• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

HAM SPIRIT ILI DEMOKRACIJA ?

Autor 9A8DU, 11. Veljača 2009, 15:43:29

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A5K

Kao što sam već rekao, ne znam za dokumente od prije, ali koliko vidim u drugom dokumentu s popisa nalaze se određene stvari vezane uz kronologiju Tvog djelovanja u radioamaterskoj organizaciji, pa ću objaviti i taj dokument.

Glede potpore, do danas, 30.03.2009. u 10:00 sati kada sam provjerio situaciju telefonski, nije zaprimljena niti jedno pismo podrške niti e-mailom niti redovnom poštom, osim RK "Bikovo", Makarska i to e-mailom. No, kako taj klub nema regulirane obveze prema HRS-u za prošlu godinu (na 31.12.2008. nije plaćena članarina za isti), ista podrška se ne može uzeti u obzir kao valjana. Također, svi prijedlozi podrške moraju doći osim e-mailom i u pisanom obliku ovjereni žigom kluba i potpisom ovlaštene osobe.

Oko potpore na samoj Skupštini si u pravu, no, da bi se u pisanim materijalima za Skupštinu našao materijal nečije kandidature, ona do trenutka slanja materijala mora biti podržana od strane 5 članova Skupštine. Materijali moraju biti poslani klubovima najkasnije do roka navedenog Statutom (minimalno 14 dana prije Skupštine), a ovom prigodom to će biti učinjeno u petak, 3. travnja.

Dakle, ukoliko Tvoja kandidatura ne dobije dovoljnu podršku do tada, možeš ponoviti istu i na samoj Skupštini, što je Tvoje pravo prema Statutu HRS-a.

73,
Krešo - 9A5K

9A2JG

Drago mi je da smo razjasnili nesporazum glede onog bitnog - djelovanja u NTH. Duboko se nadam da će izaći i taj dio, jer ovako ljudi u klubovima ne vide ništa.

Osobno smatram da sam hendikepiran, i da nije fair, da budem javno obaviješten da neka kandidatura nije valjana, jer - neko nije platio članarinu !
Konkretno, u narečenom klubu tajnik je već duže u Njemačkoj, i pečat kluba sa njime, da ne dužim...

Ovako ispada da kandidati moraju prvo zvati stručnu službu da vide ko je sve platio, pa se tek onda dat na agitiranje. S rokom do 3. travnja !

73, Koki 9A2JG
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A9L

Koliko sam ja shvatio radi se o clanarini za proslu godinu. Ja mislim da bi ja, da sam predsjednik kluba, jajca stavio u skripac blagajniku ili tajniku da ustanovim da clanarina nije placena ili da nedaj boze dokumentacija o statusu kluba (udruge) nije azurirana. Ili jos bolje ako ni dozvola za rad nije produzena kao kod nekih klubova a i pojedinaca. To je isto kao i registracija auta...nece policija mislit o tome....zna se ko placa štibru....
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A2JK

Citat: 9A9L  u 30. Ožujak 2009, 13:49:43
... da sam predsjednik kluba, j**** stavio u skripac blagajniku ili tajniku ...

Sad se vidi tko je pametniji, računalo ili čovjek.
Da je računalo pametnije, gornja rečenica bi bila cenzurirana kao u
gornjem citatu.

NHF. Samo mala šala.  ;D

73
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A9L

A kako sam trebao napisati....???? Testise ili muda jer je to u knjizevnom jeziku tako??? Ne vidim sta ima prosto u tome??!!! ??
Prosvjetli me prosil lepo, kak sam trebal napisati??
Unaprijed hvala.....
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A6R

Tako to ide.Nekome je dozvoljeno i prostote pisat i niko nikome,iđemo dalje.S druge strane ima nas koji i na zarez moramo paziti dali je na pravom mjestu napisan.
I dalje su nazočna dvostruka mjerila.

9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A9L

Citat: 9A2JK  u 30. Ožujak 2009, 14:02:21
Citat: 9A9L  u 30. Ožujak 2009, 13:49:43
... da sam predsjednik kluba, j**** stavio u skripac blagajniku ili tajniku ...

Sad se vidi tko je pametniji, računalo ili čovjek.
Da je računalo pametnije, gornja rečenica bi bila cenzurirana kao u
gornjem citatu.

NHF. Samo mala šala.  ;D

73
Martin 9A2JK

Znaci ako ides na plac i kod babe kupis ****a, dodjes doma i ispeces za dorucak ****E, sta onda ostane za veceru. Preceraste ga braćo moderatori.....

NHF  (postalo popularno)

73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A2JG

Hvala NN-u za uvrštavanje kompletne dokumentacije na web naslovnicu HRS-a pod
http://www.hamradio.hr/izbori2009/9a2jg_prijedlog_rksplit.pdf .

73, Koki 9A2JG
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A8DU

Koki,od mene i susjede svekolika podrška ,moralna naravno, kada nas nitko nije delegirao,moj Koki valjda će svekoliki RA puk u Rvata konačno prepoznati kvalitetu.
73 Drago 9a8du(Sarajevo ljubavi moja)
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A2JK

Citat: 9A9L  u 30. Ožujak 2009, 14:09:30
A kako sam trebao napisati....???? Testise ili muda jer je to u knjizevnom jeziku tako??? Ne vidim sta ima prosto u tome??!!! ??
Unaprijed hvala.....

OM Leone, ja vjerujem da se nisi stvarno uvrijedio, jer to nije bila moja namjera.
Samo mala šala, kao što sam napisao. Priznajem da sam malo ''iskoristio'' tvoj
tekst u namjeri da ukažem na dvije situacije na forumu. Naš forum nije ništa posebno
i ne razlikuje se od bilo kojeg drugog foruma na svijetu. Jedina razlika je tema rasprava.

Svi forumi, ili bar velika većina, imaju ugrađen rječnik koji ''cenzurira nepoćudne'' riječi.
Softver je isti, samo je rječnik drugačiji. Kako kompjuter nije inteligentan, uvijek ga je
moguće zeznuti.

Druga situacija je kad moderator sudjeluje u raspravi, lako može doći u ''sukob interesa''.

Leone, glede tvoje primjedbe na prezentiranu situaciju, ja mislim da nisi nikoga uvrijedio.
Naravno da moramo paziti da nikoga nehotice ne uvrijedimo, ali malo tolerancije i šale
samo unosi živost u forum.

Citat: 9A9L  u 30. Ožujak 2009, 14:24:15
NHF  (postalo popularno)

Vidiš kako od prečeste upotrebe akronim No Hard Feeling gubi na vrijednosti.
Baš kao i drugi simboli kad se nalaze na pogrešnom mjestu.

73
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A9L

Citat: 9A2JK  u 30. Ožujak 2009, 16:56:02
Unaprijed hvala.....

Svi forumi, ili bar velika većina, imaju ugrađen rječnik koji ''cenzurira nepoćudne'' riječi.
Softver je isti, samo je rječnik drugačiji. Kako kompjuter nije inteligentan, uvijek ga je
moguće zeznuti.

Postovani OM Martine. Da je neznam kakav software u pitanju rjec jaja ili jajca nebi ni u ludilu cenzurirao. To moze samo neko sa strane.

Druga situacija je kad moderator sudjeluje u raspravi, lako može doći u ''sukob interesa''.

Leone, glede tvoje primjedbe na prezentiranu situaciju, ja mislim da nisi nikoga uvrijedio.
Naravno da moramo paziti da nikoga nehotice ne uvrijedimo, ali malo tolerancije i šale

NHF  (postalo popularno)

73
Martin 9A2JK

Naravno da nisam nikoga uvrijedio jer mi to nije ni bila namjera. Da mi je bila namjera onda bi to bilo drugacije napisano. Jos uvijek znam upotrebljavati pristojan rjecnik iliti vokabular.

Nisam se ja nista naljutio. Treba puno vise da bi se mene razljutilo. Piknulo me sto si se bas okomio na moj post a kad su bile pisane rjeci tipa MONA, MONADA i slicno onda nitko nije reagirao. Dali zato sto se nezna sta znaci ta rijec ili je nesto drugo u pitanju.

A sto se tice NHF mislim da najvise tu kraticu upotrebljavate vi moderatori.  (vidi postove moderatora).
I dobro si zakljucio, izgubila je svaku vrijednost.
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A8DU

Citat: 9A9L  u 30. Ožujak 2009, 17:33:42
Citat: 9A2JK  u 30. Ožujak 2009, 16:56:02
Unaprijed hvala.....

moguće zeznuti.

Postovani OM Martine. Da je neznam kakav software u pitanju rjec jaja ili jajca nebi ni u ludilu cenzurirao. To moze samo neko sa strane.

NHF  (postalo popularno)

73
Martin 9A2JK

Naravno da nisam nikoga uvrijedio jer mi to nije ni bila namjera. Da mi je bila namjera onda bi to bilo drugacije napisano. Jos uvijek znam upotrebljavati pristojan rjecnik iliti vokabular.

Nisam se ja nista naljutio. Treba puno vise da bi se mene razljutilo. Piknulo me sto si se bas okomio na moj post a kad su bile pisane rjeci tipa MONA, MONADA i slicno onda nitko nije reagirao. Dali zato sto se nezna sta znaci ta rijec ili je nesto drugo u pitanju.

A sto se tice NHF mislim da najvise tu kraticu upotrebljavate vi moderatori.  (vidi postove moderatora).
I dobro si zakljucio, izgubila je svaku vrijednost.

Pozdrav,Leonardo,što je ispravno,TESTISI,ili MUDA.
73 Drago 9a8du(Osijek nepokoreni grad)
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9a6c

Dosta je bilo.

Već dugo se premišljam što i kako uraditi s ovim i sličnim temama.

I sad mi je dosta.

Zatvaram ovu besmislenu trakavicu pod čijim se besmislenim naslovom valja sve i svašta.

Ništa pametno nismo saznali o hamspiritu, a ni o demokraciji, ali jesmo o osobnostima mnogih koji su potpisali svoje spotove.

I zato je DOSTA!

Indikativno je da su u svim tzv velikim temama razigravao uvijek jedan te isti korisnik foruma koji bi svojim svakodnevnim hiperaktivnostima izazivao uglavnom ne baš pozitivne reakcije ostatka nacije.

Forum ima prilično dobro razrađen izbor rubrika koje pokrivaju uglavnom sve što nas kao radioamatere može zanimati, a postoji i rubrika RAZNO za neodulčne.

Ovakav način javljanja samo potenciira OFF TOPIC kuluturu.

Upozoravam SVE korisnike foruma da se drže Pravila, među kojima stoji i preprouka u pogledu otvaranja tema, pretjeranog i pregrijanog izražavanja svojih misli i zamisli i općenito svega što tamo piše.

Za osobna razračunavanja, podmetanja, pod....anja i slične radnje možete koristiti PM.

Pri tome vodite računa da sadržaj privatne korespodencije takav i ostane, jer da nije privatan, bio bi javan. Ako već ne voliš da netko čita tvoju poštu...

Pozdrav svima.

NHF

GG