• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

20 GODINA 9A AWARD

Autor 9A9L, 13. Prosinac 2011, 23:15:42

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A9L

Sada kad su odobrene upotrebe posebnih pozivnih oznaka, bilo bi dobro brzopotezno razmisliti o diplomi
9A-20-award.
Steta je sto se na popisu ne nalazi glavna kuca 9A0HRS. Bilo bi lakse bodovati veze za diplomu.
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A1AA

Koraci oko toga su već poduzeti. Vjerojatno će se već u utorak službeno znati nešto više o pravilima diplome.
O tome brine HRS-ov manager za diplome, 9A3SM.
73, Ivo 9A1AA

9A9L

To je i normalno da on brine. Em je izabranni manager za  diplome em je DIGOVAC pa razumije materiju. Jedini je problem sto u telefonskom razgovoru prije 2 sata nije imao pojma o tome da brine o toj diplomi. Ocito ga amnezija puknula u šufit ili jos nije obavjesten o tome da treba razmisljati....Valjda ce se nesto i smisliti
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A1AA

Ja znam ono što sam čuo od dopredsjednika. Ne znam ništa o amneziji  :o
U svakom slučaju možda ne bi bilo loše poslati 9A3SM na njegov email neki konstruktivni prijedlog koji mu možda pomogne da lakše složi pravila za osvajanje diplome.
73, Ivo 9A1AA

9A5K

Zna Mato za to već cca 2 mjeseca....  8)

Uglavnom, u utorak će na sastanku IO biti predložene i propozicije za osvajanje prigodne diplome.
Nakon što ih IO verificira, iste će se i objaviti, odnosno distribuirati dalje..

73,
Krešo - 9A5K

P.S. I "glavna kuća" (9A0HRS) ide na popis za diplomu, ali u malo drugačijem formatu.

9A3SM

Leonido,da si pitao u vezi ove diplome mogao sam ti ponešto i reći ali smo razgovarali o drugim vrstama diplome za koje "JA NISAM NADLEŽAN"
Netko je zaboravan .. hahaha. sreća da ta bolest ne boli jako osim što trpe noge
Zovi,samo zovi ako te nešto interesira ...
Mato

9A1AA

Odlično Mate....ipak nije amnezija....drago mi je za tebe  ;D
73, Ivo 9A1AA

9A3VV

Za uraditi sve od 9A200 do 9A209 će se trebati dooobro potruditi jer su samo po jedna postaja 9A200 i 9A209 8)
73 Damir 9A3VV
(CTC, FISTS, QCWA, A1C, R-CW-C)
Use and enjoy Morse code operation - fundamental to ham radio.
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A5K

Zato su i predlaženi tzv. zamjenski jokeri, kojima će se moći zamijeniti neki od prefiksa koji nedostaju.
Te postaje bi trebale raditi sa prefixom 9A20, zato ih nema na ovoj 9A200-9A209 listi..

73,
9A5K

9A7ZZ

Samo da podsjetim,nemojte nikako zaboraviti staviti u propozicije da se diploma osvaja u stupnjevima,već će te nešto smisliti u vezi tih stupnjeva,(što više to bolje  :-\)tako da osnovna košta toliko,a daljnje naljepnice po toliko i toliko.Treba to razraditi studiozno tako da HRS uprihodi što više sredstava koji će se normalno utrošiti na neke pametne stvari,možda još jedan broj časopisa  ;).Ili poneku dnevnicu?
73 iz Broda na Savi-Viktor

9A3VV

Citat: 9A5K  u 14. Prosinac 2011, 10:47:10
Zato su i predlaženi tzv. zamjenski jokeri, kojima će se moći zamijeniti neki od prefiksa koji nedostaju.
Te postaje bi trebale raditi sa prefixom 9A20, zato ih nema na ovoj 9A200-9A209 listi..

73,
9A5K
Za najviši stupanj diplome bi ipak trebalo postaviti uvjet 200-209 bez jokera. Je da će trebati dobro zapeti, ali time diploma dobija na vrijednosti, a u tome i je poanta 8)
73 Damir 9A3VV
(CTC, FISTS, QCWA, A1C, R-CW-C)
Use and enjoy Morse code operation - fundamental to ham radio.
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A2QP

Evo ja imam konstruktivan predloga za tu diplomu. Slika na diplomi neka bude razruseni Vukovar pa neka se zna i ne zaboravi taj nesretni pad Vukovara i zrtava u njemu prije 20 godina
Kad smo sretni uvijek smo dobri,ali kada smo dobri,nismo uvijek sretni.....
73 de 9A2QP Joe

9A9L

Jel se mozda netko sjetio da posalje obavijest o koristenju posebnih znakova i o diplomi na K1BV i na dx news (425, OPDX, ) i slicne dx info. Mozda bi bilo dobro obavjestiti i DIG i DIGITAL udruge pa da se napravi nesto i na digital planu. No to su samo moja razmisljanja a valjda ce neki odgovorni i o tome povesti racuna.
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A9Y

Ja sam već na chatu, gdje se sastajemo mi zaljubljenici u MS način rada, obavijestio kolege o prigodnoj pozivnoj oznaci. Slažem se sa Leonom da treba malo i reklame, tj. obavijesti u svezi prigodnih pozivnih oznaka.

Moj je prijedlog da se pojednostavi oko dobivanja diplome (bar ako ništa drugo za UKV bandove). Kolege iz Europe su zainteresirani, ali mi se čini da nas se premalo javilo za prigodne pozivne oznake, tako da će na UKV bandovima biti problem skupiti sve od 0 do 9 za diplomu. Možda da budu neke kategorije diploma ili sl.

Ako treba pomoć oko izrade dizajna za diplomu, stojim na usluzi. Naravno i za dizajn QSL karte.
Shiranu ga hotoke

9A6DR

-------------------------------
**9A2QP:
Evo ja imam konstruktivan predloga za tu diplomu. Slika na diplomi neka bude razruseni Vukovar pa neka se zna i ne zaboravi taj nesretni pad Vukovara i zrtava u njemu prije 20 godina
-------------------------------

Prijatelju/kolega Joe, skidam kapu,prijedlog je sasvim ok..ali bojim sa da neće proći

Da,
Nedavno iskustvo s korištenjem predznaka 9A20 (V) je više nego pozitivno jer je već bio u opticaju ovdje u Vukovaru, te vjerujem da će  tako biti i dalje.

Interesa na bandu  je bilo  zaista dosta,što se vidilo po čestim pile-upovima.

SRETAN BOŽIĆ I NOVA 2012.

Dubravko,Duby
9A6DR