• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

20 GODINA 9A AWARD

Autor 9A9L, 13. Prosinac 2011, 23:15:42

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A9L

Dubi, ako nisi dobro vidio radi se o 9A209L a ne samo 9A20V. Uz 20 ide broj iz prefixa i sufix. To bi u tvom slucaju bilo 9A206DR an e 9a20dr.
Vjerojatno ste vi predvidili sliku Vukovara za vasu qsl kartu za 20 godina. Za ovu priliku bi trebalo biti nesto sto bi objedinjavalo citavu Hrvatsku a ne samo pojedinu regiju.
No valjda ima netko tko razmislja o tome.
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A4MF

Nisam pratio od početka sve, zanima me samo: posebna pozivna oznaka 9A20 se plača kao i sve druge prigodne poz. oznake ili je to možebit besplatno?  ;)  ???
Bilo bi lijepo da su besplatne ili simbolične, jer tu je i trošak štampanja QSL karata.  :(

73 de Miro

9A1AA

Miro, znam ja da ne čitaš sve  ;D
Nema plaćanja naknade HAKOM-u za pozivnu oznaku 9A20x.
HAKOM izdaje HRS-u jednu Dozvolu za sve koji do 31.12.2011. podnesu zahtjev HRS-u.
Dakle, pošalji mailom u HRS zahtjev. Dobit ćeš odgovor i od 00.00.01 UTC 1. siječnja možeš početi raditi kao 9A204MF i/ili 9A204U. Tijekom godine bez problema možeš koristiti i uobičajene pozivne oznake 9A4MF i 9A4U.

Što se tiče QSL karata to ćemo još vidjeti oko nekog zajedničkog predloška.
Jedno je sigurno. Biti će potrebna velikaaa količina karata pa ćemo svi jeftinije proći......

73, Ivo 9A1AA

9A3TY

Citat: 9A9L  u 26. Prosinac 2011, 18:33:47
Vjerojatno ste vi predvidili sliku Vukovara za vasu qsl kartu za 20 godina. Za ovu priliku bi trebalo biti nesto sto bi objedinjavalo citavu Hrvatsku a ne samo pojedinu regiju.
No valjda ima netko tko razmislja o tome.

Evo, možda bi bilo zgodno da se stavi slika prvog hrvatskog predsjednika - Dr. Franje Tuđmana.
73 de Ivo, 9A3TY

9A6R

A mogli bi stavit i neke kraljeve i kneževe i ostale znane velikodostojnike.

9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A4MF

Ivo, HVALA
No, sada kada to več znam, još jedno pitanje: dali bi mogao dobiti pozivnu oznaku 9A20CRO?
Volim svoj 9A4MF ali mi malo ljepše zvuči CRO, povodom godišnjice
OK zahtjev šaljem, nije problem, pa koji mi pozivni odobre, bit ću zadovoljan  :)
za QSL kartu, možda slike razrušenih gradova, gdje pripada i Lipik sa 95% uništenih stambenih objekata tijekom 1991.
a možda i nešto veselije, lijepi naš barjak na Kninskoj tvrđavi (bez političara)
to je samo moje razmišljanje, nemojte me shvatiti ozbiljno

lijepi pozdrav iz Lipika
73 de Miro

9A1AA

Miro, princip je 9A20 + 4MF, 1AA, 6LJ itd....
Dakle, nakon 9A20 ide tvoj dio pozivnog znaka.
Možeš dobiti 9A20CRO ali samo tako da to kao pojedinac zatražiš od HAKOM-a i uredno platiš sve "namete".
Koliko sam upoznat sa situacijom biti će aktivni 9A20HRS i 9A20HQ. Svi ostali su po gore navedenom principu.

73, Ivo 9A1AA

9A3VV

Citat: 9A4MF  u 26. Prosinac 2011, 22:28:50
...
a možda i nešto veselije, lijepi naš barjak na Kninskoj tvrđavi (bez političara)
...
Ja sam za ZA! :)
73 Damir 9A3VV
(CTC, FISTS, QCWA, A1C, R-CW-C)
Use and enjoy Morse code operation - fundamental to ham radio.
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A4WW

Ima li negdje objavljena engleska verzija pravila za diplomu?

Alen, 9A4WW

9A2QP

Ok Dubi malo sam zakasnio sa odgovorom ali evo vec je drugi predlog aktualan a taj je da na diplomi budu svi gradovi koji su pretrpjeli razaranje u ovom strasnom ratu i to je zgodno rjesenje a osim toga ima mudrih glava koje ce sve dobro promisliti i nesto lijepo iskonstruirati.
Kad smo sretni uvijek smo dobri,ali kada smo dobri,nismo uvijek sretni.....
73 de 9A2QP Joe

9A3VV

Mislim da je taj motiv OK, ali i da bi bio daleko primjereniji obljetnici koju smo, na našu zajedničku sramotu, propustili obilježiti prigodnim pozivnim oznakama i diplomom - dvadesetoj obljetnici neovisnosti Republike Hrvatske.
73 Damir 9A3VV
(CTC, FISTS, QCWA, A1C, R-CW-C)
Use and enjoy Morse code operation - fundamental to ham radio.
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A8A

Pozdrav !

9A20 je prefiks za obiljezavanje 9A prefiksa dodijeljnog nasoj drzavi. Neznam zasto bi na diplomi bile sumorne slike stradavanje i razaranje Vukovara ili drugih nasih gradova??? Osobno sam ucestvovao u obrani Vukovara i ne mislim da bi to trebalo biti motiv na diplomi, kao i ostala stradavanja nasih gradova.
Po meni, to bi trebala biti proslava pobjede i buducnosti nas i nasih potomaka.....

73
Mark

9A2QP

Opsss sad vidim i ja da sam pogrijesio pa da to je obiljezavanje 20g dodjele pozivne oznake 9A oprostite malo ona bolest ne boli al se nahodas hi hi
Kad smo sretni uvijek smo dobri,ali kada smo dobri,nismo uvijek sretni.....
73 de 9A2QP Joe

9A2Z

U potpunosti se slažem sa Markovim prijedlogom. Ovo je obljetnica 9A prefiksa i sukladno tome treba napraviti diplomu. Ja vjerujem da je za svjetliju budučnost, sumraka do sada bilo i previše.

9A9L

Mislim da je dosta bilo razrusene hrvatske u slikama. Mi imamo dovoljno prekrasnih stvari koje trebamo pokazati svjetu a ne stalno pokazivati rusevine. Svi su to u svijetu vidjeli i reagirali kako je tko mogao i zelio. Sada nam je u interesu da pokazemo svijetu sta je lijepo u Hrvatskoj i sa cime se ponosimo. Diploma po mom misljenju treba biti vesela, jasna i prikazivati sve lijepo u svim regijama (more, otoci, planine, sume, polja rijeke arhitektura i sve sto je lijepo za vidjeti.
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM