• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

PRAVILNIK ZA DODJELU POZIVNIH OZNAKA

Autor 9A9L, 02. Prosinac 2009, 08:48:25

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A9L

A kuda onda spada 9A0C???
Po tablici ta pozivna oznaka ne spada nikamo!?!?.
9A0A    specijalni znakovi HRS    1
i dalje nista!!. Kako cemo tretirati taj znak ili ce 9A1CAH prisilno morati mjenjati znak??
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A2D

Leone, to je bilo po starom pravilniku. Ništa retrogradno ne možeš mijenjati.

73 de 9a2d

9A5K

Dječaci, kome trebaju nove naočale?  ;)

Članak 2. Pravilnika između ostalog kaže: Zahtjev za dodjelu jednoslovne  pozivne oznake iz serije 9A1A do 9A0Z  (tablica 1.) može podnijeti svaki radioklub udružen u Hrvatski radioamaterski savez samo za jednu primopredajnu sekciju.

Tablica 1. u dijelu o klubovima:
KLUBOVI     9A1A-9A0Z    prema Pravilniku

73,
9A5K

P.S. Sam Pravilnik nije dopunjen sa novim točkama koje se navode u najavi, no, riječ je samo o promjenama koje su specificirane na vijesti s naslovnice. Ostatak Pravilnika je isti kao na linku.

9A9L

Pa koliko ja vidim u tablici koja je objavljena u SLUŽBENOM DOKUMENTU, decidirano se odredjuje da je SAMO i ISKLJUCIVO 9A0A jedini odobreni znak kao specijalni znak HRS-a. Sta znaci recenica:KLUBOVI     9A1A-9A0Z    prema Pravilniku?? U slucaju oznake 9A0C nemoze biti mjerodavan taj navedeni clanak posto znak kao takav postoji vec godinama. Iz gornje navedenog potpredsjednice ispada da je 9A0C poseban slucaj, ne spada u tablicu i nigdje ne postoji nikvo drugo objanjenje nego PREMA PRAVILNIKU, a u njemu decidirano stoji:   9A0A    specijalni znakovi HRS    1 i samo taj jedan je odobren i naveden. Prema tome da bi dokument bio valjan trebalo bi u njega unijeti i neke dodatke i anexe u smislu da se od navedenog iskljucuje 9A0C zbog poradi nekih razloga. Ovako je to vrlo nedoreceno zar ne.
Valjda bi i neki pravnik imao sta reci o tome.
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A8A

Pozdrav !

Meni je tu sve jasno. 9A0A je znak Saveza, a sva ostala slova može dobiti ili klub ili pojedinac ako ispunjava uvjete !

73's Mark

9A9L

Meni je tu sve jasno. 9A0A je znak Saveza, a sva ostala slova može dobiti ili klub ili pojedinac ako ispunjava uvjete !

73's Mark

Eto sad je i meni jasno. Hvala na objasnjenju deda.
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A5K

Sve piše Leone... treba samo čitati od početka do kraja.

Kao što ti je i deda Mark napisao.

A tako i piše u članku 2 koji sam citirao..

73,
9A5K

9A6C

Samo da dodam - u ovoj priči su nepravedno zapostavljeni 9A0M i 9A0W...

Nije baš sve crno kao što izgleda ::)

GG
Ljudi koji o sebi govore u trećem licu uplašeni su, narcisoidni i skromnih mentalnih sposobnosti

9A3TY

> KLUBOVI     9A1A-9A0Z    prema Pravilniku

Jel mi može netko reći da li 0 u pozivnom znaku znači 0 ili 10 ?

Naime, po svim pravilima sortiranja (kako matematičkim tako i informatičkim) 0 je ispred 1,2,3,...,9 ako sortiramo od manjeg prema većem pa bi onda ispalo da bi u gore navedenom rasponu trebalo stajati 9A0A-9A9Z (ili 9A0B-9A9Z ako se već želi izbaciti 9A0A)

73 de Ivo, 9A3TY

9A2D

Joj, čime se vi bavite! Nepotrebnim stvarima. U našoj zemlji (9A) svaki čovjek koji je imalo doprinjeo radio-amaterizmu mogao je napredovati, to mu je bilo omogućeno, i isti je mogao i dan danas može dobiti neku pozivnu oznaku po izboru. Kraj, neću replicirati više jer mi je ovo postalo neozbiljno. Imam pametnijeg posla u životu, meni nije dosadno.

73 de 9a2d

9A6R

Tako je Kefa!Ti si dobrim dijelom kriv za moj jednoslovni znak ;)

73,9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A2D

Dobio si to malo kasnije, kad smo opet prepravili pravilnik, samo radi tebe. Tako da znaš.

73 de 9a2d

9A3VV

Ako se već pravilnici mogu tako prepravljati (da se ugodi pojedincima) ne bi bilo loše, ne samo zbog mene nego zbog više zainteresiranih, promijeniti i Statut, pa i inicirati promjenu nekih drugih podzakonskih i zakonskih akata kako bi se omogućilo izravno članstvo u Savezu.
73 Damir 9A3VV
(CTC, FISTS, QCWA, A1C, R-CW-C)
Use and enjoy Morse code operation - fundamental to ham radio.
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A1AA

Vlado je ostao nedorečen. Očito da je opet htio malo zakuhati ;D
Sjećam se tih vremena. Reni je prvi potvrdio 100 DXCC na 6 metara, slijedio ga je 9A8A i drugi.
Uvidjeli smo da je "prag" na 6m prenizak pa se zbog toga kasnije napravila promjena u broju DXCC zemalja koje treba potvrditi na 6m opsegu da bi se zatražio  "jednoslovčani" znak  i to je to ;)
73, Ivo 9A1AA

9A6R

Kefa,to je prvo što čujem?Nisam znao da sam bio tako važan faktor u raspodjeli znakova.Čovjek s vremenskim odmakom svašta sazna. :)
Podržavam mogućnost izravnog učlanjivanja u Savez mada budemo malo pričekali. ;)
Ivo sad je taj prag podignut na 150 DXCC cfm a to nije baš tako lako ostvariti.Istina godinama se povećao broj zemalja koje smiju raditi na 6M ali sa ovakvom sunčevom aktivnošću slaba srića pa i za nas koji smo osvojili 2xDXCC.

Zdravi i veseli bili

9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!