• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

9A DXCC RANG LISTA

Autor 9A2GA, 18. Svibanj 2012, 12:56:17

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A3VV

Citat: 9A2VX  u 03. Travanj 2013, 22:09:06
...
Da li je netko spomenuo HAMSPIRIT? HA HA!
Taj ti već dugo ne stanuje, ne samo u nas, nego nigdje! Nit' tko zna, niti'je koga briga, gdje je i što se s njim dogodilo. Bez njeg' se lakše diše :-\ Imaš prilike svakog dana, na svakom bandu, na predajnoj (!!!!!!!!) frekvenciji svake ekspedicije, čuti kako slobodno, bezbrižno, glasno i duboko dišu pusti kilovati ;D Ali zašto se žaliti, uspijemo se ipak mi mali i beznačajni probiti unatoč njima i upisati u dnevnik vezu sa traženom stanicom. Jer boj ne bije svijetlo oružje... ;)
73 Damir 9A3VV
(CTC, FISTS, QCWA, A1C, R-CW-C)
Use and enjoy Morse code operation - fundamental to ham radio.
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A2JK

Citat: 9a1un  u 03. Travanj 2013, 19:59:55
...
stvar je u operatoru pogotovo u "velikim"contestima.
...

Možda smo se malo udaljili od teme, ali je zato rasprava zanimljiva (iako više puta
spomenuta na ovom forumu), posebno ono ''tuđa oprema'', snaga i sl.

Ja tvrdim da na provo mjesto dolazi operator, sve drugo je jako sporedno.
Dokaz su sve ove namjerne i nenamjerne smetnje na frekvenciji DX ekspedicija,
posebno u posljednjih 10-ak godina. Te smetnje nisu posljedica ''podešavanja lineara''.
Podešavanje lineara traje kratko i u ukopnoj količini smetnji čini jedva 1 (jedan) posto.
Drugih 98% smetnji čine oni koji ne znaju raditi! Razlog zašto ne znaju raditi nije važan,
činjenica je da ne znaju raditi! Oni misle da je dovoljno kupiti dobru opremu i dobre
antene, a sve ostalo će doći samo po sebi. Razočarenje nastaje onda kad čuju da
DX-ekspediciju radi njihov prijatelj/poznanik za kojega točno znaju da ima slabiju opremu
(manje snage) i lošije antene, ali oni nikako da odrade tog DX-a. Prvo počine sumnja u
uređaje, a uređaje je ''najlakše testirati'' na frekvenciji DX-a! Potpuno razočarenje
nastaje kad ovaj ''test'' potvrdi da je s opremom sve OK! I umjesto da se zapitaju gdje
griješe i pokušaju naučiti kako se rade DX-ovi neki ''se lijeće'' radeći namjerne smetnje.

Ostalih 1% smetnji su nehotične smetnje, koje obično završe prije nego su i počele.

Mislim da bi korisnije bilo raspravljati kako raditi i potvrditi DX-a nego kako je netko
došao na neku listu.

73 ES BEST DX
i da imate više potvrđenih entiteta od mene
i da u svakom natjecanju budete ispred mene

Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A1IW

Ono što ja želim reći je da je svako bagateliziranje truda i rada bezobrazno. Uz to je još jadnije kititi se zaslugama koje su plod rada na tuđoj opremi i kroz sponzorirane ekspedicije. Daleko više cijenim trud i rad onih koji su rezultat postigli svojim znanjem, svojom opremom, svojim zalaganjem i svojim novcem.

I da se vratimo na post koji je napisao Ivo: netko ima CW DXCC, a ne zna CW. To nije smiješno/žalosno?

Da se vratimo na postove iz ranijih temi: netko učestvuje na takmičenjima, a nema licencu/dozvolu/stanicu/antenu?

Hampsirit? Ometanja, namjerno davanja krivih raporta, dopisivanje veza, printanje "dobivenih" QSL kartica? A ni stanicu nemaju...no imaju printer i Gimp ili Photoshop.
Keep 'em Rolling! http://www.mvpa.org/
MVPA: 29718
http://s186.photobucket.com/albums/x51/btudan/

73 de 9A1IW - Boris

9A2TN

Da i ja kažem koju...
Uvijek nas je bilo "svakavih" i bit će. Mene to ne smeta. I ove diskusije pokazuju da se na kraju sazna tko je kakav (tko zna CW, tko ima opremu, printer...).
Ono najvažnije ... ja radim jer volim raditi, radim sam, imam vrlo skromnu opremu i to je uglavnom to.
Ostali me ne zanimaju.
I kada na kraju vidim DXCC listu i svoj znak, drago mi je. Čak više i ne šaljem tako ažurno karte na kontrolu. Dovoljno mi je da sam nešto odradio a pogotovo potvrdio (bez zelenih papirića).

9A4OE

Karakter odražava grupu ljudskih (životinjskih) psihičkih osobina koje su povezane sa moralom etičkom stranom osobnosti.
Karakter je isključivo rezultat odgoja (prvenstveno kućnog) i obrazovanja (ovo posljednje malo dvojbeno) kao i životnog puta osobe (skim si takav si), prikladnim metodama (u određenim ustanovama) se može utjecati na njegovo mijenjanje (vrlo teško za neke, vuk dlaku mijenja čud vrlo teško).
Karakter se prvenstveno izražava u odnosu prema samom sebi (lažem sebe, lažem druge) kao i u odnosu na druge u svojoj okolini (lažem druge, lažem sebe), takodje se može preslikati u odnosu prema radu i aktivnostima koje obavlja u ovom slučaju sa hobijem.

Vrhunski sportaši su slavljeni sve do onog trenutka dok im se ne otkrije da su do rezultata došli nedozvoljenim sredstvima, nečasnim radnjama, od tog trenutka odlaze u ropotarnicu povijesti i poznati su jedino po tome što su do svog uspjeha došli nečasnim i nemoralnim sredstvima.

Ako ima imalo časti i karaktera, kao pokretač sumnji u nekoga, 9A1AA će iznijeti o kome se radi. 
9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS

9A1AA

Citat: 9A1AA  u 03. Travanj 2013, 10:28:50
Svaka čast ponosnom vlasniku takve DXCC diplome.

9A4OE, ja očekujem da će mi ponosni vlasnik zahvaliti na čestitci pa ćeš tako saznati o kome se radi  ;)
73, Ivo 9A1AA

9A4OE

Citat: 9A1AA  u 04. Travanj 2013, 12:52:10
..., ja očekujem da će mi ponosni vlasnik zahvaliti na čestitci pa ćeš tako saznati o kome se radi  ;)
u to ne sumnjam
HA, HA ,HA...
i svi se grohotom nasmijaše,
pa kažu najcijenjenija diploma (još kad se zbroje svi dolari), najteže ju osvojiti, najstroži kriteriji i neznam koji još epiteti!
Sve je to produkt jednog savršenog kapitalističkog stroja, stvorenog za izvlačenje novaca od radioamatera.
Svaka čast onima koji su je stekli pošteno, svojim zalaganjem, sredstvima ... a ovi drugi kako sam napisao, lažu sebe, lažu druge a prvenstveno sebe.

9A1AA

Citat: 9a4oe  u 04. Travanj 2013, 13:57:13
Svaka čast onima koji su je stekli pošteno, svojim zalaganjem, sredstvima ... a ovi drugi kako sam napisao, lažu sebe, lažu druge a prvenstveno sebe.

Ovo potpisujem s dvije ruke  ;)
73, Ivo 9A1AA

9A2JK

Da se, na početku, razumijemo. Član sam kluba koji nikada od osnivanja 1965. nije imao bolje
antene od FD4, W3DZZ ili GP. (no dobro, za ''one koji vode brigu'' imali smo 2 el. quad za 20,15
i 10 m u trajanju kraćem od 24 sata i 2 el. yagi za 20,15 i 10 m tamo negdje početkom 80-etih
u trajanju od 2-3 mjeseca). Jednostavno lokalna zajednica nam je davala koliko je mogla.
Najjači uređaj bio je TS-510 (je istina, bili smo sredinom 80-eih posudili FL-2100 za WPX
natjecanje, koji je kod nas bio nekoliko mjeseci – uglavnom smo se uz njega slikali!).

Drugi klubovi su dobili od svojih lokalnih zajednica velike novce za kupnju uređaja i antena.
Iako su dobili novce, članovi tih klubova su potrošili stotine i stotine sati nesebičnog rada
(neplaćeno!) da bi to sve stavili u funkciju. I zato mi nije niti na kraj pameti prozivati ih ako su
sa klupskih uređaja napravili neki DX za svoj znak. Posebno zato što to nikakav pravilnik
u Hrvatskoj ne zabranjuje. Molim, ispravite me ako griješim.

S druge pak strane pravila za DXCC diplomu su tu prilično jasna – možeš raditi sa uređajima
koji nisu tvoji uz uvjet da radiš iz istog DXCC entiteta i da tvoja dozvola dopušta korištenje
tih frekvencija, snagu i vrstu emisije. DXCC diploma nije nagrada za ničije bogatstvo, niti
sposobnost gradnje uređaja ili antena. DXCC diploma je nagrada za operatorsko znanje i
vještinu! U tome je ARRL visoko digao ljestvicu i na neki način koliko-toliko dao priliku i onima
sa ''plićim džepom''. Ponavljam ARRL ne pita tko je vlasnik opreme. Dobar primjer je američki
amater, penzioner koji svoje posljednje godine provodi u nekom domu gdje nema uređaje
(ima važeću licencu) i koji je do pojave novog DXCC entiteta (onog koji je bio prije Z8) imao
potvrđene sve DXCC entitete od 1945. g. Za vrijeme ekspedicije, jedan drugi amater odveo
je ovoga svojoj kući, odakle je penzioner uredno napravio i taj novi entitet. O tome se pričalo,
a ARRL je to uredno priznao, jer je sve po DXCC pravilima.

Koliko god se neki rugali, DXCC itekako radi na otežavanju varanja. Najviše je tu pridonio
LoTW. Evo npr. ZL9HR log je za svega 11 dana od završetka ekspedicije bio u LoTW. Možete
imati kakvu vas volja QSL-ku, u ARRL-u u trenu vide da li je QSO u logu.

Oni koji pak varaju da bi imali bolji skor na DXCC listi, ne varaju mene, nego sebe. Ja nisam
tu nikako oštećen, pa zašto bi se trebao sekirati?

73
Martin 9A2JK

Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A4OE

Citat: 9A2JK  u 04. Travanj 2013, 17:31:11
Član sam kluba koji nikada od osnivanja 1965. nije imao bolje
antene od FD4, W3DZZ ili GP. ...
...Jednostavno lokalna zajednica nam je davala koliko je mogla.
...
... Drugi klubovi su dobili od svojih lokalnih zajednica velike novce za kupnju uređaja i antena. ...

ovo će biti malo off
Martine kad već spominješ ovo, vrlo dobro se zna zašto su prije 90-tih radioklubovi bili sponzorirani od društvene zajednice.
U ono vrijeme SRH i radioklubovi su imali priznat status u društvu iz razloga što su se iz tih redova regrutirali vezisti za potrebe vojske, policije, NO, CZ, ...  Radioklubovi kao baza kadrova je kroz taj vid suradnje sa spomenutima imala širi društveni interes i samim tim društvena zajednica je imala obvezu djelomičnog financiranja istih, za razliku od danas kad su RK u rangu bilo koje druge udruge gradjanja bez nekog značajnijeg interesa za društvo. Istina priznaje im se djelomično status udruga od interesa za RH kroz zakon o tehničkoj kulturi ali to je samo deklarativno kroz financiranje (ako) i to minimum.
Da se je imalo malo dobre volje saslušati drugačije mišljenje kad je u pitanju HRSVKS koji je mogao biti pandan svemu spomenutom, da se je išlo kroz CZ kroz masovnost koju pruža CZ postepeno bi se gradio status i radioamaterska zajednica bi stekla status koji zaslužuje "udruga od interesa za RH" ovako je potpuno nevidljiva uloga radioamatera, RK u društvu, utopili se u sivilo

Koliko je od 90-tih na ovamo ugašenih RK zbog nedostatka sredstava?
Koliko je od 90-tih na ovamo ugašeno RK jer su izbačeni iz prostora koje su koristili?
Koliko je od 90-tih na ovamo ugašeno RK jer su im pokradeni uređaji, imovina?

Neka netko kaže što je Savez učinio da se nešto od spomenutog ne dogodi?
Dali je Savez izašao u susret nekom RK da mu pomogne savladati financijsku situaciju?
Na kraju što savez čini za sve nas skupa?
Sa druge strane mi savezu pridonosimo jako puno. Na osnovu našeg broja dobiva državna sredstva, koja smo opet svi mi skupa odvojili kroz raznorazne poreze i davanja, ubire od nas samih članarinu pa onda od RK pobere članski doprinos kojeg smo opet mi platili kroz članarinu u RK.

Što nam se od svega vrati, ne pojedincu nego RK?

Samo nemojte o qsl-kama one s ovim nemaju veze

9A5ADH

Ne mogu vjerovati kakav jal vlada tu na forumu. Ima ona stara "... gledaj u se' i u svoje kljuse... ".
Iz sveg' napisanog zaključujem da nemam pravo na DXCC diplomu jer nemam milju $, 100 rali zemlje, turbo PPS, šumu stakiranih antena...
... I radi toga jer sam preko 250 DXCC-a odradio iz kluba budući doma nemam opreme...  to mi nitko ne može oduzeti ni uzeti za zlo i radi toga nemam grč u želucu.
Martine, potpisujem sve kaj si napisao, taman došao na crnu listu.

Davor

9A1IW

Nitko ne osporava pravo drugog da radi s opreme s koje može. No ja i dalje tvrdim, bilo vama pravo ili ne, da je daleko vredniji bilo koji tezultat koji je napravljen vlastitim resursima, od onog koji je napravljen iz kluba ili slične "dam na zajam" lokacije.
Uz to, nikako ne stgoji tvrdnja da "svaka budala može napraviti 300 entiteta". Da je tako, svi bi imali jednoslovčane znakove, a znamo zašto ih nemamo. Bagateliziranje rada i truda je tek sramotno. Očito nismo dovoljno velike budale.
Keep 'em Rolling! http://www.mvpa.org/
MVPA: 29718
http://s186.photobucket.com/albums/x51/btudan/

73 de 9A1IW - Boris

9A2GA

Ažurirana je 9A DXCC rang lista:

http://web.hamradio.hr/9a2ga/dxcc/

Prilikom konverzije u html, malo je ispao drugačiji izgled tablice u odnosu na prijašnji izgled. Radim na poboljšanju prikaza.

Čestitke svima koji su napravili pomake na listi: 9A1CAL, 9A1HDE, 9A1UN, 9A2F, 9A2GA, 9A2NO, 9A2QW, 9A2RD, 9A2TN, 9A3VV, 9A4K, 9A4R, 9A5N (ex 9A5AN), 9A6W (ex 9A2WM), 9A8A.
Čestitke novome na listi: 9A3BWW.

Izvinjavam se unaprijed ako sam nekoga zaboravio.
Sve sugestije ili greške ako primijetite molim javite na moj e-mail 9a2ga(@)vip.hr

73 de Boris 9A2GA
9A2GA is a member of 9A1WFF

9A2GA

Vratio sam stari format liste jer novi nije bio pregledan u nekim browserima:

http://web.hamradio.hr/9a2ga/dxcc/

Podaci su ažurirani sa 11.09.2013,  slijedeće ažuriranje krajem godine.

73 de Boris 9A2GA
9A2GA is a member of 9A1WFF

9A6R

Obavijest za 9A2GA Borisa ali naravno i sve druge 9A RA koji su na Bundeku poslali zahtjev preko Marka 9A8A u ARRL DXCC desk.
Naime danas sam primjetio da su DXCC liste ažurirane tako da skrećem pozornost onima koje to zanima,HI.

Lipi pozdrav svima a ne samo njima. :D

73,9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!