• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Palagružo ljubavi moja I

Autor 9A7WA, 23. Prosinac 2008, 20:15:31

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A6C

Tako je, YT2P...

Davno je to bilo. Ne znam jesam li koga ispustio s liste ... .-. ..

Inače je 9A6W neko vrijeme tamo kao svjetioničar, nisam siguran pod kojim znakom je radio, možda YU2SXM...

G
Ljudi koji o sebi govore u trećem licu uplašeni su, narcisoidni i skromnih mentalnih sposobnosti

9A6R

Tako je YT2P Radio Club "MARJAN"iz Splita.To su su oni šta ništa ne rade samo loču,čakulaju i prodaju zjake.Evo i tog komada papira kojeg neki nazivaju QSL-kom i piše prva exp.na EU-90 organizirana od strane RC "Marjan".Da je bacim u koš ili ne uredniče?

73,9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A6C

Tvoja karta tvoja stvar.

Ako ti se baš kvari sjećanje na nešto dobro, samo naprijed.

Koliko od spomenutih danas zalazi u klub, druga je stvar. Kao i sastav Hajduka koji je 1971 uzeo prvenstvo SFRJ.

G
Ljudi koji o sebi govore u trećem licu uplašeni su, narcisoidni i skromnih mentalnih sposobnosti

9A6R

Dobro,neki i odseliše u druge krajeve i sretan im put,hi.Ali QSO ostaje QSO a QSL-ka isto ka i onda.
Ja zadnji put sinoć bija u Marjana,bija je i Zeky,Mike,Jozo,Jure..ITD.Tebe nisam vidija osim ako nisi bija prije jer sam doša doli poza 7 uri.Nazdravili,jeli,čakulali čestitali se i svak svojoj kući oko 21h.
Moga si navratit koji put....

73,9A6R

GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A2JG

Ako kome fali QSL za vezu sa 9A8P, u srpnju 1996. , neka mi mailom pošalje podatke, QSL-ka slijedi.
Sjetimo se odvažnih operatora Zlatko 3NU, Sem 3LO, Željko 4NA, Vedran 6LFY i Pero 4SP (SK). 3.600 QSO's u sedam dana.
Ne zaboravimo ni veliki suport team, kod kuće, svi djelatni članovi 1AKL, svaki prema mogućnostima.

73, Koki 9A2JG
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A6C

Ajde, ovo je već bolje, već san se pripa da je zagorija bakalar ili da je neka veća nevolja :D

Bolje da ja ne dolazin u CBM, da ne bi grom... Za ove nove aktivnosti nemam smisla, a za ono šta je bilo dobro snađem se i sam. Zadnji put san bija 1999 i kako vidin, ide vam dobro i bez mene.

MC&HNY

GG

9A2JG

Naša san i dvi prazne YT2P, ima još i živi' za senjat, problema nema...

73, Koki 9A2JG

P.S. Ne bojte se, onih za Palagružu 98' ima koliko oćete, navali 9A narode...

9A2MF

**Inače je 9A6W neko vrijeme tamo kao svjetioničar, nisam siguran pod kojim znakom je radio, možda YU2SXM...**
Gogo, nisam znao za toga kolegu da je bio nekada svjetioničar! Zanimaju me pojedinosti a toga kolegu ne srećem ovdje ! (6W)
Dok sam ja bio, (YU2SBF) u onih 10 godina  znam samo za jednoga kolegu koji je kratko bio negdje na zadarskom području, ne sjećam se znaka !
    SRETAN  BOŽIĆ !
  Svako dobro  u 2009-oj  godini!
     Franjo  ,  9A2MF

9A7YY

Citat: 9A2MF  u 24. Prosinac 2008, 19:57:08

nisam znao za toga kolegu da je bio nekada svjetioničar! Zanimaju me pojedinosti a toga kolegu ne srećem ovdje ! (6W)
Dok sam ja bio, (YU2SBF) u onih 10 godina  znam samo za jednoga kolegu koji je kratko bio negdje na zadarskom području, ne sjećam se znaka !

Dragan je bio svjetioničar na Palagruži dvije godine, ne siječam se više kad je to točno bilo. Zadnji put se ovdje na forumu javio iz Pakistana.

9A6C

Eto s Palagruže idemo na turu po svjetionicima, hi.

Dragan Mojsilović 9A6W, sad je na službi u AP2 i prije par mjeseci javio se i na ovom forumu. Prastari znak mu je bio YU2SXM, TS530 i HF6V antena.

Na Sestricama je radio Branko Hofman, ex YU2SUM, a njegova Ljerka imala je znak YU2SJX. Gdje su danas to neznam, ali mislim da sam im vidio znakove u 9A callbooku koji je HRS tiskao negdje 1994/1995.

Za sve ti je najsigurnije priupitati 9A2FW koji sigurno zna i tko i gdje i kako, kad su svjetionici u pitanju.

GL!

GG

9A2MF

Hvala  Branko, hvala Gogo !
Da, 2FW   nam je u ono doba  davao  odobrenja  za  rad sa svjetionika
kao radioamateri,  a kolege  svjetioničari su nam stvarali probleme. >:(
Šteta, u ono vrijeme  otoci i svjetionici  nisu baš nešto značili u  HAM
svjetu! A i da jesu , bili smo toliko limitirani sa korištenjem  baterija da opet ne bi mnogo napravili!
  73  GL   Franjo

9A7YY

Citat: 9A2MF  u 24. Prosinac 2008, 22:57:46

Hvala  Branko, hvala Gogo !

Nema na čemu Franjo, trudim se pomoći koliko mogu. 
Javit će se Nikola sigurno, on je kao živa enciklopedija kad su lanterne u pitanju, znat će on to.

Citat: 9A2MF  u 24. Prosinac 2008, 22:57:46

Šteta, u ono vrijeme  otoci i svjetionici  nisu baš nešto značili u  HAM
svjetu! A i da jesu , bili smo toliko limitirani sa korištenjem  baterija da opet ne bi mnogo napravili!

Pričao mi je Dragan da je on radio lijepih veza. Doduše, je da je bio jedini op. sa EU-090, ali ipak.............

A što se tiče baterija, i u današnje vrijeme agregata, solara, kvalitetnijih baterija i pretvarača na 220 neki su znali defešto isprazniti baterije.  ;)

9A2JG

Franjo, ja držim u rukama Tvoju QSL-ku iz 84' (YU2SBF) di je ka QTH prekriženo Porer , a nadopisana Savudrija. E, da je Slovencima ova QSL-ka!
Zato ja nemam ni jedan njihov svjetionik potvrđen.

Sve najbolje,

Koki 9A2JG

P.S. Posebne čestitke svim Stjepanima, Stipama ,Štefovima i Šteficama.

9A4QV

Citat: 9A2JG  u 26. Prosinac 2008, 08:54:23
Zato ja nemam ni jedan njihov svjetionik potvrđen.

Šta niti jedan od ukupno četiri?

QV

9A2JG

U samome Piranu ih ima TRI ! To su SLO-006 Cape Madona, SLO-010 Piran glava sjever , i SLO-011 Piran glava jug. Znači , ima ih NAJMANJE 11, a možda i više. To što su ova tri u par stotina metara, a cili Brač pod jedan WLH broj, nema veze. Tukaj je Dalmacija.

73, Koki 9A2JG