• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

9A DXCC RANG LISTA

Autor 9A2GA, 18. Svibanj 2012, 12:56:17

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A2GA

Da ne zagušujemo temu DXCC novosti, otvaram novu temu vezano na DXCC liste.
Molim ovdje postati sve prijedloge, pohvale i pokude oko 9A DXCC RANG LISTE (info from www.arrl.org).

9A DXCC RANG LISTA je za sada ovdje: http://web.hamradio.hr/9a2ga/dxcc/

Ukoliko urednik hamradio.hr smatra da se treba staviti negdje u glavni izbornik, nek' napravi link ili scriptu, jer meni je puno jednostavnije održavati stranice na jednom mjestu nego nakon svakog ažuriranja slati poruke ili linkove.

Slažem se da pored ove rang liste vodimo i 9A DXCC listu na kojoj bi svi sa 9A pozivnim oznakama, prema vlastitoj evidenciji, mogli prijaviti rađene i potvrđene DXCC zemlje (još uvijek vjerujem u HAMSPIRIT).

Za početak kako nazvati tu drugu listu?
Može: 9A LISTA PRIJAVLJENIH DXCC ENTITETA ? Ili, ...
Molim prijedloge.

73 de Boris 9A2GA
9A2GA is a member of 9A1WFF

9A1AA

Citat: 9A2GA  u 18. Svibanj 2012, 12:56:17
Ukoliko urednik hamradio.hr smatra da se treba staviti negdje u glavni izbornik, nek' napravi link ili scriptu, jer meni je puno jednostavnije održavati stranice na jednom mjestu nego nakon svakog ažuriranja slati poruke ili linkove.

Lista se nalazi u Izborniku pod KV - DXCC.
73, Ivo 9A1AA

9A2GA

Pozdrav Ivo,

to je to što sam mislio.  :)

Mislim da ću istu ažurirati cca. jednom mjesečno ili ako vidim na ARRL stranici da je bilo velikih promjena (kao npr. iza čekiranja na Jarunu). Mislim da češće nema smisla.

Puno sreće svima u lovu na nove DXCC entitete i nek' nas ima što više na ARRL DXCC listi.

73 de Boris 9A2GA

9A2GA

Danas sam ažurirao stanje 9A DXCC RANG LISTE:

http://web.hamradio.hr/9a2ga/dxcc/

Ukoliko primjetite grešku na rang listi ili smatrate da Vaš potvrđeni broj DXCC entiteta ne odgovara stvarnom stanju sa 10.09.2012., molim Vas da mi javite na 9a2ga(@)vip.hr kako bi provjerio stanje i prema potrebi ispravio rang listu.
Napominjem da je na listi prikazan broj potvrđenih DXCC entitea prema obrađenim zahtjevima od strane ARRL-a.

Mark, 9A8A je ove godine na ZRF-u imao dosta posla oko "čekiranja"  tako da se mogu očekivati veće promjene na listi kroz 60 dana. Slijedeće ažuriranje rang liste ću obaviti kad ARRL  "prožvače"  zahtjeve sa Jaruna.

73 de Boris 9A2GA

9A6R

Naravno da će biti promjena.Sva sreća ne kao i u HR gospodarstvu.Na ovim listama se uvijek ide prema gore.Doduše može se i zaustaviti na određeno vrijeme ali bar nema prema dolje. ;)

73,9A6R

GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A1WW

Citat: 9A2GA  u 10. Rujan 2012, 17:22:00

9a2ga(@)vip.hr

Slao sammail na navedenu adresu ali mi se  vraca (Delivery Status )

Boris!

Jel mozes u u kategoriji RTTY/DIGITAL promjeniti 9A6JWF u  9A1WW ?
Doslo je do promjene znaka ,tako da trenutno 9a6jwf nije vise aktivna pozivna oznaka.

vy 73 de Zeljko

9A2GA

Citat: 9A1WW  u 11. Rujan 2012, 07:06:37
Citat: 9A2GA  u 10. Rujan 2012, 17:22:00
9a2ga(@)vip.hr

Slao sammail na navedenu adresu ali mi se  vraca (Delivery Status )

Boris!

Jel mozes u u kategoriji RTTY/DIGITAL promjeniti 9A6JWF u  9A1WW ?
Doslo je do promjene znaka ,tako da trenutno 9a6jwf nije vise aktivna pozivna oznaka.
Željko pozdrav,

iz mojeg e-maila makni zagrade (zaštita od spam-a) i onda radi.  ;)
Što se tiče promjene znaka ja tu ne mogu napraviti ništa. slijedeći put kad' pošalješ na ARRL zahtjev na novi znak (u formularu moraš navesti i ostale stare znakove koje si koristio), onda će te oni ažurirati i na listi.

Radim na tome da se sastavi 9A RANG LISTA RAĐENIH/POTVRĐENIH DXCC ENTITETA.
Na toj listi bi svaki 9A radioamater sam mogao prijaviti broj rađenih  i potvrđenih referenci po vlastitoj evidenciji. Na taj način bi se "ljepše" vidjela aktivnost po bandovima a ujedno bi bili ažurirani i pozivni znakovi (nisi ti jedini).

Inače za info ostalima, na listi je bila jedna greška koja je izmjenjena (9A1CAL). Hvala Ivo, 9A1AA i Dino, 9A2NO na dojavi. Greške se događaju, hvala na razumijevanju.

73 de Boris 9A2GA

9A1WW

Boris,

Hvala ti za info nije mi to tako vazno, morao bi to ionako pofriskati cini mi se da sam sad vec negdje na 180 zemalja, uskoro cu srediti logove pa cu znati tocno.

Ovo sa zagradam za mail ti je dobra fora, samo u mom slucaju to nije u pitanju. no svejedno hvala mozda ce nekom koristiti.

pozdrav
vy 73 de Zeljko

9A6R

Borise, ARRL je pregledao naše zahtjeve za veze koje smo čekirali kod 9A8A na Jarunu u Rujnu.
Danas sam primjetio pomake za sebe,nadam se da će se i drugi naći,HI.
Toliko.Lipi pozdrav,dobar DX.

73,9A6R

9A2GA

Danas sam ažurirao stanje 9A DXCC RANG LISTE:
http://web.hamradio.hr/9a2ga/dxcc/

U odnosu na zadnju objavljenu listu, pomake u plasmanu su ostvarili:
9A1CCY, 9A1R, 9A2GA, 9A2JK, 9A2SW, 9A2UA, 9A2VJ, 9A3MN, 9A3NM, 9A4W, 9A4WY, 9A5CY, 9A6JOY, 9A6R, 9A6Z, 9A9L

Novi ulasci na Honor roll (vezano na MODE): 9A5CY, 9A6R, 9A9L

Čestitke svima na 9A DXCC rang listi,

73 de Boris 9A2GA

9A6R

Bravo Borise.Hvala :)

73,9A6R

9A2VJ

Odlično Borise! tks! :)

73&GL, 9A2VJ

9A9L

73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A2D

Tja, mi neki to sve odavno imamo, samo smo prelijeni da čekiramo kod Marka. Biti će.

73 de 9a2d

9A9L

Nisam primjetio da se kod Marka dugo ceka a i lijepo je popiti pivicu i gledati dok on pregledava karte. Sve mi se cini Kefa da je kod tebe nesto drugo kocnica....haha
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM