• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

K1N...01/2015 !

Autor 9A4WY, 29. Listopad 2014, 20:16:02

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A3TY

Citat: 9a4qv  u 05. Veljača 2015, 17:13:44
Citat: 9A5CW  u 05. Veljača 2015, 16:19:15
Unakrsno laprdanje i nepotreban QSX na forumu !  :-*

73

Wellcome to the club ....

Što se to ne piše welcome ?  ;D
73 de Ivo, 9A3TY

9A4QV

Citat: 9a3ty  u 05. Veljača 2015, 17:58:22
Citat: 9a4qv  u 05. Veljača 2015, 17:13:44
Citat: 9A5CW  u 05. Veljača 2015, 16:19:15
Unakrsno laprdanje i nepotreban QSX na forumu !  :-*

73

Wellcome to the club ....

Što se to ne piše welcome ?  ;D

I tebi welcome to the club  ;D ;D
Imaš pravo!

Usput, jeste pročitali njihove naputke i objašnjenje sustava DQRM ?
Kakve bedastoće  ;D ili ti po Ingleški verbal diarrhea. (Nadam se da ovaj put nisam dodao slovo viška).
Ovo za DQRM moram nekako dojaviti Ninetu, vjerovatno će ga to razveseliti i nasmijati.

9A2JK

Odličan signal na 20 i 30 m, CW, RTTY i SSB jutros, 06.02. od 0300 UTC.
Rađen bez linearca na 20 m, RTTY, SSB i CW, cca 180 W.
Samo treba naći gdje sluša i pravodobno pozvati.  ;)

73 ES GL
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A2JK

Nastavljam na svoj forumski post (što nije ''u duhu'' foruma), ali ipak ...

Zašto K1N radi samo Split, a ne i Dubrovnik, Zadar ili neki drugi grad ?
Pravo pitanje, zar ne ?  ;D

73 i puno sreće u lovu na K1N. Uz malo strpljenja svi ćemo ga odraditi.
Ako ga i ne odradimo, ništa strašno. Pa neće nikome valjda na nadgrobnom
spomeniku pisati ''OVDJE POĆIVA ONAJ KOJI JE RADIO K1N'' (Tako je netko
prije par minuta napisao na RTTY na 17 m).

Martin

9A5TO

Još par dana neću biti pri uređaju pa povremeno pratim dečke koji rade pravi posao... sati čekanja su se isplatili...
http://web.hamradio.hr/9a1ccy/?p=627

E sad, netko može sam poći s kaićem u lov ribe, nitko mu ne treba i sam sebi je dovoljan, ako je vješt bit će od ulova i za prodaju a ne samo za ručak i gušt. A mogu se snage udružiti i zajednički nabaviti koću s kojim se ipak da puno više riba ulovit  ;)
Kak' ko' voli nek' izvoli...

73,

T.
«...Dozvoli mi da pobijedim. Ali ako ne mogu pobijediti, dozvoli mi da budem hrabar u pokušaju...»

9A7PJT

Citat: 9A2JK  u 07. Veljača 2015, 16:36:07

Zašto K1N radi samo Split, a ne i Dubrovnik, Zadar ili neki drugi grad ?
Pravo pitanje, zar ne ?  ;D

Odgovor ti  je jednostavan ,  HAJDUCKO srce  ;) !

73 PJT

uvik kontra, uvik kontra uvik kontra, takva sorta uvik kontra, takva sorta kad je nije, kad nije je je

9A2D

Tako je, angažirati se za stotinjak znakova s jedne lokacije pa kupovati mreže i brodove. A par operatora za ovih stotinjak. U pravu si, Tome. A HAM SPIRIT? Ja imam i P5, kojeg sam sam radio, i potvrdio. Ne kitim se tuđim perjem.

73 de 9a2d

9A3TN

Kefa!

Baš čudna podudarnost. Zanima me koliko takvih BIG GUN-ova "kombajnira" eterom,  a mi ostali jadnici smo sretni ako ih uspijemo  odraditi bar na jednom bandu bilo kojom vrstom rada.

May the Force be with you!

9A5TO

Ne mislite valjda da je priprema, aktivnost i sl. odrađena robotima, tj. bez ljudske prisutnosti. Valjda je netko radio veze s K1N i pod klubskim znakom. Za mnoge klubske znakove vidim nula (0) odrađenih veza, a imaju jednog ili više člana... pitam se je li itko pozvao barem jednom s tim znakom... opet se možemo vratiti na ono je li nekome dovoljan kaić ili se želi udružiti s drugima... pa od ulova kada se pronađe mjesto gdje ribe bolje grizu bude i za njega nešto...
Kak' ko' voli nek' izvoli...

73,

T.
«...Dozvoli mi da pobijedim. Ali ako ne mogu pobijediti, dozvoli mi da budem hrabar u pokušaju...»

9A2D

Nekim znakovima to možda ne treba, jer to imaju, pa da ne prave gužvu. I, Tome, bez ljutnje, ne filozofiraj previše, i samom ti je jasno sve, nekima je dovoljno da rade s onim što imaju, a ne da im dxcc nabija netko drugi.

73 de 9a2d

9A6R

Biće da si ti Tomislave u Kefinom RK a ne u Husu kad si ovako nabrijan na sve pa i na kaiće,koće i ribe?A za kojega će vraga tebi koća u Daruvaru ???Ako se kaniš preseliti na more onda OK.Nije lipo čitati kad iz nekoga progovara HR JAL.

Ugodan DX svima pa i članovima RK Jan Hus.Ljudi rade kao i mi.Pa zato se i bavim ovim hobby-jem.
Što više Hrvata u  K1N  Logu tim bolje. :)

73,9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A1IW

Bio to jal ili ne, no ne vidim smisla na radioamaterskom forumu diskutirati i ribama, brodicama i brodovima, a pogotovo mi nije jasna potreba za favoriziranjem nekakvog trulog regionalizma. Radioamateri su kozmopoliti.

A najmanje mi je jasno čemu neki entitet forsirati na svim bandovima i svim vrstama rada? I to po nekoliko puta. Po meni - nepotrebni QRM.
Keep 'em Rolling! http://www.mvpa.org/
MVPA: 29718
http://s186.photobucket.com/albums/x51/btudan/

73 de 9A1IW - Boris

9A6WW

Citat:A najmanje mi je jasno čemu neki entitet forsirati na svim bandovima i svim vrstama rada?

Isto tako bi se netko mogao i pitat ćemu ga uopće radit. Kolko ja znam DXCC još uvijek ima po različitim bandovima (i različite modove).

Nije ovo sigurno ekspedicija s najvećim pileup na svijetu u povijesti, a ni najvećim qrm u povijesti, iako ima sve više i više onih koji se ne drže pravila pozivanja.  A sad, puno toga ovisi i o umješnosti dx op, ali ipak najviše od nas samih...  Uvijek se za dx exp s top liste trebalo potruditi... pa sad kako kome. A što se tiče pridržavanja preporuke koju su oni objavili, oni su jedini koji prekšitelje mogu i kazniti ne-slanjem qsl.

73

9A2JK

Postoji više od jedne DXCC diplome. Za različite DXCC diplome
treba raditi entitete na različitim opsezima i različitim vrstama emisije.

Nije mi vrag dao mira, pa sam malo ''prošarao'' 9A znakove po K1N logu
i nisam primijetio da je netko upisan sa dvije ili više veza na istom
opsegu/istom vrstom emisije. Ako se pak i nađe slučaj da netko negdje ima
dvije iste veze, to ne znači ništa negativno, pogotovo u uvjetima ovih
frustriranih koji prave namjerni QRM.

I, kad već pišem, pitam. Zašto nije OK da netko sa klupske stanice radi
vezu za svoj znak (ili obratno) ?

73
Martin 9A2JK

9A6WW

Pozdrav Martin,

Citat:I, kad već pišem, pitam. Zašto nije OK da netko sa klupske stanice radi
vezu za svoj znak (ili obratno) ?

Kad već pitaš, nemam pojma dal je to po propisu ili nije i niti me to ne interesira. Ja mislim da nije u redu, jer nisi radio sa svoje stanice, svojim antenama, iz svojeg qth. Ako je to u redu, onda mi niti ne treba stanica kod kuće kad imam rig u klubu. Iz kluba radi za klub (tvoj nesumnjivi doprinos rezultatima kluba), a od kuće za sebe. A za ostale klubske pajdaše ni od kuda, neka to odrade sami... Naravno, to je moje mišljenje, bez namjere da ga nekom namećem.

73