacije expediciji K1N...(samo 4 u rvata 2YD,2EU, 6XX i 5M)