• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Palagružo ljubavi moja I

Autor 9A7WA, 23. Prosinac 2008, 20:15:31

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A7YY

Citat: 9a4gl  u 26. Prosinac 2008, 10:17:05
Ja očekivao nešto o Palagruži, a ono

O čemu vi pričate:

Sori nisam ti mogao prije odgovoriti jer sam u međuvremenu bio na svojoj DX lokaciji. Evo vratio se doma i stojim ti na raspoložbi.
Reci ti sokole, što tebe osobito interesira? Sve će ti barba ispričati.

1. Povijest
2. Zemljopis
3. Geodezija
4. Pravo
5. Ekologija
6. Plovidba
7. Biologija
8. Meteorolgija
9. Oceanografija
10. Seizmika
11. Ribarstvo
12. RA aktivnost

Of kors isključivo o Palagruži, da ne spamamo temu.

9A2JG

51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A7YY

Citat: 9A2JG  u 26. Prosinac 2008, 18:13:34

Gofi.

Dragi Koki, na pučinskim otocima nema gofa. Obično se kupuju ma peškariji pa se smrznuti dopremaju. Po prispjeću predmetne ribe na pučinski otok preporuča se istog u roku od odmah konzumirati, u protivnom ga treba držati u zamrzivaču koji je poznat kao veliki potrošač struje. A kad se isprazne baterije onda svjetionik u svojoj gvardiji mora prijeći na arhaično napajanje.

Nismo offtopic jer ovo valjda spada pod točku 11.

9A6AA

Citat: 9A7YY  u 26. Prosinac 2008, 18:36:26
[...na pučinskim otocima nema gofa...

Naivni će i povjerovati da je to tako...

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A6R

A zamislite znak recimo 9A2GOF..dali je dodjeljen nekome?

GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A7WA

Koje je drugo ime te beštije GOF ?

73    de    9A7WA

9A6C

Drugo ime je ORHAN ili ORFAN, ali najsigurnije je krenuti od latinskog SERIOLA DUMERILLI, sp.

Ili na gradele, kako je kome zgodno.

Moram se ne složiti oko mjesta gdje se gof lovi, a najsigurnije se raspitat kod najvećeg hrvatskog ribara kad su gofi u pitanju, ako se ne varam, brod mu je još u Komiži, a i on je živ, iako čujem d aviše ne ide na ribe.

Radi se o pelagičnoj bijeloj ribi, grabežljivcu koji se lovi samo kad je gladan pa uglavnom stradava dok je zauzet ručkom ili kad se baci na neodoljivi živi ili umjetni mamac na panuli.

;)

Ljudi koji o sebi govore u trećem licu uplašeni su, narcisoidni i skromnih mentalnih sposobnosti

9A6C

A zamislite znak recimo 9A2GOF..dali je dodjeljen nekome?

Taj još nije, ali YU2GOF je, iako mislim da na toj Dozvoli nije  bilo pečata, osim home made čep od boce šampanjca ;D

Da stvar bude bolja - promocij aizvršena u TI2 :D

:)
Ljudi koji o sebi govore u trećem licu uplašeni su, narcisoidni i skromnih mentalnih sposobnosti

9A6AA

"DX never sleeps..."

9A6C

9A7YY

Citat: 9a6c  u 26. Prosinac 2008, 19:26:32

Drugo ime je ORHAN ili ORFAN, ali najsigurnije je krenuti od latinskog SERIOLA DUMERILLI, sp.

Odma se vidi ko je meštar od zanata.  ;)

Gof pripada obitelji šnjuraka. Najveći kojeg sam vidio bio je dug 160 cm, i težak 60 kg. Prosječna težina mu se kreće oko 1 kg.
Može ga se naći duž čitave jadranske obale osim na sjevernom dijelu gdje je vrlo rijedak. Najčešći je oko pučinskih strana otoka Visa , Lastova, Sveca, Palagruže te po cijelom južnom Jadranu.

Može se reći da je kod športskih ribolovaca trofej broj jedan, a omiljena meka su mu žive lignje ili iglice na panuli.
U komercijalnom ribolovu lovi se posebnim mrežama konstruiranim u Komiži.

Odnosi se na točku 11.  ;D

9A6AA

Citat: 9A7YY  u 26. Prosinac 2008, 16:19:28
Citat: 9a4gl  u 26. Prosinac 2008, 10:17:05
Ja očekivao nešto o Palagruži, a ono

O čemu vi pričate:

Sori nisam ti mogao prije odgovoriti jer sam u međuvremenu bio na svojoj DX lokaciji. Evo vratio se doma i stojim ti na raspoložbi.
Reci ti sokole, što tebe osobito interesira? Sve će ti barba ispričati.

1. Povijest
2. Zemljopis
3. Geodezija
4. Pravo
5. Ekologija
6. Plovidba
7. Biologija
8. Meteorolgija
9. Oceanografija
10. Seizmika
11. Ribarstvo
12. RA aktivnost

Of kors isključivo o Palagruži, da ne spamamo temu.

Barba je ispustio: Graditeljstvo, Geomagnetizam i Automatizacija, te zaboravio zanimljivi Predgovor koji je napisao Dr. sc. Milan Hodžić. Naime, ove teme koje barba tako znalački navodi (osim zadnje) dio su Zbornika pod nazivom "Palagruža - Jadranski dragulj" sa simpozija u Splitu održanog od 28. do 30. lipnja 1995. godine.

Možda barba ponudi sokolu nešto svoje, izvorno, dosada neobjavljeno...

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A8DU

Pozdrav,moram pitati moje Slavonce dali su 1988 u pričuvi imali Slavonskih specijaliteta,kulen,kobasica,čvarci i naravno sve to zaljevali dobrom Slavonskom Šljivovicom.73 Drago 9a8du(Osijek nepokoreni grad)
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A1UN

kakav ti je to gof od 1kg :( aj nemojte lovit Felune pa mozda koji dopliva i do nas tu gore...
Inace najveci ulovljen na jadranu je od 54kg, od kud ti taj od 60kg?

prava dx-pedicijska tema

73 Davor 9A1UN

9A9L

Al ste u stanju kontaminirati svaki topic. Cast svaka.
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM