• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

9A DXCC RANG LISTA

Autor 9A2GA, 18. Svibanj 2012, 12:56:17

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A2NO

Naslovica -> U eteru -> KV dolje desno

73 ino

9A1AA

https://www.hamradio.hr/kv-kratki-val/

Naslovnica .....pa se spustiš dolje.....pa klikneš na ikonu KV (druga desno)......Otvorit će ti se stranica KV i na njoj dolje desno imaš linkove na

9A DXCC List
9A IOTA List
9A CQ Awards

Dino to sve prati i ako ima promjena svakog prvog u mjesecu pošalje meni listu na kojoj ima promjena da je zanovim.
73, Ivo 9A1AA

9A8A

Pozdrav !

Meni je jako nelogicno da mi u 9A imamo na DXCC spisku ljude koji su umrli?
Svi mi znamo da su umrli i kao takovi su im znakovi stavljeni u mirovanje ili ako su duze od 5 godina mrtvi mogu se dodijeliti drugima?
9A9L je gospodja INA ANTUNOVIC (vidi qrz.com) koja je dobila znak nakon Leonove smrti (proslo je vise od 5 godina od Leonove smrti).
Zar nije glupo da taj znak i dalje bude na DXCC listi..?

Predlazem da se svi mrtvi (RIP) maknu sa liste?
Isto sam napisao i ARRL-u, nakon cega su mi odgovorili da svi oni koji na pocetku i na kraju znaka imaju zvjezdicu (npr. *9A9L*) su mrtvi da ce biti obrisani "nakon nekoga vremena" (sto god to znacilo)...?!

Inace nisam znao da je 9A2QW umro (kada)?
Kada budem slijedeci puta salo mrtve u ARRL staviti cu ga na spisak...

73
Mark

9A2NO

Što se mene tiče to nije problem.
Da li da lista SK na dnu ostane sa svima ili ne?
Možda ima još neki SK na listi a da neznam...

73 Dino

9A1AA

Citat: 9A8A  u 30. Studeni 2019, 20:02:45
Inace nisam znao da je 9A2QW umro (kada)?
Kada budem slijedeci puta salo mrtve u ARRL staviti cu ga na spisak...

Nije davno, prije 10 godina :(
73, Ivo 9A1AA

9A6NDD

Moje skromno mišljenje je da je 5 godina premalo za dodjelu oznake drugom operateru od smrti prijašnjeg nositelja pozivne oznake. Ne znam kako je to u drugim zemljama...
Kad probate guglati 9A9L google izbacuje još brdo podataka o Leonu ili vezanih za njega... slično sam probao i za 9A2WJ (nije prošlo još pet godina, ali njega se uvijek rado sjetim...) i bilo bi mi čudno da netko preuzme tu oznaku iz bilo kakvih pobuda... Toliko je slova i kombinacija i ne mora baš svatko od nas imati jednoslovčanu ili je to samo toliko u 9A popularno (i dostupno...).

73 de 9A6NDD/DK6DD

9A9EE

U drugim zemljama je drugačije, negdje više, negdje manje... može se istražiti, ali čemu  :-\

Kod nas je trenutno ovako, a želje su različite... netko bi 1, netko 10, netko 100 godina...

Recimo u zadnjem CQ WW CW se iz 9A javljao poznati znak, ali više on ne pripada Carlu (još poznatiji kao P49V) koji je SK prije manje od 5 godina! Nego AI6V je sada mladić Wyatt.

Uostalom, zašto bi netko jedini i zauvijek imao neku pozivnu oznaku, a poznati su slučajevi kada su se one dijelile preko veze i bez potrebnih uvjeta, dakle nezasluženo u tom trenutku.

73,

. .

9A3SM

Ime i prezime je nezamjenjivo i ne nasljedivo ..to treba tako ostati, ovo sa pozivnim znacima od naših SK dobrih prijatelja ne spada u tu kategoriju te je normalno da nakon određenog vremena ide dalje u opticaj bez obzira koliko kombinacija ostalo ili ih ima u pričuvi .. čemu ga zadržavati ili odugovlačiti .. a internet je čudna stvar i on će i nakon 10,15,20 godina pokazati i pronaći nešto u vezi pokojnog Leona, Dakija,Bere, Zorana itd itd ... oni ostaju nama u srcu kao dragi prijatelji i nikada ništa osim njihovih imena ne vežem s njima, znak je prolazna identifikacija, troslovni, dvoslovni,jednoslovni i slično sve to dolazi i prolazi oni ostaju onakvi kakvim smo ih mi doživljavali.

Slažem se sa Markom oko brisanja "SK" sa lista jer nekome možda čine zbrku, da li voditi posebnu SK operatora za to nisam jer čemu i kome to nešto znači ... njima je značilo za života sada više ne...

Idemo dalje u nove radne pobjede .

VY 73 de Mato - 9A3SM

9A2NO

Bok!

Za voditi posebnu listu SK... ZA ili NE.
ARRL nema, IOTA ima, dvije najistaknutije diplome danas.
Osobno sam ZA, ali ništa lakše nego kliknuti DEL.
Ostaju nam sjećanja na... što? Objavljenu knjigu, prva veza na ovaj ili onaj način.
DXCC, IOTA su priznanja za dugogodišnji rad. Osnovnu diplomu nije teško napraviti ali tijekom godina
napredivati nije baš lako. To znači višegodišnji trud i to bi trebali cijeniti.

73 Dino

9A2JK

Već je (skoro) sve rečeno na temu SK i pozivnih oznaka. Problem nastaje
jer vrijeme (pre)brzo leti, a mi pamtimo amatere po znaku. Ne treba ići dalje
od ovog foruma. Mnogi se potpisuju samo sa znakom. Ništa loše u tome,
ali ja bi volio i ime pored znaka (ne samo zbog sutrašnjeg SK).

Kod nas prijedlog znaka daje HRS. Predlažem da HRS daje prijedlog znaka
samo onima koji traže dozvolu od HAKOM-a ili koji produljuju dozvolu.

Na diplomama i plaketama HRS-ovih natjecanja OBAVEZNO pored znaka
staviti puno ime i prezime, a ne kao do sada samo znak. Čak su i u ARRL-u
konačno na 5BDXCC, Honor Roll i Challenge plakete počeli pisati puno ime i 
prezime operatora, a ne samo znak kao ranije.

73
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A2NO

Opet ja, Bok!

Dobio info za neke promjene, dopunio SK listu.
Ostale promjene ili korekcije idu sa 31.12.2019.

TNX 2TN Koki, 2F Mirko, 8A Mark.

73 Dino

9A2NO

9A3SM

Iskreno bez puno diskusije .. možemo polemizirati, filozofirati ili izmišljati toplu vodu ali ako je nešto EX..-SK ..onda je to gotova priča ..kako razdvojiti radio amatere koji su umrli 70tih,80,90,tih od današnje ili umrlih od prije par godina ..zato sam da se brišu sa lista jer onda nije pošteno prema davno preminulim koji mozda iza sebe takodje imaju pozamašne brojke ili zasluge u ovome ili onome .. i još nešto mi nije jasno zašto se svaki puta ako o nečemu sličnom se razgovara pozivamo na ARRL,RSGB ili bilo koga drugoga .. zar ne možemo mi sami imati nešto samostalno a ne uvijek nešto što imaju drugi .. zašto nam to tuđe uvijek mora biti linija vodilja za bilo kakvu  "domaću pamet" ..

Naravno ovako ja razmišljam i nikoga ne obavezuje da se ovo i pročita a kamo li po tome postupa.. svejedno bude kako drugi odluče pa je uzaludan trud svirači ..

VY 73 de Mato - 9A3SM

9A6WW

Pozdrav,

Iskreno, ne bih nikad pristao da dobijem (a pogotovo ne bih tražio) SK pozivni znak. Ne tjerajte me obrazlagati zbog čega, stvar principa. Ukratko, za mene je znak nekog amatera on sam (uz svo razumjevanje jagme za jednoslovčanim znacima).

Ali ako nekog drugog to ne smeta, nemam ništa protiv. Mora se biti spreman suočiti s tim da je imao predhodnika s kojim će ga brkati i koji je ostavio neki trag, dobar ili loš, pa neka svima objašnjava da on nije taj nego neki drugi. Stvar izbora.

73 Zvonko

9A2JK

Slažem se da nam ne treba tuđa pamet, a o znakovima bi se dalo
još toga dodati. Ja bi samo usporedio sa sportskim rezultatima, u bilo
kojem sportu. Kad neki sportaš postigne zapaženi sportski rezultat, to
ostaje zapisano zauvijek. Bio on živ ili ne. Predlažem da se u 9A DXCC
rang listu doda SK lista sa pozivnom oznakom i punim imenom i
prezimenom SK radioamatera.

73
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.