• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

PRAVILNIK ZA DODJELU POZIVNIH OZNAKA

Autor 9A9L, 02. Prosinac 2009, 08:48:25

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A3SM

Kefa, svaka čast ... dosljedan do kraja i ja te podržavam ... za neke želje u životu se treba i oznojiti pa tako i sa pozivnim znakom ...
Želiš nešto mijenjati ? Kratko i jasno je napisano kako  samo treba ponekad polako pročitati ... treba odraditi i POTVRDITI toliko i toliko DXCC zemalja (entiteta) da se netko ne uvrijedi i to je jedino sveto pravilo ... kome je to nedokučivo realno je sam sebi priznati da li možeš ili ne pa se tako i postaviti ... ZLATNI ZNAK  je onaj koji se često čuje u eteru,a mi imamo mnogo jednoslovnih ili dvoslovnih koji postoje samo na papiru i tu završava njihova priča ... to je žalosno ..
Oko zamjene znaka u pravu si ... ja svoj ne mijenjam osim dekretom ali svojim potpisom nikada ...Dado očekujem kavu za podršku ..haha
Svima puno pozdrava, 73 de Mato - 9A3SM

9A2D

Dado lupeta bez veze. Mato, hvala na podršci.
Ja stvarno ne znam čime su neki zaslužili i dvoslovčani znak, jel to bilo onda kada smo poklanjali i klase i oznake . Ma daj smirite se, pojedinci, jer ako ja počnem zapravo pričati, biti će veselja. Fućka mi se živo za psihički opterećene ljude koji nikada ništa za opće dobro nisu napravili, ali uvijek su znali gledati sebe i svoje interese.
Prodajem i mijenjam opremu, to mora visiti stalno na oglasima. U potpisu, 9a00DADO.

73 de 9a2d

9A3VV

Citat: 9a2d  u 09. Prosinac 2009, 16:01:57
...
Ja stvarno ne znam čime su neki zaslužili i dvoslovčani znak, jel to bilo onda kada smo poklanjali i klase i oznake .
...
E, vidiš Kefa, u tom grmu leži zec! Ja sam došao sa A razredom i dvoslovčanim znakom (4N4AV) iz BiH 1990 godine, moja supruga i sin sa E razredom. Ja sam ostao sa dvoslovčanim znakom kojim sam posve zadovoljan, njih dvoje su dobili A razred, znakove nemaju jer nisu aktivni na bandu. Ali A razred imaju, članarinu za njih ja uredno plaćam samo da bih pokazao koji je apsurd izazvalo to poklanjanje operatorskih razreda! I nikada oni neće održati vezu a mogu raditi na svim bandovima, svim vrstama emisije i maksimalno dopuštenom snagom. Je, samo im ja to neću dopustiti ;)
73 Damir 9A3VV
(CTC, FISTS, QCWA, A1C, R-CW-C)
Use and enjoy Morse code operation - fundamental to ham radio.
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A3TA

Evo mi na...

Em smo Mato i ja ( i Daki i Franjo 2HF) popili kavu, a da nisam znao da je pao poziv...

Em Kefa ne kuži da sam na njegovoj strani...

Em je Emirov post već u smeću...

Prebrzo se to odvija...

Onda izrijekom: Kefa, ja sam potpuno na tvojoj strani... po ovom pitanju...

Kome kakav pozivni znak, ako ga ne koristi? Svaka čast i članstvu u kontest ekipi i trudu i zalaganju, ali čemu znak ako ne bude u funkciji???

I čemu kupiti pozivni? Makar mi je 9A00DADO baš bećarski...

Život dam, TA ne dam...

Pozz Dado
Prodajem ili mijenjam opremu...

9A5ADT

...hm...u prvom postu rekoh da svaka čast pravilniku i slažem se s njim, nekakva pravila moraju postojati.
htio sam samo ukazati na neke nelogičnosti i to isključivo vezano uz rad na svoj ili klupski znak...ništa više...

vidim sada da nisam dostojan uopće biti radioamater i razmišljam napisati zahtjev da mi se oduzme i znak s troslovnim sufiksom
jer pored ovakve radioamaterske elite koja se ovdje našla pozvanom da odeđuje tko je šta zaslužio...baš me čudi što mladi gube interes za ovaj hobi...
ne sumnjam gospodo da i jeste zaslužni i da zaista i spadate u elitu...poštujem, ali ne klanjam se nikome...

TA...a to šta će mi uopće znak, točno, ne treba mi, tj nije mi trebao, mogu to objasniti ali ne ovako i ovdje...

73
whatever...

9A3TA

Potpuno krivo.

Imaj, prijatelju, znak kad ćeš ga upotrebljavati...I ispuniti traženi uvjet za njega.

Do tada, njet.

Nema ljutiš, nego nije po PS-u.

No sikiriki Dado
Prodajem ili mijenjam opremu...

9A2D

A, vidim da polako moja pedagogija radi. Dječaci, pozdrav, stvarno sam prebukiran ovih dana.

73 de 9a2d

9A4ZM

Ne preporučujem nikome mijenjati pozivni znak.

To prouzrokuje teške psihičke stresove.

Mene je skoro uništilo (vidi spisak u potpisu)  ;)

73 de Maki

(YU2RDU, YU2HI, YU3HI, WB5PTJ, YU3ZM, S54ZM, S54M, N1MZ, 9A4ZM, 9A... )

9A6R

Meni je lakše.Ja sam do sada imao samo tri i ovaj sada četvrti.Ali ne mislim na tome stati ;)

9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A2D

Citat: 9A4ZM  u 11. Prosinac 2009, 21:17:38
Ne preporučujem nikome mijenjati pozivni znak.

To prouzrokuje teške psihičke stresove.

Mene je skoro uništilo (vidi spisak u potpisu)  ;)

73 de Maki

(YU2RDU, YU2HI, YU3HI, WB5PTJ, YU3ZM, S54ZM, S54M, N1MZ, 9A4ZM, 9A... )

Evo Maki, ti si živi primjer da se ti jednoslovčani 9A nisu baš djelili šakom i kapom kako kolaju priče.

73 de 9a2d

9A2Y

Pa zašto se jednom nekaže bobu bob,a popu pop.Ja sam dobio jednonoslovčani pozivni znak za odrađenih 311 DXCC.Neki kažu ,da je to netko drugi za mene odradio.Samo moja familija zna,moja žena i mala djeca,u ono vrijeme znaju,tko je to radio i odradio za mene.Još uvijek vučem posljedice od toga.No nije bitno.
    No,gospodine Živkoviću,kad ste Vi bili Predsjednik Komisije za dodjelu pozivnih oznaka,neki su dobili jednoslovčane,a da nisu imali više od 100 DXCC, nisu bili aktivni na 2m i 6m,i nisu mali rezultata u kontestima,u to vrijeme ,kad su dobili jednoslovčane .Podsjetit ću Vas samo na na dva kila,tu negdje između 5 i 7.
        9A2Y

9A2D

Uvaženi kolega, pročitajte si tadašnji pravilnik pa ćete možda shvatiti i kako.

73 de 9a2d

9A7IMR

Pozdrav!

Ja imam 260 potvrđenih eniteta..(Dokaz papirnata.. i samo papirnata .. QSL-ka u Albumu)
Cilj...Promjena pozivnog znaka..

Pozdrav ..9A7IMR
Mario

9A2D

Bez ikakvih problema možeš dobiti dvoslovčani. Najbrže (dar za Božić) će ti biti da zahtjev i QSL-ke ili kopiju DXCC izvoda o potvrđenim zemljama pošalješ 9A8A, on će to pregledati i telefonski se dogovoriti sa ostalim članovima komisije. Javit će Ljilji, nazovi poslije nju i dogovori se za znak. Sve to može  biti riješeno za 2 dana, pa i brže, ovisi o tebi.

73 de 9a2d

9A9YY

Mario zeli jednoslovni,fali mu jos 60 komada...
samo napred MARIO...

73,Sinke 9A9YY