• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

HAM SPIRIT ILI DEMOKRACIJA ?

Autor 9A8DU, 11. Veljača 2009, 15:43:29

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

9A6AA

Citat: 9A2JG  u 28. Ožujak 2009, 19:12:10
Pravilnik svakoga na nešto podsjeća, način njegovog objavljivanja , ovako zaključan, pogotovo, me podsjeća na scenu iz predratne serije Salaš u malom ritu, kada oni ide sa dobošem po mjestu i viče : Daje se na znanje...
Događaji koji slijede će pokazati tko je bio u pravu. Živi bili pa vidjeli.

73, Koki 9A2JG

Alo Kokolo,

mene Pravilnik ne podsjeća na to. Previše gledaš TV.

9A6AA

Molim izbjegavati iskrivljena imena ili nadimke
Moderator 9A7YY
"DX never sleeps..."

9A2JG

Ja imam svoje ime, i nadimak. Ako misliš komunicirati sa mnom (iako ja to ne želim) onda upotrebljavaj jedno od navedenih.
Ti, on, i Vama slični, ste sad došli na svoje. Jer, najvažnije je uvjeriti slabu vladu da postoje "rješenja" , naravno, kroz "čvrstu ruku" koju ćete, opet naravno, jedan od Vas dvojice iz tandema sprovesti.

Demagogija je na djelu, Milan (s pravom ) vadi Gogin tekst od prije dvi godine, e, ali sada ne važi.

Igrali biste se Pravilnika, Uredbi, primjena i sankcija. Igrajte se još ovo zeru dana.

Ja nisam, zbog rvasko-njemačkog prijateljstva, i gofa radi, napisa ono što je prethodilo čuvenoj rečenici Daje se na znanje, a to je Achtung, achtung ! Zato je Djani debelo u pravu . a lijepo sam Vam sve napisao, prije neki dan, o malom (ne rastom) kaplaru, kojega niko nije ozbiljno shvaćao.

Puno sreće u WPX-u.

73, Koki 9A2JG
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A6AA

Citat: 9A2JG  u 28. Ožujak 2009, 21:58:09
...
Ja nisam, zbog rvasko-njemačkog prijateljstva, i gofa radi, napisa ono što je prethodilo čuvenoj rečenici Daje se na znanje, a to je Achtung, achtung ! ...

Kakvog pak sad "rvasko-njemačkog prijateljstva"? Veći si ti prijatelj s Švabama jer ti spavaju u kući, što samo po sebi uopće nije loše. Šoldi su šoldi.
A gof je naš. Ulovljen kod Sušca. S njime oni nemaju veze.
Nego, pitaju me maloprije telefonom što znači ono "APV" u tvome životopisu. I nikako da shvatim da li si u Splitu završio "pučku" ili "osmoljetku", ili obje, kako si i napisao u www.hamradio.hr/izbori2009/zivotopis_9a2jg.pdf ?

Skužaj na pitanjima, ali kaniš postati javna osoba pa ljude zanima.

Mi bi u svibnju s baze u Divuljama helikopterom do Palagruže, pa nešto mislim, ti kao bivši specijalista Savezne uprave za kontrolu leta, vjerojatno znaš da li mi letimo iznad Šolte ili iznad Brača? Još bolje pitanje je, dopuštaš li da se spustimo u Bolu pa da te obiđemo, jer si poznat kao čovjek "dalmatinske duše" koji jedva čeka da mu se javimo, pa je šteta propustiti priliku, zar ne? Ili da sačekamo izbore?

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A7YY

Emire i Koki vaša osobna prepucavanja ne zanimaju veliku većinu forumaša.
Imate PM, mail, telefon...........pa izvolite.
Hvala na razumijevanju.

9A6AA

Citat: 9A7YY  u 28. Ožujak 2009, 23:21:39
Emire i Koki vaša osobna prepucavanja ne zanimaju veliku većinu forumaša.
Imate PM, mail, telefon...........pa izvolite.
Hvala na razumijevanju.

Samo sam pitao... ljudi pitaju...

pa dobro, neću više ništa pitati... a baš sam se htio spustiti se na Brač i pozdraviti Kokija...

Onda odustajem... onda mi ne treba ni zrakomlat... ...na Palagružu ću tužan i bidan gliserom.

9A6AA

"DX never sleeps..."

9A6R

Zato ja pitam.Tko mi je i zašto obrisao prethodni post?Nisam nikoga vrijeđao ni sl.
Momci moji ovo što mi(nam)radite je krajnje nekorektno,nekolegijalno i možda vam oprostim ali zaboravit nikada.

73,9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A7YY

Citat: 9A6AA  u 28. Ožujak 2009, 23:43:13

.. a baš sam se htio spustiti se na Brač i pozdraviti Kokija...

Onda odustajem... onda mi ne treba ni zrakomlat... ...na Palagružu ću tužan i bidan gliserom.

9A6AA

Slijedeći postovi u ovoj rubrici na gore citiranu temu će biti obrisani.

9A6R

Skužaj Branko ali ja nisam nikakav ložač već kemijski tehničar i trenutno radim baš na odjelu za centralnu sterilizaciju i sanitetski materijal.Ovo šta hoćete napravit od WEB-a je upravo sterilizacija.Ja to vidim i doživljavam kao uskraćivanje slobode govora,nedemokratičnost i upravo netolerancija o kojoj ti i istomišljenici ovdje pričate.Da se razumijemo,nisam za anarhiju i nepoštivanje min.normalnog ponašanja ali ne možete od amaterskog WEB-a napravit da nekažem šta.Oprosti na izražaju ali malo ste se pogubili i izgubili busolu.Osobi koja je pogazila sve užance normalnog ponašanja dali ste odrišene ruke da bude sudac,porota i đelat.Pa jeli to vama normalno?
Šta se mene tiče možete me odma isključit,navika sam bit u pržunu za razliku od tebe i sl.koji  ste isto podbadali a nikad iskjučivani od strane webmastera.Imam i ja listu koja se vrlo lako može proširit i na još neke znakove.Samo nemojte u budućnosti doć plakat zašto ne želim sa vama komunicirat!
Kad znaš zabit gol onda ga moraš znat i primit,jeli tako?
Stoga apeliram na vaš HAM SPIRIT i da taj prag tolerancije bude viši.Ovako se neće daleko stići u to budite sigurni.

Lipi pozdrav
9A6R

9A7YY

Reni

1. Od weba ja ne mogu ništa napraviti jer nemam takve ovlasti.

2. Čiji sam ja istomišljenik ti to neznaš, a i nebi te se trebalo ticati. Okrenimo se sebi, pogledajmo se,ne drugima.

3. Radioamaterski web treba ostati radioamaterski web. Dio foruma za koji sam ja zadužen (Članske diskusije) 

nastojati  ću nepristrano kanalizirati da to bude mjesto razmjene konstruktivnog mišljenja bez međusobnog

vrijeđanja,  prijetnji ... i ostalog dosad uobičajenog folklora.

4. Osobi koja je po tebi ......................nitko nije dao odrišene odrišene ruke već mu je IO dao zadatak.

5. U pržunu sam bija znaš ti dobro zbog čega, ali nebih rekao da sam s nekim bio u konfliktu ili nekog vrijeđao po bilo
    kojoj osnovi.

6. Ako ne budeš želio u budućnosti sa mnom komunicirati neće mi biti drago ali neću biti zbog toga ucviljen. Ima još 
    ljudi na ovome svitu.

7. Što se tiče Ham spirita ne da si zabio autogol nego si usput srušija i branku.

8. Dokle ćemo?  Đekna još nije umrla a kad će neznamo.

9A6R

Branko moj, nemoguće je da se 100% slažemo po nekim pitanjima ali ja poštivam da i drugi imaju pravo razmišljati svojom glavom.Isto tako neću dopustiti da mi drugi nameću svoja"rješenja"jer znamo iz povijesti kako to svrši.
Po ko zna koji put ponavljam da na ovom WEB-u kriteriji za sve nisu bili isti!Ja sam to na svojoj koži okusio.Ne želim sam sebe amnestirati ali i dalje tvrdim da su neke osobe bile štićene.To nije u redu,nije fer ni korektno.
Za iste"prekršaje"zbog kojih sam ja isključivan stanovite kolege NISU.A sad ti kaži da to nije istina pa ti se zaista više neću obračat.Bez uvreda ,bez žuči i grubih riči.
Neću ni ja zaplakat ka ni ti,sigurno.Šta bi jedan naš reka"iđemo dalje".

9A6R

9A8DU

Pozdrav,Reni zašto nekažeš ,koje osobe su štićene ,bile štićene,daj molim te imena na sunce,tek onda će to biti demokracija za koju se ti zalažeš,ovako ispada da ti to kažeš samo onako da bih malo uzburkao vodu i ništa više,osobno koliko ja pratim ovaj naš forum ,nisam primjetio da je netko štićen ,kako ti veliš,možda ja nisam u mogućnosti prepoznat ono što ti vidiš bez problema ,stoga bi bilo demokratsko,ljudski,drugarski da i drugima ukažeš na nepravilnosti,inača dragi Reni, sve ostaje prazno slovo na papiru.
73 Drago 9a8du(Osijek nepokoreni grad)
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A2JG

Vidin ja podilili su se resori. Kumpanjo Branko je, recimo ka Đurđa Adlešić, za međuljudske odnose i nerede na natjecanjima, GG je za čvrstu ruku, minska polja i (eventualno) razminiranje, ali, koliko on odluči. Martin je, ka i u bivšen sustavu, jer ih mora bit tri.
Dakle pođimo redom, sve si kumpanjo lipo napisa osin jednoga, a to se ja ne sramin reć da je laž, činjenica koju vi nama oćete proturit, a laž je, da je IO "dao zadatak".
Jedina je istina da se GG borija rukama i nogama za veće ovlasti, policijske tipe, a ova odluka IO mu je ka mana s neba. Di ste ti i Martin tu, vrime će pokazat, a i zaklela se zemlja raju, pa ćemo vidit i jeste li se vas dva samoprijavili, ili radite po zaduženju.

Gren na misu, čujemo se poslin.

73, Koki 9A2JG

9A2JG

Danas neću o ham spiritu, nego samo o demokraciji.

Prvo, pravo na odgovor.
Emire, sa sobom vodiš na Palagružu priučenog trgovca, koji je već jednom (neuspješno i neargumentirano) pokušao diskutirati na temu mjesta i države rođenja. Puten, a i tamo, imaćete dosta vrimena za usaglasit stavove. Ako vas huka motora MI-8 ne nadjača.
Ali, da te profesore malo podučin : U civiliziranim zemljama i pisanju, se uvijek piše mjesto rođenja i slični važni datumi, s oznakom teritorijalno-političke pripadnosti TOG dana, to jest zatečeno stanje. Kada sam ja rođen, ako nisi znao, APV je bila konstitutivna jedinica (sastavnica) bivše SFRJ, baš kao i Kosovo.

Zašto ja ovo kumpanjo pišen ? Zato šta je PRVI put u povijesti HRS-a izvješena kandidatura za člana IO! Nastranu to šta su je stavili pola, i ovako je presedan. E, ali tvoj čvarak viši po činu moderator kaže da su drukčije okolnosti, baš kao i za Vaš izbor, 20 dana pred Izbornu Skupštinu.
Da ste imalo razmišljali, Vas tri, onda biste bili sačekali IS, i imali pun legitimitet i plebiscitarnu podršku.
Ovako, samo ste interventna požarna ekipa, bez ikakovog legitimiteta. Šta je najgore, i sa parcijalnom amnezijom kod sve trojice.
Jer, upravo si ti , Branko, pisao da treba biti malo lepršavosti u izričaju, i laškane cime, da svačiji izričaj u predizborno vrijeme može doći do izražaja. Ja se sa tim stavom slažem ( i postupam po njemu) i dan danas, ali, očigledno si ti promijenio mišljenje.

Počeja si ka i Grubišić, razvodnjavat i uprosječivat stvari; nisam ja sa Emirom ima nikakav "odnos" , pa da mi trebamo "nastavljat" na PM, ili e-mailom. Ka moderator, pročitaj ko se na koga nadoveza.
U zadnjih tri miseca taj lik je dvadesetak puta napisa meni na Forumu Kokolo. I mona zna da je to papagalo od Mare mulice iz Veloga mista. Napisa je i jučer, KAD JE VEĆ BIO NA SNAZI PRAVILNIK. Rezultat, tvoje dvi riči u fusnoti. Čin si doša na vlast sve si zaboravija, ili odluku mora potvrdit i Big brother? Ili je samo dvometraš, ali je bija i osta mali.

Evo ti na TV prijenos mise iz Dola, di van je Vaš komiški župnik ima mladu misu. Poj u nediju na Cvitnicu, tribaće blagoslovit koju maslinovu grančicu. Vama, moderatorima, i IO, i granu, odeblju.

Mir s Vama.

Koki 9A2JG

9A6R

Mišljenja sam da ovo moderatorstvo našem Branku nije tribalo.E sad dali se on malo"zaletija"ili ga je neko"navuka"to neznam.Poznajem ga lipi broj godina i u ovo društvo i izričaj mi se do sada nije uklapa.
Međutim sve je u životu podložno promjenama bilo na gore ili na bolje.
Za ove druge me ni briga ali kod njega sam osta zatečen, moram priznat.
Na koncu toplo se nadam da će sve ipak ispast kako triba i da ćemo se opet lipo pričat i družit.
Branko vrlo dobro zna da u meni nema zlobe jer nisam tako odgajan.
Svi mi tijekom života činimo"škerce"neko više neko manje ali na kraju je najvažnije da u čoviku prevlada ono pozitivno.Ako prevlada ono negativno e onda nije dobro ni za tu osobu ni za okolinu.
A slagat se s nekim 100% držim da je za običnog smrtnika nemoguće jer bi u protivnom bili ako ne sveci a ono najmanje blaženi.
Ovdje takovih nema.

Stojte mi dobro

73,9A6R

P.S.Jugo dere u svu 16,antene plešu ROCK and ROLL!

9A8DU

Citat: 9A6R  u 29. Ožujak 2009, 12:41:27
Mišljenja sam da ovo moderatorstvo našem Branku nije tribalo.E sad dali se on malo"zaletija"ili ga je neko"navuka"to neznam.Poznajem ga lipi broj godina i u ovo društvo i izričaj mi se do sada nije uklapa.
Međutim sve je u životu podložno promjenama bilo na gore ili na bolje.
Za ove druge me ni briga ali kod njega sam osta zatečen, moram priznat.
Na koncu toplo se nadam da će sve ipak ispast kako triba i da ćemo se opet lipo pričat i družit.
Branko vrlo dobro zna da u meni nema zlobe jer nisam tako odgajan.
Svi mi tijekom života činimo"škerce"neko više neko manje ali na kraju je najvažnije da u čoviku prevlada ono pozitivno.Ako prevlada ono negativno e onda nije dobro ni za tu osobu ni za okolinu.
A slagat se s nekim 100% držim da je za običnog smrtnika nemoguće jer bi u protivnom bili ako ne sveci a ono najmanje blaženi.
Ovdje takovih nema.

Stojte mi dobro

73,9A6R

P.S.Jugo dere u svu 16,antene plešu ROCK and ROLL!
Reni ,nije Branko naivac,mislin da ga netko" navuka",i da se već kaje.
73 Drago 9a8du(Osijek nepokoreni grad)
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???