• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

PRAVILNIK ZA DODJELU POZIVNIH OZNAKA

Autor 9A9L, 02. Prosinac 2009, 08:48:25

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A3VV

Citat: 9A6R  u 07. Prosinac 2009, 14:53:03
...
Podržavam mogućnost izravnog učlanjivanja u Savez mada budemo malo pričekali. ;)
...
Hajde da se i nas dva u nečem slažemo i da mi ne prijetiš batinama ;) A opet, malo sam zahrđao, ne bi bilo loše razgibat' se ;D
73 Damir 9A3VV
(CTC, FISTS, QCWA, A1C, R-CW-C)
Use and enjoy Morse code operation - fundamental to ham radio.
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A2D

Prvo što si čuo, to je da smo ti odbili zahtjev za jednoslovčanim znakom, to je sigurno. Sve drugo ti je napisao Ivo.

73 de 9a2d

9A6R

Da ste zbog mene mijenjali pravilnik čisto sumnjam.Zato je jednom kolegi uredno odobren a po nijednom kriteriju ga u to vrijeme nije zaslužio.Toliko o tome.

Pozdrav

9A6R

GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A2D

Varaš se, ali ja tebe ne želim opametnjavati. Točno je onako kako ti tu piše. Stvarno u životu imam pametnijeg posla nego pisati litanije.

73 de 9a2d

9A6R

Nisu to litanije nego činjenice.Ako želiš u E-mail-u ću ti reći o kome se radi pa ti dalje vidi što ćeš.ENDE

Ugodan dan želim

9A6R

9A2D

Ne moraš. Imaš znak koji si tražio. Najbolji je onaj znak koji se čuje. I ne ljuti se bez veze.

73 de 9a2d

9A5ADT

pozdrav svima,

mišljenja sam da se pravilnikom o dodjeli pozivnih znakova prilično, što bi rekli mi slavonci "šilji zob"
naime radioamater sam a kategorije, ispit za c kat položio....uf neznam točno ali mislim 1988 ili 1989...tako nešto
sudjelovao sam u puno, uglavnom međunarodnih i uglavnom kv takmičenja, nekoliko i sa vrlo uspješnim plasmanima
dakle za vjerovati je (dokazivo logovima) da sam odradio potrebno po pravilniku za dvoslovni znak,

e sad kvaka je što to nisam odradio na svoj znak, naime, vrlo malo veza sam odradio na svoj znak (možda desetak)...
jer jednostavno politika kluba tj contest ekipe su bila takmičenja na klupski znak i drugo me (nas) i nije puno zanimalo
tako je otprilike i sada...osim što sam poželio da imam dvoslovni znak iz nekih osobnih razloga, eto, toliko da imam kad ga već nisam tražio kad su ga svi dobivali, ali, prošo voz jel ?....
tražio sam nedavno da mi se dodjeli dvoslovni znak i odbijen sam
da se razumijemo, ne kukam oko toga, svaka čast pravilniku, ali mislim da bi pravila morala biti malo fleksibilnija u slučajevima kao moj i sličnima, za koje postoje ljudi koji mogu potvrditi da sam sudjelovao, dao doprinos itd itd...i u konačnici sigurno i odradio toliko i toliko entiteta...na koji znak, kada itd, ne bi trebalo imati veze, po meni....

mislim samo da se nekad izgubimo od silnih i preciznih pravila u ovom našem sportu tj hobiju...

73

9a5adt, denis

9A2D

U 9A ima dosta amatera koji imaju uvjeta za jednoslovčani znak ali ga ne traže. Najbolji znak je onaj koji se čuje na opsezima.

73 de 9a2d

9A4QV

Ja sam čuo da nije više fora tko ima kraćeg, nego tko ima dužeg  8)
Je li to istina?
Obično tehničari (mislm oni koji više leme) imaju duži, a oni brzi koji se bave natjecanjima imaju kraći  :P

QV

9A5ADT

hehehe...

znači nije više kratak ali tehničar...

9A6R

9A5CW

Citat: 9a5adt  u 08. Prosinac 2009, 16:40:36
pozdrav svima,

mišljenja sam da se pravilnikom o dodjeli pozivnih znakova prilično, što bi rekli mi slavonci "šilji zob"
naime radioamater sam a kategorije, ispit za c kat položio....uf neznam točno ali mislim 1988 ili 1989...tako nešto
sudjelovao sam u puno, uglavnom međunarodnih i uglavnom kv takmičenja, nekoliko i sa vrlo uspješnim plasmanima
dakle za vjerovati je (dokazivo logovima) da sam odradio potrebno po pravilniku za dvoslovni znak,

e sad kvaka je što to nisam odradio na svoj znak, naime, vrlo malo veza sam odradio na svoj znak (možda desetak)...
jer jednostavno politika kluba tj contest ekipe su bila takmičenja na klupski znak i drugo me (nas) i nije puno zanimalo
tako je otprilike i sada...osim što sam poželio da imam dvoslovni znak iz nekih osobnih razloga, eto, toliko da imam kad ga već nisam tražio kad su ga svi dobivali, ali, prošo voz jel ?....
tražio sam nedavno da mi se dodjeli dvoslovni znak i odbijen sam
da se razumijemo, ne kukam oko toga, svaka čast pravilniku, ali mislim da bi pravila morala biti malo fleksibilnija u slučajevima kao moj i sličnima, za koje postoje ljudi koji mogu potvrditi da sam sudjelovao, dao doprinos itd itd...i u konačnici sigurno i odradio toliko i toliko entiteta...na koji znak, kada itd, ne bi trebalo imati veze, po meni....

mislim samo da se nekad izgubimo od silnih i preciznih pravila u ovom našem sportu tj hobiju...

73

9a5adt, denis
Probao sam ja isto pa nije islo, na kraju skupljaj DXCC na 2m (to je najlakse i najbrze) onda su svi uvjeti bili zadovoljeni.
Nekako mi se sve vise svidja 9A2A znak, mogao bih ga bas ja zatrazit ;) Sad ce neki pa sta si onda trazio CW u sufixu takav se znak nikad ne mijenja.
Steta da nema u pravilniku kontest znakova pa da se taj znak koristi iskljucivo u takmicenjima a za svakodnevicu imas normalan znak.

Mojih par lipa,
73 Pa3k
73, Pa3k 9A5CW
..................................
B. Đorđević napisa:
Ni EU nije šta je bija, držmo se mi Istre.
On je u Božjim rukama, ka i Papin sobar. Razlika je jedino šta sobar viruje u Boga.

9A2D

E stvarno ste vi neki nakaradni. Ma koji klinac će vam 2-3-4 znaka. Bio je jedan adut koji je to pokušao pa smo ga, naravno sa razlogom, odbili. Ovo meni polako sliči na izmišljavanje, ali nisam više u poziciji da odlučujem, mada bih mogao da me to zanima. Ljudi, radite na opsezima, znak u pravilu stvarno nije važan. Kad čuješ W3LPL, znak koji ja u životu ne bih nikada poželio, ti točno znaš tko je i od kuda je, jer ima signal i na opsegu je stalno.

73 de 9a2d

9A5ADT

aloha p3če,

šta nije brže i bolji fun, odradit par kv contesta na svoj znak, valjda bi priznali contest log koji je prošao kontrolu ??!?
da skupljam dxcc na 2m...druže, kad si me slao da trčim krugove po zemuniku to mi je lakše bilo...hehehe
šala mala...ma smislit ću nešto, makar je problem malo dublji nego to što bih ja dvoslovni znak iz nekog hira,
ne znači mi to ništa, nego nam se rasipala contest ekipa, da ne ulazim u detalje...a znoje se ruke kad se bliži neki contest...

nvrmnd, smislit ću nešto...

73
9a5adt

9A2D

Smisli. evo ja sam ovlašten ispitivač za A kategoriju, ali kod mene sigurno nikada nećeš proći sa ovim načinom razmišljanja.

73 de 9a2d