• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Kup Jadrana 2014

Autor 9A2VX, 25. Rujan 2014, 18:31:53

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A2R

Pozdrav svima

Želim razjasniti nekoliko stvari koje su  spomenute u raspravama na forumu.

Što se tiče bodovanja u općim pravilima natjecanja, ništa nije mijenjano ove godine, sve je ostalo isto kao što je bilo i ranije. A i robot obračunava onako kako piše u propozicijama:

Prilikom crosschecking i UBN procedure poništavaju se:

- sve jedinstvene (unique) veze,
- sve dvostruke veze,
- sve veze s neispravno primljenom pozivnom oznakom korespondenta (BAD – bad call) uz kaznu 2 x broj obračunatih bodova za tu vezu,
- sve veze kojih nema u dnevniku korespondenta (NIL – not in log) uz kaznu 1 x broj obračunatih bodova za tu vezu,
- sve veze s neispravno primljenim rednim brojem (BADNR – bad number)

Dodatno, za natjecanja u kojima se razmjenjuju i množitelji poništit će se sve veze s neispravno primljenom oznakom množitelja (BADM – bad multiplier).

Dozvoljeno odstupanje vremena održane veze nije određeno, što sam uočio ranije, ali kako je počela godina i natjecanja za 9A KV Superkup 2014. nisam predlagao promjene. Sad kad su završena sva natjecanja za Superkup, predložiti ću da se odredi da vrijeme koje su upisale stanice koje su održale vezu ne smije biti veće od 10 minuta.

Ubuduće  neće više biti vidljiv rezultat do isteka roka za dostavu dnevnika (drugi  ponedjeljak nakon takmičenja u 23,59 sati)

Propozicije za Kup Jadrana 2014, nisu mijenjane nakon takmičenja , a prije objave službenih rezultata. Kad se pregledaju LOG-ovi vidi se da je sve obračunato prema općim pravilima, do zabune je došlo kod rezultata klubova, što je ubrzo ispravljeno.

Bilo je problema s množiteljima, jer neki učesnici nisu obratili pažnju kod stavljanja LOG-a kako im izgleda dnevnik, pa je Miljenko tu morao uložiti više rada da dobijemo dobar izračun.
Ukoliko ima nekih pojedinačnih primjedbi na način obračuna, možemo pregledati zajedno LOG i ponovno izračunati rezultat te stanice.  Ne mislim da se uz robota treba još svaki LOG pregledati ručno s kalkulatorom i papirom, nego onda kada ima konkretnih primjedbi na izračun.

Svima se ispričavam radi toga što se nisam ranije javio na forum, ali od onog vremena koje mi ostaje nakon profesionalnih obaveza prednost sam dao rješavanju konkretnih žalbi kako bi se na vrijeme  objavili rezultati  natjecanja.

Zahvaljujem se Miljenku 9A2MI na odrađenom poslu i vjerujem da su sad svi domaći kontesti na robotu dobro posloženi i da neće kod slijedećih kontesta biti nikakvih problema s robotom.

73

Željko, 9A2R

9a6c

Željko,

nema potrebe ponavljati pravila natjecanja na forumu, ako se nisu mijenjala osobito. Svi ih mi dobro poznamo, osobito, ako smo sudjelovali u njihovom nastanku.

Problem je što se ti kao manager, povjerenstvo i u konačnici Savez njih ne držite. Iz svega što si izrecitirao vidim da nisi pročitao pola od postova ovdje napisanih i da žalbe niste razmotrili onako kako su napisane.

Ne znam kako bih ti to objasnio, ali robot uračuanava kao važeći VLASTITI MNOŽITELJ, a to NE SMIJE RADITI ??? ??? ??? A ti kao manager i člann povjerenstva potpisuješ rezultate u kojiam je vlastiti množitelj obračunat kao važeći???

Šta još da ti kažem???

Nemoj mi sad ponavljat kako imaš posla itd, od contesta je prošlo dovoljno dugo da si mogao i morao malo ozbiljnije ući u problematiku. Ili daj nekom drugom to da radi.

Opaska o promjeni pravila odnosi se na nepravilno obračunate bodove i množitelje koji ni su u skladu s objavljenim i poznatim pravilima, što znači da su na snazi neka nova, meni i drugiuma nepoznata??!?!

Ponovno po XYZ put ponavljam - pogledaj log od 9A7RV, pogledaj moj i log od 9A5ST/p i prouči pravila pa mi daj odgovorena ovdje postavljena pitanja u vezi s tim. I to po mogućnosti u nekom razumnom roku manjem od 30 dana.

A onda se zapitaj koliko takvih slučajeva ima na koje se ljudi nisu žalili.

Naravoučenje - daj upute Miljenku da podesi robot tako da se postajama ne računa kao važeći vlastiti množitelj. To bi pomoglo.

BTW - ma šta ja kao sudionik u natjecanju imam gledati kao mi izgleda cabrillo format koji sam do sada poslao 20 puta i nikad niej bilo problema????? Ko da ga u kamenu klešem? Kako uopće možeš pričat te priče poslije tri odrađena kupa u ovoj godini????????

A svaki prije je bio začinjen kojekavim monadama s vaše strane, da ih ne navodim.

9A1IW

Citat: 9a6c  u 21. Studeni 2014, 14:45:48
Problem je što se ti kao manager, povjerenstvo i u konačnici Savez njih ne držite. Iz svega što si izrecitirao vidim da nisi pročitao pola od postova ovdje napisanih i da žalbe niste razmotrili onako kako su napisane.

Koliko god da ti bio svađalački nastrojen i želio se prepucavati, neki ljudi ipak su iznad tebe i tvog načina razmišljanja, pa se svađati ne žele. Kako sam sada ponovo stao u odbranu kolege i prijatelja Željka, prihvaćam finalnih 7 kaznenih koji su se akumulirali još od prepucavanja sa vašim miljenikom Krešom. S tom razlikom da ću i ovaj svoj komentar arhivirati. Nema više da išta fali u mojim žalbama.  8)

Citat: 9a6c  u 21. Studeni 2014, 14:45:48
BTW - ma šta ja kao sudionik u natjecanju imam gledati kao mi izgleda cabrillo format koji sam do sada poslao 20 puta i nikad niej bilo problema????? Ko da ga u kamenu klešem? Kako uopće možeš pričat te priče poslije tri odrađena kupa u ovoj godini????????

Koristi neki od afirmiranih log softvera, pa nećeš imati problema, kao ni mi ostali. Da si bio neki dan na Perinom predavanju u RKZ, naučio bi dovoljno o softverima koje koriste prave takmičarske ekipe. Sve bi ti bilo jasnije.

Uf, ovo je za još 7 komada. Sve mi znoj kaplje sa čela.  8)
Keep 'em Rolling! http://www.mvpa.org/
MVPA: 29718
http://s186.photobucket.com/albums/x51/btudan/

73 de 9A1IW - Boris

9a6c

Ajme Boris...

Pa nije Željko ni malodoban ni malouman pa da mu treba tvoja advokatura...i još ovakva?

Nema tu nikakvog svađanja, ni on ni ti jednostavno ne želite vidjeti ono što se vidi na kilometar, a kad je tako - nema pomoći.

O tome koji je softver renomiran i li ne, nemam uopće potrebu s tobom raspravljati, već sam ti rekao da tvoja mama najbolje kuha i neka tako i ostane. Kad bi se potrudio i pročitao napisano ili nedajbože pitao Miljenka u čemu je problem, možda (ne garantiram više ni to) bi shvatio da nije problem u softveru nego u nečem drugom, ali avaj.

I daj, nemoj mi tu sad glumit žrtvicu i prizivat moderatora, čovjek radi LZDX contest i neće ti ništa, a i nema zašto - kao što znaš i sam.

Počinješ mi sličit na helikopter ekipu koja za sve što dobije po nosu krivi razlike u mišljenjima - znaš isam da nije problem u tome.

Ako već dociraš na temu obrane i zaštite, pokušaj mi objasniti kako je u redu da robot pod pokroviteljstvom tvog prijatelja odobrava nepostojeće množitelje i pliz - nemoj me sad pitat koje, pročitaj malo unatrag.

I da, jasno da je to OK, obzirom da je tek godinu dana u pogonu...i da mu je ovo prvi KUP JADRANA...poslije sedam godina, ali ajde, mali je...

9A3TY

Citat: 9a2r  u 21. Studeni 2014, 12:51:51
A i robot obračunava onako kako piše u propozicijama

Kad odgovorna osoba napiše nešto ovakvo, nakon što više ljudi napiše konkretne primjere da to nije tako, onda je svaki daljnji komentar suvišan.
73 de Ivo, 9A3TY

9A2MI

Pozdrav

Radi čestih prigovora oko robot obračuna bodova i množitelja, napravio sam dodatnu rutinu koja ispisuje pojedinačni log svake stanice sa vidljivim bodovima i množiteljima za svaku vezu.
Dakle svima je dostupan pregled svih logova a link se nalazi u stupcu "view" pregleda plasmana sa imenom
"CC-p&m".
Naravno, dostupno je i različito sortiranje, tako da se lakše može vidjeti za koje oznake su dobijeni množitelji.

Pa igrajte se klikajući po linkovima. Sada možete svi biti pomoćni administratori.

Naime, razmišljao sam kako je na UKV robotu sve dostupno u error logu ali tamo se veze samo odbijaju te nema kaznenih bodova. Kod KV robota tj. natjecanja je situacija potpuno drugačija jer se veze boduju 1-3 boda i ima množitelja pa ako to nije vidljivo moguće su mnoge špekulacije.

Zanimljivo je da se to nitko od vas forumaša i velikih kritičara robota nije dosjetio, iako ja naglašavam stalno da je dovoljno poslati mail i reći : Imam ideju, je li moguće napraviti to i to... odnosno u ovom slućaju, je li moguće da mi svi vidimo kako robot računa bodove i množitelje...

No bilo kako bilo, navalite.
73
Miljenko 9a2mi
73 de Miljenko 9a2mi

9a6c

Miljenko, lijepo od tebe.

Robot se u ovom kontekstu spominje samo kao alat kojim dolazimo do rezultata, ali po mom sudu nije podešen u skladu s pravilima.

Vlastiti množitelj se u našim kupovima ne računa, a robot ga uračunava, pokušaj to srediti pa vidjeti što se dogoditi.

GL TU

GG

9A1IW

Citat: 9a6c  u 22. Studeni 2014, 14:39:08
Nema tu nikakvog svađanja, ni on ni ti jednostavno ne želite vidjeti ono što se vidi na kilometar, a kad je tako - nema pomoći.

Ne zove tebe Bole Đole "Gumeni" bez razloga. I od svih - baš ti o kratkovidnosti.  :D

O tome koji je softver renomiran i li ne, nemam uopće potrebu s tobom raspravljati, već sam ti rekao da tvoja mama najbolje kuha i neka tako i ostane. Kad bi se potrudio i pročitao napisano ili nedajbože pitao Miljenka u čemu je problem, možda (ne garantiram više ni to) bi shvatio da nije problem u softveru nego u nečem drugom, ali avaj.

Pitali smo ga i on nam je odgovorio. Bilo bi još više smislenih diskusija da nisi ti, sa još par svađalica, krenuo odmah đonom tražiti krv. A sve iz jasnih razloga, istih onih zbog kojih sam ja dobio 14 kaznenih i u "montiranom procesu" pred "prijecednikom" dobio prozirnu spiku u odbijanju žalbe zbog "nestanka dokaza". Ne smije se na svete krave, ne smije, makar nas to kostalo 3500 Kn. Bez antene gratis i pride.  ;D To je standardna politika. Sad je glavni problem nekakav robot za 3 marginalna takmičenja, no nije problem sve ostalo, što je temelj radioamaterstva i rada Saveza. Radi toga ne tražiš sječu glava? Naravno da ne. Ne bi bilo u skladu sa politikom "netalasanja". Idemo malo mlatiti praznu slamu o marginalnim temama, bitne neka u miru stoje po strani. Bitno je baciti "masnu kost".

I daj, nemoj mi tu sad glumit žrtvicu i prizivat moderatora, čovjek radi LZDX contest i neće ti ništa, a i nema zašto - kao što znaš i sam.

Nije bilo razloga ni za prethodni mobing, pa sam fasovao.

Počinješ mi sličit na helikopter ekipu koja za sve što dobije po nosu krivi razlike u mišljenjima - znaš isam da nije problem u tome.

Nego u čemu? Nećemo nastaviti ovu temu jer se ne smije komentirati rad moderatora. Stavka prepisana iz ustava Sj. Koreje.  ;D

Ako već dociraš na temu obrane i zaštite, pokušaj mi objasniti kako je u redu da robot pod pokroviteljstvom tvog prijatelja odobrava nepostojeće množitelje i pliz - nemoj me sad pitat koje, pročitaj malo unatrag.

OK, pitat ćemo ga. Ako je greška, neka ju poprave. Doktoru na stolu umre pacijent - nikome ništa, ti dobiješ jedan množitelj ekstra i odmah treba spaljivati Željka, Miljenka i CD sa softverom na tvojoj lomači. Ma daaaaj, molim te, samo si se prikrpao vlaku koji vozi po tračnicama koje su meni opalile 14 komada jer sam se usudio glumiti prometnika i tražiti goveđu juhu u Indiji. Svete krave su čudo. ;D

I da, jasno da je to OK, obzirom da je tek godinu dana u pogonu...i da mu je ovo prvi KUP JADRANA...poslije sedam godina, ali ajde, mali je...

Naravno. Ovo je prvi KJ za novi robot, šta tu nije jasno? Odmah paliti lomaču? Nije li lakše doraditi softver koji dokazano dobro radi u UKV domeni već godinama? Da ti nemaš kakav Optibeam na svom krovu?
A da probamo ovako - ti fino plati onih famoznih 3500 pa će se vratiti stari robot i njegov autor? Zašto ne bi tako bilo? Ja kad nešto hoću, ja to platim sam, ne mlatim tuđim "alatom" po koprivama. Uz dužno poštovanje prema koprivama. :D Sve što radim, radim o svom trošku, tako bi trebali i vi ostali.

73 de 9A1IW - Boris

9A3MR

Miljenko,

meni je robot udijelio tri množitelja viška (9A3B, 9A3R i 9A7T, moji brojevi 001,042 i 098) na čemu mu hvala. Ne razumijem zašto se to dogodilo, nema vidljivog pravila.

Pozdrav
Rolando 9A3MR

9A2HM

Citat: 9a3mr  u 22. Studeni 2014, 19:52:09
Miljenko,

meni je robot udijelio tri množitelja viška (9A3B, 9A3R i 9A7T, moji brojevi 001,042 i 098) na čemu mu hvala. Ne razumijem zašto se to dogodilo, nema vidljivog pravila.

Pozdrav
Rolando 9A3MR
Rolando dodjelio ti je nezasluženo i u vezi sa 9A1E u 4. periodu, veza br 132.-drugi puta (dao si isti broj 2 puta)
Našao sam gdje je greška u kodu i javljeno je Miljenku
Zabunom je robot uzimao prazno poje brodske oznake kao multiplikator?! i svaka prva veza sa stanicom iz kontinenta je dobivala MPL!

LP
K
73 de Kreso

9A1IW

Citat: 9A2HM  u 22. Studeni 2014, 20:56:34

Dragi moj Gorane Grubišiću, pročitaj još jednom gornji tekst. Radi se o grešci u kodu. Naglasit ću još jednom, GREŠCI U KODU, koja će biti ispravljena. Još želiš skidati ljudima glave ili si napokon prihvatio činjenicu da se radi o PRVOM KJ za ovaj robot i da je uhodavanje nešto što je bolno, ali na kraju ipak rezultira korektnim radom.

...Ili još uvijek slažeš drva za lomaču?

Iz nekog čudnog razloga svi rado pljuju, no nerado sami rade. Vole rušiti, no ne vole graditi i doprinositi. Ima netko objašnjenje za taj fenomen ili da ga ostavimo za neki drugi topic?

73 de 9A1IW - Boris

9A4QV

Citat: 9A2HM  u 22. Studeni 2014, 20:56:34
Zabunom je robot uzimao prazno poje brodske oznake kao multiplikator?! i svaka prva veza sa stanicom iz kontinenta je dobivala MPL!

LP
K

Nisi pojasnio čijom zabunom ? Robot se zabunio ili netko drugi ?  ;D
Znači li to da rezultati nečijom zabunom nisu ispravni i samim time takmičenje regularno ?
Hoćemo li vidjeti treće službene rezultate ? Treća sreća...

By the way, nije ni onaj naš UKV robot bezgriješan .....

pozz
QV

9A2HM

Citat: 9a4qv  u 22. Studeni 2014, 22:47:50

By the way, nije ni onaj naš UKV robot bezgriješan .....

pozz
QV
Svako ko prijavi grešku i ista se može otkloniti na UKV robotu dobiva pozivnicu za tradicionalnu feštu u HPK na JN75ST!

K
73 de Kreso

9A2MI

Priznajem grešku u programiranju, no za objavu konačnih rezultata NISAM KRIV!

Miljenko
73 de Miljenko 9a2mi

9A1IW

Citat: 9a2mi  u 22. Studeni 2014, 23:02:07
Priznajem grešku u programiranju, no za objavu konačnih rezultata NISAM KRIV!

Nitko nije nista kriv, to se samo ovi "teatralci" vole nepotrebno puhati i smisljati teorije zavjere. Ne treba se puno zamarati. Opusteno, sve je ovo samo hobi i zabava.

73 de 9A1IW - Boris