• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

K1N...01/2015 !

Autor 9A4WY, 29. Listopad 2014, 20:16:02

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A1IW

Zato se slažem sa 9A2D, zaista čovjek treba poludjeti do kraja da bi izdržao toliko vremena na njihovoj frekvenciji. Takvog ometanja, zavijanja, tuljenja, mukanja, pjevanja (?), provociranja, band-policajštine u životu nisam čuo. Što je najbolje, očajno sam čuo expediciju i ne mogu se oteti dojmu da je sav njihov rad bio usmjeren prema američkoj publici. Danas je dan bio rezerviran za nas "obične smrtnike", no nakon 10 minuta slušanja sam odustao. Nema se smisla živcirati zbog idiota koji ne shvaćaju da se u hobiju uživa, a ne u maltretiranju okoline.

Ova zadnja konstatacija ide i neke od nas.
Keep 'em Rolling! http://www.mvpa.org/
MVPA: 29718
http://s186.photobucket.com/albums/x51/btudan/

73 de 9A1IW - Boris

9A1UN

Da je moglo bolje moglo je ali da je je toliko lose nije.
Broj veza sa EU je sasvim OK. Uz dosta muke moglo ih se odraditi sa 100w i dipolom na 40m cw. Na 20 CW sa tribanderom i 100w. Za ostale slotove pogotovo SSB trebalo je ipak malo vise.

73 9A1UN

9A1IW

Ma kakvi. Vecinu vremena se uopce nisu culi, a da ne spominjem celicne zivce koje covjek mora imati da izdrzi divljanje ljudi. Boze sacuvaj. Ljudi uzimali godisnji da bi slusali neciju psovacinu i galamu. Kao da gledam sjednicu Sabora.

73 de 9A1IW - Boris

9A1UN

Na sta i na kojem bandu se nisu culi. Kod mene doma na obican dipol na 15m visine
na 40m su isli 599+10 od 05-08 ujutro. Zadnje dane moglo se stvarno odraditi bez problema. Isto tako i na 20. Dakako CW

9A1IW

Ocito si na boljem mjestu. Kod nas u KA i okolici su isli ocajno lose.

73 de 9A1IW - Boris

9A2JK

K1N se odlično čuo uvijek kada treba i na opsegu na kojem treba!
DX-evi se rade onda kada su propagacije. Čak i kad su odlične propagacije, ne znači da je DX-a lako
odraditi. Nije dovoljno samo kupiti uređaj, antenu i pojačalo i očekivati da ćeš odraditi koga i kada
si zamisliš. Takav stav vodi frustracijama i jedan je od razloga namjernih smetnji.

U ovo malo dana što su radili, K1N su napravili preko 130 tisuća veza! Od toga je preko 41 tisuća
veza je bilo sa Evropom. To sigurno nisu napravili sa slabim signalom.

73
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A6XX

na 14cw sam ih doslovno uradio u par minuta pred kraj ekspedicije, u vremenu kada se i na propagation suggestion mapi za Croatia vidjelo da je palo skoro najviše veza. dakle u 18z.

očekivati da ćemo odraditi #1 dxcc, iz field day aktivnosti nakon 20 godina za par minuta s bilo čime i u pitaj boga koje vrijeme je malo previše. onima koji ih nisu uradili na SSBu savjet: naučite telegrafiju.

K1N je bila vanserijska aktivnost, a ekipa koja stoji iza organizacije ove ekspedicije sudjelovala je dobrim djelom u 3 najbolje ekspedicije u zadnje 3 godine... ft5zm, hk0na, k9w....  nije da su preko noći naučili ili zaboravili kako se organizira i radi ekspedicija... !

vjerujem da svaki ozbiljan dx-er, a i neozbljan, zna tko su k4uee, k0ir, k9ct, aa7jv, ha7ry, w0gj, wb9z, w2gd...

uz to, ako sam dobro shvatio, uspjeli su postaviti i neke nove standarde, od youth pilota, do ATNO daya... i do 17 ljudi koji će se brinuti za QSLke!

ja uživam kada se rade ovakvi radioamaterski projekti... iako mi ništa ne znači DXanje i vjerojatno nikad neću ni poslati zahtjev za QSLku, s guštom sam htio biti dio toga na trenutak...

73,
Hrle - 9A6XX

9A1IW

Ma tako je, decki moji, normalno da ste u pravu. Cemu diskusija, kad sit gladnom ne vjeruje.  :o

Jedan ima StepIR na 20m visokom tornju, a drugi koristi opaku klupsku opremu u "morskom" kraju. Zaista ne znam razlog za dobar prijem koji vas dvojica imate, a mi ostali ne.  :) Ocito smo mi u Karlovcu svi redom losi operatori, sa smecem od opreme i promasajem od hobija.  ;D

Znam, sad sam skuzio! Nismo prikljucili antene - to je! A oni su u biti bili toliko jaki da su probijali drito na stampu u stanici.  ;D

73 de 9A1IW - Boris

9A2JK

Citat: 9A1IW  u 15. Veljača 2015, 14:43:43
Znam, sad sam skuzio! Nismo prikljucili antene - to je! A oni su u biti bili toliko jaki da su probijali drito na stampu u stanici.  ;D

Eto vidiš. Zato je sa K1N iz 9A napravljeno 622 QSO-a,
dok je sa EP6T iz 9A napravlejno jedva 560 veza.

73
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A2NO

K1N je iza nas. Signali su im bili većinom vrlo dobri. DQRM još veći...

Ono po čemu ću ih pamtiti je po vrlo glupom načinu rada, gledajući sa moje strane.
Zašto raditi na 7075 a QSX 7175...na 21 i 28 MHz slično. Preferirani su amerikanci
ali na vrlo glup način. To je spomenuo i 9A2AJ...radili su nepotrebnu gužvu. Sami su
sebi radili probleme. Mislim da su zbog takvog načina rada izgubili barem 10.000
veza. Operatori su se većinom gubili u kaosu. Kako može pitati "Tko je DL?...pa ima
ih barem 100 u tom trenutki ili "W4?"...Meni nisu bili ATNO ali se nisam do sada toliko
izživcirao i spominjao im dalju rodbinu...hi. Na kraju sam zadovoljan.

73 Dino

9A2QP

Ma bilo je svasta takova jaka ekipa a tak lose su radili da je to bio kaos
1. nisu se drzali fiksnih frekvencija poziva
2. jako veliki raspon QSX sto je dovelo do kaosa i nervoze pozivatelja
3. radili u toku dana samo na dva banda i to kad ide EU on zove only asia i tako npr.
Martine kad su dobre propagacije prema EU on radi amere jer su mu oni normalno jaci sto izgleda njih nije interesiralo kakve su propagacije prema kojem kontinentu.Tih 138238 veza moglo je biti puno vise da je bilo bolje organizacije ali sta je tu je. Normalno da je lakse bilo napraviti vezu u tom kaosu s kilovatom nego sa 100w. Proslo i to sretan sam kaj sam i te dvije veze na dva banda uradio sa 100w i FB23 antenicom i napravio novu zemlju tako da je to 315 u mom logu.
Kad smo sretni uvijek smo dobri,ali kada smo dobri,nismo uvijek sretni.....
73 de 9A2QP Joe

9A5CW

"Slabom K... svaka dlaka smeta :P"

Solidna dxpedicija, QSX zeznut do kraja, ali tako i treba. Navijam za takvu vrstu rada jer ako nesto želiš treba se pomučiti da to i odradiš. Nisam ih radio samo na 17m.
Na 160m sam ih odradio drugu noć tijekom USA pile-upa, definitivno najbrže i najlakše jer je QSX na tom bandu mali i većina ih stanica zove +-2/3kHz, signal im je bio s9 i plus. Najviše muke je bilo na gornjim bandovima, moram primjetiti da su prvih nekoliko dana kad sam ih zvao imali slab signal, kasnije su bili mnogo jači, da li je u pitanju snaga ili sama propagacija neznam.

Da, radio sam ih sa klupske postaje, financirane od nekolicine entuzijasta.  :o

Ocjena dxped: od 1 do 5 > 4.5 !
Navassa mi je all time nova dxcc, i am happy and you ?

73, Pa3k
73, Pa3k 9A5CW
..................................
B. Đorđević napisa:
Ni EU nije šta je bija, držmo se mi Istre.
On je u Božjim rukama, ka i Papin sobar. Razlika je jedino šta sobar viruje u Boga.

9A6R

Neću o tome tko ih je odakle dozvao ali definitivno su radili traljavo.Ne kažem da je bilo i momenata kad bi neki od tih operatora radio brzo i expeditivno ali bilo je jako puno njihovih traženja i nesnalaženja.Još bih nešto podvukao.Tamo na njihovim stranicama su se tužili da je EUROPA "kao i obično"donirala premalo novaca za njihove zrakomlatne hijeroglife.Nisu li mogli doći pod otok sa plovilom i malim zrakomlatom na krmi i na taj način uštedjeti novaca ali i snage,truda i muke o kojoj su pisali ??? ::)
Ali nebi oni bili ono što jesu  pa je lakše, ekonomičnije letjeti 200 milja sa Jamajke pa tako nekoliko puta.Ako su sve drugo kako neki kažu odlično odradili ovaj sa transportom jako traljavo ali i skupo.Znate li koliko stoji sat leta zrakomlatom pa i u Americi?Ako neznate progooglajte malo po inet-u.
Dakako da je bilo puno ometača.Indikativno je da uvijek puno lakše i više veza uradim kad su u aktivaciji neameričke ekipe?Kad odu Poljaci,Rusi,Španjolci pa i Ukrajinci NO PROBLEM.Da,zaboravih Nijemce i Britance.Eto Amera na "škoju"eto i QRM-era i problema.Pa nije to valjda slučajno?
I kako Eu RA mogu donirati više novaca od njihovih kad znamo da imaju veći standard i sve im je jeftinije nego na Starom Kontinentu.Od goriva do RA postaja.Japancima isto.Njihov komentar je neukusan i nisam samo ja to rekao.Moglo se pročitati svakakvih komentara na ovu temu.
Sigurno da se dalo uraditi više veza sa onom opremom da se radi kako spada i sa feelingom.Ali potrošio sam isuviše riječi na te U.S.A. RA koje inače ne cijenim nešto posebno.Imaju par mahera,masovnost i to je to.I mogućnosti naravno.Još mi nije jasno kako netko uspije napraviti vezu na 160m a u vrtu na i oko kuće mu nevidim antenu ??? Možda se stavi noću za tu jednu vezu i rano ujutro skine,ha ha.
Ali OK,nisam ljubomoran ni zavistan da me nebi krivo shvatili.Da je na 14 CW nekako to može proći,ne primjeti se skoro ništa ali na TOP BANDU,malo je previše.NHF

GL es DX

73,9A6R

P.S.Slažem se sa Dinom i Joe-om ;)

GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A3TA

9A6R: "Još mi nije jasno kako netko uspije napraviti vezu???"

A, brate mili, isto ko i ti, mobitelom... Al drugi su bar tiše...
Prodajem ili mijenjam opremu...

9A5TO

Zahvaljujući mnogima: koji su napravili OWA 5el GOKSC i podigli ju, napravili linear i podesili ga, sve spojili da radi itd. te ne manje važno zagrijali prostoriju... samo sam trebao strpljivo sačekati da se u subotu zatvori 10m na kojemu je na kraju u WPX RTTY prijevljen novi EU rekord, te u nekoliko minuta na 20m SSB kao ATNO stanica oko 18Z odraditi KP1, jer ranih 90-ih su tečajevi za C kategoriju trajali nekoliko mjeseci pa je zadnja ekspedicija bila dok smo uvježbavali CW na 40 LPM!  ;D i tek se nazirao ispit za svibanj/lipanj...
I nije mi žao  :-* možda bude još koja, tu ću sigurno poskidati 9 band 3 mode. Sigurno.

73,

T.
«...Dozvoli mi da pobijedim. Ali ako ne mogu pobijediti, dozvoli mi da budem hrabar u pokušaju...»